Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου: Δεν αποζημιώνεται η κλοπή αυτοκινήτου αν γίνει σε σημείο χωρίς περίφραξη και φωτισμό

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
40τακατο της ζωής μ σπατάλησα

Re: Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου: Δεν αποζημιώνεται η κλοπή αυτοκινήτου αν γίνει σε σημείο χωρίς περίφραξη και φωτισ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 04 Οκτ 2023, 16:26

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 16:23
40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
04 Οκτ 2023, 16:08
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 14:39

Εγώ ήμουν πιο βετεράνος μπάχαλος, άφηνα τη νεολαία να ξεδωσει.
Άρα συμμετείχες σε μπάχαλα;
Εννοείται. Υπήρξε πλήρης αναφορά στο παλαιό φόρουμ, αλλά τα πειστήρια χάθηκαν.
Μπορείς να ανοίξεις ένα νήμα να μας μιλήσεις για αυτά.

Imperium

Re: Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου: Δεν αποζημιώνεται η κλοπή αυτοκινήτου αν γίνει σε σημείο χωρίς περίφραξη και φωτισ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 04 Οκτ 2023, 16:29

talaipwros έγραψε:
04 Οκτ 2023, 12:12
enterprise-psi έγραψε:
Στο εξωτερικό αν βάλεις dash cam πέφτει η ασφάλεια, αν βάλεις συναγερμό και κλειστό πάρκινγκ, πέφτει περισσότερο, Ελλάδα δεν πέφτει ευρώ, και από ότι φαίνεται, είναι ρευστά τα κριτήρια αν πάρεις αποζημίωση κλοπής.

Οπότε σε άλλον έναν τομέα , τσάμπα πληρώνουμε.
Χωρις tracker δεν τα ασφαλιζαν καν.
Τόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί ή να απενεργοποιηθεί το τράκερ; :D

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 04 Οκτ 2023, 17:39

Έχετε καταλάβει ότι με αυτή την απόφαση ουσιαστικά γίνεται ΘΕΣΜΟΣ η θέση ότι το κράτος δεν φταίει για τις κλοπές και για ότι άλλο ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ διαπράττεται στην Ελλάδα και ο πολίτης απλά πρέπει να προφυλάσσεται μόνος του;;;
Το έχετε πιάσει αυτό;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 04 Οκτ 2023, 17:41

OANNHSEA έγραψε:
04 Οκτ 2023, 17:39
Έχετε καταλάβει ότι με αυτή την απόφαση ουσιαστικά γίνεται ΘΕΣΜΟΣ η θέση ότι το κράτος δεν φταίει για τις κλοπές και για ότι άλλο ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ διαπράττεται στην Ελλάδα και ο πολίτης απλά πρέπει να προφυλάσσεται μόνος του;;;
Το έχετε πιάσει αυτό;

.
Όχι, ευτυχώς. Ακόμα έχουμε σωας τας φρένας.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 04 Οκτ 2023, 17:44

Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Οκτ 2023, 17:41
OANNHSEA έγραψε:
Το έχετε πιάσει αυτό;

.
Όχι, ευτυχώς. Ακόμα έχουμε σωας τας φρένας.
Δεν ξέρω για τα φρένα σου, αλλά η μηχανή σου σίγουρα ρετάρει... :003:

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 04 Οκτ 2023, 18:30

Να δούμε τι θα πει η Interamerican , που θα ακυρώσω την ασφάλεια κλοπής σε δυο μηχανές και το αυτοκίνητο. :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ » 04 Οκτ 2023, 18:34

Ίακχος έγραψε:
04 Οκτ 2023, 09:03
Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε ασφαλιστική στην Θεσσαλονίκη που δεν αποζημίωσε πελάτη για κλοπή Ι.Χ. επειδή το είχε παρκάρει σε «μη ασφαλές σημείο».
Ένα νέο κεφάλαιο υπέρ των ασφαλιστικών εταιρειών άνοιξε, καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφαλισμένων αυτοκινήτων δεν θα αποζημιώνονται σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου τους.
https://www.gazzetta.gr/plus/2262014/ap ... iNwH98bIbs
Δεν αποζημιώνεται τίποτα αν δε σε λένε Τσακ Νόρις.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Οκτ 2023, 18:48

Ναύτης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 09:18
Το γνωρίζεις, φαντάζομαι, ότι η μεν χρέωση για την ασφάλεια κλοπής παραμένει σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ασφάλισης, το δε τίμημα (που θα πάρει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση κλοπής) αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο ανάλογα με την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος.
Που θα πει, μπορεί να πληρώνεις ασφάλιστρο που αφορά αξία του οχήματος 30Κ, αλλά αν στο κλέψουν, μετά από μια 5ετία ας πούμε, η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει με κάνα 10άρικο.
Πρέπει, λένε οι ασφαλιστικές, να ζητά κάθε φορά ο ασφαλισμένος από τον ασφαλιστή του, πριν την ανανέωση του συμβολαίου, να αναπροσαρμόζεται και η χρέωση για την ασφάλεια κλοπής. Μιλάμε για λαμόγια.
. . .
Το συμβόλαιο μου με την ΑΝΥΤΙΜΕ αναπροσαρμόζεται και τώρα γράφει Ασφαλιζόμενη αξία (€): 8.200 για το Prius μου του 2010.
Πιο κάτω από τον μέσον όρο των 9-10.000 που βρίσκω στο νετ.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 04 Οκτ 2023, 18:55

Η εμπειρία μου με τις ασφάλειες αυτοκινήτου είναι καλή. Αναφέρω δύο περιστατικά:
- Κάποτε που είχα κάποιο οικονομικό στένεμα, αλλά και μεικτή ασφάλεια είχα γδάρει το αυτοκίνητο κατ'επανάληψη από δεξιά. Δεν το έδινα να το φτιάξουν γιατί η ζημιές ήταν μικρότερες από τις ελάχιστες που αποζημίωνε η ασφαλιστική. Οταν έτυχε να το ξαναξύσω και καθώς βελτιώθηκαν τα οικονομικά μου, το έδωσα σε συνεργείο. Ομως πραγματογνώμονας που ήλθε δέχθηκε ότι όλες οι ζημιές έγιναν την τελευταία φορά και έτσι με αποζημίωσε.

- Κάποτε δεν είχα parking στο σπίτι και άφηνα το αυτοκίνητο στον δρόμο. Ενα πρωΐ πήγα να το πάρω και είδα ότι πάνω μου (από πίσω) είχε πέσει ένα φιατάκι που είχε συγκρουσθεί με ένα άλλο αυτοκίνητο. Μάλιστα είχε έλθει και αστυνομία. Η οδηγός του φιατακίου έκανε δήλωση και γιά το δικό μου αυτοκίνητο. Η ζημιά δεν ήταν μεγάλη και γιά κάποιες μέρες το κυκλοφορούσα και δεν το πήγαινα σε συνεργείο. Ενα άλλο πρωΐ λοιπόν, βλέπω ότι την νύχτα έπεσε πάλι από πίσω ένα μεγάλο όχημα (πιθανόν τζιποειδές) και μου είχε χώσει όλο το πίσω μέρος μέσα. Η ζημιά έφθασε τις €4.000 αλλά τα πλήρωσε όλα η ασφαλιστική βάσει τής δήλωσης τής οδηγού του φιατακίου
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 04 Οκτ 2023, 19:43

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
04 Οκτ 2023, 12:14
enterprise-psi έγραψε:
Στο εξωτερικό αν βάλεις dash cam πέφτει η ασφάλεια, αν βάλεις συναγερμό και κλειστό πάρκινγκ, πέφτει περισσότερο, Ελλάδα δεν πέφτει ευρώ, και από ότι φαίνεται, είναι ρευστά τα κριτήρια αν πάρεις αποζημίωση κλοπής.

Οπότε σε άλλον έναν τομέα , τσάμπα πληρώνουμε.
Ο πατέρας μου μού το λέει χρόνια, μακριά από ασφάλειες, πληρώνεις τζάμπα και αν τις χρειαστείς θα σε φτύσουν
Μιλάμε για το ελληνικό τραπεζικό συστημα και ασφαλειών που οριακά δεν εξαυλώθηκε την προηγούμενη δεκαετια. θα σκας λεφτά σε αυτούς.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 04 Οκτ 2023, 19:46

OANNHSEA έγραψε:
Το έχετε πιάσει αυτό;

.
Μονο που δεν τον αφηνουν ούτε να προφυλαχτει.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 04 Οκτ 2023, 19:51

Δεν ξέρω, αλλά από ασφάλειες μόνο καλό έχω δει. Με το αυτοκίνητο δεν έχω τρομερές περιπτώσεις, αλλά οτιδήποτε αγοράζω, computer, camera, τα ασφαλίζω. Ως τώρα όλες οι ασφαλίσεις μου δώσαν λεφτά, επειδή έτυχαν ζημιές.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 04 Οκτ 2023, 19:52

Otto Weininger έγραψε:
04 Οκτ 2023, 09:50
Lol
Την επόμενη φορά, αγοράστε μια Porsche και αφήστε την σε μια ερημιά στον Ασπρόπυργο.

Μετά ζητήστε την ασφάλεια κλοπής.

Σαν να έχει ο άλλος ασφάλεια ζωής και να πάει το βράδυ στο Αττικό Πάρκο, να μπει στον χώρο των λιονταριών για να τους τραβήξει την ουρά.

Έτσι, για να δει κάτι.
Παρολο που εχεις δικιο, εχω 2 ενστασεις.
Η πρωτη ειναι οτι κανένας δεν ξερει τον συγκεκριμένο όρο, και ας μην πουμε οτι ειναι στα ψιλα γράμματα γιατι κανενας μα κανενας δεν τα διαβαζει αυτα και ουτε κανενας ασφαλιστης το λεει ποτε.
Και η δεύτερη οτι οπως γινεται με καθε πραγμα στην Ελλάδα, θα πατησουν πανω της οι ασφαλιστικες και σε περιπτωσεις που το πραγμα βρίσκεται καπου στη μεση θα πηδηξουν πολυ κοσμο.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 04 Οκτ 2023, 19:58

panos291 έγραψε:
04 Οκτ 2023, 19:52
Otto Weininger έγραψε:
04 Οκτ 2023, 09:50
Lol
Την επόμενη φορά, αγοράστε μια Porsche και αφήστε την σε μια ερημιά στον Ασπρόπυργο.

Μετά ζητήστε την ασφάλεια κλοπής.

Σαν να έχει ο άλλος ασφάλεια ζωής και να πάει το βράδυ στο Αττικό Πάρκο, να μπει στον χώρο των λιονταριών για να τους τραβήξει την ουρά.

Έτσι, για να δει κάτι.
Παρολο που εχεις δικιο, εχω 2 ενστασεις.
Η πρωτη ειναι οτι κανένας δεν ξερει τον συγκεκριμένο όρο, και ας μην πουμε οτι ειναι στα ψιλα γράμματα γιατι κανενας μα κανενας δεν τα διαβαζει αυτα και ουτε κανενας ασφαλιστης το λεει ποτε.
Και η δεύτερη οτι οπως γινεται με καθε πραγμα στην Ελλάδα, θα πατησουν πανω της οι ασφαλιστικες και σε περιπτωσεις που το πραγμα βρίσκεται καπου στη μεση θα πηδηξουν πολυ κοσμο.
Συμφωνώ και στα 2.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 05 Οκτ 2023, 06:57

Μην σπρώχνεστε.
Θα προλάβετε απ τις 7 το πρωι ως τις 7 το βράδυ της Κυριακής να ψηφίσετε τους αναντικατάστατους.
Τι πράγμα;
Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη;
Ναι ε;
Μήπως δεν ειναι αστική;
Σας βάζω δύσκολα;
🤫
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών