Οι τράπεζες θα χρεώνουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Οι τράπεζες θα χρεώνουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 03 Φεβ 2024, 23:27

hellegennes έγραψε:
03 Φεβ 2024, 23:18
foscilis έγραψε:
03 Φεβ 2024, 23:09
hellegennes έγραψε:
03 Φεβ 2024, 23:03

Η εργασία είναι θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα
Και γι' αυτό ακριβώς δε μπορείς να έχεις την απαίτηση να σου την προσφέρουν τζάμπα οι τράπεζες.
Δεν μου την προσφέρουν τζάμπα ούτε ζήτησα να μου την προσφέρουν. Κυριολεκτικά αυτή είναι η έννοια του νταβατζή. Μου προσφέρει μια υπηρεσία που δεν ζήτησα και είμαι υποχρεωμένος να την πληρώσω.

Και ξαναθυμίζω ότι δεν είναι καθόλου τζάμπα. Η τράπεζα χρησιμοποιεί τις καταθέσεις, είναι ένας από τους βασικούς τρόπους που βγάζει χρήμα.
ακριβώς αυτό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 03 Φεβ 2024, 23:28

talaipwros έγραψε:
03 Φεβ 2024, 23:17
foscilis έγραψε:
03 Φεβ 2024, 23:12
talaipwros έγραψε:
03 Φεβ 2024, 18:25

μου το ειπαν εμενα οταν ειχαν να κινησω εναν 18 μηνες. Αν δεν απαντουσα, τοτε θα ισχυε αυτο που λες.
Καταλαβαίνεις ελπίζω ότι 18 μήνες είναι λίγο διαφορετικό από 10 χρόνια.
Ναι, αλλα στην Πειραιώς ουδεις με ρωτησε αν θελω να μεταφερω τα λεφτα μου στο 18μηνο.
Α εμένα είχαν πάρει οι ίδιοι τηλέφωνο και τσακώθηκαν στην alpabank
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Φεβ 2024, 10:32

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
03 Φεβ 2024, 18:21
foscilis έγραψε:
03 Φεβ 2024, 18:14
talaipwros έγραψε:
03 Φεβ 2024, 18:08

δεν μπορεις να ζησεις αν δε δουλευεις / κινεις χρημα.
Μπορείς, το κάνουν όλοι οι άστεγοι, απλώς δεν είναι ευχάριστο.

Η ουσία είναι ότι το αν η χρήση κάποιας υπηρεσίας είναι υποχρεωτική από τον νόμο και το αν η υπηρεσία πληρώνεται είναι ορθογώνια ζητήματα. Από τη στιγμή που σου παρέχει υπηρεσία ο άλλος πρέπει να πληρωθεί. Και οι δωρεάν κρατικές υπηρεσίες άλλωστε πληρώνονται, απλώς αυτό συμβαίνει από τους φόρους μας.
καμία αντίρρηση επ'αυτού. να την πληρώνει το κράτος αυτή την υπηρεσία
όταν μου λέει εμένα το κράτος ότι πρέπει να ξοδεύω το 30% του εισδοδήματός μου ηλεκτρονικά, να πληρώνει τις προμήθειες αυτού του ποσού το κράτος. δεν είναι δική μου επιλογή, είναι καταναγκασμός από το κράτος. ειδάλλως με βάζει να πληρώσω πρόστιμο

σαν να μου λέει ότι άμα δε πας στον φοσίλη να σου παρέχει την τάδε υπηρεσία μια φορά τον χρόνο θα σου βάζω πρόστιμο. θα έρθω σε σένα παρόλο που δεν θέλω/χρειάζομαι την υπηρεσία σου και εσύ θα με χρεώσεις και θα βγάλεις χρήμα επειδή το είπε το κράτος. ωραία. να σε πληρώσει το κράτος όμως τότε
πληρωνω 30 ευρω το χρονο στο επιμελητηριο, που δεν ξερω καν τι ειναι, τι κανει, γιατι υπαρχει. δε μου προσφερει καμμια υπηρεσια.

πληρωνω για την ερτ. επισης υποχρεωτικα και χωρις να μου προσφερει καμμια υπηρεσια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 05 Φεβ 2024, 11:21

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
03 Φεβ 2024, 17:55
Ασέβαστος έγραψε:
03 Φεβ 2024, 09:25
μοιαζει δικαιο να πληρωνονται για μια υπηρεσια που παρεχουν. αλλα επικοινωνιακα το διαχειριζονται λαθος.
κατ'αρχάς δεν παρέχουν υπηρεσία, επί της ουσίας δανείζονται τα λεφτά σου, γι'αυτό έχεις και αυτό το γελοίο επιτόκιο επί των καταθέσεών σου
κατά δεύτερον από την στιγμή που το κράτος απαιτεί από εσένα με νόμο να έχεις τραπεζικό λογαριασμό για να μπορείς να πληρώνεσαι από τη δουλειά σου, για να πληρώνεις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, και για να ξοδεύεις ηλεκτρονικό χρήμα σε ποσοστά επί των εσόδων σου (ειδάλλως πληρώνεις πρόστιμο), το να σε χρεώνουν οι τράπεζες μόνο για την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού είναι σκάνδαλο
δεν θα έγραφα τίποτα αν το κράτος δεν με ανάγκαζε με νόμους να έχω τραπεζικό λογαριασμό, θα έλεγα σε όποιον αρέσει. τώρα όμως είναι διαφορετικά γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι το κράτος μας αναγκάζει
:+1::goodpost::bravo:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 05 Φεβ 2024, 11:22

Ασέβαστος έγραψε:
05 Φεβ 2024, 10:32
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
foscilis έγραψε:

Η ουσία είναι ότι το αν η χρήση κάποιας υπηρεσίας είναι υποχρεωτική από τον νόμο και το αν η υπηρεσία πληρώνεται είναι ορθογώνια ζητήματα. Από τη στιγμή που σου παρέχει υπηρεσία ο άλλος πρέπει να πληρωθεί. Και οι δωρεάν κρατικές υπηρεσίες άλλωστε πληρώνονται, απλώς αυτό συμβαίνει από τους φόρους μας.
όταν μου λέει εμένα το κράτος ότι πρέπει να ξοδεύω το 30% του εισδοδήματός μου ηλεκτρονικά, να πληρώνει τις προμήθειες αυτού του ποσού το κράτος. δεν είναι δική μου επιλογή, είναι καταναγκασμός από το κράτος. ειδάλλως με βάζει να πληρώσω πρόστιμο

σαν να μου λέει ότι άμα δε πας στον φοσίλη να σου παρέχει την τάδε υπηρεσία μια φορά τον χρόνο θα σου βάζω πρόστιμο. θα έρθω σε σένα παρόλο που δεν θέλω/χρειάζομαι την υπηρεσία σου και εσύ θα με χρεώσεις και θα βγάλεις χρήμα επειδή το είπε το κράτος. ωραία. να σε πληρώσει το κράτος όμως τότε
πληρωνω 30 ευρω το χρονο στο επιμελητηριο, που δεν ξερω καν τι ειναι, τι κανει, γιατι υπαρχει. δε μου προσφερει καμμια υπηρεσια.

πληρωνω για την ερτ. επισης υποχρεωτικα και χωρις να μου προσφερει καμμια υπηρεσια.
εντάξει δίκιο έχεις αλλά το επιχείρημα ποιο είναι; επειδή ήδη πληρώνουμε κερατιάτικα μπορούν να μας φορτώνουν κι άλλα;
κι εντάξει, το επιμελητήριο το πληρώνεις εφόσον έχεις επιχείρηση, επιχείρηση έχεις από επιλογή
για την ερτ έχεις δίκιο αλλά είναι δημόσιος οργανισμός

στην περίπτωση που συζητάμε το κράτος σε αναγκάζει με νόμο να χρησιμοποιήσεις ιδιωτικές υπηρεσίες μόνο και μόνο επειδή ζεις σε αυτή τη χώρα και κάνεις δήλωση εδώ. σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις ιδιωτικές υπηρεσίες για να μπορείς να πληρώνεσαι τον μιθσό σου. αν δεν έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δε μπορείς να πληρώνεσαι, δε μπορείς να δουλέψεις.
επίσης για να αγοράσεις κάτι άνω των 500 ευρώ πρέπει αναγκαστικά να μεσολαβήσει τράπεζα. αν δεν έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δε μπορείς να αγοράσεις κάτι που κάνει πάνω από 500 ευρώ

δηλαδή το κράτος έχει καταστήσει 3-4 ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα συμμέτοχους στη πλειοψηφία των συναλλαγών μας

*ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ*
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Φεβ 2024, 11:25

Ασέβαστος έγραψε:
Άρα άμα πληρώνεις στο επιμελητήριο χωρίς να σου προσφέρει καμμιά υπηρεσία, ας πληρώνεις και στην τράπεζα. Fuck logic.
Ασέβαστος έγραψε:
Αυτό το ακούω από όταν γεννήθηκα και είναι τριμέγιστη παπαριά, συγγνώμη Ασέβαστε. Η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση και προσφέρει υπηρεσίες. Όλα τα κράτη έχουν και συνήθως κοστίζει πολύ περισσότερο. Αν θεωρείς ότι το πρόγραμμά της δεν είναι αρκετά ποιοτικό, είναι γιατί πληρώνουμε ελάχιστα. Και πάλι η ΕΡΤ είχε στο παρελθόν εκπληκτικές παραγωγές ειδικά για παιδιά, που δεδομένου του ελάχιστου προϋπολογισμού της είναι θαύμα που τα κατάφερναν (κυρίως χάρη στο μεράκι κάποιων ανθρώπων).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 05 Φεβ 2024, 11:27

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
foscilis έγραψε:
talaipwros έγραψε:
03 Φεβ 2024, 18:08

δεν μπορεις να ζησεις αν δε δουλευεις / κινεις χρημα.

:goodpost:

Βλέπω ότι ελάχιστοι έπιασαν το νόημα που είναι τελικά ο εξαναγκασμός σε βλακείες. Πουθενά στο εξωτερικό δεν σε υποχρεώνουν να ξοδέψεις το 30% του εισοδήματος για να μην σε τιμωρήσουν. Δηλαδή βγάζει ο άλλος 60000 τον χρόνο και πρέπει να ξοδέψει 20000 όντας μόνος σε δικό του σπίτι. Εγώ ρε μάστορες είμαι τσιγκούνης και θέλω να βγάλω την χρονιά με 8000, με το ζόρι θα με κάνετε να ξοδέψω; Τι αηδίες είναι αυτές;

Θέλουν χρέωση; Χρέωση! Αλλά να μπορεί να πληρωθεί ο μισθός και μετρητά στο χέρι. Όχι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Φεβ 2024, 11:38

Για να καταλάβετε πόσο μαλακία είναι αυτό που λέει ο κόσμος για την ΕΡΤ, αυτό έκανε η ΕΡΤ με το μηδενικό της μπάτζετ το 1985 (σήμερα είναι 35 ευρώ τον χρόνο ανά νοικοκυριό, τότε ήταν λιγότερο):

Κι αυτό έκανε το BBC, με 187 λίρες ανά νοικοκυριό (σε σημερινή αξία):

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 05 Φεβ 2024, 11:41

hellegennes έγραψε:
05 Φεβ 2024, 11:38
Για να καταλάβετε πόσο μαλακία είναι αυτό που λέει ο κόσμος για την ΕΡΤ, αυτό έκανε η ΕΡΤ με το μηδενικό της μπάτζετ το 1985 (σήμερα είναι 35 ευρώ τον χρόνο ανά νοικοκυριό, τότε ήταν λιγότερο):

Κι αυτό έκανε το BBC, με 187 λίρες ανά νοικοκυριό (σε σημερινή αξία):

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει πόσο πληρώνουμε τα αιωνίως ζημιογόνα ιδιωτικά πορνοκάναλα μέσω κρατικών επιδοτήσεων.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Φεβ 2024, 11:45

Green Dragon έγραψε:
05 Φεβ 2024, 11:41
Πολλοί δεν έχουν καταλάβει πόσο πληρώνουμε τα αιωνίως ζημιογόνα ιδιωτικά πορνοκάναλα μέσω κρατικών επιδοτήσεων.
Πολύ περισσότερο από 35 ευρώ τον χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 05 Φεβ 2024, 11:47

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Το κράτος δεν τα βγάζει από το μαγικό καπέλο, τα βγάζει από τους φόρους των άλλων.

Ουσιαστικά μου λες ότι πρέπει να φορολογηθεί η φτωχή γριά στο χωριό για να πληρώσει την προμήθεια στην ηλεκτρονική υπηρεσία που χρησιμοποιείς εσύ, κι αυτό βασικά επειδή βαριέσαι να πας κάπου με 0 προμήθεια όπως η Viva Wallet.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 05 Φεβ 2024, 11:56

foscilis έγραψε:
05 Φεβ 2024, 11:47
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Το κράτος δεν τα βγάζει από το μαγικό καπέλο, τα βγάζει από τους φόρους των άλλων.

Ουσιαστικά μου λες ότι πρέπει να φορολογηθεί η φτωχή γριά στο χωριό για να πληρώσει την προμήθεια στην ηλεκτρονική υπηρεσία που χρησιμοποιείς εσύ, κι αυτό βασικά επειδή βαριέσαι να πας κάπου με 0 προμήθεια όπως η Viva Wallet.
κ. Λαζόπουλε, εσείς; :o
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Φεβ 2024, 12:00

foscilis έγραψε:
05 Φεβ 2024, 11:47
Δεν είναι αληθινά 0 προμήθεια, αυτό είναι ξεκάθαρο ψέμα της εταιρείας και απορώ που το διαφημίζουν ακόμα στο site τους χωρίς να υπάρχουν πουθενά τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Φεβ 2024, 13:13

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
05 Φεβ 2024, 11:22

κι εντάξει, το επιμελητήριο το πληρώνεις εφόσον έχεις επιχείρηση, επιχείρηση έχεις από επιλογή

σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις ιδιωτικές υπηρεσίες για να μπορείς να πληρώνεσαι τον μιθσό σου. αν δεν έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δε μπορείς να πληρώνεσαι, δε μπορείς να δουλέψεις.
κι ενταξει, ιυ εισαι απο επιλογη, :102:

κατι δεν καταλαβατε, δε συμφωνω με το να μας τα παιρνουν απο παντου. εξηγω οτι αυτο συμβαινει, ομως, δεν ειναι πρωτακουστο.

για μενα το βασικο ειναι οτι ειναι καρτελ, οτι το κανουν ολοι μαζι. οχο τοσο οτι το κρατος σε υποχρεωνει να συναλλασεσαι με τραπεζα, γιατι ετσι κι αλλιως θα το εκανες, σιγα μην κυκλοφορεις μονο με μετρητα, και περιμενεις σε ουρες για να πληρωνεις λογαριασμους.

αρα ειναι δεδομενο οτι η τραπεζα θα κονομησει. συζητησιμο ειναι ποσα και απο που, και ενοχλητικο που δεν υπαρχει ανταγωνισμος για να επιλεξεις αυτη που σε συμφερει.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Φεβ 2024, 13:15

hellegennes έγραψε:
05 Φεβ 2024, 11:25

Αυτό το ακούω από όταν γεννήθηκα και είναι τριμέγιστη παπαριά, συγγνώμη Ασέβαστε. Η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση και προσφέρει υπηρεσίες. Όλα τα κράτη έχουν και συνήθως κοστίζει πολύ περισσότερο. Αν θεωρείς ότι το πρόγραμμά της δεν είναι αρκετά ποιοτικό, είναι γιατί πληρώνουμε ελάχιστα. Και πάλι η ΕΡΤ είχε στο παρελθόν εκπληκτικές παραγωγές ειδικά για παιδιά, που δεδομένου του ελάχιστου προϋπολογισμού της είναι θαύμα που τα κατάφερναν (κυρίως χάρη στο μεράκι κάποιων ανθρώπων).
γιατι ειναι παπαρια;

δε λεω οτι δεν προσφερει υπηρεσιες, λεω οτι δεν προσφερει σε εμενα. οποιος θελει τις υπηρεσιες της, ας τις πληρωνει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών