Δεν είναι αστείο πια40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 01:51να μαντέψω ότι τον βοηθάει στο προτζεκτ ο κολλητός του;
Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
Re: Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Γι' αυτό το ανέφερα. Θα τους το πω εννοείται.omg kai 3 lol έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 21:28απο ολα οσα ανεφερες η φραση κλειδι ειναι η παρακατω και χρειαζεται περαιτερω διερευνηση-κουβεντα με τον διαχειριστη,
και φυσικα να το μεταφερεις και στον ιδιοκτητη -ο οποιος μαλλον γνωριζει και το παιζει κινεζος- και σε οποιονδηποτε τεχνικο ερθει για αξιολογηση της καταστασης
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Βοηθάς εσύ.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 00:51Σωστός ο φως. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο (αν σου είπε ο λανλορντ ότι δεν υπήρχε πριν, σου λέει ψέματα). Τι υπάρχει πάνω από το ταβάνι; Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι υπάρχει διαρροή, κάπου μπάζει υγρασία η οποία «κάθεται». Θέλει χρόνο για να αρχίσει να δημιουργείται μούχλα, ιδίως σε τέτοια έκταση. Θέλει καθαρισμό με χλωρίνες (φορώντας καλή μάσκα/γάντια πάντα. Με το που αρχίζει ο καθαρισμός οι σπόροι πετάγονται παντού, δεν θες να τους αναπνεύσεις με τίποτα, θ σου δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας), ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ανεμιστήρες και εγώ προσωπικά θα είχα και φίλτρα HEPA όλο το 24ωρο να καθαρίζουν τον αέρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που προκλήθηκε από εσένα και είναι 100% ευθύνη του λανλορντ να το επιδιορθώσει άμεσα και σωστά διότι τίθεται θέμα υγειάς. Εγώ στην θέση σου δεν θα έμενα εκεί μέσα.
Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να φύγουμε.
Άντε τώρα να ξαναμετακομίζεις και να βρίσκεις λεφτά για 2 deposits + 1 rent μπροστά και να χάνεις και τα 650 ευρώ που έδωσες μπροστά για το αχούρι του. Και είναι ήδη 19 του μήνα, άρα αν φεύγαμε θα δίναμε και το ενοίκιο του Γενάρη. Άσε που μπορεί να μας πει να πληρώσουμε και την ζημιά πριν φύγουμε.
Τι 5 λεπτά δουλειά μωρέ;nick έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 22:01Το μυστικό για να μην έχεις μούχλα είναι να σκουπίζεις τη σταγόνα (καθαρού) νερού στον τοίχο μόλις τη βλέπεις. Αν περάσουν 2-3 μέρες θα την απορροφήσει ο τοίχος και θα γίνει μαύρος και θα εξαπλώνεται Απλά με ένα πανί να σκουπίζεις τα σημεία μόλις το βλέπεις λίγο υγρό. 5 λεπτά δουλειά κάθε 3-4 μέρες.
Η μούχλα είδες πού είναι; Θα βάζουμε σκάλα και θα σκοτωνόμαστε για να σκουπίζουμε την μούχλα πάνω στο ταβάνι κάθε φορά που παρατηρούμε σταγόνες;
Δεν έπηξα, αντέχω.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 00:11Yochanan έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 23:24Το αντιμουχλικό σπρευ που βαλανε πιο πανω Λουγκο και αλλοι μπορεί να βοηθήσει εκεί. Βέβαια το βλέπω λίγο ψηλά το σημείο - θα φτάνει άραγε να ψεκάσει εκεί ο κοντός;
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Αυτό λύνεται εύκολα με μια σκάλα.
Το βασικό πρόβλημα είναι πως έχει πήξει με τόσα θέματα η Κάσπ κι αυτού δεν του αρέσει πολύ να βγαίνει. Είναι λίγο μούχλας.

Αλλά η μούχλα δεν θα μείνει εκεί για πολύ, είπαμε.
Επίσης, δεν ξέρω αν σας το είπα (

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Casp την 19 Δεκ 2023, 08:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:21Δεν είναι αστείο πια40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 01:51να μαντέψω ότι τον βοηθάει στο προτζεκτ ο κολλητός του;

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Cecily Anne
Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:26Βοηθάς εσύ.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 00:51Σωστός ο φως. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο (αν σου είπε ο λανλορντ ότι δεν υπήρχε πριν, σου λέει ψέματα). Τι υπάρχει πάνω από το ταβάνι; Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι υπάρχει διαρροή, κάπου μπάζει υγρασία η οποία «κάθεται». Θέλει χρόνο για να αρχίσει να δημιουργείται μούχλα, ιδίως σε τέτοια έκταση. Θέλει καθαρισμό με χλωρίνες (φορώντας καλή μάσκα/γάντια πάντα. Με το που αρχίζει ο καθαρισμός οι σπόροι πετάγονται παντού, δεν θες να τους αναπνεύσεις με τίποτα, θ σου δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας), ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ανεμιστήρες και εγώ προσωπικά θα είχα και φίλτρα HEPA όλο το 24ωρο να καθαρίζουν τον αέρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που προκλήθηκε από εσένα και είναι 100% ευθύνη του λανλορντ να το επιδιορθώσει άμεσα και σωστά διότι τίθεται θέμα υγειάς. Εγώ στην θέση σου δεν θα έμενα εκεί μέσα.
Άντε τώρα να ξαναμετακομίζεις και να βρίσκεις λεφτά για 2 deposits + 1 rent μπροστά και να χάνεις και τα 650 ευρώ που έδωσες μπροστά για το αχούρι του. Και είναι ήδη 19 του μήνα, άρα αν φεύγαμε θα δίναμε και το ενοίκιο του Γενάρη. Άσε που μπορεί να μας πει να πληρώσουμε και την ζημιά πριν φύγουμε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Cecily Anne
Εγώ το έβαλα στα πλακάκια του μπανιου και καθαρισε. Για τοίχο δεν ξέρω, αλλά στους αρμούς δούλεψε. Τρία ευρώ υπόθεση.
Δεν είχε και υπερβολική μποχα, με το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό ξεβρωμισε γρήγορα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 01:39Yochanan έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 23:24
Το αντιμουχλικό σπρευ που βαλανε πιο πανω Λουγκο και αλλοι μπορεί να βοηθήσει εκεί. Βέβαια το βλέπω λίγο ψηλά το σημείο - θα φτάνει άραγε να ψεκάσει εκεί ο κοντός;
ΤζιτζιμιτζιχότζιραςΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 00:11
Αυτό λύνεται εύκολα με μια σκάλα.
Το βασικό πρόβλημα είναι πως έχει πήξει με τόσα θέματα η Κάσπ κι αυτού δεν του αρέσει πολύ να βγαίνει. Είναι λίγο μούχλας.να είστε καλά - είχα μια δύσκολη μέρα

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:34Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:21Δεν είναι αστείο πια40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 01:51
να μαντέψω ότι τον βοηθάει στο προτζεκτ ο κολλητός του;

- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κάνει και για τοίχο και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από την απλή χλωρίνη.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:19Εγώ το έβαλα στα πλακάκια του μπανιου και καθαρισε. Για τοίχο δεν ξέρω, αλλά στους αρμούς δούλεψε. Τρία ευρώ υπόθεση.Lugozzi έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 15:19Αυτό βρήκαtalaipwros έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 15:18
ναι, εξαιρετικη δουλεια, αν και η φωτο της κασπ δειχνει μαλλον διαρροη απο πανω γιατι παραειναι εκτεταμενη
Παντω ναι, δουλευουν![]()
Δεν είχε και υπερβολική μποχα, με το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό ξεβρωμισε γρήγορα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Θα φύγουμε μόνο αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά. Και βασικά θα δούμε. Αν μας πουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης πάλι σφυρίζει κλέφτικα και δεν πληρώνει, και μας κοστίσει και ακριβά, ε εκεί μόνο θα κάνω αυτό που λες.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:26Βοηθάς εσύ.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 00:51
Σωστός ο φως. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο (αν σου είπε ο λανλορντ ότι δεν υπήρχε πριν, σου λέει ψέματα). Τι υπάρχει πάνω από το ταβάνι; Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι υπάρχει διαρροή, κάπου μπάζει υγρασία η οποία «κάθεται». Θέλει χρόνο για να αρχίσει να δημιουργείται μούχλα, ιδίως σε τέτοια έκταση. Θέλει καθαρισμό με χλωρίνες (φορώντας καλή μάσκα/γάντια πάντα. Με το που αρχίζει ο καθαρισμός οι σπόροι πετάγονται παντού, δεν θες να τους αναπνεύσεις με τίποτα, θ σου δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας), ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ανεμιστήρες και εγώ προσωπικά θα είχα και φίλτρα HEPA όλο το 24ωρο να καθαρίζουν τον αέρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που προκλήθηκε από εσένα και είναι 100% ευθύνη του λανλορντ να το επιδιορθώσει άμεσα και σωστά διότι τίθεται θέμα υγειάς. Εγώ στην θέση σου δεν θα έμενα εκεί μέσα.
Πήραμε τηλέφωνο σε ένα συνεργείο και μας είπε ότι δεν κάνουν καθαρισμό (αν και έγραφε για quick service) παρά μόνο διαπίστωση και για διαρροές θέλουν κάμερα που στοιχίζει 150 ευρώ. Βρήκα άλλα 3 συνεργεία για καθαρισμούς μούχλας κτλ, θα πάρει μετά τηλέφωνο και θα μου πει.
Εσύ, πρίν το νοικιάσεις το σπίτι, δε το είδες?Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 12:58Θα φύγουμε μόνο αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά. Και βασικά θα δούμε. Αν μας πουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης πάλι σφυρίζει κλέφτικα και δεν πληρώνει, και μας κοστίσει και ακριβά, ε εκεί μόνο θα κάνω αυτό που λες.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:26
Βοηθάς εσύ.
Πήραμε τηλέφωνο σε ένα συνεργείο και μας είπε ότι δεν κάνουν καθαρισμό (αν και έγραφε για quick service) παρά μόνο διαπίστωση και για διαρροές θέλουν κάμερα που στοιχίζει 150 ευρώ. Βρήκα άλλα 3 συνεργεία για καθαρισμούς μούχλας κτλ, θα πάρει μετά τηλέφωνο και θα μου πει.

Το σπίτι ή την μούχλα;Kauldron έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 13:07Εσύ, πρίν το νοικιάσεις το σπίτι, δε το είδες?Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 12:58Θα φύγουμε μόνο αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά. Και βασικά θα δούμε. Αν μας πουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης πάλι σφυρίζει κλέφτικα και δεν πληρώνει, και μας κοστίσει και ακριβά, ε εκεί μόνο θα κάνω αυτό που λες.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17
Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.
Τώρα εξαπλώθηκε τόσο πολύ η μούχλα. Επίσης αν είχε απομεινάρια, δεν μπήκαμε κοιτώντας πάνω στο ταβάνι και τους τοίχους.
Το σπίτι καλά καλά μετά το είδαμε με την ησυχία μας. Πολύ κακώς βέβαια. Η ιδιοκτήτρια ήθελε άρων άρων να το ξεφορτωθεί. Ούτε καν ένα συνεργείο καθαρισμού δεν έφεραν για να το καθαρίσουν και τρέχαμε εμείς.
Ένα σκουπόξυλο με πανί αρκεί, ανέβα σε καρέκλα αν δεν φτάνεις.Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:31Τι 5 λεπτά δουλειά μωρέ;nick έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 22:01Το μυστικό για να μην έχεις μούχλα είναι να σκουπίζεις τη σταγόνα (καθαρού) νερού στον τοίχο μόλις τη βλέπεις. Αν περάσουν 2-3 μέρες θα την απορροφήσει ο τοίχος και θα γίνει μαύρος και θα εξαπλώνεται Απλά με ένα πανί να σκουπίζεις τα σημεία μόλις το βλέπεις λίγο υγρό. 5 λεπτά δουλειά κάθε 3-4 μέρες.
Η μούχλα είδες πού είναι; Θα βάζουμε σκάλα και θα σκοτωνόμαστε για να σκουπίζουμε την μούχλα πάνω στο ταβάνι κάθε φορά που παρατηρούμε σταγόνες;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γυρνάτε το μεσημέρι σπιτι...
από George_V » 20 Σεπ 2024, 17:38 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 15 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
20 Σεπ 2024, 22:13
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 516 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
24 Σεπ 2024, 14:02