Στην Ελλάδα παντού κυριαρχεί το μέσο.
Γιατί η ελληνική μυθοπλασία παραμένει άραγε τόσο γλυκανάλατη;
-
Re: Γιατί η ελληνική μυθοπλασία παραμένει άραγε τόσο γλυκανάλατη;
Κι ο Πίτερ σεντομ δυνατή ιστορία.
https://www.lifo.gr/podcasts/alithina-e ... 1696363801
https://www.lifo.gr/podcasts/alithina-e ... 1696363801
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Σωστά.
Τι ήταν στην τελική ο Billy the Kid, οι αδελφοι James, ο Doc Holiday, ο Wyatt Earp, ακόμα και Buffalo Bill, Annie Oakley, κοκ; Και όμως αποτελούν τους σύγχρονους μύθους και θρύλους της Άγριας Δύσης και της Αμερικής.
Παντού υπάρχουν ιστορίες και είναι ηλήθιο να λες οτι η Ελλάδα δεν έχει.
Και μόνο με τα Λαυρεωτικά, πχ, θα μπορούσαν να κάνουν απίθανη ιστορία, που θα συνδεοταν και με την εποχή μας με όλες τις ανάλογες κομπίνες που γίνονται σήμερα. Ηταν η δική μας Εταιρεία των Νοτιων Θαλλασών.
Το ξέρετε μπαηδηγουέη, οτι εκεί έχασε την περιουσία του ο Εμ. Ροίδης; Δεν μπορείς να γράψεις μια ιστορία της προκοπής με τέτοια φόντο;
Να δώσω κι άλλο ένα παράδειγμα: Την άφιξη του αεροπλάνου στην Ελλάδα, μέσα απο τα υδροπλάνα της Ιταλικής εταιρείας Αερο Εξπρές, όταν οι Ιταλοί κατείχαν ακόμα τα Δωδεκάνησα, και οι πτήσεις πηγαίναν Μπουγιουκντερε (Κων/πολη)-Ρόδο-Φάληρο-Πάτρα-Μπριντίζι. Δεν γράφεις σενάριο με φόνους (συνδέσεις με Ιταλία του Μουσολίνι) με τέτοιο φόντο; Ισάξιο του Orient Express ή του Murder on the Nile θα ήταν.
Υλικό υπάρχει άφθονο, ακροατήριο δεν ξέρω αν υπάρχει...
Δεν θα εντρυφήσω καν στον Πλαστήρα και την Μικρασιατική Εκστρατεία.
Επαναλαμβανω ολα αυτα ειναι 10 μερες στο Κονγκο.runner έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 21:45Τι χαμηλού επίπέδου και βλακείες γράφετε.foscilis έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 20:54Πρεπει να καταλαβεις οτι η Ελλαδα ειναι εντελως κωλοχωρι σε σχεση με αυτες τις χωρες, εχει περισσοτερα τετοια αλλα αυτα ειναι βασικα χαμηλου επιπεδου εγκληματικοτητα και βεντετες μεταξυ τριτων ξαδερφων οχι υλικο για μυθοπλασια, η Λαϊκη Δημοκρατια του Κονγκο εχει αθροιστικα τα ιδια καθε δεκαημερο, βλεπεις να γραφεται τιποτα, οχι βεβαια γιατι κανεις δεν ασχολειται με καθυστερημενους χωριατες.
Μόνο τη περίοδο της ληστοκρατίας στην Ελλάδα να πάρεις, γυρίζεις όσες σειρές και ταινίες θέλεις τύπου αμερικανικού western και με αληθινές ιστορίες.
Και επιπλεον υπηρχαν παντου στα Βαλκανια.
Θα εβλεπες ταινια για τους αλβανους ληστες στα δαση του Μαυροβουνιου το 1800; Τι σε κανει να πιστευεις οτι αλλαζει κατι οταν οι αλβανοι ληστες ειναι στην Πεντελη;
Άμα κατέβουν στην Πεντέλη μαθαίνουν να τρολλάρουν καλύτερα. Βλ. Δηλεσυ. ούπς Δήλεσι.
Δημιουργείται περισότερο ενδιαφέρον έτσι.
Την θεωρία οτι τα του Δήλεσι τα είχε στήσει Άγγλος την έχεις υπ' όψιν σου; Ή ούτε αυτό δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον;
Πολύ γενικό, πρέπει να το προσδιορίσεις λιγάκι. Τι εννοείς; Για τις Ελληνικές σειρές; Τι θα ήθελες δηλαδή; Τύπου law and order, breaking bad κλπ; Εγώ πάλι είχα μια παρόμοια απορία για τις Αμερικανικές σειρές, γιατι τόση σκληρότητα και βία; Όλο serial killers και τα ρέστα, τι ιδέα έχει για τον εαυτό της αυτή η κοινωνία και τι πρόβλημα έχει να βλέπει όλο τέτοια άρρωστα που μαυρίζουν την ψυχή τους και δεν εορτάζουν την ζωή; Μήπως ότι είναι μεγάλη χώρα και δεν έχουν το αίσθημα της κοινότητας; Πάντα το είχα σαν απορία για τις ΗΠΑ.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Κι εγώ για την μυθολογία κατάλαβα ότι μιλούσες. Φταίει ο μύθος στον τίτλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Κι εσύ ψέκας που πιστεύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν Ίντερνετ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Νομίζω ότι τρολάρετε όσοι λέτε ότι η ελληνική μυθοπλασία δεν έχει δράκους.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 16:12Ο Διγενής Ακρίτας σκοτωνε δράκους νομίζω, άρα δεν είναι ότι δεν έχουμε τις ιστορικές αναφορές

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ξεχνάς τον σημαντικότερο παράγοντα: Οι σαπουνόπερες επιδοτούνται από το κράτος.zteo έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 15:371. Ενώ έχουμε καλούς ηθοποιούς υστερούμε σε σεναριογραφους και σκηνοθέτες.
2. Τα κανάλια απαιτούν σαπουνοπερες. Δεν έχουν μπει στην λογική της εβδομαδιαίας σειράς.
3. Το κοινό στο οποίο απευθύνονται είναι φαν της γλυκαναλατης σαπουνόπερας και δεν ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν αλλά κοινά.
4. Αντιγράφουμε τύφλα ξένες σειρές ο οποίες έχουν χαμηλό κόστος στην αγορά δικαιωμάτων.
5. Τα κανάλια δεν θέλουν το ρίσκο του καινούργιου και αντιγράφουν ότι έχει πετύχει
Ω ναι, είναι αλήθεια! Το ακούσατε πρώτοι από εμένα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 05 Οκτ 2023, 08:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
υπάρχει τέτοια ταινία, λέγεται αφεριμ, και είναι ταινιάρια, αλλά φυσικά δεν είναι ελληνική, είναι Ρουμάνικηfoscilis έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 22:30Επαναλαμβανω ολα αυτα ειναι 10 μερες στο Κονγκο.runner έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 21:45Τι χαμηλού επίπέδου και βλακείες γράφετε.foscilis έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 20:54Πρεπει να καταλαβεις οτι η Ελλαδα ειναι εντελως κωλοχωρι σε σχεση με αυτες τις χωρες, εχει περισσοτερα τετοια αλλα αυτα ειναι βασικα χαμηλου επιπεδου εγκληματικοτητα και βεντετες μεταξυ τριτων ξαδερφων οχι υλικο για μυθοπλασια, η Λαϊκη Δημοκρατια του Κονγκο εχει αθροιστικα τα ιδια καθε δεκαημερο, βλεπεις να γραφεται τιποτα, οχι βεβαια γιατι κανεις δεν ασχολειται με καθυστερημενους χωριατες.
Μόνο τη περίοδο της ληστοκρατίας στην Ελλάδα να πάρεις, γυρίζεις όσες σειρές και ταινίες θέλεις τύπου αμερικανικού western και με αληθινές ιστορίες.
Και επιπλεον υπηρχαν παντου στα Βαλκανια.
Θα εβλεπες ταινια για τους αλβανους ληστες στα δαση του Μαυροβουνιου το 1800; Τι σε κανει να πιστευεις οτι αλλαζει κατι οταν οι αλβανοι ληστες ειναι στην Πεντελη;

Θενκς Σενεκας
ΥΓ
98% στο rotten tomatoes!
ΥΓ
98% στο rotten tomatoes!
και μια και το ανέφερα, το αφερίμ είναι η απάντηση σε όσους λένε ότι τάχα για να γυρίσεις οτιδήποτε άλλο θέλει λεφτά και δεν έχουμε λεφτά κλαψ λυγμ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα road movie που είναι γυρισμένο κυρίως σε εξωτερικό χώρο, με 2 άτομα στο πλάνο τον περισσότερο καιρό, και είναι άρτιο απο κάθε άποψη 

δε χρειάζεται ντε και καλά cgi δράκους και τολκινικές μάχες για να φτιάξεις κάτι αξιόλογο που δεν είναι μελόδραμα

δε χρειάζεται ντε και καλά cgi δράκους και τολκινικές μάχες για να φτιάξεις κάτι αξιόλογο που δεν είναι μελόδραμα
Το Έτερος Εγώ δεν είναι καλό;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αδιόρθωτος στο μεταναστευτικο
από southern » 11 Απρ 2024, 18:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dr Socrates
11 Απρ 2024, 21:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Άριστος Πουλής, παραμένει υποψήφιος της ΝΔ ενώ διώκεται για κακούργημα.
από Kauldron » 19 Μάιος 2023, 12:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 234 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
19 Μάιος 2023, 12:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση 35 χρόνια μετά, αυτό το μυστήριο παραμένει άλυτο.
από Έκτωρ Φοίνιξ » 31 Ιαν 2025, 14:02 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 4 Απαντήσεις
- 219 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
31 Ιαν 2025, 18:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Κουτσούμπας ξεπέρασε τον Μητσοτάκη σε δημοφιλία!Παραμένει η μεγάλη δυσαρέσκεια για την ΝΔ
από Γαληνός » 10 Ιαν 2024, 12:57 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1283 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
19 Φεβ 2024, 23:18
-