Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 30 Δεκ 2023, 00:29

.

Ρε μάγκες αν θυμάμαι καλά η χρήση Κόκας στούς Ανδειςιώτες έπαίζε ένα ρόλο αντοχής σε σχέση με τον αραιό αέρα

των μεγάλων υψομέτρων άνω των 3.000 μέτρων που είναι το όριο για την " νόσο των βουνών " όπου ζουν.....

Δεν την έτρωγαν νομίζω και οι καμπίσιοι.....

και μέ τίποτα νομίζω δεν μπορείς απο το φύλλο να έχεις το " άκουσμα " ή την αλλαγή αντίληψης μιας κρυσταλλυκής σημερινής Κόκας.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Δεκ 2023, 06:36

hellegennes έγραψε:
29 Δεκ 2023, 23:25
Αρίστος έγραψε:
29 Δεκ 2023, 21:04
Ασέβαστος έγραψε:
29 Δεκ 2023, 20:42

και τις 2 φορες η δικη σου μεταφραση ειναι λαθος.

η μαλλον οχι λαθος, επιτηδες.
Βαλτη στο google translate.
Το κακό είναι ότι η γνώση σου στα αγγλικά είναι επιπέδου google translate, που είναι -ή μάλλον ήταν- χρήσιμο ως πρόχειρο εργαλείο αλλά πολύ κακός μεταφραστής. Ακόμα και το chatgtp είναι καλύτερο και δίνει "Τα επίπεδα αυτών των φαρμάκων είναι συμβατά με αυτά των πρόσφατων καταναλωτών φαρμάκων".

Το ότι συγκρίνεις βέβαια το Google translate με επαγγελματία μεταφραστή είναι το λιγότερο από τα ατοπήματά σου στο νήμα. Σίγουρα μικρότερο ας πούμε από τις 3 μούμιες που τις έκανες 70.

Για να θυμηθούμε μάλιστα πώς εξελίχθηκε αυτό:
Αρίστος έγραψε:
16 Δεκ 2023, 07:28
Να προσθέσω ότι το 2009 έγιναν εξετάσεις σε 70 μούμιες (διαφορετικές από της Μπαλαμπάνοβα) από άλλη ομάδα επιστημόνων. Το συμπέρασμα τους πανηγυρικά έλυνε το ζήτημα
hellegennes έγραψε:
16 Δεκ 2023, 14:26
Ναι; Λίγο διαφορετικά τα λένε οι ίδιοι οι ερευνητές:

Tl;dr, μόνο σε 3 μούμιες βρέθηκε νικοτίνη και σε καμμιά δεν βρέθηκε κοτινίνη. Η κοτινίνη είναι μεταβολίτης της νικοτίνης.
Αρίστος έγραψε:
22 Δεκ 2023, 05:23
Ρε συ η περιφημη μελετη που επικαλεισαι
:smt005:

α) Οχι πουστιες σε μενα.

Το google translate το προτεινα στον Ασεβαστο ακριβως γιατι αμφισβητησε τη δικη μου μεταφραση, οχι γιατι την εχω αναγκη εγω. Και θα ξαναθυμησω τη δικια μου μεταφραση.

The levels for these drugs are consistent with those of recent drug consumers.

https://www.researchgate.net/publicatio ... tian_mummy

Σε απλα ελληνικα μεταφραζεται:

Τα επίπεδα για αυτά τα ναρκωτικα συναδουν με αυτά των πρόσφατων χρηστων ναρκωτικών.

Αν μεταφρασουμε κατα λεξη πρεπει να βαλουμε των καταναλωτων ναρκωτικων (εκφραση που χρησιμοποιουν οι ερευνητες για να δειξουν οτι τα ναρκωτικα φαγωθηκαν), αλλα επειδη και οι καταναλωτες ναρκωτικων ειναι χρηστες προτιμησα τη δευτερη λεξη ως πιο οικεια. Σε καθε περιπτωση ειτε πουμε καταναλωτες, ειτε χρηστες, το νοημα δεν αλλαζει. Επισης προτιμησα το συναδουν απο το ειναι συμβατα, το πρωτο μου ακουγεται καλυτερο αν και τα δυο σημαινουν ακριβως το ιδιο.

β) Το μονο πραγμα που εχω μαθει σε αυτο το νημα εχω παραδεχθει οτι σχετιζοταν με αυτη την αλλη μελετη που αναφερεις και σε ευχαριστω που μου το υπεδειξες, ειχα διαβασει αλλου οτι ειχαν εξετασθει ολες οι μουμιες και βρεθηκαν θετικες, τελικα εξετασθηκαν 8 και βρεθηκαν θετικες 3. Εσυ ομως απο που κι ως που θεωρεις θετικο για σενα οτι 3 στις 8 βρεθηκαν θετικες; Σου ειπε κανεις οτι ισχυριζομαστε οτι ολοι οι Αιγυπτιοι μασαγαν ταμπακο και κοκα; Οχι φιλε μου, καποιες παρεες των Ελιτ ειχαν τετοιες συνηθειες, οχι απαραιτητα ολοι. Θα μας εφτανε κι ενα ποσοστο 5% αλλα απο οτι φαινεται ειναι πολυ μεγαλυτερο. Και κατι ακομη, η μελετη της Μπαλαμπανοβα ηταν πολυ πιο ενδελεχης γιατι σε αυτη με τις 8 μουμιες που 3 βρεθηκαν θετικες εξεταστηκαν μονο μαλλια ενω η Μπαλαμπανοβα εξετασε και οστα και εσωτερικα οργανα εκτος απο μαλλια oποτε ολες οι μουμιες βρεθηκαν θετικες.

γ) Μια μεγαλη αντιφαση στην οποια πεφτεις και θα στην επισημανω για πρωτη φορα ειναι οτι ενω μας λες πως η κοκαινη ηταν σε ποσοστα στατιστικου λαθους δεν καταλαβαινεις οτι αν ισχυε αυτο δεν θα σκοτωνοντουσαν πολλοι επιστημονες να βρουν αλλα φυτα συγγενικα φυτα με την αυθεντικη κοκα που υπηρχαν στον Παλιο Κοσμο (αν και πολυ μακρια απο την Αιγυπτο και χωρις ναρκωτικη επιδραση) για να δικαιολογησουν τις συγκεντρωσεις της κοκαινης στις μουμιες. Για να τελειωνουμε, οσοι ψαχνονται τοσο στον καπνο οσο και στην κοκαινη για εναλλακτικα φυτα θεωρουν οτι οι συγκεντρωσεις ΔΕΝ ηταν στα ορια του στατιστικου λαθους αλλα σημαντικες ωστε να πρεπει να αιτιολογηθουν.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 30 Δεκ 2023, 06:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Δεκ 2023, 06:42

Υπαρχει θεμα - κ τα ''επιχειρηματα '' του μπακαλογατου ειναι στην καλυτερη περιπτωση αστεια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Δεκ 2023, 06:59

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
30 Δεκ 2023, 00:29
.

Ρε μάγκες αν θυμάμαι καλά η χρήση Κόκας στούς Ανδειςιώτες έπαίζε ένα ρόλο αντοχής σε σχέση με τον αραιό αέρα

των μεγάλων υψομέτρων άνω των 3.000 μέτρων που είναι το όριο για την " νόσο των βουνών " όπου ζουν.....

Δεν την έτρωγαν νομίζω και οι καμπίσιοι.....

και μέ τίποτα νομίζω δεν μπορείς απο το φύλλο να έχεις το " άκουσμα " ή την αλλαγή αντίληψης μιας κρυσταλλυκής σημερινής Κόκας.....

.

Το μασημα της κοκας εδινε στους Ινδιανους τεραστια αντοχη σε βαρειες χειρονακτικες δουλειες ενω θα τεζαραν αν τις εκαναν σε τοσο αραιο αερα. Επιπλεον ανακουφιζε την πεινα που ενοιωθαν (πολλοι απο αυτους λιμοκτονουσαν) και τους εδινε μια ευεξια και μια διεγερση ωστε ηθελαν να κανουν πραγματα, να λενε αστεια κλπ.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Δεκ 2023, 07:08

Αγις έγραψε:
30 Δεκ 2023, 06:42
Υπαρχει θεμα - κ τα ''επιχειρηματα '' του μπακαλογατου ειναι στην καλυτερη περιπτωση αστεια

Τις απεικονισεις αναναδων απο την αρχαια Ρωμη τις ειχες δει οταν τις συζητησαμε παλια;

Εικόνα

Εικόνα

.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Δεκ 2023, 07:18

Ναι - αλλα δεν εχει σημασια
Τα επιστημονικα δεδομενα με ενδιαφερουν - οπως οι ερευνες στις Μουμιες
Το θεμα ειναι πως μετα το φιασκο (φτυσιμο στα μουτρα απο τον ερασιτεχνη Βεντρις δλ) της ορθης επιστημης με την γραμμικη β πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 30 Δεκ 2023, 07:45

Αρίστος έγραψε:
30 Δεκ 2023, 07:08
Αγις έγραψε:

Τις απεικονισεις αναναδων απο την αρχαια Ρωμη τις ειχες δει οταν τις συζητησαμε παλια;

Εικόνα

Εικόνα

.
Έλα ρε! :o

Κουφό αυτό με τους ανανάδες. Δεν το 'χα ξαναδεί, μάλλον δεν πέτυχα την κουβέντα που λες. Πολύ ενδιαφέρον, όντως.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Δεκ 2023, 08:10

Αρίστος έγραψε:
29 Δεκ 2023, 21:04

Βαλτη στο google translate.

α, για τετοιο επιπεδο μιλαμε. :smt005:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Δεκ 2023, 09:51

Isildur έγραψε:
30 Δεκ 2023, 07:45
Αρίστος έγραψε:
Αγις έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

.

Κουφό αυτό με τους ανανάδες. Δεν το 'χα ξαναδεί, μάλλον δεν πέτυχα την κουβέντα που λες. Πολύ ενδιαφέρον, όντως.

Πιο αναλυτικα απο αρθρο μου.

Ο Ιταλός καθηγητής Λούτσιο Ρούσο, φυσικός, φιλόλογος και ιστορικός επιστημών, θεωρεί πως οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική πολύ πριν τον Κολόμβο. Στο πρόσφατο βιβλίο του, «Η ξεχασμένη Αμερική: Η σχέση μεταξύ των πολιτισμών και το λάθος του Πτολεμαίου», κατηγορεί τον τελευταίο αλλά και τους δύσπιστους Ρωμαίους για την απώλεια της γνώσης των αρχαίων Ελλήνων. Ανάμεσα στα πολλά στοιχεία που καταθέτει για ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων στην Αμερική, ένα αφορά τη γνώση του ανανά από τους Ρωμαίους. Ο Ρούσο επιδεικνύει στο βιβλίο του τρεις απεικονίσεις ανανά που ανακάλυψε προερχόμενες από τη ρωμαική εποχή. Ο ανανάς ως γνωστόν έχει προέλευση την Αμερική.

Εικόνα

Τρεις απεικονίσεις ανανά από τη ρωμαική εποχή: το άγαλμα στα αριστερά είναι από τον τρίτο αιώνα μ.Χ. και σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Γενέβης, επάνω δεξιά είναι μια νωπογραφία από την «Casadell’ Efebo» στην Πομπηία και κάτω δεξιά ένα μωσαικό της εποχής του Αυγούστου που μπορεί κανείς να το δει στο μέγαρο Μάσιμο του Εθνικού Μουσείου της Ρώμης.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Δεκ 2023, 10:06

Εικόνα

https://www.goodreads.com/book/show/112 ... Revolution

Απο το βιβλιο του στο οποιο αναφερει και το ταξιδι στην Αμερικη των Ελληνων σαν παραδειγμα της χαμενης επαναστασης στην επιστημη σε ολους τους τομεις των Ελληνων, επαναστασης που δεν μπορεσε να αφομοιωσει η Ρωμη παρα αποσπασματικα και γι' αυτο χαθηκαν οι ανακαλυψεις της απο την ιστορια.

Εικόνα

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Δεκ 2023, 14:31

Αρίστος έγραψε:
30 Δεκ 2023, 06:36
Σε απλα ελληνικα μεταφραζεται:

Τα επίπεδα για αυτά τα ναρκωτικα συναδουν με αυτά των πρόσφατων χρηστων ναρκωτικών.

Αν μεταφρασουμε κατα λεξη πρεπει να βαλουμε των καταναλωτων ναρκωτικων (εκφραση που χρησιμοποιουν οι ερευνητες για να δειξουν οτι τα ναρκωτικα φαγωθηκαν), αλλα επειδη και οι καταναλωτες ναρκωτικων ειναι χρηστες προτιμησα τη δευτερη λεξη ως πιο οικεια. Σε καθε περιπτωση ειτε πουμε καταναλωτες, ειτε χρηστες, το νοημα δεν αλλαζει. Επισης προτιμησα το συναδουν απο το ειναι συμβατα, το πρωτο μου ακουγεται καλυτερο αν και τα δυο σημαινουν ακριβως το ιδιο.
Όχι φίλε μου, Αρίστο. Στα αγγλικά η σύμφραση "X consumer" μεταφράζεται "κατανάλωση Χ", γιατί στα ελληνικά δεν χρησιμοποιούμε αυτήν την σύνταξη για να αναφερθούμε σε κατανάλωση. Στα ελληνικά η λέξη καταναλωτής έχει πολύ ειδικό context, είναι γενική λέξη, δεν χρησιμοποιείται για να δηλώσει την κατανάλωση συγκεκριμένων πραγμάτων. Σ' αυτό το κείμενο: "China topped the list of tomato consumers" δεν μεταφράζουμε "των καταναλωτών ντομάτας" αλλά "στην κατανάλωση ντομάτας".

Χρήστης ουσιών είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα, δηλώνει συρροή και στα αγγλικά χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις user και abuser για την χρήση και την υπερβολική χρήση. Το κείμενο λέει ξεκάθαρα για κατανάλωση ουσιών, που μάλιστα πιθανολογούν ότι προήλθε από ζαρζαβατικά, δεν μιλάει για πρεζόνια.
Αρίστος έγραψε:
30 Δεκ 2023, 06:36
γ) Μια μεγαλη αντιφαση στην οποια πεφτεις και θα στην επισημανω για πρωτη φορα ειναι οτι ενω μας λες πως η κοκαινη ηταν σε ποσοστα στατιστικου λαθους δεν καταλαβαινεις οτι αν ισχυε αυτο δεν θα σκοτωνοντουσαν πολλοι επιστημονες να βρουν αλλα φυτα συγγενικα φυτα με την αυθεντικη κοκα που υπηρχαν στον Παλιο Κοσμο (αν και πολυ μακρια απο την Αιγυπτο και χωρις ναρκωτικη επιδραση) για να δικαιολογησουν τις συγκεντρωσεις της κοκαινης στις μουμιες.
Κανείς δεν σκοτώνεται. Η μελέτη της Μπαλαμπανόβα έχει πολύ μικρή υπόληψη στον χώρο. Έχει γίνει κριτική, έχουν γίνει προσπάθειες να επαληθευτούν τα αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερους καρπούς και όσοι αφήνουν περιθώριο να δείχνουν κάποιες απ' αυτές τις μετρήσεις αυθεντική παρουσία ουσιών στην ζωή της μούμιας, δίνουν κάποιες πιθανές εναλλακτικές. Κανείς δεν έχει τραβήξει ιδιαίτερο ζόρι να βρει φυτά που να δικαιολογούν τις μετρήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Δεκ 2023, 14:32

Αγις έγραψε:
Τράβα να σοβατίσεις καμμιά φανταστική πρεσβεία εσύ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Δεκ 2023, 14:43

Isildur έγραψε:
Αρίστος έγραψε:
Αγις έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

.

Κουκουνάρια είναι, βέβαια, για την Ρώμη μιλάμε άλλωστε, που είναι συνυφασμένη με τα πεύκα. Ομολογουμένως ο ανανάς μοιάζει με κουκουνάρι, δεν είναι τυχαίο που τον ονόμασαν pineapple. Το μέγεθος που απεικονίζεται ταιριάζει μια χαρά σε κουκουνάρι, καθόλου σε ανανά.

Αυτά τα "πιάνομαι απ' τα μαλλιά" με κάθε λεπτομέρεια που βρίσκει κανείς, κάνει ακόμα πιο ανόητο το σενάριο της προκολομβιανής επαφής Νοτιοευρωπαίων με Αμερικάνους. Προσθέτουμε έναν ακόμη λαό που δεν έχει γράψει τίποτα για την Αμερική, τίποτα για ανανάδες, τίποτα για το ταξίδι και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Το μόνο που επέλεξαν να κάνουν ήταν να απεικονίσουν έναν ανανά σε ένα ψηφιδωτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Δεκ 2023, 14:50

hellegennes έγραψε:
30 Δεκ 2023, 14:43
Isildur έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

.

Κουκουνάρια είναι, βέβαια, για την Ρώμη μιλάμε άλλωστε, που είναι συνυφασμένη με τα πεύκα. Ομολογουμένως ο ανανάς μοιάζει με κουκουνάρι, δεν είναι τυχαίο που τον ονόμασαν pineapple. Το μέγεθος που απεικονίζεται ταιριάζει μια χαρά σε κουκουνάρι, καθόλου σε ανανά.

Αυτά τα "πιάνομαι απ' τα μαλλιά" με κάθε λεπτομέρεια που βρίσκει κανείς, κάνει ακόμα πιο ανόητο το σενάριο της προκολομβιανής επαφής Νοτιοευρωπαίων με Αμερικάνους. Προσθέτουμε έναν ακόμη λαό που δεν έχει γράψει τίποτα για την Αμερική, τίποτα για ανανάδες, τίποτα για το ταξίδι και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Το μόνο που επέλεξαν να κάνουν ήταν να απεικονίσουν έναν ανανά σε ένα ψηφιδωτό.
πααααααααααααααααλι κουβά ο αριστος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 30 Δεκ 2023, 15:46

Πάντως η εικόνα με τα δυο φίδια παραπέμπει σε κουκουνάρι.
Παρατηρητής...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών