Μαζί με το σπίτι, θα έβλεπες και τη μούχλα. Και φυσικά κοιτάς παντού όταν μπαίνεις. Και τους τοίχους και το ταβάνι κοιτάς. Αλλιώς εισαι άξιος της μοίρας σου.Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 13:14Το σπίτι ή την μούχλα;Kauldron έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 13:07Εσύ, πρίν το νοικιάσεις το σπίτι, δε το είδες?Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 12:58
Θα φύγουμε μόνο αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά. Και βασικά θα δούμε. Αν μας πουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης πάλι σφυρίζει κλέφτικα και δεν πληρώνει, και μας κοστίσει και ακριβά, ε εκεί μόνο θα κάνω αυτό που λες.
Πήραμε τηλέφωνο σε ένα συνεργείο και μας είπε ότι δεν κάνουν καθαρισμό (αν και έγραφε για quick service) παρά μόνο διαπίστωση και για διαρροές θέλουν κάμερα που στοιχίζει 150 ευρώ. Βρήκα άλλα 3 συνεργεία για καθαρισμούς μούχλας κτλ, θα πάρει μετά τηλέφωνο και θα μου πει.
Τώρα εξαπλώθηκε τόσο πολύ η μούχλα. Επίσης αν είχε απομεινάρια, δεν μπήκαμε κοιτώντας πάνω στο ταβάνι και τους τοίχους.
Το σπίτι καλά καλά μετά το είδαμε με την ησυχία μας. Πολύ κακώς βέβαια. Η ιδιοκτήτρια ήθελε άρων άρων να το ξεφορτωθεί. Ούτε καν ένα συνεργείο καθαρισμού δεν έφεραν για να το καθαρίσουν και τρέχαμε εμείς.
Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
Re: Υγρασία και μούχλα στο σπίτι
-
Μέσα στο σπίτι τι θερμοκρασία έχετε; Μούχλα γύρω από παράθυρο συνήθως οφείλεται στο ότι έχει χαραμάδες γύρω γύρω (τι σκατά κατασκευή είναι αυτό το σπίτι!) και υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ εξωτερικής-εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά πρέπει να υπάρχει και αρκετή υγρασία εξωτερικά, που σιγά την υγρασία που έχει η Κύπρος (τι να πει η Ταυλανδη με κάτι 90άρια). Μήπως μαζεύει κάπου νερό έξω από το παράθυρο και το ρουφάει ο τοίχος μέσα; Δεν φαίνεται τι έχει απέξω. Θεωρητικά, με σιλικόνη κλείνονται οι χαραμάδες και τελειώνει το θέμα, άμα είναι αυτό το πρόβλημα.
Εγώ επιμένω ότι πρέπει να φύγετε, μόνο κακό στην υγεία σας κάνετε μένοντας εκεί μέσα. Δεν γνωρίζω για την νομοθεσία της Κύπρου φυσικά, πάντως στις ΗΠΑ το σπίτι αυτό δεν θα περνούσε τα minimum living standards και ο λαντλορντ θα ήταν υποχρεωμένος να σου επιστρέψει 100% του deposit. Άμα κάποιος κάνει τον «δύσκολο», υπάρχει και το small claims court, που είναι πολύ απλή υπόθεση με αυτές τις φωτογραφίες και δεν απαιτεί πάνω από 1-2 ώρες ενασχόλησης για να βρεις το δίκαιο σου. Υπάρχει κάτι ανάλογο στην Κύπρο;
https://e-justice.europa.eu/42/EN/small ... S&member=1Η φωνή της Αληθειας έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 14:23Μέσα στο σπίτι τι θερμοκρασία έχετε; Μούχλα γύρω από παράθυρο συνήθως οφείλεται στο ότι έχει χαραμάδες γύρω γύρω (τι σκατά κατασκευή είναι αυτό το σπίτι!) και υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ εξωτερικής-εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά πρέπει να υπάρχει και αρκετή υγρασία εξωτερικά, που σιγά την υγρασία που έχει η Κύπρος (τι να πει η Ταυλανδη με κάτι 90άρια). Μήπως μαζεύει κάπου νερό έξω από το παράθυρο και το ρουφάει ο τοίχος μέσα; Δεν φαίνεται τι έχει απέξω. Θεωρητικά, με σιλικόνη κλείνονται οι χαραμάδες και τελειώνει το θέμα, άμα είναι αυτό το πρόβλημα.
Εγώ επιμένω ότι πρέπει να φύγετε, μόνο κακό στην υγεία σας κάνετε μένοντας εκεί μέσα. Δεν γνωρίζω για την νομοθεσία της Κύπρου φυσικά, πάντως στις ΗΠΑ το σπίτι αυτό δεν θα περνούσε τα minimum living standards και ο λαντλορντ θα ήταν υποχρεωμένος να σου επιστρέψει 100% του deposit. Άμα κάποιος κάνει τον «δύσκολο», υπάρχει και το small claims court, που είναι πολύ απλή υπόθεση με αυτές τις φωτογραφίες και δεν απαιτεί πάνω από 1-2 ώρες ενασχόλησης για να βρεις το δίκαιο σου. Υπάρχει κάτι ανάλογο στην Κύπρο;
There is no specific small claims procedure under the legal system of Cyprus other than that provided for in Regulation 861/2007, for the application of which a procedural regulation has been adopted.
Το έψαξα τώρα επειδή πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.
Δεν κοίταξα ποτέ την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι, αλλά λόγω της υγρασίας πάντα το σπίτι μας είναι πιο παγωμένο από έξω. Δηλαδή μπαίνω στο σπίτι και κρυώνω περισσότερο απ' ότι έξω. Αυτό είναι παράλογο. Εντάξει τώρα με τον αφυγραντήρα που έχει ρυθμιστεί κάπως η υγρασία, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
Στο συγκεκριμένο παράθυρο που βλέπεις, είχε μια μεγάλη τρύπα από πάνω και φέραμε αλουμινιτζή για να την κλείσει. Μας χρέωσε 120 ευρώ και τα έδωσε ο ιδιοκτήτης (μας τα αφαίρεσε από το επόμενο ενοίκιο). Έπρεπε να του είχα στείλει και αυτή την φωτογραφία.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Εσύ τώρα μιλάς για πρόληψη ή μόλις δεις κάτι να το σκουπίζεις για να προλάβεις την εξάπλωση. Εγώ μιλάω για το τι κάνουμε ΤΩΡΑ. Έχεις δει τις φωτογραφίες; Η λύση σου είναι να τα σκουπίσω με πανί;nick έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 13:17Ένα σκουπόξυλο με πανί αρκεί, ανέβα σε καρέκλα αν δεν φτάνεις.Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:31Τι 5 λεπτά δουλειά μωρέ;nick έγραψε: ↑18 Δεκ 2023, 22:01Το μυστικό για να μην έχεις μούχλα είναι να σκουπίζεις τη σταγόνα (καθαρού) νερού στον τοίχο μόλις τη βλέπεις. Αν περάσουν 2-3 μέρες θα την απορροφήσει ο τοίχος και θα γίνει μαύρος και θα εξαπλώνεται Απλά με ένα πανί να σκουπίζεις τα σημεία μόλις το βλέπεις λίγο υγρό. 5 λεπτά δουλειά κάθε 3-4 μέρες.
Η μούχλα είδες πού είναι; Θα βάζουμε σκάλα και θα σκοτωνόμαστε για να σκουπίζουμε την μούχλα πάνω στο ταβάνι κάθε φορά που παρατηρούμε σταγόνες;
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
αλλάζεις σπίτι.λύθηκε
-
Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:21Δεν είναι αστείο πια40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 01:51να μαντέψω ότι τον βοηθάει στο προτζεκτ ο κολλητός του;
δεν βρίσκω κανένα αστείο στο να του δώσει ένα χέρι βοηθείας ο κολλητός του, όσο εσύ ξεκουράζεσαι από τον μόχθο της ημέρας
Μίλησε με κάποιον τώρα.
Του είπε ότι θα έρθει σε κάποια φάση να το δει αλλά με την περιγραφή του δικού μου μας σύστησε και αυτός να φύγουμε και ότι για όλα αυτά έπρεπε να ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης.
Του είπε ότι θα έρθει σε κάποια φάση να το δει αλλά με την περιγραφή του δικού μου μας σύστησε και αυτός να φύγουμε και ότι για όλα αυτά έπρεπε να ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης.
έλα κόφτο τώρα οκ?40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 14:50Casp έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 08:21Δεν είναι αστείο πια40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 01:51
να μαντέψω ότι τον βοηθάει στο προτζεκτ ο κολλητός του;
δεν βρίσκω κανένα αστείο στο να του δώσει ένα χέρι βοηθείας ο κολλητός του, όσο εσύ ξεκουράζεσαι από τον μόχθο της ημέρας
-
θα σου πω έναν βασικό κανόνα της ζωής που επιβεβαιώνεται πιο γρήγορα στην ζωή του καθενός και από την αναγκαιότητα οδήγησης χωρίς αλκοόλ
αν κάποιος ασχολείται μεθοδικά ψύχραιμα και αποφασιστικά με τα σημαντικά προβλήματα, δύσκολα θα μαζευτούν πολλά μαζί, όχι τόσο για τον προφανή λόγο ότι θα τα λύνει γρήγορα ένα - ένα (μακάρι να είχε η ζωή καμία σχέση με το προφανές) αλλά για τον μεταφυσικό λόγο ότι και κάρμα υφίσταται και για τον πολύ φυσικό λόγο ότι τα διδάγματα (το feedback αν θες στα κυπριακά) που παίρνεις από μια λύση, οδηγεί σε εξάλειψη ή περιορισμό γέννησης άλλων προβλημάτων.
όσο αντίθετα σαχλαμαρίζει κάποιος κάνοντας την ζωούλα του big brother ή αναλύοντας σαν διατριβή των αριθμό βραστών αυγών που υπεξαιρέθηκαν από το ψυγείο του, την ανάγκη του άρρενος να μαλακίζεται παίζοντας πλεϊστέσιο ενδιάμεσα από υποχρεώσεις και μουρμούρα και λοιπά φαιδρά, τόσο τα προβλήματα θα υποβόσκουν σαν υγρασία στα σκηνικά του τρίτου κύκλου επεισοδίων.
Το κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον είναι κάτι που ανθρώπινα θα σε ταλανίζει για καιρό. Το ανθρώπινα δεν σημαίνει ότι είναι και εποικοδομητικό, μπορείς να το περιορίσεις. Το να ανοίγεις τόπικ για την μούχλα δεν είναι ούτε ανθρώπινο ούτε εποικοδομητικό. Πιο ειδικές συμβουλές για δικαστικό αγώνα, πιο εξιδεικευμένες συμβουλές για προϊόντα σε μια do it yourself προσπάθεια επισκευής, δεν νομίζω ότι είναι το ζητούμενό σου. Ειδάλλως, θα εστίαζες εκεί και δεν θα παρεμβάλλονταν πληροφορίες για το τώρα το είπε στο μπαμπά του, τώρα του έκανα μούτρα, να τα σκρινσοτ διαλόγου κλπ κλπ.
Δεν υπάρχει κάποια μαγική λύση από το φόρουμ. Ούτε ξέρουν τα οικονομικά σου λεπτομερώς να σου πούνε αν αξίζει να κάψεις λεφτά για την άμεση ησυχία σου και υγεία σου, ούτε τι έχει το πατάρι σου, ούτε τι μόνωση έχει η ταράτσα σου, ούτε αν η συχνότητα εμφάνισης ορατής μούχλας μετά από καθάρισμα αξίζει αναμονή 6 μηνών ώστε να τα βρείτε για ειρηνική έξοδο από το σπίτι, ούτε αν πλήρωσες μετακόμιση πλήρη ή έχετε ένα μίνι βαν να κουβαλήσετε έπιπλα, ούτε χρειάζεται να σου πούνε άλλοι να ανακρίνεις γείτονες και διαχειριστή, ούτε έχει καμία σημασία να σου γράψει άλλος αν πέθανε από πνευμονία λόγω μούχλας ή δικαιώθηκε σε αντιπαράθεση με ιδιοκτήτη ή να γράψεις εσύ σε εμάς ότι σε κουράζει να το καθαρίζεις γιατί θέλει σκάλα.
Κάνε αυτά που ήδη ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις, όταν κοιτάζεις σπίτι, τσέκαρε το προσεκτικά αντί να έχεις το μυαλό σου αν η """πεθερούλα"" σου επιτρέπεται να σας χαρίσει κομοδίνο και αποχυμωτή και άσε μας και εμάς στην ησυχία μας, να ξέρουμε ότι εμείς (και κυρίως η ΓΑΛΗ) ζήσαμε τον απόλυτο έρωτα του αιώνα.
Τέλος, δεν είναι κακό ο σύντροφος μας να είναι Bisexual και δεν το λέω καθόλου υποτιμητικά. Κακό είναι να εθελοτυφλούμε.
Η προσωρινή και πιο φτηνή λύση, για να μην μαυρίζει η ψυχή σου, είναι να τα καθαρίσεις με σφουγγαράκι και χλωρίνη (την παχύρρευστη, είναι πιο πρακτική).
Μετά, να μην μετατρέπεις το μπάνιο σε σάουνα. Όσο το δυνατόν σύντομα τα μπάνια και να ανοίγεις τέρμα το παράθυρο μόλις κλίσεις την βρύση, πριν ανοίξεις την κουρτίνα και σκουπιστείς. Όταν βγεις από το μπάνιο αφήνεις και την πόρτα ανοιχτή, για να φεύγουν γρήγορα οι υδρατμοί. Αυτά, μέχρι να αλλάξεις σπίτι.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Είναι και αυτά κομμάτι της διαδικασίας ωρίμανσης...μαθαίνεις και από επιλογές σπιτιού προς ενοικίαση...
Με τέτοιο σακατιλίκι που έχει το σπίτι, όντως την κάνεις όσο πιο γρήγορα και παίζεις και καμιά μπάτσα στον εαυτό σου και τον λατρεία για την επιλογή σας. Οι μαλακίες στις επιλογές πληρώνονται, οπότε μην κλαψουρίζετε για την ταλαιπωρία της νέας μετακόμισης.
Κλείνεις το επόμενο σπίτι για 1η Φλεβάρη και δεν βάζεις το νοίκι του Ιανουαρίου στον τωρινό, το αφήνεις να το κρατήσει από την εγγύηση για να μην την χάσεις και πληρώσεις ακόμα παραπάνω τη μαλακία.
Δεν ξοδεύεις ούτε ένα γιούρο για το τωρινό, πέραν των καθαριστικών για να μην πάθετε καμια σοβαρή ασθένεια από τη μούχλα. Σε ξένο καράβι, δεν βάζεις πίσσα (κανονική πίσσα όχι τσυπριακή).
Εναλλακτικά συμβιβάζεσαι με την κατάσταση, τρίβεις-καθαρίζεις τακτικά, παίρνεις έναν αφυγραντήρα ακόμα, και περιμένεις να περάσει κανά τρίμηνο να ζεστάνει ο καιρός να τη βγάλεις μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο. Ξαναλέω όμως. imho, δεν ξοδεύεις ούτε ένα γιούρο που θα μείνει στο τωρινό.
δεν γίνεται να το βάψει πρόχειρα θα φανεί η διαφορα, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ειδικό συνεργείο που κατάφερε κιτρίνισμα πενταετίας στην λευκη λαδομπογιά του παραθύρου, βάλανε και λίγη να μοιάζει ότι έχει να βαφτεί μια ζωη, φοβερή δουλειά.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.
βεράντα δεν έχει να κάνει ένα ντουζάκι εκεί;
-
enaon έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 18:20δεν γίνεται να το βάψει πρόχειρα θα φανεί η διαφορα, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ειδικό συνεργείο που κατάφερε κιτρίνισμα πενταετίας στην λευκη λαδομπογιά του παραθύρου, βάλανε και λίγη να μοιάζει ότι έχει να βαφτεί μια ζωη, φοβερή δουλειά.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.βεράντα δεν έχει να κάνει ένα ντουζάκι εκεί;
Isildur κράτα με κράτα με ρε δεν τον αντέχω. ΠΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ
- Cecily Anne
Γιατί να φανεί? Το αντιμουχλικο βγάζει τη μαυριλαenaon έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 18:20δεν γίνεται να το βάψει πρόχειρα θα φανεί η διαφορα, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ειδικό συνεργείο που κατάφερε κιτρίνισμα πενταετίας στην λευκη λαδομπογιά του παραθύρου, βάλανε και λίγη να μοιάζει ότι έχει να βαφτεί μια ζωη, φοβερή δουλειά.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.βεράντα δεν έχει να κάνει ένα ντουζάκι εκεί;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Εγώ έτσι κάνω.enaon έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 18:20δεν γίνεται να το βάψει πρόχειρα θα φανεί η διαφορα, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ειδικό συνεργείο που κατάφερε κιτρίνισμα πενταετίας στην λευκη λαδομπογιά του παραθύρου, βάλανε και λίγη να μοιάζει ότι έχει να βαφτεί μια ζωη, φοβερή δουλειά.Cecily Anne έγραψε: ↑19 Δεκ 2023, 09:17Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.βεράντα δεν έχει να κάνει ένα ντουζάκι εκεί;
Αν αφήνω να πέσει η ομίχλη από μόνη της στο μπάνιο μαυρίζει και το δικό μου ταβάνι.
Occasio facit furem
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γυρνάτε το μεσημέρι σπιτι...
από George_V » 20 Σεπ 2024, 17:38 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 15 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
20 Σεπ 2024, 22:13
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 516 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
24 Σεπ 2024, 14:02