Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Exodus

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 12 Νοέμ 2023, 12:42

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 12:35
Εδώ, το οποιοδήποτε ρύζι γίνεται σε κατσαρόλα και χυλώνει, βαφτίζεται ριζότο. Ε, το ίδιο άρχισε και με το κριθαράκι.
Το 2017 στην Ιταλία, σε ένα meeting, είχα σκοπό ν΄αργήσω και να χάσω τον δείπνο και να φάω αργότερα, οπότε είπα στα παιδιά της κουζίνας να μου αφήσουν το φαΐ μου κάπου και να το πάρω στην τραπεζαρία να το φάω κατά τις 22.00 που θα γυρνούσα. Μου λένε, μα, είναι ριζότο, τους λέω, ριζότο-μιζότο, θα το φάω, λένε, μα δεν γίνεται να το φας κρύο.
Με περίμεναν για να φάω.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Νοέμ 2023, 13:05

Exodus έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 12:42
Με περίμεναν για να φάω.
Μπράβο τους. Ό,τι χυλώνει σε κατσαρολικό, είναι για μία κι έξω. Μετά λασπώνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 12 Νοέμ 2023, 13:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 13:05
Ναι, βρε, αλλά τα ελληνικά τα λαδερά εγώ τα αγαπάω τη δεύτερη μέρα. Φασολάκια γιαχνί, αρακά, ρεβύθια, και τα ρέστα, μια χαρά είναι. Το ρύζι είναι προβληματικό, κανονικά δεύτερη δόση δεν τρώγεται. Αν έχω ρύζι για συνοδευτικό σε μια σάλτσα ή σε μαγειρευτό -τον όρο μαγειρευτό τον αγνοούν οι Λαζογερμανοί μάγειροι- κάνω όσο ρύζι χρειάζομαι, και τη δεύτερη μέρα κάνω λίγο ακόμα ρυζάκι.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 12 Νοέμ 2023, 18:15

Ερμής έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 12:11
Exodus έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 12:08
Αυτή τη μαλακία λέξη κριθαρότο μπορείτε να παλουκώνετε όσους τη λανσάρουν;
Ο μάστορας στην ταβέρνα είπε "κριθαρακ' με σουπιές"
Είσαι σίγουρος; Η αλήθεια είναι πως ήσουν πράγματι πιο κοντά στον κυριουλη κ πολλάκις απέδειξα ότι η ακοή μου έχει θεματακι, αλλά ναι, άκουσα κριθαρωτο, κ παρότι γούρλωσα μάτι όταν το άκουσα, το επανέλαβα γιατί αυτό είπε ή έστω αυτό έφτασε στα δικά μου αφτιά. Ενιγουει χαίρομαι που δεν έχετε σοβαρά προβλήματα κ ανησυχίες στις ζωές σας. Πάντα έτσι εύχομαι. Το θέμα είναι πως ήταν πάρα βρασμένο κ άνοστο. Είτε θέλετε να το πείτε Κριθαρακ είτε κριθαρωτο είτε μουσακά αρχιδια μαντολες.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 13 Νοέμ 2023, 12:01

γαματο ήταν. Όπως και όλα τα άλλα.

Είπαμε, στο Ζάχο πας για προσκύνημα.
Κρίμα που έχει μαθευτεί και πρέπει να βάλουμε βύσμα για τραπέζι πια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 13 Νοέμ 2023, 12:04

λογω ''πενθους'' (μετα τον Κρητικο ετοιμαζεται να κλεισει κ αλλη ταβερνα που αξιζει ) δεν θα γραφω λεξη για τον Ζαχο
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 13 Νοέμ 2023, 12:07

Αγις έγραψε:
13 Νοέμ 2023, 12:04
λογω ''πενθους'' (μετα τον Κρητικο ετοιμαζεται να κλεισει κ αλλη ταβερνα που αξιζει ) δεν θα γραφω λεξη για τον Ζαχο
ποια; Πες σε πμ αν ειναι να την προλάβω.
Ο Ζάχος σπέρνει. Αγρίως.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 13 Νοέμ 2023, 23:33

Custom_F έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 18:15
Ενιγουει χαίρομαι που δεν έχετε σοβαρά προβλήματα κ ανησυχίες στις ζωές σας.
Οποιαδήποτε έκφραση ανησυχίας εκτός μαγειρικής και ονοματολογίας συνταγών θα ήταν αντικοινωνικότητα. Υπάρχουν ανάλογα νήματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Exodus την 14 Νοέμ 2023, 00:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 14 Νοέμ 2023, 00:25

Exodus έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 13:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 13:05
Ναι, βρε, αλλά τα ελληνικά τα λαδερά εγώ τα αγαπάω τη δεύτερη μέρα. Φασολάκια γιαχνί, αρακά, ρεβύθια, και τα ρέστα, μια χαρά είναι. Το ρύζι είναι προβληματικό, κανονικά δεύτερη δόση δεν τρώγεται. Αν έχω ρύζι για συνοδευτικό σε μια σάλτσα ή σε μαγειρευτό -τον όρο μαγειρευτό τον αγνοούν οι Λαζογερμανοί μάγειροι- κάνω όσο ρύζι χρειάζομαι, και τη δεύτερη μέρα κάνω λίγο ακόμα ρυζάκι.
Μαγειρίτσα ή οτιδήποτε με κολλαγόνο να είναι σαν ζελεδακι. Λελ
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 14 Νοέμ 2023, 17:56

Custom_F έγραψε:
12 Νοέμ 2023, 18:15
Ενιγουει χαίρομαι που δεν έχετε σοβαρά προβλήματα κ ανησυχίες στις ζωές σας. Πάντα έτσι εύχομαι.
Σωστό αυτό. Είναι μαλακία να αναφέρεσαι σε νήμα Μαγειρικής στην ονοματολογία πιάτων, αντί να μιλήσεις για τη φορολογική σου δήλωση και το πρόστιμο για την καθυστέρηση.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 24 Νοέμ 2023, 10:35

η ομάδα σήμερα θα είναι στο Μαρούσι.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 27 Νοέμ 2023, 11:48

Selim Bey, Μαρουσι

Το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο οταν μου λενε να παμε για φαγητο στο Μαρουσι ειναι το παρκινγκ. Τελικα ουτε ευκολο, ουτε δυσκολο, αρκει να ρισκαρεις να παρκαρεις στις περιοχες για κατοικους και να ευχεσαι να προλαβεις να φυγεις πριν σε προλαβουν κ πληρωσεις. Εγω προλαβα. Μια συγγνωμη στον κατοικο που πηγε πιο μακρια να παρκαρει και ενα ευχαριστω μαζι, που δε με εδωσε. :003:

Στο θεμα μας...

Ομορφο μαγαζακι, καθαρο, ανετο σχετικα, με ευχαριστη και χαμογελαστη εξυπηρετηση. Αρκετος θορυβος απο τους πελατες, που μαλλον διαγωνιζονταν ποιος θα ακουστει περισσοτερο, σε συνδυασμο με ανατολιτικη μουσικη.

Μας εφεραν ψωμι και μπουκαλι νερο, και οταν μαζευτηκαμε παραγγειλαμε...
Πολιτικη σαλατα, που μαρεσε πολυ. Στην Πολη δεν την εχω φαει, αλλα ηταν περιποιημενη και γευστικοτατη.
Καμπάκ Μουτσβερί ή κολοκυθοκεφτεδες. Νοστιμοι μεν, αλλα το παρακαναν με το αλευρι στο μειγμα. Θα ηθελα περισσοτερο κολοκυθι. Στο πλαι ειχε σως γιαουρτιου.
Ιτσλι κιοφτε, τηγανιτα κεφτεδακια πλιγουριου, γεμιστα με μοσχαρισιο κιμα και καρυδι. Σαλτσα τοματας και γιαουρτι. Η σαλτσα και το γιαουρτι βοηθουν πολυ.
Πουρες μελιτζανας. Νοστιμος; ναι. Πουρες μελιτζανας; Δυσκολα. Πιο πολυ τυπου μπεσαμελ με μελιτζανα ηταν. Οπως και με το κολοκυθι πιο πανω, ετσι και εδω περιμενα περισσοτερη μελιτζανα, αντι για αλευρι.
Λαχματζουν. Το πιο ωραιο το εχω φαει την 1η φορα που πηγαμε σε ενα περσικο στο Χαλανδρι. τη 2η το ειχαν αλλαξει. Δυστυχως οταν εχεις μετρο συγκρισης, τα πραγματα ειναι δυσκολα. Κ γενικοτερα παντως, ακομη "χειροτερα" ειναι οταν εχεις την τυχη να εχεις μεγαλωσει μεσα σε οικογενεια που ηξερε πραγματικα να μαγειρευει και να εκτιμα να υλικα που χρησιμοποιει. Παμε ομως παρακατω...
Άνκαρα Ταβά... Αρνισια κυβακια με μελωμενο ρυζι, πρασινες πιπεριες κερατο, πιπεριες φλωρινης, βουτυρο και κεφαλοτυρι. Πολυ νοστιμο και μεγαλη μεριδα, αν και εχουν λαθος εντυπωση για τα κυβακια. Με πειραξε; οχι, σιγα, αναρωτιεμαι ομως, γιατι καποιος να πει κυβακια, τα μαδημενα κομματια αρνιου.
Άντανα Κεμπαπ. Ελαφρως πικαντικο κεμπαπ με ψητα λαχανικα, meyhane pilavi (πιλαφι με πλιγουρι, κοκκινη και πρασινη πιπερια, πελτε τοματας και βουτυρο) και πιτα κομμενη.
Ντονερ, δυστυχως δε θυμαμαι την ακριβη ονομασια, ειχε διαφορα πιατα με ντονερ. Παντως το συγκεκριμενο ειχε πιτουλες, ψητα λαχανικα και σαλτσα τοματας.
Κιουνεφε. Και εδω ειναι ο λογος που θα ξαναπηγαινα. Δε μου γεμισε το ματι αρχικα, αλλα μου εντυπωσιασε τους γευστικους καλυκες τοσο, που χαλαλι το ρισκο για το προστιμο απο το παρανομο παρκαρισμα.
Ντοντουρμα. Παγωτο καιμακι. Μυριζε παρα πολυ μαστιχα, αλλα μαστιχωτο οχι, δεν ηταν. Ηταν οσο μπορει να ειναι καθε αλλο παγωτο, αλλα οχι αρκετα μαστιχωτο για να το πεις καιμακι. Εχω φαει καλυτερα, η αληθεια ειναι ομως οτι δεν τα εχω φαει σε εστιατορια. Ισως τελικα ο ντοντουρμας να εχει διαφορά απτο καιμακι.
Μας κερασαν και ενα γλυκο που αν το δοκιμαζες το καημενουλι μετα το κιουνεφε, οπως εκανα εγω, πραγματικα δεν καταλαβαινες το λογο υπαρξης του. Ευχαριστουμε ομως για την κινηση. Το γλυκο δεν ξερω τι ηταν, κατι σαν εκμεκ. Θα εχει καλυτερη κριση οποιος το εφαγε πριν το κιουνεφε.

Μπυρες, πεπσι και αριανι.

168/5 ατομα. Σατσιμπημενοναναι.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 27 Νοέμ 2023, 11:49

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 27 Νοέμ 2023, 12:17

Ποιος / ποια εκανε την επιλογη της πανακριβης ανθυπομετριοτητας πωλησης ανθυγιεινου ανατολιτικου εξωτισμου ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 27 Νοέμ 2023, 15:24

Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2023, 12:17
Ποιος / ποια εκανε την επιλογη της πανακριβης ανθυπομετριοτητας πωλησης ανθυγιεινου ανατολιτικου εξωτισμου ;
:roll::oops::a040: ήθελα να το δοκιμάσω γιατί είχα ακούσει καλά λόγια.

Ξαναλέω όμως πως χωρίς τα πολλά ποτά θα ήταν ένα 30% πιο κάτω. γιατί την μπίρα την έχει τάλιρο και ήπιαμε τρείς ο καθένας στο χαλαρό.
Είχα μεγαλύτερες προσδοκίες.
Συνεχίζω να πιστεύω πως το τοπ ανατολίτικο ειναι ο Αλλαντίν.
Το άλλο που έχω παρατηρήσει ειναι πως πλέον ακόμη και στην πιο τελειωμένη ταβέρνα να πας, το εικοσάρικο το άτομο δε σε φτάνει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών