Δεν μαλώνουμε, σχολιασμό επί της ουσίας κάνουμε. Εσύ το πας στην πολιτική φιλοσοφία για το ρόλο του κράτους, δεν διαφέρει πολύ από σχολιασμό τύπου ΚΚΕ ότι αυτό δεν θα λύσει τις αντιφασεις του καπιταλισμού και τις εκπτώσεις θα τις πληρώσει η εργατική τάξη. Ναι, εντάξει, μπορεί, αλλά boooooring.GoBzi έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:01Δεν ξέρω τι κάθεστε και συζητάτε, πραγματικά. Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τέτοια πράγματα. Το micromanagement που έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουμε να το δούμε στην Ευρώπη από το 1700 και δεν υπερβάλω.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει και συντηρήσει σοβαρούς, αξιοκρατικους και αμερόληπτους θεσμούς. Δεν είναι δουλειά του Μητσοτάκη ποιος θα πρέπει να πάρει αποζημίωση από την Εθνική οδό, ούτε δουλειά του Άδωνι με τι χαρτί θα σκουπίσω τον κώλο μου και σίγουρα ούτε δουλειά του νέου μαλάκα για το εάν θα πάρω 1+1 δώρο.
Οι τύποι σας γλεντάνε και εσείς μαλώνετε για το εάν το σαμπουάν δώρο έχει ημερομηνία λήξης.
παρατηρητήριο ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΕΞΙΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
- Dwarven Blacksmith
Re: παρατηρητήριο ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΕΞΙΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Καλά όχι ότι αυτοί ήταν καλύτεροι, αλλά με την ΝΔ έχει ξεφύγει η φάση. Ο Άδωνις το έπαιζε PR και καλά πήγαινε σε επενδυτές τους έλεγε "come to Greece για να την βρεις" και τους έφερνε από το χέρι. Λες και ο επενδυτής είναι τόσο μαλάκας και δεν ξέρει που τον συμφέρει να βάλει τα λεφτά του. Από την άλλη στο εσωτερικό πήγαινε σαν τον μαλάκα να επιβλέψει πόσο πουλάει ο άλλος το κατσίκι. Έχει η ΔΕΗ και άλλες 5-6 εταιρίες υπερκέρδη, εμφανίζονται στο ΑΕΠ και σου λέει ο μαλάκας έχουμε ανάπτυξη.mao mao έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:04Φαντάσου να τα έλεγε κανένας υπουργός του Τσίπρα αυτά. Θα τον ξεφτυλίζανε από το πρωί ως το βράδυ.GoBzi έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:01Δεν ξέρω τι κάθεστε και συζητάτε, πραγματικά. Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τέτοια πράγματα. Το micromanagement που έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουμε να το δούμε στην Ευρώπη από το 1700 και δεν υπερβάλω.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει και συντηρήσει σοβαρούς, αξιοκρατικους και αμερόληπτους θεσμούς. Δεν είναι δουλειά του Μητσοτάκη ποιος θα πρέπει να πάρει αποζημίωση από την Εθνική οδό, ούτε δουλειά του Άδωνι με τι χαρτί θα σκουπίσω τον κώλο μου και σίγουρα ούτε δουλειά του νέου μαλάκα για το εάν θα πάρω 1+1 δώρο.
Οι τύποι σας γλεντάνε και εσείς μαλώνετε για το εάν το σαμπουάν δώρο έχει ημερομηνία λήξης.
Η Ελλάδα έχει κολλήσει κάπου στο 1920 και δεν παίζει να ξεκολλήσει με το καλό.
- Eθνικοκοινωνιστης
παλι αρχισατε την γκρινια ρε ψεκες και κομμουνια?

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Οχι, το ΚΚΕ τους κράζει επειδή είναι καπιταλιστές, εγώ τους κράζω γιατί είναι κατσαπλιαδες. Οι σωστοί οι καπιταλιστές ξέρουν τι κάνουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:07Δεν μαλώνουμε, σχολιασμό επί της ουσίας κάνουμε. Εσύ το πας στην πολιτική φιλοσοφία για το ρόλο του κράτους, δεν διαφέρει πολύ από σχολιασμό τύπου ΚΚΕ ότι αυτό δεν θα λύσει τις αντιφασεις του καπιταλισμού και τις εκπτώσεις θα τις πληρώσει η εργατική τάξη. Ναι, εντάξει, μπορεί, αλλά boooooring.GoBzi έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:01Δεν ξέρω τι κάθεστε και συζητάτε, πραγματικά. Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τέτοια πράγματα. Το micromanagement που έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουμε να το δούμε στην Ευρώπη από το 1700 και δεν υπερβάλω.

- hellegennes
Όχι. Αυτό συνήθως το κάνουν μικρότερα μαγαζιά όπως το δικό μου. Σπάνια αφήνω 1+1 προϊόντα. Τα λύνω και τα δίνω στην τιμή τεμαχίου που προκύπτει, παρότι για μένα είναι φασαρία, γιατί με χρόνια εμπειρίας έχω διαπιστώσει ότι τα 1+1 είναι αργοκίνητα και αν δώσεις την επιλογή να το σπάσεις στα δύο με την μισή τιμή, ο καταναλωτής 99% θα επιλέξει να πάρει 1 μόνο.
Δεν συμβαίνει σε όλα τα πράγματα αυτό, είναι κάποια προϊόντα που το 1+1 λειτουργεί. Επίσης το 1+1 είναι πολλές φορές ψευτιά, μερικές φορές σε σημείο να κοστίζει η συσκευασία περισσότερο από ό,τι κοστίζουν δύο τεμάχια χωριστά (ναι, συμβαίνει αυτό). Σπάνια το 1+1 είναι στ' αλήθεια +1, συνήθως είναι μια έκπτωση που μπορεί να είναι από 1% ως 30%, συνηθέστερα κοντά στο 25%.
Ένα τυχαίο παράδειγμα: αυτήν την στιγμή ο Σκλαβενίτης έχει φαρινάπ (μύλοι Αγίου Γεωργίου) μονό στα 0,97 και την συσκευασία 2 + 1 δώρο την έχει 2,39. Στον δικό μου κόσμο 0,97 χ 2 = 1,94, όχι 2,39. Είναι δηλαδή έκπτωση 18% αντί 33% που ισχυρίζεται η συσκευασία.
Βέβαια αυτές οι προσφορές γίνονται από τις εταιρείες, δεν ξέρω πού κολλάνε τα ΣΜ.
Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι γιατί αυτόν τον δείκτη μπορούν να τον μαγειρέψουν όπως θέλουν γιατί προκύπτει από δειγματοληψία τιμών αντί για δειγματοληψία όγκων.
Απολύτως ψευδές, παντού γίνεται το ίδιο και χειρότερα.
Βέβαια είναι αλήθεια ότι κάποια προϊόντα τα έχουν συνέχεια "προσφορές" αλλά βάζω εισαγωγικά ακριβώς γιατί είναι ψευδείς προσφορές. Βάζουν μια αρχική τιμή με 200% κέρδος και μετά το πουλάνε όλον τον χρόνο με προσφορά -50%.
Αυτό βέβαια δεν έχει καμμιά σχέση με τα 1+1, που είναι προσφορές των παραγωγών. Αυτό με τις ψευδείς προσφορές το κάνουν τα ίδια τα ΣΜ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Με τη γνωστή σήμανση "αυτό το προϊόν είναι μέρος συσκευασίας και δεν πωλείται ξεχωριστά" που γράφουν πάνω τι γίνεται; Έχει οποιαδήποτε ισχύ; Κι αν όχι γιατί το βάζουν;hellegennes έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:21Όχι. Αυτό συνήθως το κάνουν μικρότερα μαγαζιά όπως το δικό μου. Σπάνια αφήνω 1+1 προϊόντα. Τα λύνω και τα δίνω στην τιμή τεμαχίου που προκύπτει, παρότι για μένα είναι φασαρία, γιατί με χρόνια εμπειρίας έχω διαπιστώσει ότι τα 1+1 είναι αργοκίνητα και αν δώσεις την επιλογή να το σπάσεις στα δύο με την μισή τιμή, ο καταναλωτής 99% θα επιλέξει να πάρει 1 μόνο.
Δεν συμβαίνει σε όλα τα πράγματα αυτό, είναι κάποια προϊόντα που το 1+1 λειτουργεί. Επίσης το 1+1 είναι πολλές φορές ψευτιά, μερικές φορές σε σημείο να κοστίζει η συσκευασία περισσότερο από ό,τι κοστίζουν δύο τεμάχια χωριστά (ναι, συμβαίνει αυτό). Σπάνια το 1+1 είναι στ' αλήθεια +1, συνήθως είναι μια έκπτωση που μπορεί να είναι από 1% ως 30%, συνηθέστερα κοντά στο 25%.
Ένα τυχαίο παράδειγμα: αυτήν την στιγμή ο Σκλαβενίτης έχει φαρινάπ (μύλοι Αγίου Γεωργίου) μονό στα 0,97 και την συσκευασία 2 + 1 δώρο την έχει 2,39. Στον δικό μου κόσμο 0,97 χ 2 = 1,94, όχι 2,39. Είναι δηλαδή έκπτωση 18% αντί 33% που ισχυρίζεται η συσκευασία.
Βέβαια αυτές οι προσφορές γίνονται από τις εταιρείες, δεν ξέρω πού κολλάνε τα ΣΜ.Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι γιατί αυτόν τον δείκτη μπορούν να τον μαγειρέψουν όπως θέλουν γιατί προκύπτει από δειγματοληψία τιμών αντί για δειγματοληψία όγκων.Απολύτως ψευδές, παντού γίνεται το ίδιο και χειρότερα.
Βέβαια είναι αλήθεια ότι κάποια προϊόντα τα έχουν συνέχεια "προσφορές" αλλά βάζω εισαγωγικά ακριβώς γιατί είναι ψευδείς προσφορές. Βάζουν μια αρχική τιμή με 200% κέρδος και μετά το πουλάνε όλον τον χρόνο με προσφορά -50%.
Αυτό βέβαια δεν έχει καμμιά σχέση με τα 1+1, που είναι προσφορές των παραγωγών. Αυτό με τις ψευδείς προσφορές το κάνουν τα ίδια τα ΣΜ.

- taxalata xalasa
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- hellegennes
Το βάζουν για να μην κάνω αυτό που κάνω (όχι συγκεκριμένα εγώ, δεν με ξέρουν προσωπικά). Στις εταιρείες συμφέρει να πουσάρουν ανά διαστήματα μεγαλύτερες ποσότητες από συγκεκριμένα προϊόντα. Δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά, για να πουλήσουν μεγαλύτερο όγκο το κάνουν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑16 Νοέμ 2023, 00:25Με τη γνωστή σήμανση "αυτό το προϊόν είναι μέρος συσκευασίας και δεν πωλείται ξεχωριστά" που γράφουν πάνω τι γίνεται; Έχει οποιαδήποτε ισχύ; Κι αν όχι γιατί το βάζουν;
Νομική ισχύ δεν έχει καμμιά.
Συμβαίνει αυτό έτσι κι αλλιώς. Αν δεις οποιοδήποτε φυλλάδιο προσφορών, πάντα αναγράφεται η τιμή ανά μονάδα μέτρησης.
Πάντως αυτό που θέλουν να κάνουν είναι παράνομο. Δεν μπορείς να επιβάλλεις σε εταιρείες τι είδους προσφορές θα κάνουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το 41τακατο μίλησε κύριοι... Κεφάλια μέσα...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Mηπως ειναι τρολια? Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειπαν τετοια μαλακια
Βλέπω θετικά το συγκεκριμένο μέτρο.
Αυτοι οι μαλακες στο τελος θα βγαλουν νομο και για τις γραμματοσειρες των προιοντων.
- Otto Weininger
Σε έχω ρωτήσει και άλλες φορές. Με πανδημία και καπάκι ενεργειακή κρίση, θα προτιμούσες η κυβέρνηση να μην δώσει τίποτα; Να πει "κόψτε τον σβέρκο σας ; "
ΥΓ : Αν αντιπροτείνεις άλλο μέτρο, φρόντισε τουλάχιστον να είναι εφαρμόσιμο και σχετικά άμεσο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δεν είμαστε πτωχοί. Είμαστε αποτυχήσαντες εκατομμυριούχοι.
από AlienWay » 07 Σεπ 2024, 10:39 » σε Life style - 8 Απαντήσεις
- 866 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
26 Σεπ 2024, 10:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είμαστε αυτό που οι άλλοι θεωρούν ότι είμαστε ;
από έργο_μακέτο » 16 Μαρ 2024, 13:34 » σε Φιλοσοφία - 1 Απαντήσεις
- 917 Προβολές
-