Ελληνική ποιότητα ζωής

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Ελληνική ποιότητα ζωής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 19 Ιαν 2024, 15:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:55
gassim έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:45
Δεν λεω οτι η ζωή είναι απαραίτητα κακή στην Ελλάδα, αντιθέτως εγω την βρίσκω μια χαρά αλλά σε οικονομικό επίπεδο δεν συγκρίνεται με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Άλλο το οικονομικό και άλλο το "ποιοτικό" επίπεδο. Γιατί το πως αντιλαμβάνεται την ποιότητα ζωής ο καθένας, είναι ξεκάθαρα προσωπικό θέμα.
Συμφωνώ.

AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC » 19 Ιαν 2024, 15:04

Chilloutbuddy έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:29
AOC έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:03
Chilloutbuddy έγραψε:
19 Ιαν 2024, 13:54

Όμορφο είναι. Πώς είναι η ζωή;
Όταν έκανα μεταπτυχιακό υπέρ ζωάρα έκανα γιατί τα λεφτά που ειχα από Ελλάδα είχαν μεγαλύτερη αξία εκεί.
Δηλαδή έπινα τρία ευρώ ποτό σε κλαμπ, με πιο ωραίες γκόμενες και σε πιο καλές υποδομές από Αθήνα να πούμε, με πιο πολύ πράσινο και τώρα που έχω επιστρέψει στην πρωτεύουσα σπάστηκα.
Αλλά οκ δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά και πως ζει ο μέσος ρώσος με τον μισθό που παίρνει εκεί και να αξιολογήσω τον Πούτιν, αν τα βγάζεις πέρα ίσα ίσα πάλι σκατα θα είσαι είτε εδώ είτε εκεί. Ίσως καλυτερα εδω από άποψη επιδομάτων και κοινωνικού κράτους παραδόξως.
Στα αγγλικά ή τα ρώσικα το μεταπτυχιακό; και με αναγνωρίσεις τι παίζει;
Στα ρωσικα το μεταπτυχιακό γιατί είμαι μίσος ρώσος ούτως η άλλως, με την αναγνώριση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 19 Ιαν 2024, 15:05

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:58
gassim έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:54
Otto Weininger έγραψε:
19 Ιαν 2024, 13:56

Όχι.
Ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της βέβαια, ενώ από Μικρολίμανο μέχρι Ζεα είναι πολύ μεγαλύτερο (από τριπλάσιο και βάλε ) από αυτό που λες εσύ. Και μάλιστα εις διπλούν.
Στην κεντρικό δρόμο είναι επίσης μεγάλα και ολοκαίνουργια λόγω τραμ και μονοδρομησης.
Επίσης, βγαίνοντας από το μέτρο στο Δημοτικό Θέατρο, αρχίζεις και περπατάς χιλιόμετρα όπου το 99,9% είναι πεζόδρομοι και το 90% πλάι στην θάλασσα.

Τι ακριβώς συζητάμε τώρα; Όποιος έχει πατήσει Πειραιά, έχει δει.
Ωραίος είναι ο πειραιάς αλλά πρέπει να έχεις πάρκινγκ, αλλιώς δεν παίζει.
Α ναι; Δηλαδή η υπόθεση να έχεις ποιότητα ζωής χωρίς να χρησιμοποιείς το άλογο, δεν παίζει; :lol:
Ισα ισα αν δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά αν χρειάζεσαι, στον πειραιά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το παρκάρισμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 19 Ιαν 2024, 15:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιαν 2024, 15:08

Καμια φορά σκέφτομαι Σενζεν πεζόδρομοι, έξοδοι για κρασάκι, αυτοκίνητο ποιος το χρειάζεται, σύνταξη στα 60 και ομαδική γυμναστική με μουσική στα πάρκα. Και κλαίω λιγάκι.

Αλλά ντάξει μωρέ κι εδώ καλά είναι :a040:
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 19 Ιαν 2024, 15:08

GoBzi έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:57
gassim έγραψε:
19 Ιαν 2024, 14:45
Δεν λεω οτι η ζωή είναι απαραίτητα κακή στην Ελλάδα, αντιθέτως εγω την βρίσκω μια χαρά αλλά σε οικονομικό επίπεδο δεν συγκρίνεται με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Εάν θες να κάνεις συγκρίσεις σε οικονομικό επίπεδο πάρε ένα "περιττό" έξοδο όπως το αυτοκίνητο και σύγκρινε. Για να πάρεις νέο αυτοκίνητο πρέπει να κύρια σου έξοδα να βγαίνουν εύκολα ώστε να νιώσεις άνεση να τα σκάσεις. Τι μέσω όρο ηλικίας αυτοκίνητα έχουν οι Ολλανδοί και τι οι Έλληνες; Όπως και να'χει, άσχετο με το θέμα το τι παίρνουν οι Ολλανδοί. Η ερώτηση είναι εάν ο Ολλανδός με τον μισθό του θα ερχόταν μόνιμα στην Ελλάδα. Το σχέδιο για τους ψηφιακούς νομάδες πήγε κουβά, ποιος ο λόγος;
Αυτό όμως έχει να κάνει και με το γεγονός οτι στο άμστερνταμ επιβιώνεις πιο εύκολα χωρίς αυτοκίνητο απ ότι στην αθήνα.
Edit: τώρα κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Υποθέτω οτι στην Ολλανδία ο στόλος των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν είναι πολύ μικρότερης ηλικίας απ' οτι στην Ελλάδα.

Το θέμα με τους ψηφιακούς νομάδες δεν νομίζω οτι έχει πάει και τόσο κουβά, στην γλυφάδα ακούς όλες τις γλώσσες της Ευρώπης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 19 Ιαν 2024, 15:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 19 Ιαν 2024, 15:09

Dwarven Blacksmith έγραψε:
19 Ιαν 2024, 15:08
Καμια φορά σκέφτομαι Σενζεν πεζόδρομοι, έξοδοι για κρασάκι, αυτοκίνητο ποιος το χρειάζεται, σύνταξη στα 60 και ομαδική γυμναστική με μουσική στα πάρκα. Και κλαίω λιγάκι.

:smt005:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Ιαν 2024, 15:22

Ασέβαστος έγραψε:
18 Ιαν 2024, 17:37
ε, τι, αυτα αφου. το κρατος ειναι πραγματι μπουρδελο, αλλα προτιμοτερα να εισαι σε μπουρδελο με ουζακι στη λικαδα και θεα θαλασσα, παρα σε οργανωμενη κοινωνια μεσα στο σπιτι να βλεπεις τηλεοραση.
Αυτό συν την ασφάλεια. Στην Θεσσαλονίκη το 2018 και 2019 είχαμε 0 και 3 δολοφονίες. Ψάχνω να βρω άλλη δυτική πόλη στο μέγεθος της Θεσσαλονίκης που παίζει να είναι τόσο χαμηλός ο δείκτης και δεν βρίσκω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Ιαν 2024, 15:31

Έλα στη Νέα Σμύρνη βρε δακρυσμένε, σιγά μην τρέχεις στη Σενζεν για ομαδική γυμναστική στα πάρκα. Και δεν νομίζω ότι είναι ο μοναδικός δήμος που προσφέρει τα ζητούμενα που αναφέρεις στους δημότες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιαν 2024, 15:32

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2024, 15:31

Έλα στη Νέα Σμύρνη βρε δακρυσμένε, σιγά μην τρέχεις στη Σενζεν για ομαδική γυμναστική στα πάρκα. Και δεν νομίζω ότι είναι ο μοναδικός δήμος που προσφέρει τα ζητούμενα που αναφέρεις στους δημότες.
Η ομαδική γυμναστική είναι για τους 60ρηδες συνταξιούχους. Στα 67 τόσα χρόνια πίσω από ένα γραφείο θα έχω ήδη κακογεράσει.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 19 Ιαν 2024, 15:44

gassim έγραψε:
Το θέμα με τους ψηφιακούς νομάδες δεν νομίζω οτι έχει πάει και τόσο κουβά, στην γλυφάδα ακούς όλες τις γλώσσες της Ευρώπης.
Είναι μόνιμοι κάτοικοι ή τουρίστες που μένουν σε Airbnb;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Ιαν 2024, 15:47

19 Ιαν 2024, 15:32
ΓΑΛΗ έγραψε:

Η ομαδική γυμναστική είναι για τους 60ρηδες συνταξιούχους. Στα 67 τόσα χρόνια πίσω από ένα γραφείο θα έχω ήδη κακογεράσει.
Η ατομική γυμναστική δεν παίζει ως κόνσεπτ;

Κατά τα άλλα, αν περιμένεις να πάρεις σύνταξη για να ενεργοποιήσεις το μυικό σου σύστημα, τί να πω;

Στην καλύτερη θα τη βγάλεις με κάποιο κάταγμα. Οπότε, ασ 'το.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Ιαν 2024, 15:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2024, 15:47
19 Ιαν 2024, 15:32
ΓΑΛΗ έγραψε:

Η ατομική γυμναστική δεν παίζει ως κόνσεπτ;

Κατά τα άλλα, αν περιμένεις να πάρεις σύνταξη για να ενεργοποιήσεις το μυικό σου σύστημα, τί να πω;

Στην καλύτερη θα τη βγάλεις με κάποιο κάταγμα. Οπότε, ασ 'το.
Άμα θες να με πείσεις ότι 7 χρόνια δραστηριότητας και κοινωνικοποίησης στα πάρκα αντί εργασίας δεν είναι τίποτα, θα είναι λίγο δύσκολο να ξέρεις. Οπότε συμφωνώ, ασ' το.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 19 Ιαν 2024, 15:58

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 19 Ιαν 2024, 15:59

GoBzi έγραψε:
19 Ιαν 2024, 15:44
gassim έγραψε:
Είναι μόνιμοι κάτοικοι ή τουρίστες που μένουν σε Airbnb;
Καλά δεν μπορώ να ξέρω και με σιγουριά, αλλά βλέπω πολλά παιδάκια να κυκλοφορούν και να μιλάνε αγγλικά, πολλές ξένες πινακίδες σε αυτοκίνητα, η blueground που βρίσκει σπίτια σε ξένους ξέρω οτι πάει καλά.... ε μάλλον κάτι κινείται σε αυτόν τον τομέα.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 19 Ιαν 2024, 16:02

δεν διάβασα ούτε ένα ποστ από το νήμα. είδα ποιός ήταν ο τελευταίος και τραμπούκισα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών