Χειροτονία γυναικών
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Χειροτονία γυναικών
Η γυνή με τα σκεύη της και ο άνδρας με τα δικά του. Έτσι λέει ο απόστολος Παύλος
Υπάρχει σαφής διαχωρισμός της λειτουργίας των φύλων μετά την πτώση, η συνέπεια δηλαδή της πτώσης, της απομάκρυνσης από την επικοινωνία με το Πνεύμα του Θεού.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
αυτό πάντως είναι περίεργο που το λες. Στην πραγματικότητα κάποιες διδαχές τις ακολουθούμε εθιμοτυπικά, κάποιες τις έχουμε απλά αγνοήσει εντελώς πλέον. Νομίζω εστιάζεις σε εκείνες που ακόμα δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ.
Δεν το λέω προσωπικά για εσένα και δεν είμαι η μπριτανικα, λέω την άποψή μου για τον κόσμο που ζω, πες και εσύ την δική σου για το ίδιο πράγμα αν θες, όχι εσύ τι κάνεις, μήπως και συνεννοηθούμε

- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Aν επιτραπεί η χειροτονία γυναικών θα πρέπει οι ιέρειες να φέρουν και γενειάδα;
Αν είναι καμια φορουμίτισσα πάντως δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς αυτό.
Αν είναι καμια φορουμίτισσα πάντως δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς αυτό.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Ποιές ας πούμε είναι οι διδαχές που ακολουθούμε εθιμοτυπικά?
Η χειροτονία των γυναικών ας πούμε που συζητάμε εδώ πέρα, από όσα ξέρω, και ως μέλος της Εκκλησίας, δεν στηρίζεται σε καμιά Παράδοση της Εκκλησίας.
Το τί συμβαίνει με το θέμα των διακονισσών από την άλλη-που δεν αφορά όμως χειροτονία γυναικών-είναι άξιο μελέτης της εκκλησιαστικής ιστορίας για να βγουν συμπεράσματα πιο σαφή ως προς το πώς δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη και πώς διαμορφώθηκε στις εκάστοτε περιόδους.
Εσύ, για ποιά εθιμοτυπικά μιλάς?
Η χειροτονία των γυναικών ας πούμε που συζητάμε εδώ πέρα, από όσα ξέρω, και ως μέλος της Εκκλησίας, δεν στηρίζεται σε καμιά Παράδοση της Εκκλησίας.
Το τί συμβαίνει με το θέμα των διακονισσών από την άλλη-που δεν αφορά όμως χειροτονία γυναικών-είναι άξιο μελέτης της εκκλησιαστικής ιστορίας για να βγουν συμπεράσματα πιο σαφή ως προς το πώς δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη και πώς διαμορφώθηκε στις εκάστοτε περιόδους.
Εσύ, για ποιά εθιμοτυπικά μιλάς?
στο νήμα βρέθηκα απο σπόντα, δεν έλεγα για την χειροτονία, ήρθαμε μετά εδώ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, λύνουμε τα αιώνια δεσμά κλπ, αλλά μην τα πάμε ένα ένα, γενικά τι λες, κρατάμε τις παραδόσεις όλες ή επιλεκτικά;
Φοβούμαι ότι παρενοήθην. Δεν ισχυρίσθην ότι έχω αναγνώσει όλα τα ιερά κείμενα της θρησκείας μας.Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Νοέμ 2018, 20:15Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σαλίβερο, που κάνουν πως γνωρίζουν από κάτι που άκουσαν ή διάβασαν επιμερους κάπου ή που τους είπε καποιος άλλος σε ένα φόρουμ ή που φαντάστηκαν (βασικά αυτό), υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έχουν κάτσει να διαβάσουν Εκκλησιαστική Ιστορία για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους
Το (ίσως απλοϊκό) παράδειγμά μου δεν έχει να κάνει με την ισχύ του επιστημονικώς αποδεδειγμένου φαινομένου του "τηλεφώνου".
Μπορείς κι εσύ να το επαληθεύσεις, κατά τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό σου, ψιθυρίζοντας κάτι σε κάποια παρακείμενη γιαγιούλα, και να παρατηρήσεις πώς θα εξελιχθεί, μεταδιδόμενο από γιαγιούλαν εις παπούλην κλπ κλπ.
Πάνος Σκουρλέτης
εγώ σε διαβάζω σάλι και καταλαβαίνω οτι ο Χριστός είπε, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τί. Πες ότι δεν εννοούσες αυτά που είπες για τον σούπερμαν αλλιώς θα μαλώσουμε.
Σαλίβερε, με σαχλές ειρωνίες και παιδιάστικες αντιδράσεις, δεν γελοιποιείς μόνο τις απόψεις σου, γελοιποιείς βασικά τον εαυτό σου, αλλάργα και κάτσε κοντά με όσους αρέσκονται σε γελοίες συναναστροφές
Εναον, δεν καταλαβαίνω τί λες, άμα το ξεκαθαρίσεις και μπορώ να σου απαντήσω κάπου, ευχαρίστως
Εναον, δεν καταλαβαίνω τί λες, άμα το ξεκαθαρίσεις και μπορώ να σου απαντήσω κάπου, ευχαρίστως

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 10 Νοέμ 2018, 20:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μπορεί, αντιθέτως, να επιβληθεί εις τους άρρενας ιερείς να κάνουν περμανάντ

Πάνος Σκουρλέτης
Αυτά τα είπε ο Νίτσε, αγαπητέ εν Θεώ συμφορουμίτα, όχι ο Χριστός,ο οποίος αντιθέτως ανεφέρθη εις τον Γκαούρ-Ταρζάν.
Πάνος Σκουρλέτης
Αποφεύγεις να θέσεις τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, φιλτάτη.
Πάνος Σκουρλέτης
Τον γάμο εννοείς?
Αυτό είναι απαντημένο μέσα από το γεγονός της Οικονομίας που εφαρμόζεται στην Εκκλησία ανα περιόδους και ανα πρόσωπο/κατάσταση για ορισμένα θέματα, όχι αυθαίρετα αλλά μέσα στο σύνολο της θεώρησης των θεολογικών πραγμάτων και των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν
Αυτό είναι απαντημένο μέσα από το γεγονός της Οικονομίας που εφαρμόζεται στην Εκκλησία ανα περιόδους και ανα πρόσωπο/κατάσταση για ορισμένα θέματα, όχι αυθαίρετα αλλά μέσα στο σύνολο της θεώρησης των θεολογικών πραγμάτων και των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν
και μετά τα λέω εγώ μπερδεμέναΣουβλίτσα έγραψε: ↑10 Νοέμ 2018, 20:43Τον γάμο εννοείς?

με άλλα λόγια καλά κάναμε, σαχλαμάρες έλεγαν, αυτό λές;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τα φαύλα ή τα κρείττονα; Τι πηγάζει εκ των γυναικών;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 24 Μαρ 2025, 22:40 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 1 Απαντήσεις
- 165 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
24 Μαρ 2025, 22:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ποσοστά ανδρών/γυναικών σε φόρα & social media
από micmic » 14 Ιουν 2024, 11:43 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 189 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon