Στοχοποίηση επιχειρηματία.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Στοχοποίηση επιχειρηματία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 30 Δεκ 2023, 17:04

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Δεκ 2023, 17:00
nowhere έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:56
Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:43
Το οποίο σημαίνει ότι αυτά τα περιστατικά προκαλούν αντιδράσεις εντός της Κίνας οπότε ούτε προσδιορίζουν την Κίνα στο σύνολο της ούτε χρωστάω εγώ κάτι να σχολιάσω. Όπως εδώ σχολιάζουμε το περιστατικό και όχι την Ελλάδα. Επομένως κανένας δεν μπορεί να μου πει "ναι αλλά στην Κίνα του Νάνου έγινε το τάδε". Ε και; Εκεί εξελίσσεται χωριστός κοινωνικός διάλογος με τον οποίο δεν έχεις σχέση. Εδώ που έχεις σχέση λες μαλακιούλες αντί να συνεισφέρεις εποικοδομητικά.

Κατάλαβες τώρα ή μπα;
αντιδράσεις από ποιους ρε άνθρωπε?απ αυτούς που παίρνουν από πισω τους μαύρους στο δρόμο και χαζογελάνε με τα νιγκα νιγκα που πετάνε?πόσο καιρό έπαιζε αυτή η διαφήμιση?
Όχι ρε άνθρωπε, απ' τους άλλους.
Όχι καριόλη, θα σε έχουμε εδώ να απολογείσαι για 1,5 δις κόσμο :lol:

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 30 Δεκ 2023, 17:06

δεν το πιασα,γιατί να μην τον έχουμε?μόνος του τους χρεώθηκε

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 30 Δεκ 2023, 17:08

GoBzi έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:41
Fata_Morgana έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:33

Μάντεψε ποιανής φυλής είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα τα ράστα.
Σκανδιναβοί (Βίκινγκ);

[img]https://i.postimg.cc/4xgP4xV4/viki ... .jpg[/img]

[img]https://i.postimg.cc/hvm8gkG7/Did- ... .jpg[/img]
Για αυτό άλλωστε υπήρξε και κόμμωση των αρχαίων βίκινγκ Ρως και επιβιώνει ως κόμμωση και σήμερα στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικός ο παρακάτω πίνακας του 1880 του Klavdy Lebedev με θέμα ο Αυτοκράτορας Τσιμισκής συναντιέται με τον βασιλιά των Ρως Σβιατοσλάβο

Εικόνα
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 30 Δεκ 2023, 17:14

nowhere έγραψε:
30 Δεκ 2023, 17:06
δεν το πιασα,γιατί να μην τον έχουμε?μόνος του τους χρεώθηκε
Δεν είναι δουλειά κανενός να απολογηθεί για το τι κάνει ο κάθε βλαμμένος. :102:

Να απολογηθεί για τις πολιτικές του κράτους/κυβέρνησης που μας πλασάρει να το καταλάβω. Εδώ δεν απολογούνται οι πατριώτες του κώλου που μας σπασανε να αρχιδια με τον Κούλη και με το πόσο καλή διαχείριση έκανε στο μεταναστευτικό. Αντί αυτού, τώρα που η κυβέρνηση μας φορτώνει τους λαθραίους, μας λένε ότι η χώρα χρειάζεται εργατικά χέρια. :102:

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 30 Δεκ 2023, 17:16

Και φαντάσου στο τέλος ο νάνος να ερωτευτει και να παντρευτει καμια γιαπωνεζα :-?
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 30 Δεκ 2023, 17:16

https://avant-garde.com.cy/impossible-n ... hairstyles
Τέρμα οι διακρίσεις σε εργασία και σχολεία λόγω χτενίσματος
Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία που δέχεται ότι τα χτενίσματα συνδέονται με τη φυλή και προστατεύονται από τις διακρίσεις
Γράφει: The Impossible Works Team
04 Jul 2019
Ο νόμος της γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Χόλι Μίτσελ, από το Λος Αντζελες, μιας μαύρης γυναίκας που έχει τα μαλλιά της κοτσιδάκια, κάνει την Καλιφόρνια την πρώτη πόλιτεία που λέει ρητά ότι τα χτενίσματα αυτά συνδέονται με τη φυλή και επομένως προστατεύονται από τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας και στα σχολεία.

«Αλλάζουμε την πορεία της ιστορίας-ελπίζουμε-, σε όλη τη χώρα, αναγνωρίζοντας πως ό, τι έχει οριστεί ως επαγγελματικό στυλ μαλλιών και ενδυμασία στο χώρο εργασίας έχει ιστορικά βασιστεί σε ένα ευρωκεντρικό μοντέλο - βασισμένο σε ίσια μαλλιά» δήλωσε η Μίτσελ.

Η Στέφανι Χαντερ-Ρέι, που εργάζεται σε ένα μαγαζί μακιγιάζ, λέει ότι συνήθως έχει τα μαλλιά της πλεξούδα ή σε «άφρο» στυλ αλλά μια μέρα εμφανίστηκε στη δουλειά με τα μαλλιά ισιωμένα. Ο διευθυντής της, της είπε ότι τα μαλλιά της δεν φαίνονταν ποτέ άλλοτε τόσο φυσιολογικά.

«Με ενόχλησε», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της. «Τι σημαίνει "κανονικό"; Το φυσιολογικό σας δεν είναι το δικό μου φυσιολογικό. Το φυσιολογικό μου είναι το άφρο μου ή οι πλεξούδες μου».

Η Αλίκα Χάτσετ-Φολ, που διατηρεί κομμωτήριο στο Σακραμέντο, δήλωσε ότι πολλοί μαύροι άνδρες της ζητούν να τους κόψει τα μαλλιά τους επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Ο νέος νόμος της Καλιφόρνια, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020, είναι σημαντικός επειδή τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν ιστορικά θεωρήσει ότι τα μαλλιά είναι χαρακτηριστικό που μπορεί να αλλάξει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται για διακρίσεις σε βάρος του, λόγω κουρέματος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε πρόσφατα να ακούσει την περίπτωση μιας γυναίκας από την Αλαμπάμα που δήλωσε ότι δεν πήρε τη δουλειά επειδή αρνήθηκε να αλλάξει τα μαλλιά της.

Το ίδιο θέμα απασχόλησε την κοινή γνώμη τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ένας μαύρος παλαιστής σε σχολείο στο Νιου Τζέρσεϊ άκουσε έναν διαιτητή να του λέει ότι έπρεπε να κόψει τα ράστα κοτσιδάκια του αν ήθελε να αγωνιστεί.

«Η απόφασή του να χάσει ή όχι έναν αθλητικό αγώνα ή να χάσει την ταυτότητά του, νομίζω, ήταν μια υπόθεση που αφορούσε εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε ο Νιούσομ, προτού υπογράψει το νομοσχέδιο μαζί με τον Μίτσελ και έξι ακόμη υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Αν και η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία με ένα τέτοιο νόμο, η Νέα Υόρκη νωρίτερα φέτος εξέδωσε νομική καθοδήγηση που απαγορεύει τις διακρίσεις εναντίον κάποιου με βάση το χτένισμα.

Το νομοσχέδιο του Μίτσελ προσθέτει στους νόμους περί διακρίσεων του κράτους τη λέξη «φυλή» και περιλαμβάνει επίσης «χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συνδέονται ιστορικά με τη φυλή», συμπεριλαμβανομένης της υφής των μαλλιών και των προστατευτικών χτενισμάτων.

Πόσο πίσω τελικά το Ελλάντα?
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης » 30 Δεκ 2023, 17:19

Υδράργυρος έγραψε:
29 Δεκ 2023, 22:00
Otto Weininger έγραψε:
29 Δεκ 2023, 19:05
Η εν λόγω επιχειρηματίας, προσέλαβε μια υπάλληλο. Έτυχε να είναι μαύρη. Όταν έκανε τα μαλλιά της ραστα προφανώς της είπε να τα αλλάξει γιατί δεν ταιριάζει με το ύφος του μαγαζιού.
Αρνήθηκε και την απέλυσε.
Πήγε λοιπόν με την φαμελιά να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού (λες και όταν την προσέλαβε δεν ήταν μαύρη ξέρω γω). Ταυτόχρονα βιντεοσκοπουν (με ήχο μάλιστα) και στοχοποιούν το μαγαζί.

Αριστερά σιχαματα.

"Το θεωρω βρωμικο". Ενα τεμαχιο απο το 41%
Αν χάσει τη πελατεία της θα πάνε οι αντιρατσιστές να ψωνίσουν για στήριξη ;
Ειδικά αν πουλάει γυναικεία ρούχα , η μέση γυναίκα στην Ελλάδα ηλικίας 35-55 είναι ότι πιο περίεργο μπορείς να συναντήσεις . Εγώ στο ταξί προτιμώ να κουβαλώ πιτσιρίκες ή γιαγιάδες παρά το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ που έχει ΤΙΣ απαιτήσεις .

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 30 Δεκ 2023, 17:21

GoBzi έγραψε:
30 Δεκ 2023, 17:14
Δεν είναι δουλειά κανενός να απολογηθεί για το τι κάνει ο κάθε βλαμμένος. :102:

Να απολογηθεί για τις πολιτικές του κράτους/κυβέρνησης που μας πλασάρει να το καταλάβω. Εδώ δεν απολογούνται οι πατριώτες του κώλου που μας σπασανε να αρχιδια με τον Κούλη και με το πόσο καλή διαχείριση έκανε στο μεταναστευτικό. Αντί αυτού, τώρα που η κυβέρνηση μας φορτώνει τους λαθραίους, μας λένε ότι η χώρα χρειάζεται εργατικά χέρια. :102:
τότε τι δεν καταλαβαίνεις?

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 30 Δεκ 2023, 17:22

vag_el έγραψε:
30 Δεκ 2023, 17:16
Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία που δέχεται ότι τα χτενίσματα συνδέονται με τη φυλή και προστατεύονται από τις διακρίσεις
04 Jul 2019
Ο νόμος της γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Χόλι Μίτσελ, από το Λος Αντζελες, μιας μαύρης γυναίκας που έχει τα μαλλιά της κοτσιδάκια, κάνει την Καλιφόρνια την πρώτη πόλιτεία που λέει ρητά ότι τα χτενίσματα αυτά συνδέονται με τη φυλή και επομένως προστατεύονται από τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας και στα σχολεία.

«Αλλάζουμε την πορεία της ιστορίας-ελπίζουμε-, σε όλη τη χώρα, αναγνωρίζοντας πως ό, τι έχει οριστεί ως επαγγελματικό στυλ μαλλιών και ενδυμασία στο χώρο εργασίας έχει ιστορικά βασιστεί σε ένα ευρωκεντρικό μοντέλο - βασισμένο σε ίσια μαλλιά» δήλωσε η Μίτσελ.

Η Στέφανι Χαντερ-Ρέι, που εργάζεται σε ένα μαγαζί μακιγιάζ, λέει ότι συνήθως έχει τα μαλλιά της πλεξούδα ή σε «άφρο» στυλ αλλά μια μέρα εμφανίστηκε στη δουλειά με τα μαλλιά ισιωμένα. Ο διευθυντής της, της είπε ότι τα μαλλιά της δεν φαίνονταν ποτέ άλλοτε τόσο φυσιολογικά.

«Με ενόχλησε», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της. «Τι σημαίνει "κανονικό"; Το φυσιολογικό σας δεν είναι το δικό μου φυσιολογικό. Το φυσιολογικό μου είναι το άφρο μου ή οι πλεξούδες μου».

Η Αλίκα Χάτσετ-Φολ, που διατηρεί κομμωτήριο στο Σακραμέντο, δήλωσε ότι πολλοί μαύροι άνδρες της ζητούν να τους κόψει τα μαλλιά τους επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Ο νέος νόμος της Καλιφόρνια, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020, είναι σημαντικός επειδή τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν ιστορικά θεωρήσει ότι τα μαλλιά είναι χαρακτηριστικό που μπορεί να αλλάξει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται για διακρίσεις σε βάρος του, λόγω κουρέματος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε πρόσφατα να ακούσει την περίπτωση μιας γυναίκας από την Αλαμπάμα που δήλωσε ότι δεν πήρε τη δουλειά επειδή αρνήθηκε να αλλάξει τα μαλλιά της.

Το ίδιο θέμα απασχόλησε την κοινή γνώμη τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ένας μαύρος παλαιστής σε σχολείο στο Νιου Τζέρσεϊ άκουσε έναν διαιτητή να του λέει ότι έπρεπε να κόψει τα ράστα κοτσιδάκια του αν ήθελε να αγωνιστεί.

«Η απόφασή του να χάσει ή όχι έναν αθλητικό αγώνα ή να χάσει την ταυτότητά του, νομίζω, ήταν μια υπόθεση που αφορούσε εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε ο Νιούσομ, προτού υπογράψει το νομοσχέδιο μαζί με τον Μίτσελ και έξι ακόμη υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Αν και η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία με ένα τέτοιο νόμο, η Νέα Υόρκη νωρίτερα φέτος εξέδωσε νομική καθοδήγηση που απαγορεύει τις διακρίσεις εναντίον κάποιου με βάση το χτένισμα.

Το νομοσχέδιο του Μίτσελ προσθέτει στους νόμους περί διακρίσεων του κράτους τη λέξη «φυλή» και περιλαμβάνει επίσης «χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συνδέονται ιστορικά με τη φυλή», συμπεριλαμβανομένης της υφής των μαλλιών και των προστατευτικών χτενισμάτων.

Τύπε η Καλιφόρνια δέχεται ότι είσαι σκύλος επειδή σου αρέσει να γαβγίζεις.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Δεκ 2023, 17:23

Fata_Morgana έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:45
Fata_Morgana έγραψε:
30 Δεκ 2023, 16:33
Ε πως. Άμα το θέλει ο εργοδότης, τι έτσι αιντε άιντε;
Κάνω την αμυδρά υπόθεση ότι όσοι κατηγορούν τη συγκεκριμένη για ρατσισμό, πάνε στις δικές τους δουλειές στο πλαίσιο του ενδυματολογικού κώδικα που υπάρχει στην εταιρία και το προφίλ που πλασάρει. Όποιος το παίζει ελεύθερο πνεύμα, ας πάει όπως γουστάρει να ντύνεται/κουρεύεται/χτενίζεται στην πρώτη συνέντευξη/ραντεβού που θα κάνει. Και αν τον προσλάβουν, έχει καλώς.

Αν δεν το κάνει, θέλει απλώς να "τρουπώσει" και μετά να φωνάζει αγιούτο στους ρουβίκωνες για συμπαράσταση. Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέτε.
Όπως θέλω ντυνομαι στη δουλειά μου. Τώρα αν μια εταιρία έχει dresscode 1ον ενημερώνει από την αρχή και 2ον παρέχει στολή εργασίας στον υπάλληλο.
Στολές εργασίες παραχωρούνται μόνον σε s/m και πολυκαταστήματα ρε Μοργκάνα. Και δεν είναι "παραχώρηση" προς τους εργαζόμενους, είναι υποχρέωση των εργαζόμενων.

Και η πλειοψηφία των ανθρώπων, ντύνονται όπως ντύνονται και στην καθημερινότητα τους, στη δουλειά τους. Δηλαδή όπως ντύνονται για να πάνε να πιουν καφέ, ποτό κλπ

Και θα επαναλάβω το θέμα του τάργκετ γκρουπ της κάθε εταιρίας και φυσικά το πόστο που έχει ο καθένας στην παρούσα φάση. Και άλλο πράγμα είναι οι πιο κλασσικές, άλλο οι εναλλακτικές φάσεις.

Άλλο μια καλοφτιαγμένη γυαλιστερή ράστα και άλλο μια πλεγμένη τζίβα.

ΥΓ. Ειδικώς με τις δεύτερες, όταν είναι και κοντές, έχω θέμα. Μου θυμίζουν τεράστια ταραντούλα, που έχει κάτσει στο κεφάλι κάποιου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Δεκ 2023, 17:29

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
30 Δεκ 2023, 17:19
Υδράργυρος έγραψε:
29 Δεκ 2023, 22:00
Otto Weininger έγραψε:
29 Δεκ 2023, 19:05
Η εν λόγω επιχειρηματίας, προσέλαβε μια υπάλληλο. Έτυχε να είναι μαύρη. Όταν έκανε τα μαλλιά της ραστα προφανώς της είπε να τα αλλάξει γιατί δεν ταιριάζει με το ύφος του μαγαζιού.
Αρνήθηκε και την απέλυσε.
Πήγε λοιπόν με την φαμελιά να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού (λες και όταν την προσέλαβε δεν ήταν μαύρη ξέρω γω). Ταυτόχρονα βιντεοσκοπουν (με ήχο μάλιστα) και στοχοποιούν το μαγαζί.

Αριστερά σιχαματα.

"Το θεωρω βρωμικο". Ενα τεμαχιο απο το 41%
Αν χάσει τη πελατεία της θα πάνε οι αντιρατσιστές να ψωνίσουν για στήριξη ;
Ειδικά αν πουλάει γυναικεία ρούχα , η μέση γυναίκα στην Ελλάδα ηλικίας 35-55 είναι ότι πιο περίεργο μπορείς να συναντήσεις . Εγώ στο ταξί προτιμώ να κουβαλώ πιτσιρίκες ή γιαγιάδες παρά το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ που έχει ΤΙΣ απαιτήσεις .
Σιγά μη χάσει την πελατεία της. Τα ρούχα που φαίνονται, κάθε άλλο παρά χιπυσικ/μπόχο/έθνικ ή κάτι παρεμφερές δείχνουν. Απλά, διακριτικά ρούχα είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 30 Δεκ 2023, 17:34

GoBzi έγραψε:
30 Δεκ 2023, 17:22
vag_el έγραψε:
04 Jul 2019

Τύπε η Καλιφόρνια δέχεται ότι είσαι σκύλος επειδή σου αρέσει να γαβγίζεις.
Υπερβολές.........απλά δέχονται ότι είσαι άνθρωπος.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 30 Δεκ 2023, 17:42

γουφ?

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Δεκ 2023, 17:45

Sid Vicious έγραψε:
Και φαντάσου στο τέλος ο νάνος να ερωτευτει και να παντρευτει καμια γιαπωνεζα :-?
Γιατί όχι; Αφού δεν είμαι ρατσιστής.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 30 Δεκ 2023, 18:01

Ναύτης έγραψε:
29 Δεκ 2023, 19:59
Δεν έχουν δίκιο η απολυμένη και το σόι της. Την προσέλαβε καίτοι είναι έγχρωμη (άρα ρατσισμός δεν παίζει), την απέλυσε επειδή ζέχνει το κεφάλι της.
κατα ποσο ειναι ηθικο να το συζητησουμε ; :smt017

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών