Στοχοποίηση επιχειρηματία.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Στοχοποίηση επιχειρηματία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Δεκ 2023, 17:12

hellegennes έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:49
Άλλο ρώτησα εγώ. Έχει δίκιο να μην προσλάβει ή να απολύσει μαύρη με την αιτιολογία ότι οι πελάτες της θα νιώθουν αποστροφή επειδή είναι μαύρη;
Για το νομικό μέρος του πράγματος δεν έχω ιδέα. Οπότε θα περιοριστώ στο ηθικό.

Έστω ότι έχεις κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έχεις προσλάβει υπάλληλο από το γειτονιά. Ο υπάλληλος αυτός κολλάει μια σοβαρή μεταδοτική αρρώστια, πχ έιτζ . Επειδή είναι γνωστός με τους πελάτες σου και το ξέρουν όλοι στη γειτονιά, σταματούν αρκετοί από αυτούς να ψωνίζουν.

Τι πρέπει να κάνεις; Το ηθικό είναι να στηρίξεις τον υπάλληλο ο οποίος εκτός του σοβαρού ζητήματος υγείας που θα αντιμετωπίσει, δεν θα πρέπει να βρεθεί και άνεργος. Μέχρι ποιου σημείου όμως θα μπορέσεις να τον υποστηρίξεις; Θα διακινδυνεύσεις την λειτουργία της επιχείρισης; Εκεί μπορεί να τρώνε ψωμί και άλλοι υπάλληλοι και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Επειδή είσαι ακέραιος χαρακτήρας, όχι απλά δεν τον διώχνεις, αλλά προσπαθείς κατά το δυνατό να εκπαιδεύσεις και τους πελάτες σου, αυτούς τουλάχιστον που γνωρίζεις καλά και για μεγάλο διάστημα, στο να μην φοβούνται αδικαιολόγητα και να του φερθούν φυσιολογικά. Αυτά βέβαια σε έναν ιδανικό κόσμο. Επίσης σε έναν ιδανικό κόσμο ο υπάλληλός σου παίρνει κάθε απαιτούμενο μέτρο προκειμένου να μην μεταδώσει την ασθένεια. Αν όμως ο υπάλληλος είναι από το χαρακτήρα του λίγο αδιάφορος και απρόσεκτος τι γίνεται; Θα αναγκαστείς σε απόλυση όσο κι αν δεν σου αρέσει.

Πρόσεξε όμως. Στο παράδειγμά μου ο υπάλληλός σου δεν έχει επιλογές ως προς την ασθένεια. Η κοπέλα του νήματος δεν είναι στην ίδια ακριβώς θέση.

Επίσης από αυτά που έγραψα στις άλλες απαντήσεις καταλαβαίνεις ότι εννοώ πως αν ξεπεράσουμε το ηθικό ζήτημα, η πρακτική του να απολύεται υπάλληλος επειδή δεν αρέσει στους πελάτες είναι πολύ συνηθισμένη.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 31 Δεκ 2023, 17:13

Fata_Morgana έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:58
ST48410 έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:52
Fata_Morgana έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:30
Δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να τίθεται θέμα απόλυσης επειδή δεν αρέσουν τα μαλλιά στον εργοδότη ή στους πελάτες. Είναι δυνατόν να δεις κάτι στη βιτρίνα να σ αρέσει, να μπεις να ψωνίσεις και να φύγεις επειδή η πωλήτρια έχει ράστα μαλλια και με αυτότο σκεπτικό να σε απολύσει η εργοδότρια; ότι είσαι βρώμικη; και να θεωρείται και νορμάλ; όντως τώρα;και θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή χώρα;
Δεν είναι θέμα Ευρωπαϊκής χώρας. Είναι δυνατό να βλέπεις ειδήσεις από το τάδε κανάλι επειδή σου αρέσει ο παρουσιαστής, να βλέπεις την τάδε σειρά επειδή σου αρέσει η ηθοποιός, να πηγαίνεις στο τάδε ξενυχτάδικο επειδή σου αρέσει η εμφάνιση του τραγουδιστή ή της τραγουδίστριας, να πηγαίνεις στο τάδε μπαρ επειδή σου αρέσει η εμφάνιση της μπαρ γούμαν κλπ κλπ κλπ.

Δεν σου λέω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, ηθικό ή ανήθικο. Αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γιατί να μην μπορεί να δουλέψει σε μπαλέτο και η κοπελίτσα είναι είναι κακάσχημη και υπερβολικά υπέρβαρη αφού γουστάρει το χορό τόσο πολύ; Ε, δε θα την πάρουν, ας μην υποκρινόμαστε. Εκεί μας φαίνεται φυσιολογικό και ΟΚ, ενώ αν σε κατάστημα με ρούχα ζητήσουν κάποια πράγματα για την εμφάνιση μας φαίνεται ως αποτέλεσμα Βαλκανική νοοτροπίας;
Μα είναι αποτέλεσμα βαλκανικής νοοτροπίας. Θα πας σε ευρωπαϊκή χώρα και θα δεις και πωλήτρια με ράστα, και υπέρβαρη να σερβίρει και γκέι να εξυπηρετεί και Ινδό γιατρό σε νοσοκομείο και μαύρο ταμια σε τράπεζα κτλ κτλ. Το ξέρεις ότι έτσι είναι.
Ισχυει αυτο , αλλα εδω στον 1ο κοσμο. Στον 2ο κοσμο πχ βαλκανια, ο καθενας βγαζει τα κομπλεξ του στο θεμα της εμφανισης.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 31 Δεκ 2023, 17:14

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:37
Dwarven Blacksmith έγραψε:
29 Δεκ 2023, 19:41
GoBzi έγραψε:
29 Δεκ 2023, 19:34

Ε ας πιάσει δουλεία σε ενα μαγαζί για τζιβάτους. :102:
Ή ας παντρευτεί και το γιο του Σόρος, δεν με απασχολεί να λύσω το βιοποριστικό πρόβλημα της συγκεκριμένης, η οποία μπορεί απλά να κάνει και το κομμάτι της.

Το θέμα είναι ότι το μαλλί των περισσότερων μαύρων έχει άλλη υφή και δεν γίνεται να μην θεωρούνται μεηνστρημ/σικ τα κουρέματα που είναι πιο φυσικά για αυτή την υφή. Οπότε άμα υπάρχει όρεξη για στοχοποίηση, κατά τη γνώμη μου για καλό είναι.
Στοχοποίηση για τί;

Με ποια λογική ό,τι θεωρείται μέηνστρημ/σικ από τους μαύρους είναι οκ και δεν είναι οκ ό,τι θεωρείται μένστρημ/σικ από τους λευκούς καταστηματάρχες; :lol:

Σε μαγαζί ρούχων για μέηνστρημ/σικ λευκούς πήγε να δουλέψει η μαύρη. Και πήγε η μανούλα να ζητήσει εξηγήσεις για την μέηνστρημ λευκή άποψη.

Ρε δεν πάνε όλοι οι μέηνστρημ της κωλοπετεινίτσας να πλέξουν τις ορθές απόψεις τους ράστα; Με έθνικ εξτέ ή όχι.
Γιατί γύρισες πίσω να ξεθάψεις ρε θεία, δεν σου έφταναν τα καινούρια;

Να προστεθούν τα μέηνστρημ/σικ να έχουμε μια ανανεωμένη, μεγαλύτερη λίστα, αυτό λέμε, όχι να θεωρείται του ενός και όχι του άλλου. Δεν ξέρω που το είδες αυτό και το έβαλες.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Δεκ 2023, 17:14

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:59
Η προσωπική μου πάντως άποψη είναι ότι οι πελάτες γενικώς, δεν ενδιαφέρονται τόσο για το χρώμα όσο για το γενικότερο στυλάκι του προσωπικού και της εξυπηρέτησης γενικότερα. Αν είναι συμβατό με το περιβάλλον της επιχείρησης, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Έτσι νομίζω κι εγώ. Και για αυτό θεωρώ τα περί ρατσισμού υπερβολικά σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2023, 17:24

ST48410 έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:14
ΓΑΛΗ έγραψε:
Η προσωπική μου πάντως άποψη είναι ότι οι πελάτες γενικώς, δεν ενδιαφέρονται τόσο για το χρώμα όσο για το γενικότερο στυλάκι του προσωπικού και της εξυπηρέτησης γενικότερα. Αν είναι συμβατό με το περιβάλλον της επιχείρησης, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Έτσι νομίζω κι εγώ. Και για αυτό θεωρώ τα περί ρατσισμού υπερβολικά σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
Συνεχίζω επίσης να πιστεύω ότι πριν την απόλυση, η εργοδότρια δεν την απέλυσε επειδή πήγε στο μαγαζί με ράστα αλλά επειδή της έκανε σύσταση να αλλάξει κόμμωση και η εργαζόμενη δεν δέχτηκε.

Κάπου το διάβασα αλλά δεν θυμάμαι που, αν το βρω θα το αναρτήσω. Και κάτι που πέρασε στα ψιλά γράμματα από το βίντεο. Η μανούλα της κοπελιάς είναι ξεκάθαρο ότι είχε ράστα που ξέπλεξε πριν πάει με το οικογενειακό "συνεργείο" για την καταγγελία. Γιατί την ξέπλεξε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 31 Δεκ 2023, 17:28

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:24
ST48410 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Συνεχίζω επίσης να πιστεύω ότι πριν την απόλυση, η εργοδότρια δεν την απέλυσε επειδή πήγε στο μαγαζί με ράστα αλλά επειδή της έκανε σύσταση να αλλάξει κόμμωση και η εργαζόμενη δεν δέχτηκε.

Κάπου το διάβασα αλλά δεν θυμάμαι που, αν το βρω θα το αναρτήσω. Και κάτι που πέρασε στα ψιλά γράμματα από το βίντεο. Η μανούλα της κοπελιάς είναι ξεκάθαρο ότι είχε ράστα που ξέπλεξε πριν πάει με το οικογενειακό "συνεργείο" για την καταγγελία. Γιατί την ξέπλεξε;
Οχι Γιαννης Γιαννακης
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2023, 17:28

Με λίγα λόγια, κάπου έχω την εντύπωση ότι θα πάει κουβά η όλη φάση, όταν περάσει το ενθουσιώδες/μηχανιστικό/απολύτως σύνηθες κύμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 31 Δεκ 2023, 17:29

Εξαρχής οι πιθανότητες ήταν να πάει κουβά.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 31 Δεκ 2023, 17:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:02
Fata_Morgana έγραψε:
Μα είναι αποτέλεσμα βαλκανικής νοοτροπίας. Θα πας σε ευρωπαϊκή χώρα και θα δεις και πωλήτρια με ράστα, και υπέρβαρη να σερβίρει και γκέι να εξυπηρετεί και Ινδό γιατρό σε νοσοκομείο και μαύρο ταμια σε τράπεζα κτλ κτλ. Το ξέρεις ότι έτσι είναι.
Όπα ρε κοσμοπολίτισσα. Τη Μοργκάνα περιμέναμε να μας κάνει αντιβαλκανικά σεμινάρια.

Ξεπέρασε πρώτα τα αγρινιώτικα σύνδρομα γλυκειά μου και ίσως καταφέρεις κάτι καλύτερο. :lol:
Απ ότι βλέπεις τα σύνδρομα ανήκουν στους πρωτευουσιάνους. Kisses babe.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2023, 17:30

Οργισμένος έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:28
ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:24
ST48410 έγραψε:

Οχι Γιαννης Γιαννακης
Άσ' το ρε οργισμένε κωλοπετεινιτσιώτη. Άσ' το. Άντε να παίξεις τον προχώ σε τίποτα ξέμπαρκα αντιφά σουηδάκια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2023, 17:33

Fata_Morgana έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:02
Fata_Morgana έγραψε:
Όπα ρε κοσμοπολίτισσα. Τη Μοργκάνα περιμέναμε να μας κάνει αντιβαλκανικά σεμινάρια.

Ξεπέρασε πρώτα τα αγρινιώτικα σύνδρομα γλυκειά μου και ίσως καταφέρεις κάτι καλύτερο. :lol:
Απ ότι βλέπεις τα σύνδρομα ανήκουν στους πρωτευουσιάνους. Kisses babe.
Δεν δήλωσα ποτέ "πρωτευουσιάνα". :lol:

Όσοι δηλώνουν πρωτευουσιάνοι καμαρωτά, είναι κωλοπετεινιτσιώτες αρχοντοχωριάτες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2023, 17:58

Το θέμα είναι ότι το μαλλί των περισσότερων μαύρων έχει άλλη υφή και δεν γίνεται να μην θεωρούνται μεηνστρημ/σικ τα κουρέματα που είναι πιο φυσικά για αυτή την υφή. Οπότε άμα υπάρχει όρεξη για στοχοποίηση, κατά τη γνώμη μου για καλό είναι.
Και πάλι είσαι εκτός θέματος. Μπλέκεις τα μεηνστρημ κουρέματα που είναι τσι μοδός, με τις πρακτικές κομμώσεις άλλων εποχών και άλλων συνθηκών ζωής και καθαριότητας. Και στη δύση, οι γυναίκες που δούλευαν σε χωράφια, εργοστάσια κλπ έκαναν τα μαλλιά τους πλεξούδες και φόραγαν τσεμπέρια για να τα προστατεύουν από βρωμιές, σκόνη κλπ. Αλλά είναι πιο εύκολο να λύσεις μια πλεξούδα το βράδυ και να τη βουρτσίσεις, παρά να κάνεις μια τετράμηνη ή εξάμηνη εφαρμογή για μακριά μαλλιά, που ούτε βούρτσίσματος ούτε λουσίματος επιδέχεται.

Και είναι άλλο πράγμα το ρασταφάρι πρότζεκτ που απαιτεί πολύωρη επεξεργασία (λόγω ακριβώς της διαφορετικής υφής που αναφέρεις) και ξεκινά από τις ρίζες, από μια απλή αλογοουρά και τα πλεξιδάκια της. Το δεύτερο σαφώς και είναι πολύ πιο εύκολο και για ξέπλεγμα και για λούσιμο και βούρτσισμα και για ό,τι συνεπάγεται το οποιοδήποτε φρεσκάρισμα του μαλλιού.

Ενιγουέι, εγώ έχω πετύχει ρασταφάριανς άντρες και γυναίκες σε φρη διακοπές και ναι, μυρίζουν.

Και όταν γράφω "μυρίζουν" δεν εννοώ ότι μοσχοβολάνε.

Και ακριβώς γι' αυτό χαρακτηρίζω όλους τους προχώ τρυφερόποδους ως μυρωδιάδες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2023, 18:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2023, 16:37

Ή ας παντρευτεί και το γιο του Σόρος, δεν με απασχολεί να λύσω το βιοποριστικό πρόβλημα της συγκεκριμένης, η οποία μπορεί απλά να κάνει και το κομμάτι της.

Στοχοποίηση για τί;

Με ποια λογική ό,τι θεωρείται μέηνστρημ/σικ από τους μαύρους είναι οκ και δεν είναι οκ ό,τι θεωρείται μένστρημ/σικ από τους λευκούς καταστηματάρχες; :lol:

Σε μαγαζί ρούχων για μέηνστρημ/σικ λευκούς πήγε να δουλέψει η μαύρη. Και πήγε η μανούλα να ζητήσει εξηγήσεις για την μέηνστρημ λευκή άποψη.

Ρε δεν πάνε όλοι οι μέηνστρημ της κωλοπετεινίτσας να πλέξουν τις ορθές απόψεις τους ράστα; Με έθνικ εξτέ ή όχι.
Γιατί γύρισες πίσω να ξεθάψεις ρε θεία, δεν σου έφταναν τα καινούρια;

Να προστεθούν τα μέηνστρημ/σικ να έχουμε μια ανανεωμένη, μεγαλύτερη λίστα, αυτό λέμε, όχι να θεωρείται του ενός και όχι του άλλου. Δεν ξέρω που το είδες αυτό και το έβαλες.
Τα... μεηνστρημ/σικ να τα προσθέσεις εσύ μπαρμπιμι νάνε. Δικός σου προσδιορισμός για να το παίξεις τρεντυ πνεύμα στη θεια ήταν.

Σε κάθε περίπτωση, βρίσκω πάντα απολαυστικό το να μιλάνε για δυτικό μεηνστρημ/σικ τα κινεζονιτζάκια. :hebit:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 31 Δεκ 2023, 18:14

Οργισμένος έγραψε:
31 Δεκ 2023, 17:13

Ισχυει αυτο , αλλα εδω στον 1ο κοσμο. Στον 2ο κοσμο πχ βαλκανια, ο καθενας βγαζει τα κομπλεξ του στο θεμα της εμφανισης.
Είναι η κουλτούρα μας, δεν πιστεύω να είσαι κανας ρατσίσταρος που έχει πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 31 Δεκ 2023, 18:16

Fata_Morgana έγραψε:

Ποιές Ευρωπαικές χώρες έχετε επισκεφτεί;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών