Το γράφω αυτό με βάση την
προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση που προαννέγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με την οποία θα αρχίσει επιτέλους ο διαχωρισμός εκκλησίας & κράτους.
Θέλω να αναλύσουμε τις πιθανές αντιδράσεις των χριστιανών βάση της θρησκείας τους, της ηθικής τους και της κοσμοθεωρίας τους.
Προσωπικά πιστεύω πως οι χριστιανοί πρέπει να αποδεχτούν με σεβασμό κάθε τέτοια κίνηση, επειδή
τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
Σύμφωνα με την αγάπη που τους διακατέχει, δεν θα επιβάλλουν την θρησκεία τους στους μη-χριστιανούς Έλληνες, όπως και εμείς δεν επιβάλλουμε κάτι σε αυτούς.
Και υπάρχει και το θέμα των γενεών. Μπορεί εγώ να πιστεύω ότι ο Δίας και η Ήρα δημιούργησαν τον κόσμο, αλλά πρέπει να υποχρεώσω τα εγγόνια και τα δισέγγονα μου να πιστεύουν το ίδιο; Η μήπως η ατομική ελευθερία δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα για ένθεους και άθεους;
Επίσης, επειδή είναι όλοι επιτυχημένοι και ελεήμονες, θα δεχτούν να αναλάβουν την μισθοδοσία των ιερέων τους, διότι δε γίνεται να αναγκάζεις άπιστους να σε πληρώνουν. Δηλαδή βλέπουμε εδώ χρήστες να βρίζουν τους άθεους όλη μέρα αλλά
παραδόξως δεν έχουν πρόβλημα με τα χρήματα τους...
(υγ ξέρω ότι δεν προβλέπεται να σταματήσει η μισθοδοσία, αλλά αυτό θα γίνει σε μερικά χρονάκια ντάουν δε λάιν)