τι μπογιά έχει στο ταβάνι μπορείς να καταλάβεις;, ακρυλικό λαδομπογιά η υδροχρωμα;
Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
Re: Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
Ναι και;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Cecily Anne
Έχει λογική αυτό που λες, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ.vagabondo έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 18:59Εγώ έτσι κάνω.enaon έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 18:20δεν γίνεται να το βάψει πρόχειρα θα φανεί η διαφορα, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ειδικό συνεργείο που κατάφερε κιτρίνισμα πενταετίας στην λευκη λαδομπογιά του παραθύρου, βάλανε και λίγη να μοιάζει ότι έχει να βαφτεί μια ζωη, φοβερή δουλειά.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.βεράντα δεν έχει να κάνει ένα ντουζάκι εκεί;
Αν αφήνω να πέσει η ομίχλη από μόνη της στο μπάνιο μαυρίζει και το δικό μου ταβάνι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Το σφουγγάρι μετά πρέπει να μείνει γύρω στα 20 λεπτά στη χλωρίνη. Οπωσδήποτε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Τα updates:
Έστειλε χθες πολλές φωτογραφίες και videos (και της ταράτσας, και τα παράθυρα απ’ έξω κλπ) σε κάποιον που πήραμε τηλέφωνο για να αξιολογήσει το πρόβλημα. Μας ξαναπήρε πίσω το βράδυ που τις είδε και μας είπε ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση κατά πολύ και δεν γίνεται να βγάλουμε εκεί μέσα όλο τον χειμώνα. Μας είπε να εξαφανιστούμε και ότι το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα του κτηρίου και των εγκαταστάσεων και ότι πρέπει να έχει energy efficiency F (έγραφε N/A στην αγγελία όταν το είδαμε και επίσης νομίζαμε ότι ήταν καθαρά για το ρεύμα, όχι για κατάσταση κτηρίου κτλ) και είναι και κοντά σε θάλασσα άρα είμαστε καλυμμένοι και νομικά. Μας έδωσε το τηλ κάποιου που γράφει διαγνώσεις (για να μας βγει πιο φθηνά μας είπε να του πούμε να μην ασχοληθεί με υδραυλικά κτλ επειδή δεν χρειάζεται καν), θα τον πάρουμε πιο μετά τηλέφωνο για ραντεβού και μετά μας πρότεινε να πάμε την διάγνωση σε δικηγόρο και να του πούμε να μας γράψει αν μέχρι τις 10 του Γενάρη, το αργότερο, δεν καλύψει ο ιδιοκτήτης τα έξοδα (που θα είναι πολλά όπως μας είπε βλέποντας τις ζημιές) για να μην αρρωστήσουμε εδώ όλο τον χειμώνα από την μούχλα που θα συνεχίζει να εξαπλώνεται και σε όλα τα δωμάτια, εμείς θα εξαφανιστούμε από εδώ μέσα. Και μάλιστα μας είπε να διεκδικήσουμε και τα λεφτά που δώσαμε στον ειδικό για την διάγνωση.
Το συμβόλαιο γράφει για 2 μήνες προειδοποίηση πριν φύγουμε. Του το είπαμε και μας λέει “Παιδιά ΟΧΙ (μας μιλούσε όντως λες και είμασταν παιδιά του), θα αρρωστήσετε εκεί μέσα μέχρι τον Φεβράρη. Μην φοβάστε τίποτα, θα δει το χαρτί του δικηγόρου, είναι όλα υπέρ σας. Αν δεν δεχτεί να τα φτιάξει μέχρι τις 10 του Γενάρη, θα φύγετε και τέλος”.
Χθες ΗΔΗ επειδή εμένα με έπιασε η τρέλα, έκλεισα ραντεβού και πήγαμε και είδαμε ένα πολύ καλό διαμέρισμα. Energy efficiency B+, ολοκάθαροι τοίχοι, ανακαινισμένο, μας είπε να μας αλλάξει και τον φούρνο επειδή τον είδα αγειωμένο, ίδια λεφτά που δίνουμε και τώρα και γενικά όλα τέλεια, αλλά μου είπε η λατρεία ότι βιάστηκα πολύ γιατί πρέπει να δούμε πρώτα τι θα γίνει. Είπαμε την αλήθεια στην ιδιοκτήτρια και της είπα αν το νοικιάσει να μας το πει επειδή ενδιαφερόμαστε, και εμείς με την σειρά μας μόλις έχουμε νεότερα και είναι ακόμη διαθέσιμο, θα την ξαναπάρουμε τηλέφωνο.
Έστειλε χθες πολλές φωτογραφίες και videos (και της ταράτσας, και τα παράθυρα απ’ έξω κλπ) σε κάποιον που πήραμε τηλέφωνο για να αξιολογήσει το πρόβλημα. Μας ξαναπήρε πίσω το βράδυ που τις είδε και μας είπε ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση κατά πολύ και δεν γίνεται να βγάλουμε εκεί μέσα όλο τον χειμώνα. Μας είπε να εξαφανιστούμε και ότι το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα του κτηρίου και των εγκαταστάσεων και ότι πρέπει να έχει energy efficiency F (έγραφε N/A στην αγγελία όταν το είδαμε και επίσης νομίζαμε ότι ήταν καθαρά για το ρεύμα, όχι για κατάσταση κτηρίου κτλ) και είναι και κοντά σε θάλασσα άρα είμαστε καλυμμένοι και νομικά. Μας έδωσε το τηλ κάποιου που γράφει διαγνώσεις (για να μας βγει πιο φθηνά μας είπε να του πούμε να μην ασχοληθεί με υδραυλικά κτλ επειδή δεν χρειάζεται καν), θα τον πάρουμε πιο μετά τηλέφωνο για ραντεβού και μετά μας πρότεινε να πάμε την διάγνωση σε δικηγόρο και να του πούμε να μας γράψει αν μέχρι τις 10 του Γενάρη, το αργότερο, δεν καλύψει ο ιδιοκτήτης τα έξοδα (που θα είναι πολλά όπως μας είπε βλέποντας τις ζημιές) για να μην αρρωστήσουμε εδώ όλο τον χειμώνα από την μούχλα που θα συνεχίζει να εξαπλώνεται και σε όλα τα δωμάτια, εμείς θα εξαφανιστούμε από εδώ μέσα. Και μάλιστα μας είπε να διεκδικήσουμε και τα λεφτά που δώσαμε στον ειδικό για την διάγνωση.
Το συμβόλαιο γράφει για 2 μήνες προειδοποίηση πριν φύγουμε. Του το είπαμε και μας λέει “Παιδιά ΟΧΙ (μας μιλούσε όντως λες και είμασταν παιδιά του), θα αρρωστήσετε εκεί μέσα μέχρι τον Φεβράρη. Μην φοβάστε τίποτα, θα δει το χαρτί του δικηγόρου, είναι όλα υπέρ σας. Αν δεν δεχτεί να τα φτιάξει μέχρι τις 10 του Γενάρη, θα φύγετε και τέλος”.
Χθες ΗΔΗ επειδή εμένα με έπιασε η τρέλα, έκλεισα ραντεβού και πήγαμε και είδαμε ένα πολύ καλό διαμέρισμα. Energy efficiency B+, ολοκάθαροι τοίχοι, ανακαινισμένο, μας είπε να μας αλλάξει και τον φούρνο επειδή τον είδα αγειωμένο, ίδια λεφτά που δίνουμε και τώρα και γενικά όλα τέλεια, αλλά μου είπε η λατρεία ότι βιάστηκα πολύ γιατί πρέπει να δούμε πρώτα τι θα γίνει. Είπαμε την αλήθεια στην ιδιοκτήτρια και της είπα αν το νοικιάσει να μας το πει επειδή ενδιαφερόμαστε, και εμείς με την σειρά μας μόλις έχουμε νεότερα και είναι ακόμη διαθέσιμο, θα την ξαναπάρουμε τηλέφωνο.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Το πέταξα ρε. Σιγά μην ασχοληθώ για ένα σφουγγάρι.Gherschaagk έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 20:28Το σφουγγάρι μετά πρέπει να μείνει γύρω στα 20 λεπτά στη χλωρίνη. Οπωσδήποτε.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Ακριβώς. Δες από πάνω τα updates.student έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 18:15Είναι και αυτά κομμάτι της διαδικασίας ωρίμανσης...μαθαίνεις και από επιλογές σπιτιού προς ενοικίαση...
Με τέτοιο σακατιλίκι που έχει το σπίτι, όντως την κάνεις όσο πιο γρήγορα και παίζεις και καμιά μπάτσα στον εαυτό σου και τον λατρεία για την επιλογή σας. Οι μαλακίες στις επιλογές πληρώνονται, οπότε μην κλαψουρίζετε για την ταλαιπωρία της νέας μετακόμισης.
Κλείνεις το επόμενο σπίτι για 1η Φλεβάρη και δεν βάζεις το νοίκι του Ιανουαρίου στον τωρινό, το αφήνεις να το κρατήσει από την εγγύηση για να μην την χάσεις και πληρώσεις ακόμα παραπάνω τη μαλακία.
Δεν ξοδεύεις ούτε ένα γιούρο για το τωρινό, πέραν των καθαριστικών για να μην πάθετε καμια σοβαρή ασθένεια από τη μούχλα. Σε ξένο καράβι, δεν βάζεις πίσσα (κανονική πίσσα όχι τσυπριακή).
Εναλλακτικά συμβιβάζεσαι με την κατάσταση, τρίβεις-καθαρίζεις τακτικά, παίρνεις έναν αφυγραντήρα ακόμα, και περιμένεις να περάσει κανά τρίμηνο να ζεστάνει ο καιρός να τη βγάλεις μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο. Ξαναλέω όμως. imho, δεν ξοδεύεις ούτε ένα γιούρο που θα μείνει στο τωρινό.
Φάγαμε τα μούτρα μας και τώρα θα είμαστε προσεκτικοί.
Και όχι δεν θα συμβιβαστούμε. Αν δεν πληρώσει να τα φτιάξει, θα φύγουμε ά μ ε σ α.
-
Μπλα μπλα μπλα μπλα
Να τ' αφήσεις αυτά και να πεταχτείς μέχρι την Κύπρο, να κρατάς την σκάλα του αγαπούλη για να σαπουνίσει τη μούχλα, είναι κοντός και δεν φτάνει.
-
1.δεν μπορώ να κάνω παρέα με αναποφάσιστους τσιγκούνηδες. Την τσιγκουνιά την σέβομαι, την σπατάλη επίσης. Αλλά αυτούς που μετράνε τα φαγωμενα αυγά ανά μουσαφίρη και ταυτόχρονα πετάνε το σφουγγάρι μετά από μια χρήση, όχι.
2.θα πήγαινα να βοηθήσω τον Λατρεία γιατί το αξίζει για την υπομονή του, αλλά η Κασπ μετά θα ανέβαζε σκρινσοτς μέχρι και από τις τρύπιες κάλτσες μου και τι ζάχαρη έβαλα στον καφέ στο αεροδρόμιο.
Επειδή είσαι όχι λίγο, αλλά αρκετά μαλάκας, και δεν σκοπεύω να σε αφήσω αναπάντητο, πάμε..40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑20 Δεκ 2023, 11:301.δεν μπορώ να κάνω παρέα με αναποφάσιστους τσιγκούνηδες. Την τσιγκουνιά την σέβομαι, την σπατάλη επίσης. Αλλά αυτούς που μετράνε τα φαγωμενα αυγά ανά μουσαφίρη και ταυτόχρονα πετάνε το σφουγγάρι μετά από μια χρήση, όχι.
2.θα πήγαινα να βοηθήσω τον Λατρεία γιατί το αξίζει για την υπομονή του, αλλά η Κασπ μετά θα ανέβαζε σκρινσοτς μέχρι και από τις τρύπιες κάλτσες μου και τι ζάχαρη έβαλα στον καφέ στο αεροδρόμιο.
"Αλλά αυτούς που μετράνε τα φαγωμενα αυγά ανά μουσαφίρη" :
Οι 2 κοπέλες με τα φαγωμένα αυγά ήρθαν προχθές βράδυ σπίτι μου και τους τόνισα ήδη 2 φορές ότι θα έρθουν για 2-3 ώρες μαξ (αν θυμάσαι, είχαν κάτσει ώρες ολόκληρες και έριχνα μπηχτούλες για να ξεκουμπηστούν) και στις 12 να φύγουν γιατί έπρεπε να κοιμηθώ για να πάω δουλειά και η λατρεία θα επέστρεφε 2 το πρωί από το έξτρα πρότζεκτ. Ήξεραν και οι 2 ότι στενευόμαστε και είχα βγει μια φορά μαζί του ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. Γι αυτό και τους ξαναείπα να έρθουν σπίτι για να μην βγούμε έξω. Ετοίμασα μια ωραία πιατελίτσα με κουραμπιέδες, μπισκότα, σοκολάτες, τσιπς, ξηρούς καρπούς, κέικ κλπ.. Η ώρα να έχει πάει 00:15 και να είναι ακόμη εκεί και απλά η μία να σχολιάζει ότι πέρασαν οι 12 αλλά να συνεχίζει την κουβέντα. Ε γύρω στις 00:55 ρίχνω εγώ μπηχτή ότι η λατρεία σχολασε και θα έρθει (όντως μου έστειλε ότι σε κάνα δεκαπεντάλεπτο θα ξεκινήσουν και είχε φρίξει ξανά που του έλεγα ότι είναι ακόμη εδώ και με ρώτησε τι ΔΕΝ καταλαβαίνουν).. Ε λίγο μετά τις 1 έφυγαν.
Την μια από τις 2 την κέρασα καφέ σε περίοδο που ήξερε πως είμασταν με 40 ευρώ να βγάλουμε τον μήνα. Η ίδια μου είπε ότι θα μου πάρει δώρο χριστουγέννων και της είπα ότι εγώ δεν μπορώ τώρα και δεν θέλω τίποτα και μου λέει μην πάρεις αλλά αν μπορείς πάρε μου αυτό το βιβλίο, και αν είναι ακριβό πάρε μου το άλλο

Η κολλητή της πάλι, λίγο πριν έρθει η από πάνω ^^, μου είπε ότι στα γενέθλια της τον Φεβράρη, αν είμαι καλά κι' εγώ οικονομικά, να της πάρουμε ΜΑΖΙ δώρο

Χωρίς καν να ρωτήσουν αν θέλω κιόλας.
Στα γενέθλιά μου έτρεχα νοσοκομεία και με πίεζαν για 3 μήνες ακόμα μετά να βγούμε να τις κεράσω. Μου έφεραν κάτι μικρό και ήταν δώρο από 3 άτομα μαζί ενώ ήθελαν να βγούμε να τις κεράσω ποτό (η μια από τις 2 πίνει πάρα πολύ).
Η μία πάλι ρώτησε τι θα κάνω την παραμονή πρωτοχρονιάς. Της είπα ότι η λατρεία θα είναι ρεπό και απλά θα το περάσουμε μαζί και πετάγεται και μου λέει (επειδή ήξερε ότι δεν έχουμε λεφτά) "cheeeeese platter", δηλαδή καλέστηκε μόνη της. Όλοι έχουνε γάλα στο ψυγείο τους λέει, ας το αφήσω να γίνει αναρή

Σπίτι τους εγώ δεν μπηκα ποτέ, ούτε με κάλεσαν.
Οπότε ναιιι καλό μου 40κατι. Με κάτι τέτοια άτομα, θα μετράω όχι μόνο αυγά, αλλά και μπουκιές.
Ξέχασα να αναφέρω ότι η μια ήρθε πεινασμένη και ήθελε να παραγγείλουμε πίτσα (τους είπα από πριν ότι θα ετοιμάσω πιατελίτσα). Της είπαμε ότι δεν πεινάμε και αναγκάστηκε να παραγγείλει μόνη της, άρα και να πληρώσει. (αν και της είπα ότι έχω κανελλόνια στον φούρνο για να μην είμαι γαϊδούρα, αλλά δεν της άρεσαν). Γενικά η συγκεκριμένη έχει απίστευτο θράσος αλλά πια δεν ντρέπομαι, την αφήνω να μιλάει μόνη της. Ούτε πρόκειται να την ξανακεράσω έξω. Κουράστηκα να είμαι κορόιδο. Αυτή δεν με κούρασε ούτε μια φορά στη ζωή της, μόνο ζητάει.
Θέλουν να ξανάρθουν ΦΥΣΙΚΑ. Την επόμενη φορά όμως που θα με ρωτήσουν, θα τους πω "αυτή την φορά, σπίτι σας. διαλέξτε σε ποιό θα πάμε!"
Θέλουν να ξανάρθουν ΦΥΣΙΚΑ. Την επόμενη φορά όμως που θα με ρωτήσουν, θα τους πω "αυτή την φορά, σπίτι σας. διαλέξτε σε ποιό θα πάμε!"

- Dwarven Blacksmith
Σκουριά εννοώ, σόρρυ νόμιζα ότι χρησιμοποιείτε και εσείς την λέξη. Δεν βάζεις φαγητό μέσα δηλαδή, σιχαίνεσαι, και δεν ξέρω κατά πόσο θα έφευγε με τρίψιμο.
Είχαμε παρόμοιο θέμα με τον φούρνο εδώ αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Ήρθε η γιαγιά του με ειδικό φάρμακο που δεν εισπνέεται και μας τον "καθάρισε", αν και δεν έφυγαν εντελώς οι σκουριές.
Γι' αυτό πρόσεξα τα πάντα αυτή την φορά. Με το που της το ανέφερα μου είπε ότι αν το θέλουμε το διαμέρισμα τελικά, θα αγοράσει καινούριο.
-
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γυρνάτε το μεσημέρι σπιτι...
από George_V » 20 Σεπ 2024, 17:38 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 15 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
20 Σεπ 2024, 22:13
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 516 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
24 Σεπ 2024, 14:02