παρατηρητήριο ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΕΞΙΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: παρατηρητήριο ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΕΞΙΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Νοέμ 2023, 00:07

GoBzi έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:01
Δεν ξέρω τι κάθεστε και συζητάτε, πραγματικά. Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τέτοια πράγματα. Το micromanagement που έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουμε να το δούμε στην Ευρώπη από το 1700 και δεν υπερβάλω.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει και συντηρήσει σοβαρούς, αξιοκρατικους και αμερόληπτους θεσμούς. Δεν είναι δουλειά του Μητσοτάκη ποιος θα πρέπει να πάρει αποζημίωση από την Εθνική οδό, ούτε δουλειά του Άδωνι με τι χαρτί θα σκουπίσω τον κώλο μου και σίγουρα ούτε δουλειά του νέου μαλάκα για το εάν θα πάρω 1+1 δώρο.

Οι τύποι σας γλεντάνε και εσείς μαλώνετε για το εάν το σαμπουάν δώρο έχει ημερομηνία λήξης. :102:
Δεν μαλώνουμε, σχολιασμό επί της ουσίας κάνουμε. Εσύ το πας στην πολιτική φιλοσοφία για το ρόλο του κράτους, δεν διαφέρει πολύ από σχολιασμό τύπου ΚΚΕ ότι αυτό δεν θα λύσει τις αντιφασεις του καπιταλισμού και τις εκπτώσεις θα τις πληρώσει η εργατική τάξη. Ναι, εντάξει, μπορεί, αλλά boooooring.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 16 Νοέμ 2023, 00:12

mao mao έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:04
GoBzi έγραψε:
Δεν ξέρω τι κάθεστε και συζητάτε, πραγματικά. Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τέτοια πράγματα. Το micromanagement που έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια έχουμε να το δούμε στην Ευρώπη από το 1700 και δεν υπερβάλω.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει και συντηρήσει σοβαρούς, αξιοκρατικους και αμερόληπτους θεσμούς. Δεν είναι δουλειά του Μητσοτάκη ποιος θα πρέπει να πάρει αποζημίωση από την Εθνική οδό, ούτε δουλειά του Άδωνι με τι χαρτί θα σκουπίσω τον κώλο μου και σίγουρα ούτε δουλειά του νέου μαλάκα για το εάν θα πάρω 1+1 δώρο.

Οι τύποι σας γλεντάνε και εσείς μαλώνετε για το εάν το σαμπουάν δώρο έχει ημερομηνία λήξης. :102:
Φαντάσου να τα έλεγε κανένας υπουργός του Τσίπρα αυτά. Θα τον ξεφτυλίζανε από το πρωί ως το βράδυ.
Καλά όχι ότι αυτοί ήταν καλύτεροι, αλλά με την ΝΔ έχει ξεφύγει η φάση. Ο Άδωνις το έπαιζε PR και καλά πήγαινε σε επενδυτές τους έλεγε "come to Greece για να την βρεις" και τους έφερνε από το χέρι. Λες και ο επενδυτής είναι τόσο μαλάκας και δεν ξέρει που τον συμφέρει να βάλει τα λεφτά του. Από την άλλη στο εσωτερικό πήγαινε σαν τον μαλάκα να επιβλέψει πόσο πουλάει ο άλλος το κατσίκι. Έχει η ΔΕΗ και άλλες 5-6 εταιρίες υπερκέρδη, εμφανίζονται στο ΑΕΠ και σου λέει ο μαλάκας έχουμε ανάπτυξη.

Η Ελλάδα έχει κολλήσει κάπου στο 1920 και δεν παίζει να ξεκολλήσει με το καλό.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 16 Νοέμ 2023, 00:15

Πόσα κιλά μαλάκες είναι?
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 16 Νοέμ 2023, 00:16

Kauldron έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:15
Πόσα κιλά μαλάκες είναι?
παλι αρχισατε την γκρινια ρε ψεκες και κομμουνια? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 16 Νοέμ 2023, 00:19

Dwarven Blacksmith έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:07
GoBzi έγραψε:

Δεν μαλώνουμε, σχολιασμό επί της ουσίας κάνουμε. Εσύ το πας στην πολιτική φιλοσοφία για το ρόλο του κράτους, δεν διαφέρει πολύ από σχολιασμό τύπου ΚΚΕ ότι αυτό δεν θα λύσει τις αντιφασεις του καπιταλισμού και τις εκπτώσεις θα τις πληρώσει η εργατική τάξη. Ναι, εντάξει, μπορεί, αλλά boooooring.
Οχι, το ΚΚΕ τους κράζει επειδή είναι καπιταλιστές, εγώ τους κράζω γιατί είναι κατσαπλιαδες. Οι σωστοί οι καπιταλιστές ξέρουν τι κάνουν.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Νοέμ 2023, 00:21

ST48410 έγραψε:
15 Νοέμ 2023, 22:51
Τι θέλει να πει; Τι συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Υπάρχει κάποιος μηχανισμός που αν αντί να πουλήσουν 1+1, έκαναν την έκπτωση στο προΐόν, θα οδηγούσε γενικά τις τιμές χαμηλότερα;
Όχι. Αυτό συνήθως το κάνουν μικρότερα μαγαζιά όπως το δικό μου. Σπάνια αφήνω 1+1 προϊόντα. Τα λύνω και τα δίνω στην τιμή τεμαχίου που προκύπτει, παρότι για μένα είναι φασαρία, γιατί με χρόνια εμπειρίας έχω διαπιστώσει ότι τα 1+1 είναι αργοκίνητα και αν δώσεις την επιλογή να το σπάσεις στα δύο με την μισή τιμή, ο καταναλωτής 99% θα επιλέξει να πάρει 1 μόνο.

Δεν συμβαίνει σε όλα τα πράγματα αυτό, είναι κάποια προϊόντα που το 1+1 λειτουργεί. Επίσης το 1+1 είναι πολλές φορές ψευτιά, μερικές φορές σε σημείο να κοστίζει η συσκευασία περισσότερο από ό,τι κοστίζουν δύο τεμάχια χωριστά (ναι, συμβαίνει αυτό). Σπάνια το 1+1 είναι στ' αλήθεια +1, συνήθως είναι μια έκπτωση που μπορεί να είναι από 1% ως 30%, συνηθέστερα κοντά στο 25%.

Ένα τυχαίο παράδειγμα: αυτήν την στιγμή ο Σκλαβενίτης έχει φαρινάπ (μύλοι Αγίου Γεωργίου) μονό στα 0,97 και την συσκευασία 2 + 1 δώρο την έχει 2,39. Στον δικό μου κόσμο 0,97 χ 2 = 1,94, όχι 2,39. Είναι δηλαδή έκπτωση 18% αντί 33% που ισχυρίζεται η συσκευασία.

Βέβαια αυτές οι προσφορές γίνονται από τις εταιρείες, δεν ξέρω πού κολλάνε τα ΣΜ.
ST48410 έγραψε:
Ανεξάρτητα του αν αυτό που λέει είναι σωστό ή λάθος, έχει κάποιο λόγο να το κάνει; Γιατί να πάρει μια τέτοια απόφαση; Επηρεάζει μήπως τον υπολογισμό του πληθωρισμού το ότι η τιμή των μεμονωμένων προϊόντων εκτός προσφοράς είναι ψηλά;
Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι γιατί αυτόν τον δείκτη μπορούν να τον μαγειρέψουν όπως θέλουν γιατί προκύπτει από δειγματοληψία τιμών αντί για δειγματοληψία όγκων.
ST48410 έγραψε:
15 Νοέμ 2023, 23:25
Λέει ότι δεν γίνεται στο βαθμό που γίνεται εδώ. Ότι εδώ κάποια προϊόντα διατίθενται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε καθεστώς προσφοράς.
Απολύτως ψευδές, παντού γίνεται το ίδιο και χειρότερα.

Βέβαια είναι αλήθεια ότι κάποια προϊόντα τα έχουν συνέχεια "προσφορές" αλλά βάζω εισαγωγικά ακριβώς γιατί είναι ψευδείς προσφορές. Βάζουν μια αρχική τιμή με 200% κέρδος και μετά το πουλάνε όλον τον χρόνο με προσφορά -50%.

Αυτό βέβαια δεν έχει καμμιά σχέση με τα 1+1, που είναι προσφορές των παραγωγών. Αυτό με τις ψευδείς προσφορές το κάνουν τα ίδια τα ΣΜ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Νοέμ 2023, 00:25

hellegennes έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:21
ST48410 έγραψε:
Τι θέλει να πει; Τι συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Υπάρχει κάποιος μηχανισμός που αν αντί να πουλήσουν 1+1, έκαναν την έκπτωση στο προΐόν, θα οδηγούσε γενικά τις τιμές χαμηλότερα;
Όχι. Αυτό συνήθως το κάνουν μικρότερα μαγαζιά όπως το δικό μου. Σπάνια αφήνω 1+1 προϊόντα. Τα λύνω και τα δίνω στην τιμή τεμαχίου που προκύπτει, παρότι για μένα είναι φασαρία, γιατί με χρόνια εμπειρίας έχω διαπιστώσει ότι τα 1+1 είναι αργοκίνητα και αν δώσεις την επιλογή να το σπάσεις στα δύο με την μισή τιμή, ο καταναλωτής 99% θα επιλέξει να πάρει 1 μόνο.

Δεν συμβαίνει σε όλα τα πράγματα αυτό, είναι κάποια προϊόντα που το 1+1 λειτουργεί. Επίσης το 1+1 είναι πολλές φορές ψευτιά, μερικές φορές σε σημείο να κοστίζει η συσκευασία περισσότερο από ό,τι κοστίζουν δύο τεμάχια χωριστά (ναι, συμβαίνει αυτό). Σπάνια το 1+1 είναι στ' αλήθεια +1, συνήθως είναι μια έκπτωση που μπορεί να είναι από 1% ως 30%, συνηθέστερα κοντά στο 25%.

Ένα τυχαίο παράδειγμα: αυτήν την στιγμή ο Σκλαβενίτης έχει φαρινάπ (μύλοι Αγίου Γεωργίου) μονό στα 0,97 και την συσκευασία 2 + 1 δώρο την έχει 2,39. Στον δικό μου κόσμο 0,97 χ 2 = 1,94, όχι 2,39. Είναι δηλαδή έκπτωση 18% αντί 33% που ισχυρίζεται η συσκευασία.

Βέβαια αυτές οι προσφορές γίνονται από τις εταιρείες, δεν ξέρω πού κολλάνε τα ΣΜ.
ST48410 έγραψε:
Ανεξάρτητα του αν αυτό που λέει είναι σωστό ή λάθος, έχει κάποιο λόγο να το κάνει; Γιατί να πάρει μια τέτοια απόφαση; Επηρεάζει μήπως τον υπολογισμό του πληθωρισμού το ότι η τιμή των μεμονωμένων προϊόντων εκτός προσφοράς είναι ψηλά;
Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι γιατί αυτόν τον δείκτη μπορούν να τον μαγειρέψουν όπως θέλουν γιατί προκύπτει από δειγματοληψία τιμών αντί για δειγματοληψία όγκων.
ST48410 έγραψε:
15 Νοέμ 2023, 23:25
Λέει ότι δεν γίνεται στο βαθμό που γίνεται εδώ. Ότι εδώ κάποια προϊόντα διατίθενται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε καθεστώς προσφοράς.
Απολύτως ψευδές, παντού γίνεται το ίδιο και χειρότερα.

Βέβαια είναι αλήθεια ότι κάποια προϊόντα τα έχουν συνέχεια "προσφορές" αλλά βάζω εισαγωγικά ακριβώς γιατί είναι ψευδείς προσφορές. Βάζουν μια αρχική τιμή με 200% κέρδος και μετά το πουλάνε όλον τον χρόνο με προσφορά -50%.

Αυτό βέβαια δεν έχει καμμιά σχέση με τα 1+1, που είναι προσφορές των παραγωγών. Αυτό με τις ψευδείς προσφορές το κάνουν τα ίδια τα ΣΜ.
Με τη γνωστή σήμανση "αυτό το προϊόν είναι μέρος συσκευασίας και δεν πωλείται ξεχωριστά" που γράφουν πάνω τι γίνεται; Έχει οποιαδήποτε ισχύ; Κι αν όχι γιατί το βάζουν;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 16 Νοέμ 2023, 00:25

Kauldron έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:15
Πόσα κιλά μαλάκες είναι?
1+1

:smt005:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Νοέμ 2023, 00:30

Dwarven Blacksmith έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:25
Με τη γνωστή σήμανση "αυτό το προϊόν είναι μέρος συσκευασίας και δεν πωλείται ξεχωριστά" που γράφουν πάνω τι γίνεται; Έχει οποιαδήποτε ισχύ; Κι αν όχι γιατί το βάζουν;
Το βάζουν για να μην κάνω αυτό που κάνω (όχι συγκεκριμένα εγώ, δεν με ξέρουν προσωπικά). Στις εταιρείες συμφέρει να πουσάρουν ανά διαστήματα μεγαλύτερες ποσότητες από συγκεκριμένα προϊόντα. Δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά, για να πουλήσουν μεγαλύτερο όγκο το κάνουν.

Νομική ισχύ δεν έχει καμμιά.
mao mao έγραψε:
15 Νοέμ 2023, 23:34
Το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να επιβάλλει στο σούπερ να αναγράφεται στις προσφορές η τιμή ανά τεμάχιο, ή ανά ml, kg κλπ ώστε να μπορεί να γίνει η σύγκριση.
Συμβαίνει αυτό έτσι κι αλλιώς. Αν δεις οποιοδήποτε φυλλάδιο προσφορών, πάντα αναγράφεται η τιμή ανά μονάδα μέτρησης.

Πάντως αυτό που θέλουν να κάνουν είναι παράνομο. Δεν μπορείς να επιβάλλεις σε εταιρείες τι είδους προσφορές θα κάνουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 16 Νοέμ 2023, 01:57

Το 41τακατο μίλησε κύριοι... Κεφάλια μέσα...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 16 Νοέμ 2023, 07:50

Mηπως ειναι τρολια? Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειπαν τετοια μαλακια

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 16 Νοέμ 2023, 07:56

Βλέπω θετικά το συγκεκριμένο μέτρο.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 16 Νοέμ 2023, 08:27

Αυτοι οι μαλακες στο τελος θα βγαλουν νομο και για τις γραμματοσειρες των προιοντων.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 16 Νοέμ 2023, 08:31

Δεξια με pass και εκτακτα επιδοματα. Πιο φιλελεύθερος θα ειναι ο Κασελακης 100%

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Νοέμ 2023, 09:01

panos291 έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 08:31
Δεξια με pass και εκτακτα επιδοματα. Πιο φιλελεύθερος θα ειναι ο Κασελακης 100%

Εικόνα
Σε έχω ρωτήσει και άλλες φορές. Με πανδημία και καπάκι ενεργειακή κρίση, θα προτιμούσες η κυβέρνηση να μην δώσει τίποτα; Να πει "κόψτε τον σβέρκο σας ; "

ΥΓ : Αν αντιπροτείνεις άλλο μέτρο, φρόντισε τουλάχιστον να είναι εφαρμόσιμο και σχετικά άμεσο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών