Κουτσούμπας για γάμο ομοφυλόφιλων: «Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Σενέκας

Re: Κουτσούμπας για γάμο ομοφυλόφιλων: «Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 18 Ιαν 2024, 23:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
18 Ιαν 2024, 23:14
Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Ιαν 2024, 23:12
Σενέκας έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:41

το κκε δεν κάνει τέτοιες ιδεολογικές εκπτώσεις, το κκε δεν το πολυνοιάζει αν σας αποξενώσει εσάς του προχω κουμμουνιστές, και ως ένα βαθμό δε σας θέλει κιόλας
Καλά εμένα σίγουρα δε με θέλει, το ότι είμαι λιγό πρωχό είναι πταίσμα μπροστά σε όλα τ' άλλα που με κάνουν purgeworthy.
Δεν είστε προχώ, είστε πτωχό τω πνεύματι.
πσσσσ! τι ειπεεεεε!

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Κουτσούμπας για γάμο ομοφυλόφιλων: «Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 18 Ιαν 2024, 23:28

Ετσι απλά μου πετάς το συλλογικό χαρακτηρισμό και βρισίδι μετά από τόσο χρόνια;
Έχουμε κι ένα τελετουργικό σε αυτό το πχόρουμ, που είναι η φαινομενικά εύκολη ερώτηση "διευκρίνησε λίγο τι εννοείς" με το τεράστιο αμόνι να αιωρείται επισφαλώς από πάνω;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιαν 2024, 23:34

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:27
hellegennes έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:04
18 Ιαν 2024, 21:59

Το αν βρίσκει οποιοσδήποτε το λόγο να κάνει οτιδηποτε, είναι προσωπικό του ζήτημα. Το θέμα είναι να έχει το δικαίωμα για να αποφασίζει. Τουλάχιστον πρέπει και τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια αναγνωρισμένα δικαιώματα, να μπορούν να πάνε σε ένα νοσοκομείο, κληρονομικά και χίλια δυο. Από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση, αλλά όταν ο κουτσουμπας αρνείται ακόμα κι αυτό, μιλάμε για σταλινοκρετινο.
Τα δικαιώματα μπορούν -και οφείλουν- να λυθούν νομοθετικά για οποιονδήποτε βρίσκεται σε οποιαδήποτε είδους σχέση. Δεν βρίσκω γιατί να χρειάζεται γάμος ή σύμφωνο ή οποιαδήποτε άλλου είδους πράξη και δεν μπορούν να λυθούν με απλές δηλώσεις που μπορούν να ακυρωθούν οποιαδήποε στιγμή, χωρίς συμβολαιογράφους και την εμπλοκή του κράτους.
Εφόσον δεν προβλέπεται άλλος τρόπος από το κράτος, στηρίζεις αυτόν κριτικά και προτείνεις άλλους γενικότερα για όταν θα ανέλθεις εσύ την εξουσία η την επηρεάσεις.
Είπα, δεν με αφορά καθόλου. Αν αύριο το κράτος καταργήσει την δυνατότητα γάμου για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως φύλου, επίσης δεν θα με ενδιαφέρει καθόλου. Ο γάμος κάνει νομοθετικά ευκολότερη την διαχείριση των παιδιών, οτιδήποτε άλλο πέρα από τα παιδιά λύνεται πάρα πολύ απλά. Γιατί να στηρίξω κάτι που θεωρώ ότι δεν λύνει με απλό τρόπο ένα ζήτημα;

Είναι σαν να λες ότι πρέπει να στηρίζω κριτικά το άδικο φορολογικό σύστημα του κράτους γιατί "αυτός ο τρόπος προβλέπεται από το κράτος", τουλάχιστον μέχρι να πάρω εγώ την εξουσία, που δεν είναι κάτι που προτίθεμαι να κάνω και θεωρώ προσβλητικό να μου λέει κάποιος στην ουσία "βούλωσέ το αν δεν κυβερνάς ο ίδιος και συμφώνησε με ό,τι λένε αυτοί που κυβερνούν".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 18 Ιαν 2024, 23:34

Εικόνα
Από τις καλύτερες στιγμές της ΚΝΕ του φαρακου η δήλωση του Κουτσουμπα.

Κατακαβλωσε όλη την ακροδεξιά ο Μήτσος ο Παλαιοημερολογίτης
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 18 Ιαν 2024, 23:46

hellegennes έγραψε:
18 Ιαν 2024, 23:34
18 Ιαν 2024, 22:27
hellegennes έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:04

Τα δικαιώματα μπορούν -και οφείλουν- να λυθούν νομοθετικά για οποιονδήποτε βρίσκεται σε οποιαδήποτε είδους σχέση. Δεν βρίσκω γιατί να χρειάζεται γάμος ή σύμφωνο ή οποιαδήποτε άλλου είδους πράξη και δεν μπορούν να λυθούν με απλές δηλώσεις που μπορούν να ακυρωθούν οποιαδήποε στιγμή, χωρίς συμβολαιογράφους και την εμπλοκή του κράτους.
Εφόσον δεν προβλέπεται άλλος τρόπος από το κράτος, στηρίζεις αυτόν κριτικά και προτείνεις άλλους γενικότερα για όταν θα ανέλθεις εσύ την εξουσία η την επηρεάσεις.
Είπα, δεν με αφορά καθόλου. Αν αύριο το κράτος καταργήσει την δυνατότητα γάμου για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως φύλου, επίσης δεν θα με ενδιαφέρει καθόλου. Ο γάμος κάνει νομοθετικά ευκολότερη την διαχείριση των παιδιών, οτιδήποτε άλλο πέρα από τα παιδιά λύνεται πάρα πολύ απλά. Γιατί να στηρίξω κάτι που θεωρώ ότι δεν λύνει με απλό τρόπο ένα ζήτημα;

Είναι σαν να λες ότι πρέπει να στηρίζω κριτικά το άδικο φορολογικό σύστημα του κράτους γιατί "αυτός ο τρόπος προβλέπεται από το κράτος", τουλάχιστον μέχρι να πάρω εγώ την εξουσία, που δεν είναι κάτι που προτίθεμαι να κάνω και θεωρώ προσβλητικό να μου λέει κάποιος στην ουσία "βούλωσέ το αν δεν κυβερνάς ο ίδιος και συμφώνησε με ό,τι λένε αυτοί που κυβερνούν".
Όχι, είναι σα να υπάρχει πρόταση στη Βουλή για το να παίρνουν ιθαγένεια οι μετανάστες σε πέντε χρόνια , κι εσύ να λες δεν το ψηφίζω γιατί γενικα είμαι κατά των συνόρων και των εθνοτήτων και σιγά δηλαδή, κι εμείς που έχουμε έγινε και κάτι;Στον μπουτσομας, εδώ μιλάμε για μια νομοθεσία που θα βοηθήσει εμπραχτα ανθρώπους να ζήσουν, οι θεωρίες του κώλου δεν μας απασχολούν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης την 18 Ιαν 2024, 23:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 18 Ιαν 2024, 23:46

Ο Μήτσος Κουτσουμπας ή αλλιώς Δημήτρης ο Παλαιοημερολογίτης μάλλον αναζητει κι άλλους ακροδεξιούς ψηφοφόρους...
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 18 Ιαν 2024, 23:48

Ο Χριστόδουλος ζει μέσα στον Κουτσουμπα. Εξ ου και το απύθμενο... πάχος.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Ιαν 2024, 00:31

Cecily Anne έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:45
hellegennes έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:00
vatraxos έγραψε:
18 Ιαν 2024, 21:57

Αρθρο 6

Περιουσιακές σχέσεις

Με το σύμφωνο συμβίωσης ή και με μεταγενέστε­ρο συμβολαιογραφικό έγγραφο μπορεί να ρυθμίζονται οι περιουσιακές σχέσεις των συμβληθέντων και ιδίως η τύχη των περιουσιακών στοιχείων που θα αποκτη­θούν κατά τη διάρκεια του συμφώνου (αποκτήματα). Αν δεν υπάρχει συμφωνία για τα αποκτήματα, το κάθε μέρος έχει, μετά τη λύση του συμφώνου, αξίωση κατά του άλλου για ό,τι αυτό απέκτησε και με τη δική του συμβολή. Η αξίωση αυτή δεν γεννάται στο πρόσωπο των κληρονόμων του δικαιούχου, δεν εκχωρείται ούτε κληρονομείται από αυτούς, στρέφεται όμως κατά των κληρονόμων του υποχρέου. Η αξίωση παραγράφεται δύο έτη μετά τη λύση του συμφώνου.
Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά πώς αλλάζει την κατάσταση όταν τα μέλη του συμφώνου δεν επιλέγουν περιουσιακή αυτονομία κατά την σύναψη αλλά το μετανιώνουν κατά την διάλυση (το οποίο είναι αυτονόητο σε κάθε διάλυση);
Ακολουθείται ο,τι και στον αστικό κώδικα για το γαμο πάνω κάτω στα περιουσιακά. Η οικογενειακή σου περιουσία (από γονείς εννοώ δεν εμπλέκεται και τα αποκτηθεντα κατά τη διάρκεια πάνε όπως και στο γάμο)
Άρα σωστά λέω ότι επιβαρύνουν τα δικαστήρια με επιλύσεις περιουσιακών σχεδόν παντρεμένων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Ιαν 2024, 00:39

18 Ιαν 2024, 23:46
Όχι, είναι σα να υπάρχει πρόταση στη Βουλή για το να παίρνουν ιθαγένεια οι μετανάστες σε πέντε χρόνια , κι εσύ να λες δεν το ψηφίζω γιατί γενικα είμαι κατά των συνόρων και των εθνοτήτων και σιγά δηλαδή, κι εμείς που έχουμε έγινε και κάτι;Στον μπουτσομας, εδώ μιλάμε για μια νομοθεσία που θα βοηθήσει εμπραχτα ανθρώπους να ζήσουν, οι θεωρίες του κώλου δεν μας απασχολούν.
Αν υπήρχε ευκολότερος τρόπος για να εξισώνονται τα δικαιώματα των πολιτών, ναι, θα έλεγα ότι δεν το υποστηρίζω. Η αναλογία που επιχειρείς είναι λανθασμένη.

Δεν βλέπω με ποιον τρόπο ο γάμος κάνει ευκολότερη και καλύτερη την ζωή οποιονδήποτε δύο ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, αν δεν σκοπεύουν να κάνουν οικογένεια, οπότε ούτε με αφορά ούτε θεωρώ ότι έχει ανθρωπιστική όψη.

Κυριολεκτικά δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος θέλει να "παντρευτεί" με οτιδήποτε, ας είναι και με τον εαυτό του, γι' αυτό και δεν συμμετέχω συνήθως σε σχετικά νήματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 19 Ιαν 2024, 05:57

πατησιωτης έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:25
Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:02
Εγώ ως προχωκομμούνι πάντως δεν εντυπωσιάστηκα.
Αν έλεγε το παιδί χρειάζεται μάνα, πατέρα και Πατερούλη, οκ να το δεχτώ.

Αλλά τι επιλέγει να πει;
Ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας.
Οκ...δηλαδή; Πως επηρεάζει το ετερόφυλο ζευγάρι;
Οδηγεί σε Γονέα 1, 2, 3 και βάλε…
Ναι οκ, θα μας πεις την ακριβή ζημιά ή θα επαναλαμβάνεις τα συνθήματα της αλτ ραιτ;
στην ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης.
Οκ συμφωνώ σε αυτό, να απαγορευτεί.
έτσι ήταν και έτσι είναι
Bulletproof argument
Κοίταξε,επειδή δεν θέλει να αποξενωθεί εντελώς από την ευρύτερη αριστερά που είναι υπέρ του γάμου,το γυρίζει πάντα στο αγαπημένο του θέμα,την εμπορευματοποίηση,τον καπιταλισμό κλπ και κυρίως την παρένθετη μητέρα.
Δηλαδή βάλλει εναντίον ενός μέτρου που ΔΕΝ θα προβλέπει το νομοσχέδιο (παρένθετη μητέρα για τους ομοφυλόφιλους) για προπέτασμα καπνού.
Σήμερα ο νόμος για την παρένθετη μητέρα για τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι όσο αντιεμπορευματικός μπορεί να γίνει.Απαγορεύει την αμοιβή της παρένθετης μητέρας.Υποτίθεται ότι κάποια γίνεται παρένθετη μητέρα μόνο για λόγους αλληλεγγύης καιι για τον λόγο αυτό συνελήφθη όλο το κύκλωμα στα Χανιά.
Θα μου πεις γιατί τότε να γίνει κάποια παρένθετη μητέρα;συνήθως γίνονται συγγενείς.Είναι κάποια που έχει πρόβλημα και δέχεται η αδελφή της ή η ξαδέλφη της να γεννήσει το παιδί της.Θα ήταν αυτό αντίθετο σε ένα κομμουνιστικό κόσμο από τη στιγμή που υπάρχει η επιστημονική δυνατότητα;Δε νομίζω.Και τώρα δεν θα επτρέπεται στο γάμο ομοφύλών ούτε φυσικά έχει εξαγγελθεί κανένας Γονέας 1 ή Γονέας 2.
Επομένως εξαπολύει πυρά εναντίον πραγμάτων που δεν θα νομοθετηθούν γιατί δεν θέλει να προβάλλει πολύ ότι θα καταψηφίσει τον σκέτο γάμο ομοφυλοφίλων για να κρατήσει όσες γέφυρες μπορεί να κρατήσει με την υπόλοιπη αριστερά.
Οι υποστηρικτές της πουστροδεξιάς βλέπω πως συνεχίζουν να αποκρύπτουν πονηρά οτι θεσμοθετούν κάτι, τον συγκεκριμένο γάμο, ώστε κατόπιν ,ό,τι θα ήθελαν να προκυπτει από αυτόν να αποτελέσει ζήτημα οχι της Βουλής αλλά καποιου δικαστηρίου (ίσως μάλιστα ούτε καν ελληνικού αρχικά)

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 19 Ιαν 2024, 06:06

Beria έγραψε:
18 Ιαν 2024, 23:34
Εικόνα
Από τις καλύτερες στιγμές της ΚΝΕ του φαρακου η δήλωση του Κουτσουμπα.

Κατακαβλωσε όλη την ακροδεξιά ο Μήτσος ο Παλαιοημερολογίτης
Άλλος ένας σκληρός σταλινικός
Λάκης Γαβαλάς για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Το παιδί τελικά χρειάζεται μάνα και πατέρα»
Εικόνα
Εσύ με τον Βαλλιανάτο και οσα εμετικά και μισογύνικα ειπε γύρω απο το θέμα της παρενθετης μητέρας

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 19 Ιαν 2024, 08:08

hellegennes έγραψε:
19 Ιαν 2024, 00:31
Cecily Anne έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:45
hellegennes έγραψε:
18 Ιαν 2024, 22:00

Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά πώς αλλάζει την κατάσταση όταν τα μέλη του συμφώνου δεν επιλέγουν περιουσιακή αυτονομία κατά την σύναψη αλλά το μετανιώνουν κατά την διάλυση (το οποίο είναι αυτονόητο σε κάθε διάλυση);
Ακολουθείται ο,τι και στον αστικό κώδικα για το γαμο πάνω κάτω στα περιουσιακά. Η οικογενειακή σου περιουσία (από γονείς εννοώ δεν εμπλέκεται και τα αποκτηθεντα κατά τη διάρκεια πάνε όπως και στο γάμο)
Άρα σωστά λέω ότι επιβαρύνουν τα δικαστήρια με επιλύσεις περιουσιακών σχεδόν παντρεμένων.
Δεν υπάρχει σχεδόν παντρεμένος είναι κανονικός γάμος για γυναικα- άντρα. Απλά χωρίζεις πιο γρήγορα με ένα χαρτί και δεν περιμένεις χρόνια αν κ ένας από τους δύο κάνει μαλακίες και δε στο δίνει. Αν δεις πως καταχωρείται στο ληξιαρχείο θα καταλάβεις τι εννοώ. Εγώ το έκανα για να ξεμπερδευω με την αναγνώριση τέκνου. Η ληξιαρχική πράξη με βάζει κανονικά στη μερίδα του άντρα σαν δεύτερο μέλος και αποχωρώ από την πατρική λόγω συμφώνου. Τώρα αν τσακωθούν στα περουσιακα ναι αναγκαστικά θα μπλεχτεί το δικαστήριο, όπως και σε πολιτικό ή θρησκευτικο γάμο, με λιγότερη δουλειά γιατί δε θα έχει μάχες για διαζύγιο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 19 Ιαν 2024, 08:53

στηριζω. δικιο εχει ο κατηραμενος μπολσεβικος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 19 Ιαν 2024, 09:09

Ο παλαιοημερολογίτικος ηθικός, και όχι μόνον, πουριτανισμός του ΚΚΕ. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ο σ. Στάλιν έχει δείξει τον δρόμο -ένας είναι ο δρόμος- της αντίδρασης, ήδη απ' το 1934, με τους διαβόητους σοβιετικούς, ομοφοβικούς νόμους. Στην τελική, "έχουμε και παιδιά", όπως μας θύμιζε ο σ. Μήτσος όταν το ΚΚΕ αρνήθηκε ακόμα κι αυτό το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια να υπερψηφίσει.
Κάθε φορά που ξεχνάω γιατί δεν έγινα κουκουές, εξαιρουμένης μιας βραχείας περιόδου που θήτευσα στην ΚΝΕ ως ερωτικός μετανάστης για τα μάτια μιας συμμαθήτριας, φροντίζει το κουκουέ να μου το υπενθυμίζει. Εμφατικά.

Εικόνα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών