Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 26 Δεκ 2023, 20:48

Isildur έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:07
Όσον αφορά στον μακαρίτη, τα πράματα είναι απλά (από μένα). Συλληπητήρια στους δικούς του, κρίμα γιατί ήταν σχετικά νέος (για τα τρέχοντα δεδομένα) και γιατί απ' όσο διαβάζω από διάφορους που λένε ότι είναι του χώρου και τον ξέρανε (ή νόμιζαν πως τον ξέρανε, όσο μπορεί κάποιος να ξέρει κάποιον σε τέτοιες περιπτώσεις) ήταν καλό ανθρωπάκι. Έτσι διαβάζω δηλαδή, δεν έχω προσωπική άποψη για το θέμα του χαρακτήρα του.

Καλλιτεχνικά μού ήταν από αδιάφορος έως και απεχθής. Καλλιτεχνικά λέω. Δεν με τραβάει καθόλου -μα καθόλου- το μουσικό είδος που ακολουθούσε, οπότε το να πω ότι τον θεωρώ καλύτερο ή χειρότερο από τον τάδε ή τον δείνα, νομίζω δεν έχει καμμία σημασία. Ναι, ως μην φαν του είδους προτιμώ χίλιες φορές να ακούσω (αν με υποχρεώσει κάποιος) τον Τερζή που θεωρώ ότι έχει φωνάρα, αλλά από τη στιγμή που δεν μού αρέσει γενικά το είδος, φαντάζομαι πως οι οπαδοί του έχουν πιο σωστή άποψη για το αν κάποιος ταιρίαζει καλύτερα ή χειρότερα σ' αυτό. Στο δικό μου αυτί πάντως, ακούγεται σαν ένα κλαψομουνιάστικο γαύγισμα και ο μακαρίτης πρέπει να ήταν όντως καλός σ' αυτό το αλύχτισμα, αν κρίνω από τις αντιδράσεις των φανς του.

Να κάνω και μια ερώτηση στους ειδικούς, αν θέλει κάποιος να απαντήσει. Επειδή λίγο μπερδεύω κάτι Μελάδες, Καρράδες κλπ, αυτός ήταν που από κάποια φάση και μετά βροντοφώναζε ακόμα και τις εισπνοές του, σαν να ακούς τον Coverdale να τραγουδάει το Here I Go Again, αλλά με τον αναπνευστήρα του Vader;
Ναι , αν και το γνωριζεις βρε υποκριτη, αυτος ειναι ο οποιος στη δεκαετια του 90 ολα τα ασματα του εμπεριειχαν και τις εισπνοες του , ακουστικα:
Απορω αν αισθανεσαι τυψεις χγιααα,
απορω αν αισθανεσαι τυψεις χγιαααα,
οταν πας ξενα χερια ν αγγιξεις κτλ.

Παρολα αυτα αν κι εγω δεν ειμαι λατρης τουτου του μουσικου χωρου ο τυπος ξεχωριζε τοσο για τα τραγουδια του , που ηταν ποιοτικα για το ειδος οσο και για τις αποψεις του. Εχω και ιδια αποψη εν πασει περιπτωση, ηταν ακομπλεξαριστος και δεν ειχε αυτο το υποκριτικο στην συμπεριφορα του, αλλα ηταν απλος και ευθυς.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Δεκ 2023, 20:50

nowhere έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:42
τι είναι αυτό το πνεύμα το βόρειο που έχει κοντακτ η γαλή?
Το άμεσο κόντακτ που έχουν οι βόρειοι με τη χαρμολύπη. Το έθεσα όσο πιο λακωνικά μπορούσα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 26 Δεκ 2023, 20:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:50
nowhere έγραψε:
Το άμεσο κόντακτ που έχουν οι βόρειοι με τη χαρμολύπη. Το έθεσα όσο πιο λακωνικά μπορούσα.
Βορειος ειμαι αλλα θα μας πνιξεις με αυτα που αμολας βραδιατικα...

+ + + E L E O C + + +
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Δεκ 2023, 20:54

Ναύτης έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:40
Isildur έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:37
Ναύτης έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:35

Εικόνα
:lol:

Στο μεταξύ, με το που άκουσα το νέο τις προάλλες, το μυαλό μου πήγε κι εμένα κατ' ευθείαν στον Σεβάσμιο που έλιωνε για τον "Μπιλάρα" του, όπως και του vatraxos :cry
Πολύ ωραίος ήταν ο Βασίλης, νομίζω από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές ever (για όποιον του αρέσουν τα λαϊκά βεβαίως).
Μα, γι' αυτό και διαχώρισα την θέση μου εξαρχής. Είπα, δεν είναι το είδος μου, οπότε δεν μπορώ να πω αν για το στυλ της μουσικής του είναι καλός ή όχι, αυτό το αφήνω στους φανς του. Για τον Τερζή που ανέφερα, στα δικά μου αυτιά είναι "αντικειμενικά" (όσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο ενώ λέω για τα "δικά μου") καλός, με την έννοια ότι έχει μια ωραία, βαριά φωνή, χωρίς κλάψα και επιθανάτιους ρόγχους. Αλλά αυτό μπορεί σ' έναν σκυλοφάν να είναι ξέρω 'γω "ξενέρωτο" (έψαξα να βρω άλλη λέξη μη νομίζει η Πολυξένη ότι κάνω αναφορά σ' αυτήν, αλλά δεν βρήκα καλύτερη) ή προσποιητό και ότι το σωστό για τον καψουρολαϊκό είναι να τραγουδά σαν να του πάτησαν την ουρά ενώ έκλαιγε που του φάγανε το κουλούρι. Γι' αυτό και πάω πάσο, για το αν ήταν καλός ή όχι στο είδος του. Για να το λένε τόσοι και τόσοι φανς, καλός θα ήταν (φαντάζομαι).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Δεκ 2023, 20:54

Οργισμένος έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
nowhere έγραψε:

+ + + E L E O C + + +
Άλλο βόρειος ευρωπαίος και άλλο βόρειος Έλληνας, ρε συ. Κάπου μπλέκεις ασύμβατες φάσεις. Σχωρεμένος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 26 Δεκ 2023, 20:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:54
Οργισμένος έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

+ + + E L E O C + + +
Άλλο βόρειος ευρωπαίος και άλλο βόρειος Έλληνας, ρε συ. Κάπου μπλέκεις ασύμβατες φάσεις. Σχωρεμένος.
Salonikios eimai kale.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Δεκ 2023, 20:56

Οργισμένος έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:55
ΓΑΛΗ έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:

+ + + E L E O C + + +
Salonikios eimai kale.
Η ντροπή της Σαλονίκης είσαι καλέ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 26 Δεκ 2023, 21:04

Isildur έγραψε:
Ναύτης έγραψε:
Isildur έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:37

Στο μεταξύ, με το που άκουσα το νέο τις προάλλες, το μυαλό μου πήγε κι εμένα κατ' ευθείαν στον Σεβάσμιο που έλιωνε για τον "Μπιλάρα" του, όπως και του vatraxos :cry
Πολύ ωραίος ήταν ο Βασίλης, νομίζω από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές ever (για όποιον του αρέσουν τα λαϊκά βεβαίως).
Μα, γι' αυτό και διαχώρισα την θέση μου εξαρχής. Είπα, δεν είναι το είδος μου, οπότε δεν μπορώ να πω αν για το στυλ της μουσικής του είναι καλός ή όχι, αυτό το αφήνω στους φανς του. Για τον Τερζή που ανέφερα, στα δικά μου αυτιά είναι "αντικειμενικά" (όσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο ενώ λέω για τα "δικά μου") καλός, με την έννοια ότι έχει μια ωραία, βαριά φωνή, χωρίς κλάψα και επιθανάτιους ρόγχους. Αλλά αυτό μπορεί σ' έναν σκυλοφάν να είναι ξέρω 'γω "ξενέρωτο" (έψαξα να βρω άλλη λέξη μη νομίζει η Πολυξένη ότι κάνω αναφορά σ' αυτήν, αλλά δεν βρήκα καλύτερη) ή προσποιητό και ότι το σωστό για τον καψουρολαϊκό είναι να τραγουδά σαν να του πάτησαν την ουρά ενώ έκλαιγε που του φάγανε το κουλούρι. Γι' αυτό και πάω πάσο, για το αν ήταν καλός ή όχι στο είδος του. Για να το λένε τόσοι και τόσοι φανς, καλός θα ήταν (φαντάζομαι).
Είχε ένα συγκεκριμένο ηχόχρωμα ο Καρράς κι έναν συγκεκριμένο τρόπο ερμηνείας, που ταίριαζε πολύ στο λαϊκό τραγούδι και "κατέβαινε" στο κοινό του είδους αυτού. Ο Τερζής έχει μακράν καλύτερη φωνή, δεν το συζητώ, αλλά νομίζω ότι στο λαϊκό δεν μετράει μόνο η φωνή, μετράει και το συναίσθημα, αυτό που βγάζει ο καλλιτέχνης. Ο Μητροπάνος, ας πούμε, ήταν φάλτσος, αλλά ταυτόχρονα σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής. Χθες το βράδυ άκουγα τον Χατζηγιάννη στο τελεβίζιο, που είχε λάιβ αφιέρωμα στον Χατζηνάσιο, και στονάριζε διαρκώς, ούτε μια νότα δεν πάτησε σωστά.
Τέσπα, προσωπικά μού άρεσε ο Καρράς στο είδος που υπηρέτησε, δεν μπορώ να πω ότι μού αρέσουν όλα τα τραγούδια του, αλλά μου αρέσουν πολλά (ανάλογα με την ώρα βέβαια).

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 26 Δεκ 2023, 21:05

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:56
Οργισμένος έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:55
ΓΑΛΗ έγραψε:

Salonikios eimai kale.
Η ντροπή της Σαλονίκης είσαι καλέ.
Οσα δεν φτανει η αλεπου...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 26 Δεκ 2023, 21:10

Ναύτης έγραψε:
26 Δεκ 2023, 21:04
Isildur έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Είχε ένα συγκεκριμένο ηχόχρωμα ο Καρράς κι έναν συγκεκριμένο τρόπο ερμηνείας, που ταίριαζε πολύ στο λαϊκό τραγούδι και "κατέβαινε" στο κοινό του είδους αυτού. Ο Τερζής έχει μακράν καλύτερη φωνή, δεν το συζητώ, αλλά νομίζω ότι στο λαϊκό δεν μετράει μόνο η φωνή, μετράει και το συναίσθημα, αυτό που βγάζει ο καλλιτέχνης. Ο Μητροπάνος, ας πούμε, ήταν φάλτσος, αλλά ταυτόχρονα σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής. Χθες το βράδυ άκουγα τον Χατζηγιάννη στο τελεβίζιο, που είχε λάιβ αφιέρωμα στον Χατζηνάσιο, και στονάριζε διαρκώς, ούτε μια νότα δεν πάτησε σωστά.
Τέσπα, προσωπικά μού άρεσε ο Καρράς στο είδος που υπηρέτησε, δεν μπορώ να πω ότι μού αρέσουν όλα τα τραγούδια του, αλλά μου αρέσουν πολλά (ανάλογα με την ώρα βέβαια).
Καλα τωρα, Ο Μητροπανος ηταν ενα κλικ κατω απο Καζα σε φωνη μη λεμε κι οτι ναναι δεν συγκρινεται με κανενα, ενω ο Τερζης εχει κλαριντζιδικια φωνη αλλα ειναι καλος στο τεχνικο κομματι. Ο Καρρας εχει ανωτερη φωνη απο Τερζη αλλα τεχνικα ηταν πιο αδουλευτος, εξου και οι ανασες του κτλ. Ομως σα φωνη ηταν καλυτερος, μπασος τερμα που ταιριαζε στο ειδος και επισης το ρεπερτοριο του ηταν αρκετα ευρυ εντος του ειδους, και οχι σαν τον τερζη που τραγουδαει παντα το ιδιο τεμπο.

Ομως ολα αυτα μικρη σημασια εχουν.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 26 Δεκ 2023, 21:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
δεν πιάνω τι σχέση έχουν οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί με το αν διασκεδάζεις ή όχι με τους ήχους τις εικόνες και όλο το περιβάλλον μιας μπουζουκοκατάστασης.φώτισε μας

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Δεκ 2023, 21:12

Οργισμένος έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:48
Isildur έγραψε:
26 Δεκ 2023, 20:07
Όσον αφορά στον μακαρίτη, τα πράματα είναι απλά (από μένα). Συλληπητήρια στους δικούς του, κρίμα γιατί ήταν σχετικά νέος (για τα τρέχοντα δεδομένα) και γιατί απ' όσο διαβάζω από διάφορους που λένε ότι είναι του χώρου και τον ξέρανε (ή νόμιζαν πως τον ξέρανε, όσο μπορεί κάποιος να ξέρει κάποιον σε τέτοιες περιπτώσεις) ήταν καλό ανθρωπάκι. Έτσι διαβάζω δηλαδή, δεν έχω προσωπική άποψη για το θέμα του χαρακτήρα του.

Καλλιτεχνικά μού ήταν από αδιάφορος έως και απεχθής. Καλλιτεχνικά λέω. Δεν με τραβάει καθόλου -μα καθόλου- το μουσικό είδος που ακολουθούσε, οπότε το να πω ότι τον θεωρώ καλύτερο ή χειρότερο από τον τάδε ή τον δείνα, νομίζω δεν έχει καμμία σημασία. Ναι, ως μην φαν του είδους προτιμώ χίλιες φορές να ακούσω (αν με υποχρεώσει κάποιος) τον Τερζή που θεωρώ ότι έχει φωνάρα, αλλά από τη στιγμή που δεν μού αρέσει γενικά το είδος, φαντάζομαι πως οι οπαδοί του έχουν πιο σωστή άποψη για το αν κάποιος ταιρίαζει καλύτερα ή χειρότερα σ' αυτό. Στο δικό μου αυτί πάντως, ακούγεται σαν ένα κλαψομουνιάστικο γαύγισμα και ο μακαρίτης πρέπει να ήταν όντως καλός σ' αυτό το αλύχτισμα, αν κρίνω από τις αντιδράσεις των φανς του.

Να κάνω και μια ερώτηση στους ειδικούς, αν θέλει κάποιος να απαντήσει. Επειδή λίγο μπερδεύω κάτι Μελάδες, Καρράδες κλπ, αυτός ήταν που από κάποια φάση και μετά βροντοφώναζε ακόμα και τις εισπνοές του, σαν να ακούς τον Coverdale να τραγουδάει το Here I Go Again, αλλά με τον αναπνευστήρα του Vader;
Ναι , αν και το γνωριζεις βρε υποκριτη, αυτος ειναι ο οποιος στη δεκαετια του 90 ολα τα ασματα του εμπεριειχαν και τις εισπνοες του , ακουστικα:
Απορω αν αισθανεσαι τυψεις χγιααα,
απορω αν αισθανεσαι τυψεις χγιαααα,
οταν πας ξενα χερια ν αγγιξεις κτλ.

Παρολα αυτα αν κι εγω δεν ειμαι λατρης τουτου του μουσικου χωρου ο τυπος ξεχωριζε τοσο για τα τραγουδια του , που ηταν ποιοτικα για το ειδος οσο και για τις αποψεις του. Εχω και ιδια αποψη εν πασει περιπτωση, ηταν ακομπλεξαριστος και δεν ειχε αυτο το υποκριτικο στην συμπεριφορα του, αλλα ηταν απλος και ευθυς.
Όχι ρε, όντως δεν ήμουν εντελώς σίγουρος για το ποιος απ' όλους ήταν. Τώρα που το έγραψες βέβαια και μου 'ρθε στο μυαλό το τραγούδι, ναι, το θυμήθηκα.

Είπα κι εγώ, άλλο ο άνθρωπος Καρράς. Κι αν ισχύουν αυτά που λένε διάφοροι, ήταν ντόμπρος και ωραίος τύπος. Έτερον εκάτερον, όμως.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 26 Δεκ 2023, 21:15

Οργισμένος έγραψε:
26 Δεκ 2023, 21:10
Ναύτης έγραψε:
26 Δεκ 2023, 21:04
Isildur έγραψε:

Καλα τωρα, Ο Μητροπανος ηταν ενα κλικ κατω απο Καζα σε φωνη μη λεμε κι οτι ναναι δεν συγκρινεται με κανενα, ενω ο Τερζης εχει κλαριντζιδικια φωνη αλλα ειναι καλος στο τεχνικο κομματι. Ο Καρρας εχει ανωτερη φωνη απο Τερζη αλλα τεχνικα ηταν πιο αδουλευτος, εξου και οι ανασες του κτλ. Ομως σα φωνη ηταν καλυτερος, μπασος τερμα που ταιριαζε στο ειδος και επισης το ρεπερτοριο του ηταν αρκετα ευρυ εντος του ειδους, και οχι σαν τον τερζη που τραγουδαει παντα το ιδιο τεμπο.

Ομως ολα αυτα μικρη σημασια εχουν.
Εγώ δεν είπα ότι δεν είχε φωνή ο Μητροπάνος, είπα ότι φαλτσάριζε. Κι η Τσαλιγοπούλου έχει φωνή, αλλά φαλτσάρει κι αυτή. Ο Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου και ο Τερζής απ' την άλλη, δεν χάνανε ούτε ημιτόνιο. Άλλο η φωνή, άλλο η τεχνική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 26 Δεκ 2023, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Δεκ 2023, 21:15

Κύριε* Καρρά, ασ' τους να λένε.

*Ναι, ξέρω, το "κύριος" εκφέρεται για τους ζωντανούς. Και ως τέτοιο το αναφέρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 26 Δεκ 2023, 21:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών