έτσι ακριβώς.μέσα μαρτίου του 86 πρωτοεμφανίστηκαν.τα έφερε ένας τύπος παίζοντας αεροκιθάρα,ροκάς λέει ήταν αυτός.έτσι ξεκίνησαν όλαΑρίστος έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 04:20ΥΓ. Πλαστελινη λεγοταν στα ειτις το σαπουνακι σου ενω η λεξη φουντα δεν χρησιμοποιουνταν καθολου ουτε υπηρχε στην πιατσα η συγκεκριμενη ποικιλια, επιπλεον δεν κυκλοφορουσαν τοτε ναρκωτικα στην πλατεια στα Εξαρχεια, τουλαχιστον μεχρι το 1985 που ημουν εγω, κυκλοφορουσαν μονο στο Κολωνακι και στα διαφορα ροκ μπαρακια αλλα ανθιζαν στην Πλακα και στην Κυψελη, για να καταλαβεις τοτε η πλατεια δεν ηταν καν ροκ, ο Ασιμος επαιζε κατι σαν ροκ, μπαλαντα, απο δωδεκαμετρα η πλατεια δεν ειχε ιδεα. Οσο για μενα περασα απο τα ναρκωτικα για δυο χρονια ΠΡΙΝ παω στην πλατεια αλλα ευτυχως δεν ακουμπησα, μετα ουτε ζωγραφιστα, με κερναγαν και εδειχνα χαρακτηρα, οχι ομως στην πλατεια αυτα, στην πλατεια επιναν μπυρες με τα σουβλακια του Κωστα η πηγαιναν για κανα κρασι μετα στης Ξανθης, τα ναρκωτικα μπηκαν στην πλατεια μετα το 1986 και κυριως οταν εσκασαν μυτη στην Ομονοια οι Αλβανοι, ευτυχως προλαβαμε και ζησαμε τις καλες μερες της πλατειας πριν την εξαθλιωση, τη βρωμα και τα πρεζακια.
.
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
nowhere έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 06:16έτσι ακριβώς.μέσα μαρτίου του 86 πρωτοεμφανίστηκαν.τα έφερε ένας τύπος παίζοντας αεροκιθάρα,ροκάς λέει ήταν αυτός.έτσι ξεκίνησαν όλαΑρίστος έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 04:20ΥΓ. Πλαστελινη λεγοταν στα ειτις το σαπουνακι σου ενω η λεξη φουντα δεν χρησιμοποιουνταν καθολου ουτε υπηρχε στην πιατσα η συγκεκριμενη ποικιλια, επιπλεον δεν κυκλοφορουσαν τοτε ναρκωτικα στην πλατεια στα Εξαρχεια, τουλαχιστον μεχρι το 1985 που ημουν εγω, κυκλοφορουσαν μονο στο Κολωνακι και στα διαφορα ροκ μπαρακια αλλα ανθιζαν στην Πλακα και στην Κυψελη, για να καταλαβεις τοτε η πλατεια δεν ηταν καν ροκ, ο Ασιμος επαιζε κατι σαν ροκ, μπαλαντα, απο δωδεκαμετρα η πλατεια δεν ειχε ιδεα. Οσο για μενα περασα απο τα ναρκωτικα για δυο χρονια ΠΡΙΝ παω στην πλατεια αλλα ευτυχως δεν ακουμπησα, μετα ουτε ζωγραφιστα, με κερναγαν και εδειχνα χαρακτηρα, οχι ομως στην πλατεια αυτα, στην πλατεια επιναν μπυρες με τα σουβλακια του Κωστα η πηγαιναν για κανα κρασι μετα στης Ξανθης, τα ναρκωτικα μπηκαν στην πλατεια μετα το 1986 και κυριως οταν εσκασαν μυτη στην Ομονοια οι Αλβανοι, ευτυχως προλαβαμε και ζησαμε τις καλες μερες της πλατειας πριν την εξαθλιωση, τη βρωμα και τα πρεζακια.
.
Απο κυκλωματα εκτος φοιτητων μπηκε η πρεζα στα Εξαρχεια, ναρκεμποροι και τα ντιλερια τους, μετα ηρθαν και οι Αλβανοι και εδεσε το γλυκο. Οσοι ηθελαν ενας πολιτικοποιημενος χωρος να γινει αλητεια τα καταφεραν. Το ιδιο ισχυει και για τις σχολες που σημερα γινεται φουλ διακινηση, πριν τα τελη της δεκαετιας του 80 Πολυτεχνεια και Πανεπιστημια δεν γνωριζαν ουτε τη μυρωδια των ναρκωτικων.
.
μου αρεσει που έχεις και αυτή τη βεβαιότητα για το τι συνέβαινε πριν 3000 χρόνια ρε μπαγάσα
δεν έχουμε όλοι πρόσβαση στις πηγές σου 

Δεν ειναι καποιες μυστικες πηγες μπομπο.
.
.
τότε πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχω διαβάσει?
Aμα εχεις διαβασει ασε τα ναζακια και πες μας τη γνωμη σου.
.
.
την είπα την γνώμη μου.έχοντας μια άσχετη εικόνα για πράγματα που υποτίθεται έχεις ζήσει είναι αστείο να έχεις αυτή τη βεβαιότητα για το τι συνέβαινε πριν χιλιάδες χρόνια ανακαλύπτοντας στοιχεία που μόνο εσύ βλέπεις
Αυτο που λες εσυ ασχετη εικονα ειναι μια μεγαλη γκαμα στοιχειων.
Που ξεκινανε απο γραπτα κειμενα αρχαιων Ελληνων, ευρηματα ελληνορωμαικων κεφαλων και συχνες απεικονισεις γενειοφορων με μεσογειακα και ευρωπαικα χαρακτηριστικα στο Μεξικο και φτανουν σε μουμιες με ξανθα και κοκκινα μαλλια στην Αμερικη η σε μουμιες με νικοτινη και κοκαινη στην Αιγυπτο.
Εσυ τι στοιχεια εχεις;
Τις μελιτζανες που δεν τρωγαν οι Αιγυπτιοι;
.
Η εικόνα με τα φίδια είναι πειραγμένη αρκετά και όντως θέλει μπόλικη φαντασία-ευσεβή πόθο για να δει κανείς εκεί ανανάδες και παπάγιες, πειραγμένη σε σχέση την πρωτότυπη τοιχογραφία που έβαλες εννοώ. Στο άγαλμα του πιτσιρικά, τραβηγμένο από τα μαλλιά, να το πει κανείς ανανά. Όντως πιο πολύ μοιάζει με τσαμπί, όπως λέει κι ο Λέπο, ή κουκουνάρι, ή κανένα πουγκί ξέρω 'γω. Ανανά θα το έλεγες μόνο αν είχε βρεθεί σε καμμιά Βραζιλία, κι αυτό απλώς συνειρμικά (ή συγκειμενικά ή... δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη λέξη, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ, χαζός δεν είσαι. Όχι τόσο πολύ, δηλαδή.).hellegennes έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 14:43Κουκουνάρια είναι, βέβαια, για την Ρώμη μιλάμε άλλωστε, που είναι συνυφασμένη με τα πεύκα. Ομολογουμένως ο ανανάς μοιάζει με κουκουνάρι, δεν είναι τυχαίο που τον ονόμασαν pineapple. Το μέγεθος που απεικονίζεται ταιριάζει μια χαρά σε κουκουνάρι, καθόλου σε ανανά.
Αυτά τα "πιάνομαι απ' τα μαλλιά" με κάθε λεπτομέρεια που βρίσκει κανείς, κάνει ακόμα πιο ανόητο το σενάριο της προκολομβιανής επαφής Νοτιοευρωπαίων με Αμερικάνους. Προσθέτουμε έναν ακόμη λαό που δεν έχει γράψει τίποτα για την Αμερική, τίποτα για ανανάδες, τίποτα για το ταξίδι και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Το μόνο που επέλεξαν να κάνουν ήταν να απεικονίσουν έναν ανανά σε ένα ψηφιδωτό.
Και φυσικά, η έλλειψη άλλων αναφορών σε μια περίοδο μάλιστα για την οποία υπάρχουν καταγραφές σχεδόν για τα πάντα, είναι σημαντική. Significant δηλαδή, για να καταλαβαινόμαστε κιόλας.

Το ψηφιδωτό όμως είναι άλλη ιστορία. Το μπακλαβαδωτό σχήμα με τις βούλες στα καρέ, το φύλλωμα από πάνω, το χρώμα, το σχήμα... όλα θυμίζουν ανανά. Δείξε την εικόνα σε 50 ανθρώπους, και πες μου πόσοι θα σου πούνε ότι βλέπουν κουκουνάρι, χειροβομβίδα, ρολό χοιρινό σε διχτάκι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και όχι έναν ανανά. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί στο τραπέζι, αλλά έίναι 99% ανανάς και 1% οτιδήποτε άλλο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Μοιάζει με ανανά, συμπτωματικά. Άλλωστε, ξαναλέω, γι' αυτό ονόμασαν τον ανανά pineapple.Isildur έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 08:02Το ψηφιδωτό όμως είναι άλλη ιστορία. Το μπακλαβαδωτό σχήμα με τις βούλες στα καρέ, το φύλλωμα από πάνω, το χρώμα, το σχήμα... όλα θυμίζουν ανανά. Δείξε την εικόνα σε 50 ανθρώπους, και πες μου πόσοι θα σου πούνε ότι βλέπουν κουκουνάρι, χειροβομβίδα, ρολό χοιρινό σε διχτάκι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και όχι έναν ανανά. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί στο τραπέζι, αλλά έίναι 99% ανανάς και 1% οτιδήποτε άλλο.
Είναι όμως απλή ομοιότητα:
Αυτά από πίσω είναι ή φύλλα ή πευκοβελόνες. Το μέγεθος της ψηφίδας δεν επιτρέπει περισσότερη ανάλυση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Και εμένα ανανάς μου φαινότανε. Αλλά ο μπουγατσοχαλβάς έχει δίκιο. Ο ανανάς είναι μεγαλύτερος, με μεγάλο κοτσάνι και όχι απαραίτητα κωνικός.Isildur έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 08:02Το ψηφιδωτό όμως είναι άλλη ιστορία. Το μπακλαβαδωτό σχήμα με τις βούλες στα καρέ, το φύλλωμα από πάνω, το χρώμα, το σχήμα... όλα θυμίζουν ανανά. Δείξε την εικόνα σε 50 ανθρώπους, και πες μου πόσοι θα σου πούνε ότι βλέπουν κουκουνάρι, χειροβομβίδα, ρολό χοιρινό σε διχτάκι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και όχι έναν ανανά.

Και το χρώμα; Αφού είναι έγχρωμο το ψηφιδωτό, γιατί δεν το κάνανε πράσινο ή γκρικαφεμαύρο, όπως γίνονται όταν ωριμάσουν;hellegennes έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 08:52Μοιάζει με ανανά, συμπτωματικά. Άλλωστε, ξαναλέω, γι' αυτό ονόμασαν τον ανανά pineapple.Isildur έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 08:02Το ψηφιδωτό όμως είναι άλλη ιστορία. Το μπακλαβαδωτό σχήμα με τις βούλες στα καρέ, το φύλλωμα από πάνω, το χρώμα, το σχήμα... όλα θυμίζουν ανανά. Δείξε την εικόνα σε 50 ανθρώπους, και πες μου πόσοι θα σου πούνε ότι βλέπουν κουκουνάρι, χειροβομβίδα, ρολό χοιρινό σε διχτάκι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και όχι έναν ανανά. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εκεί στο τραπέζι, αλλά έίναι 99% ανανάς και 1% οτιδήποτε άλλο.
Είναι όμως απλή ομοιότητα:
Αυτά από πίσω είναι ή φύλλα ή πευκοβελόνες. Το μέγεθος της ψηφίδας δεν επιτρέπει περισσότερη ανάλυση.
Δεν ξέρω, κι εμένα μού φαίνεται πολύ κουφό να είναι ανανάς, απλά θυμίζει απίστευτα ανανά. Τα δε φύλλα, συνήθως δεν συνοδεύουν τα κουκουνάρια. Τι συνήθως δηλαδή; Ποτέ.

Ναι μωρέ, το πιθανότερο είναι αυτό που λέει. Και είναι και όλα τα άλλα που συμφώνησα κι εγώ πιο πάνω, η έλλειψη άλλων αναφορών σε τόσους αιώνες κλπ. Απλά, η ομοιότης είναι εκπληκτική. Και αυτό που είπα ισχύει βέβαια: δείξε το σε όσους θέλεις, χωρίς την υπόλοιπη κουβέντα και τις άλλες παραμέτρους που λέμε, και πες μου πόσοι δεν θα πούνε ότι είναι ανανάς.Καβαλάρης έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 09:01Και εμένα ανανάς μου φαινότανε. Αλλά ο μπουγατσοχαλβάς έχει δίκιο. Ο ανανάς είναι μεγαλύτερος, με μεγάλο κοτσάνι και όχι απαραίτητα κωνικός.Isildur έγραψε: ↑31 Δεκ 2023, 08:02Το ψηφιδωτό όμως είναι άλλη ιστορία. Το μπακλαβαδωτό σχήμα με τις βούλες στα καρέ, το φύλλωμα από πάνω, το χρώμα, το σχήμα... όλα θυμίζουν ανανά. Δείξε την εικόνα σε 50 ανθρώπους, και πες μου πόσοι θα σου πούνε ότι βλέπουν κουκουνάρι, χειροβομβίδα, ρολό χοιρινό σε διχτάκι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και όχι έναν ανανά.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες τρώγανε ξαπλωμένοι;
από Antipnevma » 28 Απρ 2024, 19:55 » σε Ιστορία - 1 Απαντήσεις
- 530 Προβολές
-