Sos

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Γυφτάκι

Re: Sos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 04 Οκτ 2023, 18:29

Null έγραψε:
04 Οκτ 2023, 18:26
Γυφτάκι έγραψε:
04 Οκτ 2023, 16:56
Και να ξέρεις ,οι γονείς που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή των ενήλικων παιδιών τους δεν το κάνουν απο αγάπη..Υπάρχει συμφέρον .Να έχουν φροντίδα για τα γεράματα πχ και πρέπει να είσαι ελεύθερη για να είσαι πάντα εκεί..
Μην ξεχνάς πως υπάρχει και ένας αδερφός που δεν μπορεί να ζήσει μόνος του. Για αυτό την θέλουν.
Σωστά . Τον ξέχασα τον αδερφό ..

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 04 Οκτ 2023, 18:36

Kauldron έγραψε:
04 Οκτ 2023, 17:42
Κοινώς χτυπούσε κάποιον που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Και μόνο που χτυπούσε τη μητέρα σου θα 'πρεπε να πάς στην αστυνομία.
"Ναι, αλλά τι θα ΠΕΙ η γειτονιά!1!!1!!11"
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 04 Οκτ 2023, 18:40

http://www.cylaw.org/nomoi/enop/non-ind ... /full.html

Προοίμιο

ΕΠΕΙΔΗ όλες οι μορφές βίας κατά των γυναικών, ...συνιστούν σοβαρή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων...
ΕΠΕΙΔΗ οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια συχνά εκτίθενται σε επαχθείς μορφές βίας,...
ΕΠΕΙΔΗ η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τις γυναίκες σε δυσανάλογο βαθμό εν σχέσει προς τους άνδρες...
ΕΠΕΙΔΗ και τα παιδιά όταν είναι μάρτυρες βίας στην οικογένεια, αποτελούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας,...

«βία» σημαίνει πράξη, ... ή συμπεριφορά με την οποία δύναται να προκληθεί βλάβη στο θύμα και περιλαμβάνει σωματική, λεκτική, ..., ψυχολογική, οικονομική και κάθε άλλης μορφής βία ή πόνο έναντι γυναίκας, κάθε απειλή για τέτοια πράξη, καθώς και εξαναγκασμό ή αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας, είτε αυτά διενεργούνται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό βίο·

«εξαναγκασμός» σημαίνει-

(α) την κάμψη της ελεύθερης βούλησης προσώπου με τη χρήση βίας ή απειλών ή κατά κατάχρηση ή εκμετάλλευση σχέσης εμπιστοσύνης ή εξουσίας ή επιρροής ή/και ευάλωτης θέσης ή με τη χρήση άλλων μέσων απαγορευμένων διά Νόμου, με σκοπό την πρόκληση σωματικής, ..., ψυχολογικής ή οικονομικής βλάβης ή πόνου ή της αυθαίρετης στέρησης της ελευθερίας του στον δημόσιο ή ιδιωτικό βίο

(β) την απειλή πρόκλησης βλάβης εναντίον προσώπου ή περιουσίας ή σωματικού περιορισμού οποιουδήποτε προσώπου,

(γ) οποιαδήποτε συμπεριφορά ή σχέδιο στοχεύει στη δημιουργία της εντύπωσης σε πρόσωπο ότι η παράλειψη εκτέλεσης συγκεκριμένης πράξης θα επιφέρει βλάβη εναντίον προσώπου ή περιουσίας ή σωματικό περιορισμό προσώπου,

(ε) κατάχρηση σχέσης εμπιστοσύνης ή εξουσίας ή επιρροής ή/και ευάλωτης θέσης∙

«ενδοοικογενειακή βία» σημαίνει-

αδίκημα βίας κατά γυναίκας όταν αυτό διαπράττεται εναντίον προσώπου από μέλος της οικογένειας του, είτε διαμένει είτε διέμενε με αυτό στο παρελθόν, ανεξαρτήτως του κατά πόσο μοιράζεται ή έχει μοιρασθεί την ίδια στέγη με το θύμα·

«θέση εξουσίας, εμπιστοσύνης ή επιρροής» σημαίνει-

(α) σχέση συγγένειας εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι τρίτου (3ου) βαθμού μεταξύ του θύματος και του προσώπου που διέπραξε αδίκημα βίας κατά γυναίκας:

(β) οποιαδήποτε άλλη σχέση μεταξύ του θύματος και του προσώπου που διέπραξε αδίκημα βίας κατά γυναίκας, το οποίο λόγω της θέσης ή της ιδιότητάς του ασκεί εξουσία ή επιρροή στο θύμα, ...

«εκμετάλλευση ευάλωτης θέσης» σημαίνει την κατάσταση στην οποία το θύμα δεν έχει άλλη πραγματική ή παραδεκτή επιλογή από του να υποστεί ή να υποκύψει στη συγκεκριμένη κατάχρηση∙...

Σκοπός του παρόντος Νόμου

3. Σκοπός του παρόντος Νόμου είναι ο καθορισμός αδικημάτων βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας, η πρόληψη, η καταστολή και η καταπολέμησή τους, η προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας και η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας,...

Αδικήματα βίας κατά γυναικών

5. Τα ακόλουθα αδικήματα λογίζονται ως αδικήματα βίας κατά γυναίκας:

(α) Οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα στον Πίνακα αδικήματα·

(β) το προβλεπόμενο στο άρθρο 6 αδίκημα της άσκησης ψυχολογικής βίας· ...

Άσκηση Ψυχολογικής βίας

6. Πρόσωπο, το οποίο με τη συμπεριφορά του η οποία εκφράζεται με εξαναγκασμό, πίεση, υποτιμητικά σχόλια, εξύβριση ή απειλές πλήττει σοβαρά την ψυχολογική ακεραιότητα γυναίκας ή της προκαλεί πραγματικό φόβο, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.

...Επιβαρυντικές περιστάσεις

11. Το Δικαστήριο, κατά την άσκηση των εξουσιών του προς επιμέτρηση και επιβολή ποινής για αδίκημα βίας κατά γυναίκας, λαμβάνει υπόψη ως επιβαρυντικές, εφόσον δεν αποτελούν ήδη μέρος των συστατικών στοιχείων του αδικήματος, τις ακόλουθες περιστάσεις:

(α) το αδίκημα διαπράχθηκε εναντίον προσώπου από πρώην ή νυν σύζυγο ή σύντροφο ή μέλος της οικογένειάς του ή από πρόσωπο που συζεί ή συζούσε με το θύμα ή από πρόσωπο το οποίο έχει καταχραστεί ή εκμεταλλευτεί θέση εξουσίας, εμπιστοσύνης ή επιρροής·

(β) το αδίκημα ή τα συναφή αδικήματα διαπράχθηκαν κατά συρροή∙...

(στ) του αδικήματος προηγήθηκε η άσκηση ακραίας βίας, εξαναγκασμού ή απειλής ή αυτό συνοδεύθηκε από τέτοια βία, εξαναγκασμό ή απειλή∙

Προστασία καταγγελλόντων και θυμάτων και υποχρεώσεις διωκτικών αρχών

20.-(1) Οι διωκτικές αρχές διασφαλίζουν την προστασία των προσώπων που καταγγέλλουν αδίκημα βίας κατά γυναίκας.

(2) Η Αστυνομία, με την πρώτη επαφή της με θύμα αδικήματος βίας κατά γυναικών, τηρεί τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του περί της Θέσπισης Ελάχιστων Προτύπων σχετικά με τα Δικαιώματα, την Υποστήριξη και την Προστασία Θυμάτων της Εγκληματικότητας Νόμο.

(3) Σε περίπτωση κατά την οποία η Αστυνομία κρίνει ότι το θύμα κινδυνεύει από τη μη προφυλάκιση υποδίκου ή την απόλυση καταδίκου, ενημερώνει αυτό και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ή με μη κυβερνητικό οργανισμό.

Επιπλέον

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗ ΦΟΡΑ
"ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ!"

ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ

Μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Η ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Το OWAAT καθοδηγεί τις κακοποιημένες γυναίκες ώστε να έχουν τα νομικά εργαλεία στα χέρια τους και να

γνωρίζουν τα ατομικά τους δικαιώματα,
εκπροσωπούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο,
αυτό-βοηθηθούν,
να κάνουν αίτηση για επείγουσες περιοριστικές εντολές, βασισμένες στην προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πρόσβασης στη δικαιοσύνη, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των προσωπικών δικαιωμάτων τους.

http://www.owaat-cy.com/el/

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 04 Οκτ 2023, 19:27

Ωρέ στου κουφού την πόρτα, παίρνεις την πόρτα και φεύγεις..
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 04 Οκτ 2023, 19:37

Casp έγραψε:
04 Οκτ 2023, 17:23
Εγω θα φταιω ναι. Επειδη το εχετε τερμα ευκολο εσεις να κλεινετε τους γονεις σας στην φυλακη χωρις τυψεις επειδη εχουν παρανοησει.

Δεν θα κλεισεις κανεναν φυλακη, θα τον καλεσουν στο τμημα για να του κανουν συστασεις.

Πρεπει να βαλεις ενα οριο. Δεν βαζεις και για αυτο φτασατε εκει που φτασατε.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 04 Οκτ 2023, 19:39

Πασιφάη έγραψε:
04 Οκτ 2023, 19:27
Τί να κάνω βρε καλή μου...αφού προέκυψε στο δρόμο μου πρέπει να κάνω ότι μπορώ...μπας και...αν μη τι άλλο για τη συνείδησή μου...

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 04 Οκτ 2023, 19:46

student έγραψε:
04 Οκτ 2023, 19:39
Πασιφάη έγραψε:
Τί να κάνω βρε καλή μου...αφού προέκυψε στο δρόμο μου πρέπει να κάνω ότι μπορώ...μπας και...αν μη τι άλλο για τη συνείδησή μου...
Το ξέρω μαν μου. Τα έχω πει κι εγώ καιρό πριν, αλλά εντέλει όλα είναι θέμα επιλογών. Γουστάρει μανούρα, ξυλίκι απ'τον νταή πατερούλη;
Αν είχα τέτοιο πατέρα, θα τον ''έδινα'' στους μπάτσους, αφού τον καταχέριαζα πρωτίστως τον πουσταρά. Τεσπα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 04 Οκτ 2023, 19:52

Null έγραψε:
04 Οκτ 2023, 18:36
Kauldron έγραψε:
"Ναι, αλλά τι θα ΠΕΙ η γειτονιά!1!!1!!11"
:a040:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 04 Οκτ 2023, 19:53

sys3x έγραψε:
04 Οκτ 2023, 18:28
Kauldron έγραψε:
Casp έγραψε:
04 Οκτ 2023, 17:32

Την μανα μου την χτυπουσε και πραγματικα ΔΕΝ θες να τον δεις νευριασμενο.

Παντα, μα παααντα παω με τα νερα του. Το παραμικρο που θα πω εξαγριωνεται και ξερω πως ξεφυγει. ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.
Είσαι Πατριαρχικός τύπος και φασίστας ε, μην το ξεχνάμε αυτό.
:8)
Ε, ναι, αυτό είναι δεδομένο. :003:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 04 Οκτ 2023, 20:10

Να ομολογήσω στην ομήγυρη ότι έχω και κάποια προσωπική εμπειρία από παρόμοια κατάσταση...

το κορίτσι μου σε μια παρόμοια κατάσταση μεγάλωσε (χωρίς φυσική βία αλλά η λεκτική και η ψυχολογική από τον "μην τα πάρω και τρελαθώ δεν υπολογίζω τίποτα" απολύτως παρόμοια). Υπό μόνιμο καθεστώς φόβου και αγωνίας μην πει τη λάθος λέξη αυτή ή η μάνα της και ξεσπάσει ο bullys πατέρας.
Απο τη μεριά της η επιλογή ήταν να φύγει όσο πιο μακρυά με την πρώτη ευκαιρία (φοιτήτρια) και να μην ξαναπατήσει ποτέ πίσω στο νησί...

Έλα ομως που τα φερε έτσι η ζωή που γυρίσαμε φρεσκοπαντρεμένοι να μείνουμε σε διπλανά σπίτια!!! Και ο bully να δείτε χαρά και ταξίματα και σορόπια και μέλωμα ότι θα είναι δίπλα μας, και θα στηρίξει όσο μπορεί γιατί η ζωή έχει δυσκολίες και θα χρειαστεί χρόνος στη νέα αρχή...κλπ κλπ...παπαριές.

Δεν άργησε φυσικά η πρώτη στραβή και ο πρώτος τσαμπουκάς με τον γαμπρό και τον μπαμπά δυνάστη... που αντί να στηρίξει (ψυχολογικά, δεν του ζήτησε κανείς λεφτά) βρήκε νωρίς νωρίς ευκαιρία να ζητήσει λόγο και να ασκήσει εξουσία στο σπίτι της κόρης του...

Όλα παίχτηκαν σε μια ζαριά (όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις), σε ένα raise και σε ένα all in. Όταν όμως σηκώθηκα στην κορύφωση του τσαμπουκά λέγοντας στη γυναικάρα μου "κατέβα τώρα σπίτι και ξεκίνα να μαζεύεις, αύριο φεύγουμε"...το κορίτσι απλά...σηκώθηκε....

Δέκα λεπτά μετά ήρθε η πεθερά σαν επίσημος απεσταλμένος του δυνάστη να ζητήσει κλαίγοντας συγνώμη.
20 χρόνια πέρασαν, τα πράγματα παραμένουν σταθερά στα ξεκάθαρα ζύγια και όριά τους που χαράχτηκαν στην πέτρα. Το μήνυμα στάλθηκε νωρίς και ξεκάθαρα, στερεοφωνικά. Μαζέψου γιατί δεν σε παίρνει.Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις. Εδώ είναι άλλο σπίτι και άλλος κάνει κουμάντο. Και δεν στάλθηκε φυσικά από εμένα αλλά από τον αρμόδιο...την κόρη του. Μόλις αυτή του έσκασε σιωπηλά τη ροχάλα στη μάπα... ο λύκος έγινε αρνάκι.

Όταν το ζευγάρι έχει μία ενιαία και ξεκάθαρη θέση και δεν χωράει στη μέση δάκτυλος τρίτου, όλα πηγαίνουν καλά και θα σταθούν στέρεοι ό,τι και να κατεβάσει το βουνό.
Έτσι και το ζευγάρι σπάσει για να ικανοποιήσει ο ένας από τους δύο τον οποιοδήποτε τρίτο... το σπίτι θα καταρρεύσει. imho πάντα.

ΥΓ. Πάσα βασιλεία διαιρεθείσα καθ' εαυτής ερημούται, και οίκος διαιρεθείς καθ' εαυτού πίπτει.

Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 04 Οκτ 2023, 20:16

Πασιφάη έγραψε:
04 Οκτ 2023, 19:46
student έγραψε:
04 Οκτ 2023, 19:39
Πασιφάη έγραψε:
Το ξέρω μαν μου. Τα έχω πει κι εγώ καιρό πριν, αλλά εντέλει όλα είναι θέμα επιλογών. Γουστάρει μανούρα, ξυλίκι απ'τον νταή πατερούλη;
Αν είχα τέτοιο πατέρα, θα τον ''έδινα'' στους μπάτσους, αφού τον καταχέριαζα πρωτίστως τον πουσταρά. Τεσπα.
:smt023

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 04 Οκτ 2023, 20:26

student έγραψε:
04 Οκτ 2023, 20:10

Έλα ομως που τα φερε έτσι η ζωή που γυρίσαμε φρεσκοπαντρεμένοι να μείνουμε σε διπλανά σπίτια!!!

βρήκε νωρίς νωρίς ευκαιρία να ζητήσει λόγο και να ασκήσει εξουσία στο σπίτι της κόρης του...
εχει κανένα παλιό ημερολόγιο που έγραφε τις σκέψεις της η γυναίκα σου; Το αργει η κασπερ.

Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 04 Οκτ 2023, 21:15

Casp έγραψε:
Εγω θα φταιω ναι. Επειδη το εχετε τερμα ευκολο εσεις να κλεινετε τους γονεις σας στην φυλακη χωρις τυψεις επειδη εχουν παρανοησει.

Σορρυ που δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος εγω. Αλλα ναι γι αυτο φυσικα και φταιω. Μακαρι να ημουν διαφορετικη και να μην με ενοιαζε. Και μακαρι να μην γινει καμια μαλακια κ να μου την χρεωνω για μια ζωη.

Αποφασισαμε. Θα τον παρει τηλεφωνο να του μιλησει απο εκει και θα δουμε. Και οταν τον παρει τηλεφωνο θα ειμαστε εκτος σπιτιου.
Σόρυ κι απο μένα ..Εγώ όμως που είμαι ..''τέτοιος άνθρωπος '' δεν μπορώ να φανταστώ την φάση να σαπακιάζει τη μάνα μου κι εγώ να τον σέβομαι και να τον νοιάζομαι μη πάθει κανα καρδιακό.. Εσύ όπως φαίνεται τον εκτιμάς πολύ .. Και φυσικά δεν φταίς .. Ο φούφουτος φταίει.. :wave:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Οκτ 2023, 22:31

Casp έγραψε:
Δεν ξέρω για τους άλλους, εμένα πάντως οι γονείς μου δεν με απειλούσαν ότι θα με στείλουν στον τάφο. Πιθανολογώ ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ήθελα να τους ξαναδώ ούτε σε καρτ ποστάλ και αν τολμούσαν να με ενοχλήσουν θα καλούσα τις αρχές χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 04 Οκτ 2023, 23:09

hellegennes έγραψε:
04 Οκτ 2023, 22:31
Casp έγραψε:
Δεν ξέρω για τους άλλους, εμένα πάντως οι γονείς μου δεν με απειλούσαν ότι θα με στείλουν στον τάφο. Πιθανολογώ ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ήθελα να τους ξαναδώ ούτε σε καρτ ποστάλ και αν τολμούσαν να με ενοχλήσουν θα καλούσα τις αρχές χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
δεν έχεις εμπειρία από ψυχικές παθήσεις, γι αυτό.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών