sys3x έγραψε: ↑19 Νοέμ 2023, 23:26
Σέβομαι την γνώμη σου όπως σέβεσαι και εσύ την δική μου, γι' αυτό άλλως τε μπορούμε και συζητάμε σαν άνθρωποι.
Αυτός που δολοφονεί τα μωρά των Παλαιστινίων είναι το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ μέσω του οργανωμένου στρατού του μέσω απομακρυσμένων βομβαρδισμών, αυτό δεν είναι θέμα γνώμης, άποψής ή προσωπικού συμπεράσματος δικού μου δικού σου ή του νάνου, it's a fact.
Η άγρια επίθεση της Χαμάς έγινε σε μέρη τα οποία συστηματικά κατέλαβαν οι έποικοι και ο στρατός του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους χρησιμοποιώντας αντίστοιχη βιαιότητα και σίγουρα πολύ πολύ πολύ πολύ χειρότερη όσον αφορά στην ποσότητα των θυμάτων από την πλευρά των Παλαιστινίων, επίσης δεν είναι θέμα άποψής ή/και γνώμης αυτό αλλά ιστορικό δεδομένο.
Και γω θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο όπως αυτό που περιγράφεις, αλλά
η γνώμη μου είναι, μετά από ενδελεχή μελέτη της ιστορικής εξέλιξης της κατάστασης ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψει ποτέ το Ισραήλ αυτό (την δημιουργία πρόπερ Παλαιστινιακού κράτους) και ποτέ επίσης δεν το ήθελε πραγματικά διότι εάν το ήθελε ως ο ισχυρός θα είχε γίνει πραγματικότητα έστω και σε περιορισμένη έκταση. Βασικά όχι μόνον δεν έχει γίνει, όχι μόνον ποτέ δεν το επεδίωκε πραγματικά το Ισραήλ αυτό αλλά ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με αυτό (την ύπαρξή ενός Παλαιστινιακού κράτους) στις περιοχές που υποτίθεται ότι ήταν διατεθειμένο να αφήσει τους Παλαιστίνιους να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη εάν μου το επιτρέπεις, θα κατηγορούσες ποτέ τους Ουκρανούς ως τρομοκράτες επειδή απλά και μόνον αντιστέκονται στην ρωσική εισβολή;
Εάν όχι γιατί κατηγορείς τους Παλαιστίνιους;
Επίσης, τι θεωρείς ότι θα έπρεπε να κάνουν οι Παλαιστίνιοι έτσι ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία τους;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντησή σου και κυρίως για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω με κάποιον με τον οποίον ξεκάθαρα διαφωνώ, στα επί μέρους, πολιτισμένα.
Καλό σου βράδυ.