Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Χαοτικός
- Phorum.gr user: Χαοτικός
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Χαοτικός » 09 Σεπ 2023, 15:40
Saturn έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:34
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:30
Saturn έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:19
Και βέβαια είναι
και ταξικό- εν μέρει δηλαδή ταξικό-
όταν ο θύτης γνωρίζει πως θα μείνει ατιμώρητος επειδή εργάζεται στην μεγαλυτερη ναυτιλιακή εταιρεία που έχει το μονοπώλειο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Γιατί γνωρίζει άραγε και φαίνεται η σιγουριά από τις αντιδράσεις του, οτι θα μείνει ατιμώρητος;
Σωστό κι αυτό. Δεν το σκέφτηκα καθόλου.
τί είναι αυτό λοιπόν που του σπρώχνει την ψυχολογία να νοιώθει πως μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο;
Εμ αυτά λέω. Κι έτσι εξετάζεται κάτι τέτοιο σαν αυτό που λέμε τώρα.
Όχι τα στατιστικά του. Είναι εργαζόμενος άρα δεν ανήκει στην άρχουσα τάξη άρα δεν είναι ταξικό όπως λέτε.
Αλλά είναι και πρόβλημα φίλε για μένα, να ποστάρει ένας "Είναι ταξικό το ζήτημα" παπάρια μάντολες. Το μ´'ονο που κάνει είναι να εκθέτει σε κινδύνους αυτότον τρόπο σκέψης/
Σε ποιον το λες ρε; Σε αυτόν που νομίζει ότι είναι σε μια πορεία να γίνει όπου να ναι βιομήχανος και CEO και εφοπλιστής και ό,τι θες;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
Saturn
- Phorum.gr user: Saturn
από Saturn » 09 Σεπ 2023, 15:42
Ρε συ, λέμε βγήκε η ίδια η Λάτση και είπε, εαν έσκαγα εγώ με τη ασφάλειά μου, θα τόλμαγε να με πετάξει από την μπουκαπόρτα;
H ΛΑΤΣΗ
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
Χαοτικός
από Χαοτικός » 09 Σεπ 2023, 15:47
Και μπράβο της. Υπονοεί ότι είναι ταξικό (όπως το λέμε και όπως το εννοούμε. όχι όπως θέλει να το καταστήσει νοητό ο πατησιώτης, Τον άλλον άστον χαρχάλιαγκας είναι.
-
Εμπεδοκλής
από Εμπεδοκλής » 09 Σεπ 2023, 15:49
Saturn έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:17
Πτολεμαίος έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:11
*υπάρχουν άτομα με νοητική υστέρηση που μπορούν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου. Εμείς είχαμε στο εμπορικό έναν τύπο, γύρω στα 20, ο οποίος καθόταν μέσα μέχρι αργά όταν είχαν φύγει όλοι οι επισκέπτες και έπρεπε να τον ψάχνουμε δυόμιση την νύχτα για να κλείσουμε την πύλη. Κάθε βράδυ το ίδιο βιολί και του εξηγούσα με ξανά και ξανά και ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί. Αν τραυματιζοταν αυτός ο τύπος για οποιοδήποτε λόγο, μόνος του, θα είμαστε μπλεγμένοι ασχημα.
Να μη σου πω τι λέγαμε για δαύτον και για την μάνα του (που ερχόταν και τον έπαιρνε στις 3 με μερσεντα.
Δεν είχε ακριβώς νοητική υστέρηση, ήταν εξαιρετικά αλλοπρόσαλλο παιδί. Αυτιστικό; Δεν ξέρω. Ευτυχώς εξαφανίστηκε και ηρεμήσαμε.
Υπάρχουν διάφορες υπερασπιστικές γραμμές δολοφόνων και μαφιόζων, από άτομα που κυκλοφορούν σε διάφορα σαιτ, με την μορφή μάλιστα κουκουλοφόρου που φροντίζει με την βοήθεια των μέσων να εξαφανίζει τα ίχνη του
Θα συμφωνούσες και με τα παρακάτω πχ;
Δεν υπάρχει ρίψη ανθρώπου στην θάλασσα
Αυτό που υπάρχει είναι εγκληματική αμέλεια από την οικογένεια που άφηνε να ταξιδεύει ασυνόδευτο ένα άτομο με νοητική υστέρηση και iq από 20-69
Ώρα είναι ως κοινωνία, αντί να αρχίσουμε οι υγιείς να μαθαίνουμε κανόνες συμπεριφοράς απέναντι σε υγιείς και μη συνανθρώπους μας, να κλειδώνουμε στα υπόγεια τους μη υγιείς συγγενείς μας για να μη πει τίποτε η γειτονιά.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
από πατησιωτης » 09 Σεπ 2023, 15:58
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 12:41
panos291 έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 08:20
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 00:55
Του Ελ ε; Εσένα όχι. Μπράβο ρε αλάνι Ευρωπαίε! Άρχοντας

Οχι ουτε εμενα, ουτε εσενα, ουτε πολλων αλλων. Αλλα μιλαμε για μια αρρωστη νοοτροπια πολυ διαδεδομένη στη χωρα. Μπες σε ολα τα σαιτς που εχουν σχολια, στο φβ κλπ να δεις τον οχλο που θελει να πεσουν κεφαλια ετσι αδιακριτα.
Και φυσικα βρισκοντας μια 10ρια υπεύθυνους και "υπευθυνους", ξεφορτωνονται οι πολιτικοι τις ευθύνες τους. Αυτοι δεν φταινε ποτε. (Εντάξει, καμια φορά φταινε, αλλα λιγο).
Εγώ το βλέπω αυτό που λες και το ξέρω καλά. Αν έτυχε να δεις το έχω εξηγήσει σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό βέβαια, όχι ότι είμαι ο φορέας της απόλυτης αλήθειας. Απλα παρατήρησα όπως κι εσύ τις αντιδράσεις του κόσμου. Όλοι, αν συμβεί κάποιο έγκλημα θα ταυτιστούν με το θύμα και ποτέ με τον θύτη. Και το θύμα και ο θύτης έχουν χαρακτηριστικά που έχουμε κι εμείς τώρα. Κάποια τα νιώθουμε ως ένοχα. ως κάποια αδυναμία μας. Κάποια ως ευγενικά και καλά και τα έχουμε σαν φυλαχτό. Προκειμένου να τα προστατέψουμε κι άλλο, βάζουμε τον θύτη απέναντι και εκτός από την πράξη του που είναι δουλειά της Δικαιοσύνης το τι θα κάνει με αυτόν, του φορτώνουμε ότι άλλο μπορούμε ώστε να το αποτινάξουμε από πάνω μας (αν το είχαμε λίγο).
Δεν ισχύει αυτό.Τα εγκλήματα της εργατικής τάξης προσπαθούν να περνούν απαρατήρητα επειδή εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει η κοινωνικοπολιτική εκμετάλλευση ποινικών υποθέσεων.Δεν θα μείνουν όμως τα κόλπα τους αναπάντητα.
Πριν μερικές μέρες ένας ντελιβεράς σκότωσε ένα περαστικό επειδή του έκανε παρατήρηση να μην ανεβαίνει με το μηχανάκι στο πεζοδρόμιο που περπατούσε ο ίδιος.Είδες εσύ καμμιά διαμαρτυρία;είδες να το παίζουν τα κανάλια;είδες να κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί;είδες να πηγαίνουν άγνωστοι στην κηδεία του;
Η απάντηση είναι όχι επειδή ο ντελιβεράς ήταν "εργάτης" και επί πλέον επειδή η παρατήρηση του περαστικού που έγινε αιτία της δολοφονίας του ήταν προς την κατεύθυνση του νόμου και της τάξης και όχι της ανομίας.
Ξέρω σε ποιά χώρα βρίσκομαι και ξέρω και γιατί χρεωκόπησε.Θα επαναλάβω λοιπόν ότι για τη δολοφονία του Αντώνη ΔΕΝ ευθύνεται το κεφάλαιο και η πλοιοκτητική εταιρία.Ευθύνονται τα μέλη του πληρώματος που την έκαναν και κανείς άλλος.Ο ηλίθιος Βαρβιτσιώτης που προσπάθησε να μειώσει τις ευθύνες τους δεν πήγε να καλύψει καμμιά εταιρία αλλά ψήφους έψαχνε όπως και ο πιο ξεκάθαρος "αγωνιστής" υποψηφίος περιφερειάρχης Αττικής του σύριζα Ιωακειμίδης που είπε τα ίδια.Είτε το θέλουν είτε όχι οι δοκησίσοφοι αγωνιστές κάθε άτομο που είναι μισθωτός ανεξάρτητα από τη θέση του με βάση τις δικές τους θεωρίες ανήκει στην ευρύτερη εργατική τάξη.Ακόμη και τους υψηλόμισθους τους κατατάσσουν στην "εργατική αριστοκρατία" - εδώ ο όρος αριστοκρατία χρησιμοποιείται για να συκοφαντήσει όσους μισθωτούς δεν ψηφίζουν τα κόμματά τους αλλά και έτσι εκεί τους κατατάσσουν.Κεφάλαιο πάντως το πλήρωμα δεν ήταν και επομένως η απεργία της ΠΝΟ για το έγκλημα είναι τραγέλαφος.
-
Χαοτικός
από Χαοτικός » 09 Σεπ 2023, 16:21
πατησιωτης έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:58
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 12:41
panos291 έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 08:20
Οχι ουτε εμενα, ουτε εσενα, ουτε πολλων αλλων. Αλλα μιλαμε για μια αρρωστη νοοτροπια πολυ διαδεδομένη στη χωρα. Μπες σε ολα τα σαιτς που εχουν σχολια, στο φβ κλπ να δεις τον οχλο που θελει να πεσουν κεφαλια ετσι αδιακριτα.
Και φυσικα βρισκοντας μια 10ρια υπεύθυνους και "υπευθυνους", ξεφορτωνονται οι πολιτικοι τις ευθύνες τους. Αυτοι δεν φταινε ποτε. (Εντάξει, καμια φορά φταινε, αλλα λιγο).
Εγώ το βλέπω αυτό που λες και το ξέρω καλά. Αν έτυχε να δεις το έχω εξηγήσει σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό βέβαια, όχι ότι είμαι ο φορέας της απόλυτης αλήθειας. Απλα παρατήρησα όπως κι εσύ τις αντιδράσεις του κόσμου. Όλοι, αν συμβεί κάποιο έγκλημα θα ταυτιστούν με το θύμα και ποτέ με τον θύτη. Και το θύμα και ο θύτης έχουν χαρακτηριστικά που έχουμε κι εμείς τώρα. Κάποια τα νιώθουμε ως ένοχα. ως κάποια αδυναμία μας. Κάποια ως ευγενικά και καλά και τα έχουμε σαν φυλαχτό. Προκειμένου να τα προστατέψουμε κι άλλο, βάζουμε τον θύτη απέναντι και εκτός από την πράξη του που είναι δουλειά της Δικαιοσύνης το τι θα κάνει με αυτόν, του φορτώνουμε ότι άλλο μπορούμε ώστε να το αποτινάξουμε από πάνω μας (αν το είχαμε λίγο).
Δεν ισχύει αυτό.Τα εγκλήματα της εργατικής τάξης προσπαθούν να περνούν απαρατήρητα επειδή εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει η κοινωνικοπολιτική εκμετάλλευση ποινικών υποθέσεων.Δεν θα μείνουν όμως τα κόλπα τους αναπάντητα.
Πριν μερικές μέρες ένας ντελιβεράς σκότωσε ένα περαστικό επειδή του έκανε παρατήρηση να μην ανεβαίνει με το μηχανάκι στο πεζοδρόμιο που περπατούσε ο ίδιος.Είδες εσύ καμμιά διαμαρτυρία;είδες να το παίζουν τα κανάλια;είδες να κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί;είδες να πηγαίνουν άγνωστοι στην κηδεία του;
Η απάντηση είναι όχι επειδή ο ντελιβεράς ήταν "εργάτης" και επί πλέον επειδή η παρατήρηση του περαστικού που έγινε αιτία της δολοφονίας του ήταν προς την κατεύθυνση του νόμου και της τάξης και όχι της ανομίας.
Ξέρω σε ποιά χώρα βρίσκομαι και ξέρω και γιατί χρεωκόπησε.Θα επαναλάβω λοιπόν ότι για τη δολοφονία του Αντώνη ΔΕΝ ευθύνεται το κεφάλαιο και η πλοιοκτητική εταιρία.Ευθύνονται τα μέλη του πληρώματος που την έκαναν και κανείς άλλος.Ο ηλίθιος Βαρβιτσιώτης που προσπάθησε να μειώσει τις ευθύνες τους δεν πήγε να καλύψει καμμιά εταιρία αλλά ψήφους έψαχνε όπως και ο πιο ξεκάθαρος "αγωνιστής" υποψηφίος περιφερειάρχης Αττικής του σύριζα Ιωακειμίδης που είπε τα ίδια.Είτε το θέλουν είτε όχι οι δοκησίσοφοι αγωνιστές κάθε άτομο που είναι μισθωτός ανεξάρτητα από τη θέση του με βάση τις δικές τους θεωρίες ανήκει στην ευρύτερη εργατική τάξη.Ακόμη και τους υψηλόμισθους τους κατατάσσουν στην "εργατική αριστοκρατία" - εδώ ο όρος αριστοκρατία χρησιμοποιείται για να συκοφαντήσει όσους μισθωτούς δεν ψηφίζουν τα κόμματά τους αλλά και έτσι εκεί τους κατατάσσουν.Κεφάλαιο πάντως το πλήρωμα δεν ήταν και επομένως η απεργία της ΠΝΟ για το έγκλημα είναι τραγέλαφος.
Ρε φίλε κρίμα. άλλο σε σκοτώνω γιατί μου προκάλεσες τα νεύρα, άλλο γιατί είμαι σε παραλήρημα και νομίζω ότι είσαι ο διάολος και δέκα χιλιάδες ακόμα διαφορετικές καταστάσεις μπορούμε να πούμε. Εδώ λέμε ότι αν το παλικάρι ήταν κουστουμάτος θα είχε αναστολές ο άλλος και θα λούφαζε. Κι αυτό λοιπόν είναι θέμα νοοτροπίας. Το είπαμε αυτό. και αυτή η νοοτροπία έχει ταξικό χαρακτήρα. ή ταξικό πρόσημο που θα το πουν και οι λόγιοι.
Θες να παραλληλίσεις τον ντελιβερά με αυτό; Κάντο. Ρώτα αν το θύμα ήταν κουστουμάτος θα το έκανε; Απάντα το κιόλας. Δύο περιπτώσεις θα βγάλεις. ότι μπορεί να τον σκότωσε ακριβώς επειδή ήταν και ο κυριλές κουστουμαρισμένος. θα ήταν και πάλι ταξικό και θα λέγαμε για ταξικό μίσος.
Αλλά αυτό το "Που ανήκει ο θύτης ως τάξη;" είναι φαιδρό.
-
ΟΥΤΙΣ
- Μέγας Ιεροσυντονιστής
από ΟΥΤΙΣ » 09 Σεπ 2023, 16:24
Πτολεμαίος έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 12:47
ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2023, 12:30
Ασέβαστος έγραψε: ↑08 Σεπ 2023, 12:20
επισης δεν θα το εκανε αν ειχε απεναντι του μια γκομενα.
τα κινητρα για την πραξη του λοιπον, δεν ηταν ταξικα. ηταν ενα κοινο μπουλινκ ανθρωπου που αισθανεται ισχυροτερος απο αλλον. οχι επειδη ανηκει σε ανωτερη ταξη.
Πέρα από το γεγονός ότι ο υπαρχος μάλλον ανήκει σε ανώτερη τάξη από το θύμα του, ποιος σου είπε ότι ένα έγκλημα για να χαρακτηριστεί ως ταξικό πρέπει να γίνει από κάποιον ανώτερο προς κατώτερο; Το μόνο που χρειάζεται είναι ο θύτης να διαθέτει ψευδή συνείδηση και να θεωρεί εαυτόν ανώτερο από το θύμα του ή απλά να εκτελεί εντολές του αφεντικού. Η Ες Ες εξάλλου παιδιά της διπλανής πόρτας ήταν.
Αυτό με την ψευδή συνείδηση συμβαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στους τσακωμούς του δρόμου, στο σούπερ μάρκετ, παντού. Είναι όλα αυτά τα περιστατικά ταξικά; Ρε θα μας τρελάνετε;
Τα SS είχαν συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά και γαλουχηθηκαν σε βαθμό πλύσης εγκεφάλου.
Ε αφού συγκρίνετε τα SS με με τον Υπαρχο πάσο.
Μόνο εσείς τσουβαλιάζετε μεταξύ τους άσχετα περιστατικά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
πατησιωτης
από πατησιωτης » 09 Σεπ 2023, 16:35
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 16:21
Θες να παραλληλίσεις τον ντελιβερά με αυτό; Κάντο. Ρώτα αν το θύμα ήταν κουστουμάτος θα το έκανε; Απάντα το κιόλας. Δύο περιπτώσεις θα βγάλεις. ότι μπορεί να τον σκότωσε ακριβώς επειδή ήταν και ο κυριλές κουστουμαρισμένος. θα ήταν και πάλι ταξικό και θα λέγαμε για ταξικό μίσος.
Εάν ήταν κουστουμάτος θα κοίταζε να τον πλευρίσει είτε για να πάρει κανένα χαρτζιλίκι είτε για να του πάρει το πορτοφόλι.

Εξαρτάται από το νόημα που δίνεις στον όρο "ταξικό έγκλημα".Υποτίθεται ότι το έγκλημα χρωματίζεται από την τάξη του δράστη και όχι από την τάξη του θύματος.Εάν τώρα θέλεις να το χαρακτηρίσεις από την τάξη του θύματος και όχι του δράστη και αυτό γίνεται.Λίγα είναι τα εγκλήματα που γίνονται για πολιτικούς σκοπούς εν σχέσει με τα ποινικά.Πρέπει να είσαι 17νοεμβρίτης για να σκοτώσεις ένα πλούσιο για ταξικούς λόγους.Οι πολύ περισσότεροι κοιτάζουν να βγάλουν χρήμα από τους πλούσιους.Δεν μπορείς να πεις ταξικό έγκλημα την απαγωγή ενός πλουσίου και την απαίτηση για λύτρα.Μόνο πλουσίους όμως απαγάγουν για λύτρα,εάν κάποιος απήγαγε τον Αντώνη ή έκανε διάρρηξη στο σπίτι του για να τον κλέψει θα ήταν ηλίθιος.
Μπορείς να πεις ότι όλες οι απαγωγές για λύτρα,οι ληστείες κλπ είναι ταξικά εγκλήματα επειδή συνήθως θύματα είναι πλούσιοι;Δε νομίζω.
-
Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
από Πτολεμαίος » 09 Σεπ 2023, 16:37
ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 16:24
Πτολεμαίος έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 12:47
ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑08 Σεπ 2023, 12:30
Πέρα από το γεγονός ότι ο υπαρχος μάλλον ανήκει σε ανώτερη τάξη από το θύμα του, ποιος σου είπε ότι ένα έγκλημα για να χαρακτηριστεί ως ταξικό πρέπει να γίνει από κάποιον ανώτερο προς κατώτερο; Το μόνο που χρειάζεται είναι ο θύτης να διαθέτει ψευδή συνείδηση και να θεωρεί εαυτόν ανώτερο από το θύμα του ή απλά να εκτελεί εντολές του αφεντικού. Η Ες Ες εξάλλου παιδιά της διπλανής πόρτας ήταν.
Αυτό με την ψευδή συνείδηση συμβαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στους τσακωμούς του δρόμου, στο σούπερ μάρκετ, παντού. Είναι όλα αυτά τα περιστατικά ταξικά; Ρε θα μας τρελάνετε;
Τα SS είχαν συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά και γαλουχηθηκαν σε βαθμό πλύσης εγκεφάλου.
Ε αφού συγκρίνετε τα SS με με τον Υπαρχο πάσο.
Μόνο εσείς τσουβαλιάζετε μεταξύ τους άσχετα περιστατικά.
Ποιοι είμαστε οι εμείς;
Αν το εννοείς ιδεολογικά παρτο αλλιώς διότι έχετε μπλέξει καπιταλισμούς, ταξικους αγώνες, Μαγγο, Ζακ, εργοδοσία, και δεν συμμαζεύεται.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
-
Χαοτικός
από Χαοτικός » 09 Σεπ 2023, 16:40
πατησιωτης έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 16:35
Εάν ήταν κουστουμάτος θα κοίταζε να τον πλευρίσει είτε για να πάρει κανένα χαρτζιλίκι είτε για να του πάρει το πορτοφόλι.

Εξαρτάται από το νόημα που δίνεις στον όρο "ταξικό έγκλημα".Υποτίθεται ότι το έγκλημα χρωματίζεται από την τάξη του δράστη και όχι από την τάξη του θύματος.Εάν τώρα θέλεις να το χαρακτηρίσεις από την τάξη του θύματος και όχι του δράστη και αυτό γίνεται.Λίγα είναι τα εγκλήματα που γίνονται για πολιτικούς σκοπούς εν σχέσει με τα ποινικά.Πρέπει να είσαι 17νοεμβρίτης για να σκοτώσεις ένα πλούσιο για ταξικούς λόγους.Οι πολύ περισσότεροι κοιτάζουν να βγάλουν χρήμα από τους πλούσιους.Δεν μπορείς να πεις ταξικό έγκλημα την απαγωγή ενός πλουσίου και την απαίτηση για λύτρα.Μόνο πλουσίους όμως απαγάγουν για λύτρα,εάν κάποιος απήγαγε τον Αντώνη ή έκανε διάρρηξη στο σπίτι του για να τον κλέψει θα ήταν ηλίθιος.
Μπορείς να πεις ότι όλες οι απαγωγές για λύτρα,οι ληστείες κλπ είναι ταξικά εγκλήματα επειδή συνήθως θύματα είναι πλούσιοι;Δε νομίζω.
Ήδη αναιρούνται τα προηγούμενα που έλεγες με αυτό το ποστ σου.
-
Πτολεμαίος
από Πτολεμαίος » 09 Σεπ 2023, 16:44
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:16
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 14:52
Δεν είναι;
Οχι.
Εξήγησα πολλάκις τους λόγους γιατί δεν είναι.
Ο τύπος απλά είναι από αυτούς που ενεργούν εκεί που τους παίρνει.
Και αυτό δεν είναι ταξικο.
Στην προκειμένη, λόγω του ότι ήταν και γνωστή φυσιογνωμία, ο υπαρχος είχε τσαντιστεί από την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του (όποιος έχει δουλέψει με πολυ κόσμο, γνωρίζει πως αυτό είναι φυσιολογικό,*) , έφτασε "στα όρια του" και ενήργησε όπως ενήργησε.
Τελείως λάθος και τελείως μαλακας.
Αλλά "ταξικο" έγκλημα δεν είναι με την καμία.
Δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε κιόλας επειδή είσαστε κολλημένα όντα.
*υπάρχουν άτομα με νοητική υστέρηση που μπορούν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου. Εμείς είχαμε στο εμπορικό έναν τύπο, γύρω στα 20, ο οποίος καθόταν μέσα μέχρι αργά όταν είχαν φύγει όλοι οι επισκέπτες και έπρεπε να τον ψάχνουμε δυόμιση την νύχτα για να κλείσουμε την πύλη. Κάθε βράδυ το ίδιο βιολί και του εξηγούσα με ξανά και ξανά και ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί. Αν τραυματιζοταν αυτός ο τύπος για οποιοδήποτε λόγο, μόνος του, θα είμαστε μπλεγμένοι ασχημα.
Να μη σου πω τι λέγαμε για δαύτον και για την μάνα του (που ερχόταν και τον έπαιρνε στις 3 με μερσεντα.
Δεν είχε ακριβώς νοητική υστέρηση, ήταν εξαιρετικά αλλοπρόσαλλο παιδί. Αυτιστικό; Δεν ξέρω. Ευτυχώς εξαφανίστηκε και ηρεμήσαμε.
ΕίναιΔεν ξέρετε τίποτα. Εκτός αν νομίζεις ότι φτάνει η δήλωση "ξέρω" για να είναι πραγματικότητα το ότι: ξέρεις
Δεν είναι. Αλλά αν εσύ επιμένεις να λες ότι είναι, πουτσα μου. Δεν γελοιοποιουμαι εγώ στην τελική.
Εσείς κρίνετε από τον καναπέ, όταν εγώ κρίνω "από μέσα" βάσει της εμπειρίας μου με πολύ κόσμο.
Έχουμε πει κάποιοι εδώ μέσα τι παίχτηκε μάλλον.
Μια εξήγηση που είναι 800 δισεκατομμύρια φορές "πιο πιστευτη" από την δικιά σας.
Ε, μ'αυτην θα πορευτουμε, τι να κάνομε τώρα;
-
Χαοτικός
από Χαοτικός » 09 Σεπ 2023, 16:46
Πτολεμαίος έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 16:44
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:16
Οχι.
Εξήγησα πολλάκις τους λόγους γιατί δεν είναι.
Ο τύπος απλά είναι από αυτούς που ενεργούν εκεί που τους παίρνει.
Και αυτό δεν είναι ταξικο.
Στην προκειμένη, λόγω του ότι ήταν και γνωστή φυσιογνωμία, ο υπαρχος είχε τσαντιστεί από την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του (όποιος έχει δουλέψει με πολυ κόσμο, γνωρίζει πως αυτό είναι φυσιολογικό,*) , έφτασε "στα όρια του" και ενήργησε όπως ενήργησε.
Τελείως λάθος και τελείως μαλακας.
Αλλά "ταξικο" έγκλημα δεν είναι με την καμία.
Δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε κιόλας επειδή είσαστε κολλημένα όντα.
ΕίναιΔεν ξέρετε τίποτα. Εκτός αν νομίζεις ότι φτάνει η δήλωση "ξέρω" για να είναι πραγματικότητα το ότι: ξέρεις
Δεν είναι. Αλλά αν εσύ επιμένεις να λες ότι είναι, πουτσα μου. Δεν γελοιοποιουμαι εγώ στην τελική.
Εσείς κρίνετε από τον καναπέ, όταν εγώ κρίνω "από μέσα" βάσει της εμπειρίας μου με πολύ κόσμο.
Έχουμε πει κάποιοι εδώ μέσα τι παίχτηκε μάλλον.
Μια εξήγηση που είναι 800 δισεκατομμύρια φορές "πιο πιστευτη" από την δικιά σας.
Ε, μ'αυτην θα πορευτουμε, τι να κάνομε τώρα;
Με αυτήν πορεύεστε μια ζωή. Την μαλακία.
-
πατησιωτης
από πατησιωτης » 09 Σεπ 2023, 16:47
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 16:40

Δε νομίζω.Ονομάζω ταξικά εγκλήματα όσα προκαλούνται από κάποιο πάθος ή μίσος απέναντι στην τάξη του θύματος και όχι αυτά που προκαλούνται από το γεγονός ότι ανάλογα με την τάξη του θύματος,κινδυνεύει από διαφορετικά εγκλήματα.
Όταν λες ότι σκότωσαν τον Αντώνη όχι από παρόμοιο μίσος αλλά επειδή πίστευαν ότι θα την βγάλουν καθαρή και αυτό σημαίνει ότι το έγκλημα ήταν ταξικό,θα πρέπει να ονομάσεις και την απαγωγή για λύτρα ταξικό έγκλημα κατά των πλουσίων επειδή αυτοί κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους φτωχούς από αυτό το έγκλημα.Υπάρχει κανείς που το κάνει αυτό;
-
Πτολεμαίος
από Πτολεμαίος » 09 Σεπ 2023, 16:48
Saturn έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 15:42
Ρε συ, λέμε βγήκε η ίδια η Λάτση και είπε, εαν έσκαγα εγώ με τη ασφάλειά μου, θα τόλμαγε να με πετάξει από την μπουκαπόρτα;
H ΛΑΤΣΗ
Πάλι καλά που δεν είπε αν έσκαγε ο Αδόλφος με τα SA.
Ρε θα μας πεθάνετε λέμε.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 09 Σεπ 2023, 16:48
Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 16:40

Εξαρτάται από το νόημα που δίνεις στον όρο "ταξικό έγκλημα".
Υποτίθεται ότι το έγκλημα χρωματίζεται από την τάξη του δράστη και όχι από την τάξη του θύματος. Εάν τώρα θέλεις να το χαρακτηρίσεις από την τάξη του θύματος και όχι του δράστη και αυτό γίνεται. Λίγα είναι τα εγκλήματα που γίνονται για πολιτικούς σκοπούς εν σχέσει με τα ποινικά.Πρέπει να είσαι 17νοεμβρίτης για να σκοτώσεις ένα πλούσιο για ταξικούς λόγους.Οι πολύ περισσότεροι κοιτάζουν να βγάλουν χρήμα από τους πλούσιους.Δεν μπορείς να πεις ταξικό έγκλημα την απαγωγή ενός πλουσίου και την απαίτηση για λύτρα.Μόνο πλουσίους όμως απαγάγουν για λύτρα,εάν κάποιος απήγαγε τον Αντώνη ή έκανε διάρρηξη στο σπίτι του για να τον κλέψει θα ήταν ηλίθιος.
Kάθε άλλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 747 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
10 Σεπ 2024, 08:23
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 1028 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
22 Αύγ 2023, 07:42
-
-
- 68 Απαντήσεις
- 1292 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
21 Οκτ 2024, 20:57
-
-
- 42 Απαντήσεις
- 1524 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
26 Φεβ 2024, 12:46
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.