Ναι, αυτά τα στοιχεία ζητάει κι ο EKPLIKTIKOS κι εγώΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 19:11Το ζητούμενο είναι σε ποιους ανήκουν οι μαούνες. Σε εε που δηλώνουν μίνιμουμ εισόδημα ή σε μισθωτούς;ST48410 έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 19:03Kι εμένα. Έχει γεμίσει η γειτονιά μαούνες (SUV). Κι είμαστε φτωχογειτονιά όσο να πεις.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:08Εγώ είπα, θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν ή να απορρίπτουν την υπόθεσή μου.
Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες
Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες
Ναι.hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:45Τι εννοείς «να απαιτήσουν έλεγχο"; Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι αν διενεργηθεί έλεγχος και δεν βρούνε να εισπράττεις περισσότερα από όσα δηλώνεις θα εξαιρεθείς τελικά από την φόρμουλα υπολογισμού φόρου ΕΕ που περιγράφεται στην νομοθεσία και θα πληρώσεις ας πούμε ό,τι και ο μισθωτός με το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα;foscilis έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:39Όλοι αυτοί μπορούν να απαιτήσουν έλεγχο, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
δ) Χιλιάδες που βγάζουν μεροκάματου υπαλλήλου, αλλά που ως υπάλληλοι δεν θα έβρισκαν εύκολα δουλειά.
Το τεκμηριο ειναι μαχητο που σημαινει μπορεις να αποδειξεις οτι οντως τοσα εβγαλες και για τους σκοπους της συζητησης κυριως οτι οντως τοσα ηταν τα εξοδα που εκανες για την επιχειρηση σου.
Και αρα; Για part time ασχολια συζηταμε.
Γιατι δηλαδη πρεπει να εχεις πληρη ασφαλιση βαφοντας 3 νυχια το μηνα; Ποιος μισθωτος το εχει αυτο;
Σε ολες τις περιπτωσεις που αναφερεις η ατομικη επιχειρηση χρησιμοποιειται ως "κολπο" για να αποσπασεις προνομια που δεν εχεις σαν αντιστοιχος μισθωτος ή συνταξιουχος. Ε δεν ειναι αυτο ομως. Ουτε πρεπει να ειναι.
Και επισης ολα αυτα ειναι σταγονα στον ωκεανο της κλοπης που κανουν οι περισσοτεροι ελευθεροι επαγγελματιες.
Οταν βαζεις καγκελα σε ενα πεζοδρομιο, εμποδιζεις και τον 1 στους 1000 που οντως γενναει η γυναικα του και θα βολευε τρελα να καβαλησει. Αλλα ο κανονας ειναι οτι εμποδιζεις τους αλλους 999 που ειναι απλα καθικια και ως τοτε δε μπορουσε καν να βγει καποιος απο την εξωπορτα 24/7.
- hellegennes
Και πώς αποδεικνύεται στην πράξη αυτό; Γίνεται άρση τραπεζικού απορρήτου;foscilis έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 20:21Ναι.hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:45Τι εννοείς «να απαιτήσουν έλεγχο"; Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι αν διενεργηθεί έλεγχος και δεν βρούνε να εισπράττεις περισσότερα από όσα δηλώνεις θα εξαιρεθείς τελικά από την φόρμουλα υπολογισμού φόρου ΕΕ που περιγράφεται στην νομοθεσία και θα πληρώσεις ας πούμε ό,τι και ο μισθωτός με το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα;
Το τεκμηριο ειναι μαχητο που σημαινει μπορεις να αποδειξεις οτι οντως τοσα εβγαλες και για τους σκοπους της συζητησης κυριως οτι οντως τοσα ηταν τα εξοδα που εκανες για την επιχειρηση σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:52Btw, κατά την αδώνεια θεώρηση, το κράτος δεν χρειάζεται καν να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, γιατί δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Αυτό που είπε για τα Τέμπη δηλαδή.
Αν εξαιρέσεις μερικούς που διαμαρτύρονται εδώ μέσα, σύσσωμη η κοινωνία έξω θεωρεί ότι αν κόψεις απόδειξη τα δίνεις στους κλέφτες της κυβέρνησης (ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν).

Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Το βαρος της αποδειξης ειναι σε εσενα, η εφορια παντα ξεκινα με δεδομενο οτι ο φορος ειναι σωστος. Δε θα κανει αρση απορρητου, μονος σου θα τους πας τραπεζικες κινησεις (εφοσον θεωρεις οτι σε δικαιωνουν).hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 22:36Και πώς αποδεικνύεται στην πράξη αυτό; Γίνεται άρση τραπεζικού απορρήτου;foscilis έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 20:21Ναι.hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:45
Τι εννοείς «να απαιτήσουν έλεγχο"; Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι αν διενεργηθεί έλεγχος και δεν βρούνε να εισπράττεις περισσότερα από όσα δηλώνεις θα εξαιρεθείς τελικά από την φόρμουλα υπολογισμού φόρου ΕΕ που περιγράφεται στην νομοθεσία και θα πληρώσεις ας πούμε ό,τι και ο μισθωτός με το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα;
Απλως ο,τι στοιχεια πας πρεπει να τα ελεγξει και να κρινει ως προς την τυπικη ορθοτητα και ως προς το αν δικαιωνουν τις αντιρρησεις σου.
Πχ αν πας ενα τιμολογιο για Νιντεντο Σουιτς θα σου πει δεν το δεχομαι σαν επαγγελματικο εξοδο κυριε ελευθερε επαγγελματια σε κατι εντελως ασχετο με παιχνιδομηχανες α και που' σαι ειχε 130 ευρω ΦΠΑ, φερτα πισω.
Ή αν εχεις εδρα το σπιτι σου και δηλωνεις φιλοξενουμενος στη μανα σου θα πει ωραια για να ερθουμε να δουμε αυτην την εδρα (οπως εχουμε καθε δικαιωμα αφου ειναι επαγγελματικος χωρος) και το λογο που στοιχιζει 200 ευρω σουπερ μαρκετ την εβδομαδα, πριν φυσικα κοιταξουμε τα τιμολογια.

- hellegennes
Μάλιστα. Δηλαδή παπάρια. Δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξεις ότι το τεκμήριο είναι κουτουρού στην πράξη.foscilis έγραψε: ↑10 Νοέμ 2023, 01:39Το βαρος της αποδειξης ειναι σε εσενα, η εφορια παντα ξεκινα με δεδομενο οτι ο φορος ειναι σωστος. Δε θα κανει αρση απορρητου, μονος σου θα τους πας τραπεζικες κινησεις (εφοσον θεωρεις οτι σε δικαιωνουν).hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 22:36Και πώς αποδεικνύεται στην πράξη αυτό; Γίνεται άρση τραπεζικού απορρήτου;
Απλως ο,τι στοιχεια πας πρεπει να τα ελεγξει και να κρινει ως προς την τυπικη ορθοτητα και ως προς το αν δικαιωνουν τις αντιρρησεις σου.
Πχ αν πας ενα τιμολογιο για Νιντεντο Σουιτς θα σου πει δεν το δεχομαι σαν επαγγελματικο εξοδο κυριε ελευθερε επαγγελματια σε κατι εντελως ασχετο με παιχνιδομηχανες α και που' σαι ειχε 130 ευρω ΦΠΑ, φερτα πισω.
Ή αν εχεις εδρα το σπιτι σου και δηλωνεις φιλοξενουμενος στη μανα σου θα πει ωραια για να ερθουμε να δουμε αυτην την εδρα (οπως εχουμε καθε δικαιωμα αφου ειναι επαγγελματικος χωρος) και το λογο που στοιχιζει 200 ευρω σουπερ μαρκετ την εβδομαδα, πριν φυσικα κοιταξουμε τα τιμολογια.
Έστω ας πούμε ότι είμαι τοπογράφος. Πώς θα αποδείξω ότι αυτά που δηλώνω είναι αυτά που βγάζω την στιγμή που έχουν όλα τα δηλωμένα στοιχεία μου για τις δουλειές που έχω κάνει έτσι κι αλλιώς; Με ποιον τρόπο θα αποδείξω ότι δεν έχω βγάλει παραπάνω;
Ή έστω ότι είχα ατομική επιχείρηση και είχα παντοπωλείο (στην πραγματικότητα είναι ΟΕ, οπότε μιλάω υποθετικά). Τι θα μπορούσαν να δούνε από τα τιμολόγια που να αποδείκνυε ότι βγάζω π.χ. μόνο 500 τον μήνα; Ξέρουμε και οι δυο τι θα μπορούσαν να βρουν που θα αποδείκνυε ότι βγάζω παραπάνω, με ενδιαφέρει πώς θα αποδείκνυα ότι δεν έβγαλα παραπάνω από όσα δήλωσα. Είναι πρακτικά εφικτό;
Με λίγα λόγια ποιο είναι το απαιτούμενο modicum of proof;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι. Ειναι οπως τα δακρυβρεχτα παραδειγματα για νεαρους οραματιστες εφευρετες προθυμους να μπουνε μεσα, γλυκες μανουλες που συμπληρώνουν ενα μικρο εισοδημα για το γαλατακι του παιδιου τους και γενναιοδωρα αφεντικα που πληρωνονται λιγοτερο απο τον υπαλληλο τους και εξυπηρετουν το 90% των πελατων δωρεαν.
Σε Μαλακες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 19:11Το ζητούμενο είναι σε ποιους ανήκουν οι μαούνες. Σε εε που δηλώνουν μίνιμουμ εισόδημα ή σε μισθωτούς;ST48410 έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 19:03Kι εμένα. Έχει γεμίσει η γειτονιά μαούνες (SUV). Κι είμαστε φτωχογειτονιά όσο να πεις.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:08Εγώ είπα, θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν ή να απορρίπτουν την υπόθεσή μου.
ε οχι και κλεφταραιοι οι πελατες των εε.foscilis έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 13:14Η μεγαλυτερη ηδονη δεν ειναι τα 1000 ευρω παραπανω που θα πληρωσουν οι κλεφταραιοι (αν και σιγουρα τα βιωνουν σαν 1000 βουρδουλιες), αλλα οτι επιτελους πανε πιο κατω απο ανεργους και μισθωτους του βασικου σε ο,τι αφορα προτεραιοτητες για επιδοματα, παιδικους σταθμους και τετοια.

αυτοι ειναι που θα πληρωσουν, να ξερεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
και τιμωρει ΜΟΝΟ φτωχους ανθρωπους.Αρχέλαος έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:07Aρκετοί πληρώνουμε γιατί έτσι και αλλιώς σε μεγάλο μέρος δεν γίνεται εφικτή η φοροδιαφυγή, ειδικά στη μία δραστηριότητα που είναι κοινή με την γυναίκα μου και επιπλέον διότι λόγω συμβουλών του φοροτεχνικού, με μεγάλες τραπεζικές αποταμιεύσεις και διάφορες επίσημες επενδύσεις, τυχόν έλεγχος θα έφερνε έτσι και αλλιώς ανακάλυψη της φοροδιαφυγής.
Προφανώς, διάφοροι εύποροι ίσως το ρισκάρουν ή εφαρμόζουν άλλες συμβουλές.
Και αυτοί ακόμα θα πληρώσουν ένα χαρτζιλίκι.
Το θέμα είναι ότι την ζημιά πληρώνουν άδικα και στρεβλά και οι εξής:
α) Χιλιάδες νέοι επαγγελματίες που μπαίνουν σε έναν χώρο αρχικά με χαμηλές τιμές ή και λίγη δουλειά, προσδοκώντας ανέλιξη. Την οποία αν δεν έβρισκαν, θα διεκοπταν τη δραστηριότητα και τώρα έρχεται το κράτος να τους βάλει ένα ακόμα ανάχωμα
β) Χιλιάδες νοικοκυρές κλπ. που έχουν ανοίξει δραστηριότητα για λίγα έσοδα αλλά και για ασφάλιση, μάλιστα πολλοί σύζυγοι όταν συνταξιοδοτούνται και έχουν επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα, το λειτουργούν στο όνομα της συζύγου ώστε να λάβει τη σύνταξη της και εκείνη.
γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
δ) Χιλιάδες που βγάζουν μεροκάματου υπαλλήλου, αλλά που ως υπάλληλοι δεν θα έβρισκαν εύκολα δουλειά.
Εν ολίγοις, τιμωρεί ανθρώπους άδικα.
Γελοίο μέτρο, εντελώς στρεβλό και απαράδεκτο.
- Otto Weininger
Χτυπάτε αποδείξεις. Τόσο απλό.
Let them make the first mistake. We make the last move.
ουστουδιαολο παλιογερε. κι εγω.Isildur έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:09
Σωστό, αλλά δουλεύει κι ανάποδα αυτό. Έχω κάρτες στο μαγαζί από την εποχή με το "χράτσα-χρούτσα", που για κάποια ποσά έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο για έγκριση, με τις ανάγλυφες κάρτες (για να αφήνουν αποτύπωμα), πάααααρα πολλά χρόνια δηλαδή πριν γίνει υποχρεωτικό το pos.

και μετα πηγαινες στην τραπεζα, κια τα εδινες, και σου κρατουσαν κατι παρανοικο, 5-10 % αν θυμαμαι καλα. ειδικα η diners. με δαυτους μου εχει συμβει και το ασυλληπτο να με πληρωσουν με μεταχρονολογημενη επιταγη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 10 Νοέμ 2023, 09:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μονο δυ και ιυ, και συνταξιουχοι, και τεμπεληδες κυκλοφορουν τετοιες ωρες.Λεγεών έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 15:06Μεγάλη αλήθεια. Βγαίνεις μία βόλτα μεταξύ 10-12 το πρωί καθημερινής, και τα μισά αυτοκίνητα που βλέπεις να κυκλοφορούν είναι μεγάλου κυβισμού γερμανικά sedans και SUVs. Δεν είναι ΔΥ ή ΙΥ αυτοί.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:57Θα ειχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι αμάξι οδηγεί ο μέσος ΕΕ που δηλώνει φραγκοδιφραγκα. Εδώ στη γειτονιά μου όλοι αυτοί έχουν από SUV Mercedes κ πάνω, ενώ οι ΙΥ και ΔΥ κάτι χιλιαρια polo κ γιαρις
οι εε δουλευουν.
και μετα θα φορολογηθεις ως μισθωτος, δηλαδη με αφορολογητο κλπ, η μπα;foscilis έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 20:21Ναι.hellegennes έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 17:45Τι εννοείς «να απαιτήσουν έλεγχο"; Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι αν διενεργηθεί έλεγχος και δεν βρούνε να εισπράττεις περισσότερα από όσα δηλώνεις θα εξαιρεθείς τελικά από την φόρμουλα υπολογισμού φόρου ΕΕ που περιγράφεται στην νομοθεσία και θα πληρώσεις ας πούμε ό,τι και ο μισθωτός με το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τσίπρα θα λέτε και θα κλαίτε.Νεες αυξησεις σε 800 φαρμακα
από Μαδουραίος » 02 Αύγ 2024, 13:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 11 Απαντήσεις
- 261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος