Υγρασία και μούχλα στο σπίτι

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Re: Υγρασία και μούχλα στο σπίτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 25 Δεκ 2023, 23:44

nowhere έγραψε:
23 Δεκ 2023, 15:06
Sid Vicious έγραψε:
23 Δεκ 2023, 14:48
Αφου εχω ωράριο, κάπου 7.30 με 12, καθημερινές, όχι αργίες. Τώρα έβαλα και ένα χαρτί στην πόρτα πως ανοχτά ξανά αφότου φύγει το 23, λέω να βάλω και στο fb του μαγαζιού κανα πανκ ή άλλο τραγουδι, να γράψω και Καλά Χριστούγεννα επιστροφή μετα το νέο έτος κάτι τετοιο.
"αφότου φύγει το 23" :blm:
Tελικά το μελέτησα και ανακοίνωσα ότι θα ξανανοίξω στις 4 του μηνός, έβαλα και την παρακάτω Χριστουγεννιάτικη τραγουδάρα των Coil να έχει ο κόσμος κάτι όμορφο να ακούει
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 26 Δεκ 2023, 11:43

μια χαρά ήταν,τι σ έπιασε και δεσμεύτηκες έτσι?

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Δεκ 2023, 19:45

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
19 Δεκ 2023, 18:23
enaon έγραψε:
19 Δεκ 2023, 18:20
Cecily Anne έγραψε:
19 Δεκ 2023, 09:17
Αν σου πει να τον φτιάξεις θα κανεις ο,τι έκανε για να στο νοικιάσει. Ψεκασε αντιμουχλικο και κάνα τριήμερο μετά βαψτο πρόχειρα.
δεν γίνεται να το βάψει πρόχειρα θα φανεί η διαφορα, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ειδικό συνεργείο που κατάφερε κιτρίνισμα πενταετίας στην λευκη λαδομπογιά του παραθύρου, βάλανε και λίγη να μοιάζει ότι έχει να βαφτεί μια ζωη, φοβερή δουλειά.
vagabondo έγραψε:
19 Δεκ 2023, 17:09
και να ανοίγεις τέρμα το παράθυρο μόλις κλίσεις την βρύση, πριν ανοίξεις την κουρτίνα και σκουπιστείς.
βεράντα δεν έχει να κάνει ένα ντουζάκι εκεί;

Isildur κράτα με κράτα με ρε δεν τον αντέχω. ΠΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ
Μπα, δεν ασχολούμαι πλέον φίλε. Πέρα από το ότι το είδα τώρα, μια βδομάδα μετά (πάνω-κάτω) γιατί δεν έμπαινα, έχω σταματήσει πια να μπλέκω σε νήματα που θεωρητικά ξέρω δυο πράματα να πω και δυο συμβουλές να δώσω. Για να καταλάβεις, δεν ξέρω καν τι θα ήθελες να πω εδώ, γιατί δεν μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω το νήμα, απλά ήρθα λόγω μέν(σ)ιου.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 27 Δεκ 2023, 11:26

Τα updates:

Ήρθε ο ειδικός πριν λίγο, είδε την κατάσταση στο σπίτι και στην ταράτσα, χρησιμοποίησε και θερμοκάμερα για να δει αν υπάρχει θέμα με διαρροή και με τις μονώσεις κτλ και είπε μέχρι την Παρασκευή θα μας δώσει γραπτά την διάγνωση. Είπε πως είναι καθαρά θέμα δικό του και ότι υπάρχει θέμα στην ταράτσα και μόλις του είπε η λατρεία (επειδή εγώ είμαι δουλειά) ότι τα έριχνε πάνω μας επειδή και καλά δεν αερίζουμε το σπίτι, γελούσε και του είπε "άσε και θα τον φτιάξω εγώ με αυτά που θα γράψω". Μια παρόμοια περίπτωση γνωστού του, το έφτιαχνε συνεχώς και του δημιουργούσε πάλι θέματα και επειδή ήθελαν γύρω στις 5-6 χιλιάδες για να φτιάξουν την οροφή, ο ιδιοκτήτης δεν δεχόταν και αναγκάστηκε να φύγει. Ούτε ο δικός μας θα δεχτεί μάλλον, και εκτός αυτού, δεν θα τον περιμένουμε πότε και αν αποφασίσει να το φτιάξει, ούτε ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει.

Ρώτησα την λατρεία αν μπορούμε έστω με φάρμακα να κάνουμε προσωρινά κάτι, για να μην τα βλέπουμε έτσι, και όταν τον ρώτησε μας είπε πως είναι άδικος κόπος και ότι θα θέλουμε 1 μέρα φουλ με σκάλα και τουλάχιστον 2 άτομα, και αφού ούτως ή άλλως θα φύγουμε, δεν αξίζει.

Ο "βαρύς" Χειμώνας στην Κύπρο είναι Φεβράριο - Μάρτιο. Δεν θα κάτσουμε εδώ μέσα να βγάλουμε τον Χειμώνα και να αρρωστήσουμε.

Η γυναίκα του ιδιοκτήτη είναι δικηγόρος και στο συμβόλαιο γράφει πως θέλουμε 2 μήνες προειδοποίηση για να φύγουμε. Πήρα τηλέφωνο την θεία μου, που ξέρει δικηγόρους, να μας προτείνει έναν να πάμε και της εξήγησα την κατάσταση. Φώναζε πως ο δικηγόρος θέλει τουλάχιστον 500 ευρώ για μια επιστολή και ότι δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία (για να παίρνουν έξτρα λεφτά). Μας πρότεινε να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή που θα έχουμε στα χέρια μας την επίσημη διάγνωση και μετά να την πάρω τηλέφωνο να μου πει τι ακριβώς θα του πούμε. Σίγουρα θα αναφέρω και το ότι έχω αλλεργίες και δεν μπορώ να ζήσω άλλο σε αυτό το περιβάλλον. Αν δεν είναι πρόθυμος να το φτιάξει, μόνο τότε να πάμε σε δικηγόρο. Και δεν μου έδινε τηλέφωνο γνωστού της. Μ' έσκασε, για να μην τρώμε άδικα λέει τα λεφτά μας. Την Παρασκευή θα της ξαναμιλήσω για να μου δώσει το τηλέφωνο γνωστού της.

Εμείς ούτως ή άλλως θα φύγουμε, ακόμη και να το φτιάξει (που για να γίνει αυτό, πρέπει όντως να πληρώσει, να ασχοληθεί, και να μιλήσει με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας γιατί το μεγάλο θέμα είναι της ταράτσας). Ε δεν θα κάτσουμε να περιμένουμε άλλο και να χάνουμε και ευκαιρίες. Ήδη σήμερα μόλις σχολάσω θα πάμε να δούμε άλλο διαμέρισμα. Δεν βρίσκουμε καθόλου εύκολα πλέον επειδή ακρίβωσαν ακόμα παραπάνω τα ενοίκια. Τις λίγες ευκαιρίες που βρίσκουμε θέλουμε να της αξιοποιήσουμε γιατί αν περιμένουμε άλλο στο τέλος όντως θα αρρωστήσουμε και δεν θα βρίσκουμε ούτε σπίτι.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 27 Δεκ 2023, 13:10

Μας έστειλαν τελικά την διάγνωση!

Έστειλα στον ιδιοκτήτη μόλις!

Καλησπέρα. Σήμερα ήρθε ειδικός με θερμοκάμερα, όπως σας είχαμε πει, για να αξιολογήσει την κατάσταση του διαμερίσματος και της ταράτσας. Όπως θα δείτε στην διάγνωση, το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως από την ελλειπή μόνωση της οροφής όπως επίσης και των λιμνάζοντων νερών που δημιουργούνται. Για την αντιμετώπιση των ρωγμών, τον καθαρισμό της μούχλας και το μπογιάτισμα, συστήνει, όπως θα δείτε, εξειδικευμένο συνεργείο γιατί όπως μας έχει πει, υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν, το μπογιατίζουν απλά για να μην φαίνεται και δημιουργείται ξανά η ίδια κατάσταση μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Θέλω να σας ενημερώσω, για να είμαστε σωστοί απέναντί σας, ότι εμείς λόγω της κατάστασης, ακόμη και αν σκοπεύετε να το φτιάξετε το θέμα (που δεν γνωρίζω καν πόσα θα στοιχίσει και με ποιούς πρέπει να μιλήσετε, επειδή είναι θέμα κυρίως της πολυκατοικίας), σκοπεύουμε να φύγουμε άμεσα. Ήδη ψάχνουμε για διαμέρισμα. Δεν θέλουμε να φύγουμε και να μετακομίζουμε ξανά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά όπως ήδη ξέρετε από την μέρα που μπήκαμε στο διαμέρισμα έχουμε προβλήματα και συνεχώς τρέχουμε. Ο Γιάννης έχει πλέον προβλήματα υγείας. Είχε ήδη άσθμα και τώρα λόγω της κατάστασης με την υγρασία και την μούχλα, έχει θέματα με την αναπνοή του. Εγώ έχω επίσης αλλεργίες, δεν ρισκάρουμε να περιμένουμε άλλο μέχρι να βρεθεί άκρη, ήδη μπαίνει Γενάρης και η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Σας στέλνω την διάγνωση για να γνωρίζετε και εσείς την κατάσταση.

Αλήθεια είναι πάντως ότι τις τελευταίες μέρες έχει θέματα. Για τις αλλεργίες τις δικές μου είπα ένα μικρό ψεματάκι αλλά αν μείνουμε άλλο, όντως θα αρρωστήσουμε και οι 2.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Δεκ 2023, 13:37

Casp έγραψε:
27 Δεκ 2023, 13:10

Καλησπέρα. Σήμερα ήρθε ειδικός με θερμοκάμερα, όπως σας είχαμε πει, για να αξιολογήσει την κατάσταση του διαμερίσματος και της ταράτσας. Όπως θα δείτε στην διάγνωση, το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως από την ελλειπή μόνωση της οροφής όπως επίσης και των λιμνάζοντων νερών που δημιουργούνται. Για την αντιμετώπιση των ρωγμών, τον καθαρισμό της μούχλας και το μπογιάτισμα, συστήνει, όπως θα δείτε, εξειδικευμένο συνεργείο γιατί όπως μας έχει πει, υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν, το μπογιατίζουν απλά για να μην φαίνεται και δημιουργείται ξανά η ίδια κατάσταση μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Θέλω να σας ενημερώσω, για να είμαστε σωστοί απέναντί σας, ότι εμείς λόγω της κατάστασης, ακόμη και αν σκοπεύετε να το φτιάξετε το θέμα (που δεν γνωρίζω καν πόσα θα στοιχίσει και με ποιούς πρέπει να μιλήσετε, επειδή είναι θέμα κυρίως της πολυκατοικίας), σκοπεύουμε να φύγουμε άμεσα. Ήδη ψάχνουμε για διαμέρισμα. Δεν θέλουμε να φύγουμε και να μετακομίζουμε ξανά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά όπως ήδη ξέρετε από την μέρα που μπήκαμε στο διαμέρισμα έχουμε προβλήματα και συνεχώς τρέχουμε. Ο Γιάννης έχει πλέον προβλήματα υγείας. Είχε ήδη άσθμα και τώρα λόγω της κατάστασης με την υγρασία και την μούχλα, έχει θέματα με την αναπνοή του. Εγώ έχω επίσης αλλεργίες, δεν ρισκάρουμε να περιμένουμε άλλο μέχρι να βρεθεί άκρη, ήδη μπαίνει Γενάρης και η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Αλήθεια είναι πάντως ότι τις τελευταίες μέρες έχει θέματα. Για τις αλλεργίες τις δικές μου είπα ένα μικρό ψεματάκι αλλά αν μείνουμε άλλο, όντως θα αρρωστήσουμε και οι 2.
Είναι σχεδόν απολογητικό, μέγα λάθος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μήνυμα πρέπει να είναι πιο ψυχρό χωρίς περαιτέρω αναλύσεις.

Και η αποστολή να γίνεται από δικηγόρο ή έστω να υπάρχει σαφέστατη δήλωση τύπου "για τα υπόλοιπα θα επικοινωνήσετε με τον δικηγόρο μου".
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 27 Δεκ 2023, 13:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Δεκ 2023, 13:37
Casp έγραψε:
27 Δεκ 2023, 13:10

Είναι σχεδόν απολογητικό, μέγα λάθος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μήνυμα πρέπει να είναι πιο ψυχρό χωρίς περαιτέρω αναλύσεις.

Και η αποστολή να γίνεται από δικηγόρο ή έστω να υπάρχει σαφέστατη δήλωση τύπου "για τα υπόλοιπα θα επικοινωνήσετε με τον δικηγόρο μου".
Τι απολογητικό;
Ό,τι και να πει, την διάγνωση την έχει. Δεν φταίμε εμείς όπως έλεγε.
Τον πήρα με το καλό, του έστειλα και την απόδειξη που δώσαμε 200 ευρώ σήμερα (έτσι για το γαμώτο, για να δει ότι πληρώσαμε ακόμα και γι' αυτό) επειδή δεν σκοπεύουμε καν να του βάλουμε το ενοίκιο του Γενάρη. Ας τα κρατήσει από το deposit.

Αν αγριέψει, τότε ναι, εννοείται δικηγόρος. Γι' αυτό αναμένω απάντηση πρώτα για να δω πώς θα κινηθούμε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Δεκ 2023, 13:52

Τώρα το' στειλες, δεν έχει σημασία.

Σε 10 χρόνια ίσως μπορέσετε να χειρίζεστε καλύτερα τέτοιες καταστάσεις, είτε είστε μαζί είτε όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 27 Δεκ 2023, 13:59

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Δεκ 2023, 13:52

Σε 10 χρόνια ίσως μπορέσετε να χειρίζεστε καλύτερα τέτοιες καταστάσεις, είτε είστε μαζί είτε όχι.
Ναι ε; Σόρρυ αλλά τα 500+ ευρώ που θα πετάξουμε στον δικηγόρο, αν μπορούμε να τα γλυτώσουμε, τα χρειαζόμαστε!
Αν συνεργαστεί θα φύγουμε αθόρυβα και χωρίς προβλήματα.
Αν δεν, ε τότε ναι θα πάμε σε δικηγόρο!

Και η θεία μου που την πήρα άρων άρων τηλέφωνο και της είπα να μου δώσει το τηλ κάποιου γνωστού της δικηγόρου (για να μας έρθει τουλάχιστον λίγο πιο φθηνά), δεν μου το έδινε μέχρι να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη.

Δεν με νοιάζει αν εσύ το χειριζόσουν διαφορετικά, για τους δικούς σου λόγους.
Εγώ έμαθα να παίρνω κάποιον πρώτα με το καλό και μόνο εφόσον αγριεύει, να κινούμαι και εγώ αναλόγως.
Εσύ σε ανάλογη κατάσταση, ας έπραττες αλλιώς. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε έχουμε την οικονομική άνεση να τρέχουμε με το παραμικρό σε δικηγόρους. Αν χρειαστεί, εννοείται πως θα πάμε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Δεκ 2023, 14:32

Casp έγραψε:
27 Δεκ 2023, 13:59
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ναι ε; Σόρρυ αλλά τα 500+ ευρώ που θα πετάξουμε στον δικηγόρο, αν μπορούμε να τα γλυτώσουμε, τα χρειαζόμαστε!

Και η θεία μου που την πήρα άρων άρων τηλέφωνο και της είπα να μου δώσει το τηλ κάποιου γνωστού της δικηγόρου (για να μας έρθει τουλάχιστον λίγο πιο φθηνά), δεν μου το έδινε μέχρι να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη.

Εγώ έμαθα να παίρνω κάποιον πρώτα με το καλό και μόνο εφόσον αγριεύει, να κινούμαι και εγώ αναλόγως.
Εσύ σε ανάλογη κατάσταση, ας έπραττες αλλιώς. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε έχουμε την οικονομική άνεση να τρέχουμε με το παραμικρό σε δικηγόρους. Αν χρειαστεί, εννοείται πως θα πάμε.
Δεν είναι θέμα οικονομικής άνεσης αλλά στοιχειωδών λογικών προτεραιοτήτων και αντίληψης της κατάστασης. Είστε δυο νέοι, εργαζόμενοι και υποτίθεται μορφωμένοι άνθρωποι και στο παραμικρό τρέχετε να ζητάτε στήριξη από γονείς, θειες και γιαγιάδες.

Όταν ξεπεράσετε το στάδιο της συγκεκριμένης ανηλικότητας, ίσως μπορείτε να βασιστείτε όντως στα δικά σας πόδια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 27 Δεκ 2023, 14:38

:popc:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 27 Δεκ 2023, 14:44

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Δεκ 2023, 14:32
Casp έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Δεν είναι θέμα οικονομικής άνεσης αλλά στοιχειωδών λογικών προτεραιοτήτων και αντίληψης της κατάστασης. Είστε δυο νέοι, εργαζόμενοι και υποτίθεται μορφωμένοι άνθρωποι και στο παραμικρό τρέχετε να ζητάτε στήριξη από γονείς, θειες και γιαγιάδες.

Όταν ξεπεράσετε το στάδιο της συγκεκριμένης ανηλικότητας, ίσως μπορείτε να βασιστείτε όντως στα δικά σας πόδια.
Α ώστε έτσι :lol: Είναι τρομερή βοήθεια να ζητήσω από την θεία μου ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ κάποιου δικηγόρου για να γλυτώσω έστω 100 ευρώ.

Τρομερή στήριξη, τι να σου πω.
Εσύ ας μην το ζητούσες.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Δεκ 2023, 14:45

Casp έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Όταν ξεπεράσετε το στάδιο της συγκεκριμένης χρόνιας ανηλικότητας, ίσως μπορείτε να βασιστείτε όντως στα δικά σας πόδια.

Σε κάθε περίπτωση, στη συγκεκριμένη φάση έδωσες σήμα για συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος σαφώς και θα το εκμεταλλευθεί. Από τη στιγμή, που υπάρχει γνωμάτευση από ειδικούς για το πρόβλημα, θα μπορούσε να είναι πιο συνοπτική και πολύ πιο συμφέρουσα για σας η διαδικασία χωρίς αναφορές στις αλλεργίες του Γιάννη. Απλώς γιατί είναι δεδομένη η επιβάρυνση της υγείας σε τέτοιες περιπτώσεις και οι αναφορές σε μικρά ονόματα είναι μια μάλλον αφελής και μελό προσπάθεια να τον συγκινήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 27 Δεκ 2023, 14:47

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Δεκ 2023, 14:45
Casp έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Σε κάθε περίπτωση, στη συγκεκριμένη φάση έδωσες σήμα για συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος σαφώς και θα το εκμεταλλευθεί. Από τη στιγμή, που υπάρχει γνωμάτευση από ειδικούς για το πρόβλημα, θα μπορούσε να είναι πιο συνοπτική και πολύ πιο συμφέρουσα για σας η διαδικασία χωρίς αναφορές στις αλλεργίες του Γιάννη. Απλώς γιατί είναι δεδομένη η επιβάρυνση της υγείας σε τέτοιες περιπτώσεις και οι αναφορές σε μικρά ονόματα είναι μια μάλλον αφελής και μελό προσπάθεια να τον συγκινήσεις.
Που είδες τον συμβιβασμό βρε καημένη;
Όταν του λέω ξεκάθαρα πως ακόμη και να το φτιάξει, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ;
Δεν βλέπεις όντως μπροστά σου από την κακία και την χολή.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών