40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 12:33
Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:41
κάσιους αντί για αμύγδαλα.
Ακούγεται εξωφρενικό αλλά αφού μπορεί να δοκιμαστεί σε μικρό δείγμα, γιατί όχι;
Δεν είναι καθόλου. Άλλωστε, απλά αλλάζεις τον ξηρό καρπό. Εννοείται ανάλατα, και κατά προτίμηση ψημένα κι όχι ωμά (καλύτερα, αλλά και τα ωμά κάνουν γιατί θα ψηθούν μετά).
Πριν μερικά χρόνια το πρωτο-δοκίμασε η κυρά, κάπου το είχε δει νομίζω. Έκανε 4 πιατέλες τίγκα μέχρι πάνω (α-λα φερέρο ροσέ, κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε, κάνει πολλούς γιατί μοιράζουμε κιόλας) κλασικούς με αμύγδαλα και καμμιά εικοσαριά τεμάχια ή κάπου τόσους με κάσιους, για δοκιμή. Την επόμενη χρονιά η αναλογία ήταν 3 πιατέλες αμύγδαλο, 1 πιατέλα κάσιου. Την επόμενη μισοί-μισοί. Κι εκεί έμεινε εδώ και μερικά χρόνια, παρ' όλο που όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι την πρήζουμε να τους κάνει 1-3. Μάλιστα, για να μην τους μπερδεύουμε, τους κλασικούς τους κάνει στρόγγυλους και τους κασιάτους μισοφέγγαρα (μοιάζουν και με τα κάσιους). Είναι απλά γα-μά-τοι.