Υγρασία και μούχλα στο σπίτι

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Casp
Phorum.gr user: Casper

Re: Υγρασία και μούχλα στο σπίτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 08:21

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
19 Δεκ 2023, 01:51
Casp έγραψε:
18 Δεκ 2023, 17:40
Θέλω σκάλα να βγω εκεί πάνω και είναι ακριβώς πάνω το μπάνιο. Η λατρεία έχει ένα project με την δουλειά και τον έβαλαν να δουλεύει απανωτές νυχτερινές βάρδιες
να μαντέψω ότι τον βοηθάει στο προτζεκτ ο κολλητός του;
Δεν είναι αστείο πια
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 08:22

omg kai 3 lol έγραψε:
18 Δεκ 2023, 21:28
απο ολα οσα ανεφερες η φραση κλειδι ειναι η παρακατω και χρειαζεται περαιτερω διερευνηση-κουβεντα με τον διαχειριστη,
και φυσικα να το μεταφερεις και στον ιδιοκτητη -ο οποιος μαλλον γνωριζει και το παιζει κινεζος- και σε οποιονδηποτε τεχνικο ερθει για αξιολογηση της καταστασης

Casp έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:44
Να αναφέρω επίσης ότι με το που μπήκαμε στο διαμέρισμα μας ρωτούσε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας αν παρατηρήσαμε κάτι στο ταβάνι σε σχέση με την υγρασία, ειδικά όταν ξεκίνησε να βρέχει. Με λίγα λόγια μας ρωτούσε αν έσταζε το ταβάνι.
Γι' αυτό το ανέφερα. Θα τους το πω εννοείται.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 08:26

Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
19 Δεκ 2023, 00:51
foscilis έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:25
Casp έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:22

Το οποίο χιλιάρικο οφείλω να το δώσω εγώ που μπήκα μέσα πριν 1.5 μήνα, ή ο ιδιοκτήτης;
Γιατί αυτός τα ρίχνει στο ότι δεν αερίζεται καλά ο χώρος!
Αυτή η μούχλα είναι εκεί χρόνια και αν κοίταζες μια τομή του τοίχου σε μικροσκόπιο θα έβλεπες ότι έχει ολόκληρο σύστημα από "ριζώματα". Απλώς όταν βρίσκει πιο ευνοϊκές συνθήκες εκδηλώνεαι μέσα σε λίγες μέρες.
Σωστός ο φως. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο (αν σου είπε ο λανλορντ ότι δεν υπήρχε πριν, σου λέει ψέματα). Τι υπάρχει πάνω από το ταβάνι; Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι υπάρχει διαρροή, κάπου μπάζει υγρασία η οποία «κάθεται». Θέλει χρόνο για να αρχίσει να δημιουργείται μούχλα, ιδίως σε τέτοια έκταση. Θέλει καθαρισμό με χλωρίνες (φορώντας καλή μάσκα/γάντια πάντα. Με το που αρχίζει ο καθαρισμός οι σπόροι πετάγονται παντού, δεν θες να τους αναπνεύσεις με τίποτα, θ σου δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας), ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ανεμιστήρες και εγώ προσωπικά θα είχα και φίλτρα HEPA όλο το 24ωρο να καθαρίζουν τον αέρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που προκλήθηκε από εσένα και είναι 100% ευθύνη του λανλορντ να το επιδιορθώσει άμεσα και σωστά διότι τίθεται θέμα υγειάς. Εγώ στην θέση σου δεν θα έμενα εκεί μέσα.
Βοηθάς εσύ.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να φύγουμε.

Άντε τώρα να ξαναμετακομίζεις και να βρίσκεις λεφτά για 2 deposits + 1 rent μπροστά και να χάνεις και τα 650 ευρώ που έδωσες μπροστά για το αχούρι του. Και είναι ήδη 19 του μήνα, άρα αν φεύγαμε θα δίναμε και το ενοίκιο του Γενάρη. Άσε που μπορεί να μας πει να πληρώσουμε και την ζημιά πριν φύγουμε.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 08:31

nick έγραψε:
18 Δεκ 2023, 22:01
Το μυστικό για να μην έχεις μούχλα είναι να σκουπίζεις τη σταγόνα (καθαρού) νερού στον τοίχο μόλις τη βλέπεις. Αν περάσουν 2-3 μέρες θα την απορροφήσει ο τοίχος και θα γίνει μαύρος και θα εξαπλώνεται Απλά με ένα πανί να σκουπίζεις τα σημεία μόλις το βλέπεις λίγο υγρό. 5 λεπτά δουλειά κάθε 3-4 μέρες.
Τι 5 λεπτά δουλειά μωρέ;

Η μούχλα είδες πού είναι; Θα βάζουμε σκάλα και θα σκοτωνόμαστε για να σκουπίζουμε την μούχλα πάνω στο ταβάνι κάθε φορά που παρατηρούμε σταγόνες;

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 08:33

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
19 Δεκ 2023, 00:11
Yochanan έγραψε:
18 Δεκ 2023, 23:24
Casp έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:06
Παιδιά δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω αλλά έχω απελπιστεί σε σημείο που σήμερα έψαχνα για διαμερίσματα.
Αφήστε που είπαμε να μαζέψουμε λεφτά και να κάνουμε δάνειο για να πάρουμε κάτι δικό μας...

Δείτε εδώ..

Εικόνα
Το αντιμουχλικό σπρευ που βαλανε πιο πανω Λουγκο και αλλοι μπορεί να βοηθήσει εκεί. Βέβαια το βλέπω λίγο ψηλά το σημείο - θα φτάνει άραγε να ψεκάσει εκεί ο κοντός;

Τζιτζιμιτζιχότζιρας :popc:

Αυτό λύνεται εύκολα με μια σκάλα.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως έχει πήξει με τόσα θέματα η Κάσπ κι αυτού δεν του αρέσει πολύ να βγαίνει. Είναι λίγο μούχλας.
Δεν έπηξα, αντέχω. :lol:

Αλλά η μούχλα δεν θα μείνει εκεί για πολύ, είπαμε.

Επίσης, δεν ξέρω αν σας το είπα ( :smt005: ) αλλά είναι τέλειος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Casp την 19 Δεκ 2023, 08:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 19 Δεκ 2023, 08:34

Casp έγραψε:
19 Δεκ 2023, 08:21
Casp έγραψε:
18 Δεκ 2023, 17:40
Θέλω σκάλα να βγω εκεί πάνω και είναι ακριβώς πάνω το μπάνιο. Η λατρεία έχει ένα project με την δουλειά και τον έβαλαν να δουλεύει απανωτές νυχτερινές βάρδιες
Δεν είναι αστείο πια
Εικόνα
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 19 Δεκ 2023, 09:17

Casp έγραψε:
19 Δεκ 2023, 08:26
foscilis έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:25

Αυτή η μούχλα είναι εκεί χρόνια και αν κοίταζες μια τομή του τοίχου σε μικροσκόπιο θα έβλεπες ότι έχει ολόκληρο σύστημα από "ριζώματα". Απλώς όταν βρίσκει πιο ευνοϊκές συνθήκες εκδηλώνεαι μέσα σε λίγες μέρες.
Σωστός ο φως. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο (αν σου είπε ο λανλορντ ότι δεν υπήρχε πριν, σου λέει ψέματα). Τι υπάρχει πάνω από το ταβάνι; Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι υπάρχει διαρροή, κάπου μπάζει υγρασία η οποία «κάθεται». Θέλει χρόνο για να αρχίσει να δημιουργείται μούχλα, ιδίως σε τέτοια έκταση. Θέλει καθαρισμό με χλωρίνες (φορώντας καλή μάσκα/γάντια πάντα. Με το που αρχίζει ο καθαρισμός οι σπόροι πετάγονται παντού, δεν θες να τους αναπνεύσεις με τίποτα, θ σου δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας), ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ανεμιστήρες και εγώ προσωπικά θα είχα και φίλτρα HEPA όλο το 24ωρο να καθαρίζουν τον αέρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που προκλήθηκε από εσένα και είναι 100% ευθύνη του λανλορντ να το επιδιορθώσει άμεσα και σωστά διότι τίθεται θέμα υγειάς. Εγώ στην θέση σου δεν θα έμενα εκεί μέσα.
Βοηθάς εσύ.

Άντε τώρα να ξαναμετακομίζεις και να βρίσκεις λεφτά για 2 deposits + 1 rent μπροστά και να χάνεις και τα 650 ευρώ που έδωσες μπροστά για το αχούρι του. Και είναι ήδη 19 του μήνα, άρα αν φεύγαμε θα δίναμε και το ενοίκιο του Γενάρη. Άσε που μπορεί να μας πει να πληρώσουμε και την ζημιά πριν φύγουμε.
Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 19 Δεκ 2023, 09:19

Lugozzi έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:19
talaipwros έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:18
Lugozzi έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:17

Κάνουν δουλειά αυτά?
ναι, εξαιρετικη δουλεια, αν και η φωτο της κασπ δειχνει μαλλον διαρροη απο πανω γιατι παραειναι εκτεταμενη

Παντω ναι, δουλευουν
Αυτό βρήκα

Εικόνα
Εγώ το έβαλα στα πλακάκια του μπανιου και καθαρισε. Για τοίχο δεν ξέρω, αλλά στους αρμούς δούλεψε. Τρία ευρώ υπόθεση.

Δεν είχε και υπερβολική μποχα, με το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό ξεβρωμισε γρήγορα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 19 Δεκ 2023, 11:37

19 Δεκ 2023, 01:39
Yochanan έγραψε:
18 Δεκ 2023, 23:24

Το αντιμουχλικό σπρευ που βαλανε πιο πανω Λουγκο και αλλοι μπορεί να βοηθήσει εκεί. Βέβαια το βλέπω λίγο ψηλά το σημείο - θα φτάνει άραγε να ψεκάσει εκεί ο κοντός;

Τζιτζιμιτζιχότζιρας :popc:
19 Δεκ 2023, 00:11

Αυτό λύνεται εύκολα με μια σκάλα.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως έχει πήξει με τόσα θέματα η Κάσπ κι αυτού δεν του αρέσει πολύ να βγαίνει. Είναι λίγο μούχλας.
:smt005: να είστε καλά - είχα μια δύσκολη μέρα
:smt005::smt005::smt005::smt005:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 19 Δεκ 2023, 11:44

19 Δεκ 2023, 08:34
Casp έγραψε:
19 Δεκ 2023, 08:21

Δεν είναι αστείο πια
Εικόνα
:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 19 Δεκ 2023, 11:49

Cecily Anne έγραψε:
19 Δεκ 2023, 09:19
Lugozzi έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:19
talaipwros έγραψε:
18 Δεκ 2023, 15:18

ναι, εξαιρετικη δουλεια, αν και η φωτο της κασπ δειχνει μαλλον διαρροη απο πανω γιατι παραειναι εκτεταμενη

Παντω ναι, δουλευουν
Αυτό βρήκα

Εικόνα
Εγώ το έβαλα στα πλακάκια του μπανιου και καθαρισε. Για τοίχο δεν ξέρω, αλλά στους αρμούς δούλεψε. Τρία ευρώ υπόθεση.

Δεν είχε και υπερβολική μποχα, με το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό ξεβρωμισε γρήγορα.
Κάνει και για τοίχο και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από την απλή χλωρίνη.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 12:58

Cecily Anne έγραψε:
19 Δεκ 2023, 09:17
Casp έγραψε:

Βοηθάς εσύ.

Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.
Θα φύγουμε μόνο αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά. Και βασικά θα δούμε. Αν μας πουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης πάλι σφυρίζει κλέφτικα και δεν πληρώνει, και μας κοστίσει και ακριβά, ε εκεί μόνο θα κάνω αυτό που λες.

Πήραμε τηλέφωνο σε ένα συνεργείο και μας είπε ότι δεν κάνουν καθαρισμό (αν και έγραφε για quick service) παρά μόνο διαπίστωση και για διαρροές θέλουν κάμερα που στοιχίζει 150 ευρώ. Βρήκα άλλα 3 συνεργεία για καθαρισμούς μούχλας κτλ, θα πάρει μετά τηλέφωνο και θα μου πει.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 19 Δεκ 2023, 13:07

Casp έγραψε:
19 Δεκ 2023, 12:58
Cecily Anne έγραψε:
Casp έγραψε:

Βοηθάς εσύ.

Θα φύγουμε μόνο αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά. Και βασικά θα δούμε. Αν μας πουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης πάλι σφυρίζει κλέφτικα και δεν πληρώνει, και μας κοστίσει και ακριβά, ε εκεί μόνο θα κάνω αυτό που λες.

Πήραμε τηλέφωνο σε ένα συνεργείο και μας είπε ότι δεν κάνουν καθαρισμό (αν και έγραφε για quick service) παρά μόνο διαπίστωση και για διαρροές θέλουν κάμερα που στοιχίζει 150 ευρώ. Βρήκα άλλα 3 συνεργεία για καθαρισμούς μούχλας κτλ, θα πάρει μετά τηλέφωνο και θα μου πει.
Εσύ, πρίν το νοικιάσεις το σπίτι, δε το είδες? :p2:
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Δεκ 2023, 13:14

Kauldron έγραψε:
19 Δεκ 2023, 13:07
Casp έγραψε:
19 Δεκ 2023, 12:58
Cecily Anne έγραψε:

Εσύ, πρίν το νοικιάσεις το σπίτι, δε το είδες? :p2:
Το σπίτι ή την μούχλα;

Τώρα εξαπλώθηκε τόσο πολύ η μούχλα. Επίσης αν είχε απομεινάρια, δεν μπήκαμε κοιτώντας πάνω στο ταβάνι και τους τοίχους.

Το σπίτι καλά καλά μετά το είδαμε με την ησυχία μας. Πολύ κακώς βέβαια. Η ιδιοκτήτρια ήθελε άρων άρων να το ξεφορτωθεί. Ούτε καν ένα συνεργείο καθαρισμού δεν έφεραν για να το καθαρίσουν και τρέχαμε εμείς.

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 19 Δεκ 2023, 13:17

Casp έγραψε:
19 Δεκ 2023, 08:31
nick έγραψε:
18 Δεκ 2023, 22:01
Το μυστικό για να μην έχεις μούχλα είναι να σκουπίζεις τη σταγόνα (καθαρού) νερού στον τοίχο μόλις τη βλέπεις. Αν περάσουν 2-3 μέρες θα την απορροφήσει ο τοίχος και θα γίνει μαύρος και θα εξαπλώνεται Απλά με ένα πανί να σκουπίζεις τα σημεία μόλις το βλέπεις λίγο υγρό. 5 λεπτά δουλειά κάθε 3-4 μέρες.
Τι 5 λεπτά δουλειά μωρέ;

Η μούχλα είδες πού είναι; Θα βάζουμε σκάλα και θα σκοτωνόμαστε για να σκουπίζουμε την μούχλα πάνω στο ταβάνι κάθε φορά που παρατηρούμε σταγόνες;
Ένα σκουπόξυλο με πανί αρκεί, ανέβα σε καρέκλα αν δεν φτάνεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών