Από την Ιρλανδία είναι βόρεια ενώ από την Βρετανία σαφέστατα βορειοδυτικάIsildur έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:38Και ποια η διαφορά αυτών των δυο; Ειδικά για τότε που μιλάμε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:27Κάτι θα ειπώθηκε
Τέλος πάντων ο Πλούταρχος μίλησε για Βρετανία όχι για Ιρλανδία
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
-
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:27Κάτι θα ειπώθηκε
To A της συζητησης ειναι οτι ο Πλουταρχος μιλησε για Βρετανια, εχουμε φτασει στις 95 σελιδες και πρεπει να αρχισουε να τα εξηγουμε απο την αρχη.
Μια χαρα φτανει κανεις στην Ισλανδια απο τη Βρετανια με ενδιαμεσο σταθμο για ανεφοδιασμο τις Φεροες που ειναι ακριβως στο μεσο της διαδρομης.
.
-
Ας πω και εγώ τρία τέσσερα πράγματα
Καταρχάς ο Πλούταρχος σε ένα άσχετο έργο του,είναι φανερό ότι θέλει να δώσει μια πληροφορία για την ήπειρο που υπάρχει δυτικά
Αναφορά σε αυτήν είχε κάνει κι ο Πλάτωνας πριν από αυτόν,στα έργα που έφτασαν ως εμάς
Δεν ξέρω αν το ταξίδι αυτό γινόταν στην εποχή του,πάντως ο Πλούταρχος αναφέρεται στην εποχή του Ηρακλή, δηλαδή περίπου 1500 χρόνια πριν
Ας πάμε στο σήμερα που το ταξίδι αυτό έχει γίνει χιλιάδες φορές,που ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και όμως αν ρωτήσεις 1000 άτομα πόση είναι η απόσταση και πόσο χρόνο χρειάζεται ένα πλοίο οποιασδήποτε εποχής τα τελευταία 500 χρόνια,θα ακούσεις 1000 μαλακίες
Και εμείς περιμένουμε από τον Πλούταρχο να μας δώσει ακριβείς πληροφορίες για κάτι που απέχει πολύ χρονικά από αυτόν και που σίγουρα αυτοί που πήγαιναν ήταν κρυψινοι έμποροι ναυτικοι
Καταρχάς ο Πλούταρχος σε ένα άσχετο έργο του,είναι φανερό ότι θέλει να δώσει μια πληροφορία για την ήπειρο που υπάρχει δυτικά
Αναφορά σε αυτήν είχε κάνει κι ο Πλάτωνας πριν από αυτόν,στα έργα που έφτασαν ως εμάς
Δεν ξέρω αν το ταξίδι αυτό γινόταν στην εποχή του,πάντως ο Πλούταρχος αναφέρεται στην εποχή του Ηρακλή, δηλαδή περίπου 1500 χρόνια πριν
Ας πάμε στο σήμερα που το ταξίδι αυτό έχει γίνει χιλιάδες φορές,που ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και όμως αν ρωτήσεις 1000 άτομα πόση είναι η απόσταση και πόσο χρόνο χρειάζεται ένα πλοίο οποιασδήποτε εποχής τα τελευταία 500 χρόνια,θα ακούσεις 1000 μαλακίες
Και εμείς περιμένουμε από τον Πλούταρχο να μας δώσει ακριβείς πληροφορίες για κάτι που απέχει πολύ χρονικά από αυτόν και που σίγουρα αυτοί που πήγαιναν ήταν κρυψινοι έμποροι ναυτικοι
hellegennes έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 14:22Κρίμα όμως που δεν αναφέρονται πουθενά στο παραμύθι οι Φερόες, που είναι βορειοανατολικά της Ιρλανδίας.Αρίστος έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 03:33Mεσω Φεροων που σιγουρα τις ειχαν ανακαλυψει το ταξιδι απο Βρετανια στην Ισλανδια ηταν σαφως ευκολοτερο.
Τις κοντινες Εβριδες παντως οχι μονο τις ειχαν ανακαλυψει αλλα ο Διοδωρος ο Σικελιωτης αναφεροταν σε ναο του Απολλωνα που υπηρχε εκει. Η καλυτερη διαδρομη λοιπον ηταν να παρεπλεαν ολη τη δυτικη ακτη της Βρετανιας, να εφταναν στις Εβριδες που ηταν κατοικημενες απο την εποχη του Χαλκου, μετα να πηγαιναν στις Φεροες, μετα στην Ισλανδια και μετα Γροιλανδια.
Γενικοτερα αυτα τα νησακια βορειως της Σκωτιας ειναι πολυ υποβοηθητικα για το ταξιδι στον Ατλαντικο και προσφατα ανακαλυψαμε πως σε αυτα ανθουσε λαμπρος μεγαλιθικος πολιτισμος αρχαιοτερος και του 3000 π.Χ..
Δεν γινεται να παραδεχομαστε με μεγαλη ευκολια πως οι Πολυνησιοι αξιοποιησαν καθε μικροσκοπικο νησακι του Ειρηνικου σαν πατημα για να φτασουν στη Νοτια Αμερικη (που οντως εφτασαν) και να μην αναγνωριζουμε αυτη τη δυνατοτητα στους Μινωιτες στον Ατλαντικο.
Τώρα, αν θες να υποθέσεις πώς μπορεί κάποιος να έκανε ένα τέτοιο ταξίδι, είσαι ελεύθερος να το υποθέσεις. Γνωρίζοντας την παγκόσμια γεωγραφία φυσικά δεν είναι αδύνατον, μπορείς να το επιχειρήσεις σήμερα. Δεν υπάρχει όμως καμμιά ένδειξη ότι το έκαναν αυτό οι Μινωίτες, οι Γάλλοι, οι Ινδοί ή οποιοσδήποτε άλλος λαός στην αρχαιότητα.
Αφού υπήρχε λαμπρός πολιτισμός στα νησιά της Σκωτίας, γιατί να μην υποθέσεις ότι και αυτοί πήγαν. Τζάμπα είναι οι υποθέσεις. Οι αποδείξεις είναι ακριβές.
Αν θες αποδειξεις περαν απο το οτι οι αρχαιοι Ελληνες γνωριζαν την Αμερικη, ακομη και το οτι περιεκλειε τον Ατλαντικο στα δυτικα και τη βορεια διαδρομη προς αυτην...
εδω σου εχω αποσπασμα απο αρθρο μου...
Καπνός και κόκα στην Αίγυπτο, ανανάς στη Ρώμη
Η Γερμανίδα καθηγήτρια τοξικολογίας Σβετλάνα Μπαλαμπάνοβα, από τις κορυφαίες στον κλάδο, κλήθηκε το 1992 στο Μόναχο να αναλύσει συστατικά από αιγυπτιακές μούμιες. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι μούμιες περιείχαν συστατικά απο κοκαίνη και νικοτίνη. Επειδή όλοι που συμμετείχαν στο πρότζεκτ σοκαρίστηκαν, ανάμεσα τους και η Μπαλαμπάνοβα, τα δείγματα στάλθηκαν σε άλλα τρία γερμανικά εργαστήρια. Οι απαντήσεις ήταν ίδιες: οι μούμιες περιείχαν συστατικά από κοκαίνη και νικοτίνη.
Επειδή η κόκα και ο καπνός προέρχονται από την Αμερική, σύμφωνα με τους απομονωτιστές δεν μπορούσαν να βρίσκονται στην αρχαία Αίγυπτο, οπότε ο πόλεμος ξέσπασε. Τη σημαία των απομονωτιστών σήκωσε η Ροζαλί Ντέηβιντ, αιγυπτιολόγος απο το Μουσείο του Μάντζεστερ και κορυφή στις αιγυπτιακές μούμιες. Ισχυρίστηκε πως πιθανά οι μούμιες του Μουσείου του Μόναχου που εξέτασε η Μπαλαμπάνοβα ήταν μαιμού και ζήτησε την άδεια απο το Μουσείο να γίνουν έρευνες για να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα τους. Παρότι υπήρξαν αρκετές αντεκλήσεις μεταξύ του Μουσείου και της ίδιας για αυτή την ανάκριση τελικά το Μουσείο έδωσε άδεια στην Ντέηβιντ να ψάξει το who is who κάθε μούμιας που εξέτασε η Μπαλαμπάνοβα.
Η Ντέηβιντ προχώρησε στις εξετάσεις και κατέληξε πως οι μούμιες είναι πιθανότατα αυθεντικές. Το παραδέχθηκε δημόσια και το αιτιολόγησε επειδή η διαδικασία της μουμιοποίησης ήταν άψογη και επειδή μέσα στις μούμιες βρέθηκαν κέρινες εικόνες των αιγυπτιακών Θεών. Και η ειρωνία της υπόθεσης: η αυστηρή Ντέηβιντ που ήθελε να αμφισβητήσει την ανακάλυψη της Μπαλαμπάνοβας έτυχε να κάνει αναλύσεις σε αιγυπτιακές μούμιες που βρέθηκαν στο Σουδάν. Τις εξέτασε το 1997, δεν βρήκε κόκα μέσα τους αλλά βρήκε νικοτίνη.
Κάποιοι απομονωτιστές προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα λέγοντας πως οι μούμιες μολύνθηκαν από νικοτίνη επειδή κάπνιζαν διαρκώς οι υπάλληλοι των μουσείων και οι ερευνητές που τις ανακάλυψαν. Δυστυχώς γι’ αυτούς οι εξετάσεις της Μπαλαμπάνοβας στις μούμιες ήταν τριπλές, αφορούσαν μαλλιά, εσωτερικά όργανα και οστά και βρέθηκαν θετικές και στα τρία. Όχι μόνο στη νικοτίνη αλλά και στην κοκαίνη. Το 1995 οι Franz Parsche και Andreas Nerlich εξέτασαν μια αιγυπτιακή μούμια του 950 π.Χ. και βρήκαν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις νικοτίνης και κοκαίνης στο στομάχι της και ίχνη από χασίς στους πνεύμονες της.
Να προσθέσω ότι το 2009 έγιναν εξετάσεις σε 70 μούμιες (διαφορετικές από της Μπαλαμπάνοβα) από άλλη ομάδα επιστημόνων. Το συμπέρασμα τους πανηγυρικά έλυνε το ζήτημα: όχι μόνο οι μούμιες είχαν νικοτίνη αλλά οι συγκεντρώσεις της ήταν τόσο ψηλές, όσο αυτές που ανιχνεύονται σε ενεργούς καπνιστές σήμερα.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 13 Δεκ 2023, 15:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άλλο ρώτησα. Η Ιρλανδία δεν ήταν Βρετανία; Τις αναφέρανε ως χωριστές χώρες τότε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:41Από την Ιρλανδία είναι βόρεια ενώ από την Βρετανία σαφέστατα βορειοδυτικάIsildur έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:38Και ποια η διαφορά αυτών των δυο; Ειδικά για τότε που μιλάμε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:27Κάτι θα ειπώθηκε
Δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτάω. Γιατί αυτό που είπες μου φάνηκε λίγο σαν "ο Πλούταρχος μίλησε για Ελλάδα, όχι για Πελοπόννησο" ξέρω 'γω.
Και φυσικά, κι από την Ιρλανδία βορειοδυτικά είναι κι όχι βόρεια. Δες τα νούμερα.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

-
Αυτό που θέλει όμως να μας πει ο Πλούταρχος είναι ότι εκεί υπάρχει Ήπειρος η οποία κατοικείται,ότι έχουν πάει οι Έλληνες της μυκηναϊκής εποχής και ότι οι κάτοικοι της σε έναν κόλπο της Ηπείρου αυτής λατρεύουν τον Κρόνο,που κατά την γνώμη μου και μόνο αυτό σημαίνει για τον Πλούταρχο ότι κάνουν ανθρωποθυσίες
-
Ναι τις αναφερανε διαφορετικάIsildur έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:49Άλλο ρώτησα. Η Ιρλανδία δεν ήταν Βρετανία; Τις αναφέρανε ως χωριστές χώρες τότε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:41Από την Ιρλανδία είναι βόρεια ενώ από την Βρετανία σαφέστατα βορειοδυτικά
Δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτάω. Γιατί αυτό που είπες μου φάνηκε λίγο σαν "ο Πλούταρχος μίλησε για Ελλάδα, όχι για Πελοπόννησο" ξέρω 'γω.
Και φυσικά, κι από την Ιρλανδία βορειοδυτικά είναι κι όχι βόρεια. Δες τα νούμερα.
Ήδη από τον Αριστοτέλη σίγουρα δεν είμαι σίγουρος για πιο πριν η Ιρλανδία αναφερόταν ως ιβερνια
Είναι η τοπική τους ονομασία αυτή
Η ομάδα Χιμπέρνιαν των Σκωτσέζων έχει σήμερα αυτή την ονομασία γιατί οι καληδωνες Σκωτσέζοι καταγονται από εκει
Το πλεονεκτημα να πηγαιναν στην Ισλανδια απο το βορρα της Βρετανιας ηταν οτι και θα ειχαν σαν ενδιαμεσο σταθμο εφοδιασμου τις Φεροες και αποσταση σαφως λιγοτερη θα εκαναν στον ωκεανο απο το αν ξεκινουσαν απο την Ιρλανδια.
Συνεπως οταν ο Πλουταρχος λεει πως το ταξιδι ξεκινουσε απο τη Βρετανια πεφτει μεσα και σε σχεση με την πιο συμφερουσα διαδρομη.
.
Συνεπως οταν ο Πλουταρχος λεει πως το ταξιδι ξεκινουσε απο τη Βρετανια πεφτει μεσα και σε σχεση με την πιο συμφερουσα διαδρομη.
.
Α, μάλιστα. Θενκς, δεν ήξερα ότι τις διαχώριζαν.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:54Ναι τις αναφερανε διαφορετικάIsildur έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:49Άλλο ρώτησα. Η Ιρλανδία δεν ήταν Βρετανία; Τις αναφέρανε ως χωριστές χώρες τότε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:41
Από την Ιρλανδία είναι βόρεια ενώ από την Βρετανία σαφέστατα βορειοδυτικά
Ήδη από τον Αριστοτέλη σίγουρα δεν είμαι σίγουρος για πιο πριν η Ιρλανδία αναφερόταν ως ιβερνια
Είναι η τοπική τους ονομασία αυτή
Η ομάδα Χιμπέρνιαν των Σκωτσέζων έχει σήμερα αυτή την ονομασία γιατί οι καληδωνες Σκωτσέζοι καταγονται από εκει
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Γιατί ο Πλούταρχος έγραψε δυτικά της Βρετανίας και δυτικά της Βρετανίας είναι η Ιρλανδία. Ή ξέχασε να το πει αυτό ο Πλούταρχος ή εννοεί ως σημείο εκκίνησης την Ιρλανδία ή η υποτιθέμενη Ωγυγία είνα η Ιρλανδία.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:22Γιατί τραβάτε γραμμές από την Ιρλανδία προς την Ισλανδία ενώ ο Πλούταρχος έγραψε για Βρετανία;
Πάντως νησάκι δεν είναι για να το ξέχασε στην αφήγηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Και η Ισλανδία είναι βορειοδυτικά ξεκάθαρα από την Βρετανίαhellegennes έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 16:01Γιατί ο Πλούταρχος έγραψε δυτικά της Βρετανίας και δυτικά της Βρετανίας είναι η Ιρλανδία. Ή ξέχασε να το πει αυτό ο Πλούταρχος ή εννοεί ως σημείο εκκίνησης την Ιρλανδία ή η υποτιθέμενη Ωγυγία είνα η Ιρλανδία.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:22Γιατί τραβάτε γραμμές από την Ιρλανδία προς την Ισλανδία ενώ ο Πλούταρχος έγραψε για Βρετανία;
Πάντως νησάκι δεν είναι για να το ξέχασε στην αφήγηση.
Άσε που αν εννοούσε την Ιρλανδία αυτήν την ήξεραν όλοι με το όνομα ιερνη όχι Ωγυγία ούτε Βρετανία
Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα στην ελληνική γραμματεία δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τώρα τον τροχό
-
Ας πω την γνώμη και για τα επιμέρους προβλήματα που δήθεν υπάρχουν για το ταξίδι αυτό
Ο γνωστός μπαρουφολογος οαννησεα αυτή η ντροπή του πχορουμ μας έχει πρήξει ταρχιδια για τα καρυδοτσουφλα των αρχαίων
Το ταξίδι Ευρώπη Αμερική έγινε και με σχεδια
Με επίβλεψη φυσικά για παν ενδεχόμενο αλλά έγινε
Όσον αφορά το νερό και τις τροφές
Με το προτεινόμενο δρομολόγιο του Πλούταρχου νερό μπορούσαν να εφοδιαστούν σίγουρα και ίσως κάποιες τροφές
Εγώ αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα κρητικά εμπορικά πλοία,έκαναν ταξίδι 800 χλμ τουλάχιστον χωρίς στάση, πηγαίνοντας Αίγυπτο, Κύπρο, Σικελία, φορτωμένα με εμπορεύματα εκτός του νερού και των τροφών που είχαν μαζί τους
Και δεν θα έκαναν αυτό το ταξίδι για να πάει το ένα πλοίο δέκα αμφορείς με λάδι και κρασί αλλά πολύ παραπάνω
Ο γνωστός μπαρουφολογος οαννησεα αυτή η ντροπή του πχορουμ μας έχει πρήξει ταρχιδια για τα καρυδοτσουφλα των αρχαίων
Το ταξίδι Ευρώπη Αμερική έγινε και με σχεδια
Με επίβλεψη φυσικά για παν ενδεχόμενο αλλά έγινε
Όσον αφορά το νερό και τις τροφές
Με το προτεινόμενο δρομολόγιο του Πλούταρχου νερό μπορούσαν να εφοδιαστούν σίγουρα και ίσως κάποιες τροφές
Εγώ αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα κρητικά εμπορικά πλοία,έκαναν ταξίδι 800 χλμ τουλάχιστον χωρίς στάση, πηγαίνοντας Αίγυπτο, Κύπρο, Σικελία, φορτωμένα με εμπορεύματα εκτός του νερού και των τροφών που είχαν μαζί τους
Και δεν θα έκαναν αυτό το ταξίδι για να πάει το ένα πλοίο δέκα αμφορείς με λάδι και κρασί αλλά πολύ παραπάνω
-
Από εκεί και πέρα, σίγουρα βρέθηκε νικοτίνη σε στομάχια από αιγυπτιακές μούμιες ,3000 ετών περίπου και το λεγόμενο σκαθάρι του καπνού στο ακρωτήρι της Σαντορίνης, δηλαδή πριν την έκρηξη, περίπου το 1600 π.χ
-
Since the initial work of Balabanova et. al., other studies have revealed the same drugs (cocaine, nicotine, and hashish) in Egyptian mummies, confirming the original results. Nerlich et. al. (1995), in a study evaluating the tissue pathology of an Egyptian mummy dating from approximately 950 B.C., found the compounds in several of the mummy's organs. They found the highest amounts of nicotine and cocaine in the mummy's stomach, and the hashish traces primarily in the lungs. These findings were again identified using both radio immunoassay and GSMS techniques. Very similar results were again found in yet another study by Parsche and Nerlich (1995). Again, the findings were obtained using the immunological and chromatographic techniques. “
http://www.faculty.ucr.edu/~legneref/ethnic/mummy.htm
http://www.faculty.ucr.edu/~legneref/ethnic/mummy.htm
- Καραμελίτσα
Δεν είναι τρέλα. Εϊναι ειρωνεία. Συνηθισμένο σχήμα λόγου που χρησιμοποιεται προκειμένου να αναδείξει τη βλακεία ισχυρισμών ανθρώπων που δεν παίρνουν από λογικά επιχειρήματα.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 15:31Έτσι από περιέργεια και μόνο μια ερώτησηΚαραμελίτσα έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 14:59Βασικά η Ισλανδία δεν είναι νησί. Είναι γιαγαντιαίο αεροπλανοφόρο των μινωιτών που πάγωσε ενώ ταξίδευε στο βορρά, ενώ κανονικά η θέση του ήταν να περιπολεί τον Ατλαντικό ακριβώς δυτικά της ιρλανδίας.
Αυτή η περιττή τρέλα που πουλάς σε τι εξυπηρετεί;
Σε κάνει να νιώθεις πιο έξυπνος;
Σπουδαίος;
Το έγραψες για να δείξεις ότι έχεις χιούμορ;
Τι στο πουτσο γίνεται μέσα στο μυαλό σας;
Z
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-