Νέος ποινικός κώδικας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Νέος ποινικός κώδικας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 22 Φεβ 2024, 15:32

Otto Weininger έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:50
Αρίστος έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:48
Νομος που θα βαζει φυλακη αντιφρονουντες δημοσιογραφους και αντιφρονουντες πολιτες στα σοσιαλς μεσω του νεου αντιρατσιστικου που ερχεται πολυ συντομα. Επισης θα βαζει μεσα χρεωκοπημενους εμπορους η κοντα στα ορια της χρεωκοπιας αν εστω και προσωρινα αδυνατουν να πληρωσουν τις υποχρεωσεις τους.

.
Διόρθωση : συκοφάντες, όχι αντιφρονούντες.
Όσο και αν διαστρεβλώνεις και εσύ και άλλοι, για συκοφάντες μιλάει.

Τώρα βέβαια κρίνοντας από την αντιπολίτευση είναι δυσδιάκριτη η διαφορά οπότε λογικό να μπερδεύεσαι.

Φαινεται παντως οτι η Ενωση Εισαγγελεων συμφωνει μαζι μου που κατεκρινε το νομοσχεδιο οπως συμφωνουν και οι δικηγοροι που κηρυξαν 15θημερη απεργια.

Τσιμπα τι λενε και κορυφαιοι νομικοι εναντιον του.

Ακομη και αντισυνταγματικα στοιχεια εντοπιζουν.

https://www.dimokratia.gr/politiki/5715 ... y-floridi/

.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 22 Φεβ 2024, 15:34

Otto Weininger έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:48
Επόμενη ερώτηση ανικανοποίητου υπέρ Δεξιού: γιατί δεν έφερε θανατική ποινή
γιατί δεν προέβλεψε στρατόπεδα συγκέντρωσης;
τα ξερονήσια πάλι δε θα άνοιξε

βαζεις ενα σοβαρο προβληματισμο στο τραπεζι...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 22 Φεβ 2024, 15:42

micmic έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:42
foscilis έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:31
Έχει ουσιαστικές αλλαγές, ιδιαίτερα στην ποινική δικονομία (τον τρόπο που γίνονται οι δίκες) που παραείναι τεχνικές αλλά βασικά απλοποιούν τις διαδικασίες και επιταχύνουν τις δίκες.

Στα αδικήματα καθεαυτά, ξεχωρίζουν:
- Για πρώτη φορά το να παραβιάσεις περιοριστικούς όρους είναι από μόνο του αδίκημα με ξεχωριστή ποινή, αντί απλά να δυσχεραίνει τη θέση σου για το αδίκημα που οδήγησε στους περιοριστικούς όρους. Ιδιαίτερα αν είσαι αλλοδαπός και παραβιάσεις τον περιοριστικό όρο της μη επανεισόδου στη χώρα τρως 2 χρόνια φυλακή, άμεσα εκτελεστέα, χωρίς αναστολή και χωρίς πρόωρη αποφυλάκιση, "σκαστή" που λέει και ο Τζορτζ.
- Αν περάσεις με κόκκινο και προκαλέσεις βαριές σωματικές βλάβες ή θάνατο, τρως 5-10 ή 10+ χρόνια αντίστοιχα, είναι δηλαδή ιδιώνυμο κακούργημα αντί να θεωρείται ανθρωποκτονία από αμέλεια.
- Δεν απαιτείται έγκληση στην περίπτωση κάποιου που δεν πληρώνει τη διατροφή
- Τα ελάχιστα χρόνια που κάθεσαι φυλακή για κακούργημα αυξάνονται σημαντικά.
- Η χρηματική ποινή προτιμάται για μικρά αδικήματα.
- Οι παράγοντες που οδηγούν σε μείωση της ποινής δε μπορούν να υπολογίζονται σωρευτικά. Δηλαδή αν η ποινή μειώνεται κατά Χ χρόνια επειδή είσαι μετέφηβος και Υ χρόνια επειδή είχες βρασμό, η μείωση θα είναι ή Χ ή Υ (φαντάζομαι όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο) αντί για Χ+Υ, ενώ υπάρχουν και όρια στο πόσο μπορεί να μειωθεί η ποινή.
- Η απόπειρα μπορεί να τιμωρηθεί το ίδιο βαριά με το πετυχημένο έγκλημα.
- Πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια γίνεται ιδιώνυμο κακούργημα εφόσον προκαλεί θανάτους ή εκτεταμένη καταστροφή.
- Για πρώτη φορά είναι αδίκημα (αντί για διοικητική παράβαση) να μην έχεις εφαρμόσει μέτρα πυροπροστασίας (να μην έχεις καθαρίσει το οικόπεδό σου ή να μην έχει πυρόσβεση το εργοστάσιό σου ξερωγω) εφόσον αυτό παίξει ουσιαστικό ρόλο σε καταστροφική πυρκαγιά.

Επίσης έχει ολόκληρ ενότητα για την ενδοοικογενειακή βία που πραγματικά απορώ γιατί δεν στηρίζει η Ακρίτα. Για παράδειγμα είναι επιβαρυντικό να δέρνεις τη γυναίκα μπροστά στο ανήλικο παιδί (ενώ πριν δεν έπαιζε κανένα ρόλο), ενώ θεσπίζονται υπηρεσίες προστασίας και στήριξης των θυμάτων.

Για ανήλικους εγκληματίες έχει κάτι ή θα συνεχιστεί το πάρτυ;
Ναι, ότι μπορούν να μπουν φυλακή για οποιοδήποτε κακούργημα αντί μόνο για κακουργήματα κατά ζωής και ότι η ποινική ευθύνη πηγαίνει στα 12 από τα 14. Δε μπαίνει βέβαια φυλακή ο 12χρονος σε καμία περίπτωση (όπως δε μπαίνει ούτε ο 14χρονος) αλλά επηρεάζεται το αν υπάρχει έγκλημα, για το οποίο φυσικά θα φέρει ευθύνη ο κηδεμόνας του.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 22 Φεβ 2024, 15:55

Ερμής έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:53
Ασέβαστος έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:25
Ερμής έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:08

Δε μιλάω για αυτους που το κάνουν σύστημα, αλλά για αυτούς που τους έχει τυχει μια στραβή και δε μπορούν να αντεπεξέλθουν άμεσα.
ναι οκ θα πείτε, " να το κλείσει αν δε μπορεί"
και που να δεις οταν η στραβη αυτη ειναι να του χρωσταει το κρατος. :o
Όταν έκανα τις τεράστιες εξαγωγές στην Αγγλία πριν το καταραμένο μπρέξιτ των γυφτων, το κράτος μου χρώσταγε ΦΠΑ γυρω στο μύριο.
Δε μου έκαναν συμψηφισμό, μου έλεγαν να κάνω αίτηση να πάρω τα χρήματα(ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να πάρεις χρήματα πίσω απο εφορια) αλλά παράλληλα να πληρώσω το φόρο εισοδήματος. Αυτά το 2016. Έπρεπε να πληρώσω λαδάκι στη φαέ για να πάρω πίσω το ΦΠΑ που δικαιούμαι.
Αν δεν είχα να πληρώσω το φόρο εισοδήματος τι θα γινόταν; Θα έπρεπε να με χώσουν μέσα όπως λένε οι φωστήρες;
Τότε δεν έπαιζε συμψηφισμός.
Μα κανείς δεν πάει μέσα έτσι απλά. Γίνεται δικαστήριο και κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας μέσα για οφειλές σε οποιονδήποτε (και στο κράτος) αν αυτός σου χρωστάει πιο πολλά.

Εσύ τι αντιπροτείνεις, όποιος χρωστάει εκατό χιλιάδες στο κράτος (το ποσό που λέει ο νόμος) να μη συμβαίνει τίποτα; Απλά να περνάνε 5 χρόνια και να γίνεται ανείσπρακτο;

Δεύτερον εγώ έλεγα για αυτόν που παίρνει ΦΠΑ και δεν τον αποδίδει. Όχι οφειλή που γεννιέται δευτερογενώς ή οτιδήποτε. Σου δώσαν 100 ευρώ, τα 24 είναι ΦΠΑ, αυτά τα 24 να τα φας, ε είναι κλοπή.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 22 Φεβ 2024, 15:57

foscilis έγραψε:
22 Φεβ 2024, 15:42

Ναι, ότι μπορούν να μπουν φυλακή για οποιοδήποτε κακούργημα αντί μόνο για κακουργήματα κατά ζωής και ότι η ποινική ευθύνη πηγαίνει στα 12 από τα 14. Δε μπαίνει βέβαια φυλακή ο 12χρονος σε καμία περίπτωση (όπως δε μπαίνει ούτε ο 14χρονος) αλλά επηρεάζεται το αν υπάρχει έγκλημα, για το οποίο φυσικά θα φέρει ευθύνη ο κηδεμόνας του.
Kαι τί ακριβώς θα πάθει ο κηδεμόνας;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 22 Φεβ 2024, 16:00

Κάπου εδώ είναι ευκαρεία να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί:

στην γειτονιά έχει έρθει καινούρια οικογένεια με δυο μικρά σκυλιά όλη μέρα στην βεράντα να κάνουν φασαρία, το καλοκαίρι προβλέπω να είμαι στα κάγκελα με καμια σφεντόνα.
Προβλέπεται τίποτα ή εγώ θα την πληρώσω στο τέλος με αυτόφορο;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 22 Φεβ 2024, 16:05

Saturn έγραψε:
22 Φεβ 2024, 16:00

στην γειτονιά έχει έρθει καινούρια οικογένεια με δυο μικρά σκυλιά όλη μέρα στην βεράντα να κάνουν φασαρία, το καλοκαίρι προβλέπω να είμαι στα κάγκελα με καμια σφεντόνα.
Όταν ειναι σε ώρες κοινής ησυχίας, καλείς την αστυνομία.
foscilis έγραψε:
22 Φεβ 2024, 15:55
Ερμής έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:53
Ασέβαστος έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:25

και που να δεις οταν η στραβη αυτη ειναι να του χρωσταει το κρατος. :o
Όταν έκανα τις τεράστιες εξαγωγές στην Αγγλία πριν το καταραμένο μπρέξιτ των γυφτων, το κράτος μου χρώσταγε ΦΠΑ γυρω στο μύριο.
Δε μου έκαναν συμψηφισμό, μου έλεγαν να κάνω αίτηση να πάρω τα χρήματα(ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να πάρεις χρήματα πίσω απο εφορια) αλλά παράλληλα να πληρώσω το φόρο εισοδήματος. Αυτά το 2016. Έπρεπε να πληρώσω λαδάκι στη φαέ για να πάρω πίσω το ΦΠΑ που δικαιούμαι.
Αν δεν είχα να πληρώσω το φόρο εισοδήματος τι θα γινόταν; Θα έπρεπε να με χώσουν μέσα όπως λένε οι φωστήρες;
Τότε δεν έπαιζε συμψηφισμός.
Μα κανείς δεν πάει μέσα έτσι απλά. Γίνεται δικαστήριο και κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας μέσα για οφειλές σε οποιονδήποτε (και στο κράτος) αν αυτός σου χρωστάει πιο πολλά.

Εσύ τι αντιπροτείνεις, όποιος χρωστάει εκατό χιλιάδες στο κράτος (το ποσό που λέει ο νόμος) να μη συμβαίνει τίποτα; Απλά να περνάνε 5 χρόνια και να γίνεται ανείσπρακτο;

Δεύτερον εγώ έλεγα για αυτόν που παίρνει ΦΠΑ και δεν τον αποδίδει. Όχι οφειλή που γεννιέται δευτερογενώς ή οτιδήποτε. Σου δώσαν 100 ευρώ, τα 24 είναι ΦΠΑ, αυτά τα 24 να τα φας, ε είναι κλοπή.
Στην Ελ.δικαιοσύνη έχουμε δει παραδείγματα που πας μέσα για το τίποτα και για τα πολλά κυκλοφορείς ελεύθερο και ωραίος. Κρατήστε μικρό καλάθι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 22 Φεβ 2024, 16:05

panos291 έγραψε:
22 Φεβ 2024, 14:38
Πολυ σωστη κινηση και ελπιζω σε παραπανω αυστηροποιηση σε οτιδηποτε ποινικο.
H αυστηροποιηση δεν ειναι το κυριως ζητημα.

Η επιταχυνση ειναι το ζητουμενο αλλα κυριως ειναι η σωστη λειτουργια των ανακριτικων και δικαστικων αρχων ετσι ωστε να μην πεφτουμε σε δικαστικες πλανες κτλ. και την πληρωνουν αθωοι μαζι με ενοχους.

Βασικα θελουμε ανακριτες και δικαστικους να κανουν τη δουλεια τους.

Για να καταλαβεις τι θελω να πω θα σου πω μια ιστορια απο φιλο δικηγορο.

Ειχε πελάτη που κατηγορηθηκε για βιασμο.

Η φερομενη ως παθουσα κατεθεσε στο δικαστηριο συγκεκριμενη μερα και ωρα και μερος που εγινε το περιστατικο.

Ο φιλος μου ο δικηγορος το αντικρουει πληρως και την βγάζει ψεύτρα αποδεικνυοντας με σφραγισμενο διαβατηριο, εισιτηρια αεροπλανου, φωτογραφιες και βιντεο οτι ο κατηγορουμενος δεν θα μπορουσε να την εχει βιασει καθως την συγκεκριμενη μερα βρισκόταν εκτος Ελλάδος και δεν επεστρεψε παρα 15 μερες μετα το υποτιθεμενο συμβαν.

Ξερεις τι του ειπε το δικαστηριο?

Ε μαλλον η καταγγέλουσα τα μπερδεψε και αλλη μερα θα εννοουσε.

Αποτελεσμα: 30 χρονια καθειρξη πρωτοδικως.

Φυσικα εγινε εφεση.

Στο Εφετειο δεχτηκαν εν μερει οτι μπορει/μαλλον/ισως/ενδεχομενως να ηταν στο εξωτερικο ο κατηγορουμενος τη συγκεκριμενη μερα που κατεθεσε το θυμα αλλα απεφανθησαν οτι ο βιασμος εγινε προφανως σε αλλη μερα και δεν το θυμοταν το θυμα.

Αποτελεσμα: 9 χρονια καθειρξη σε δευτερο βαθμο

Επειδη ομως ολο αυτο ηταν φάρσα πηγανε στον Αρειο Πάγο.

Ο Αρειος Πάγος κανει δεκτη την αναιρεση και διατάζει να ξαναγινει το Εφετειο με αλλη συνθεση εκ νεου.

Αποτέλεσμα: Αθωος ο κατηγορουμενος καθως το Εφετειο δεχτηκε οτι δεν μπορει να εχει διαπραχθει το αδικημα καθως ο φερομενος δράστης ηταν εκτος Ελλάδος τη στιμγη που το θυμα επιμενει οτι εγινε συγκεκριμενη ημερομηνια.

Αυτα πρεπει να εξαλειφθουν πρωτα. Και εκει πρεπει να εστιασει η αναβαθμιση της Δικαιοσυνης.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 22 Φεβ 2024, 16:10

Saturn έγραψε:

Δοκίμασε αρχικώς να εκφράσεις την ενόχληση σου στους ιδιοκτήτες των σκυλιών. Υπάρχουν κυρώσεις και για τους... φιλόζωους που αφήνουν τα ζώα τους στη βεράντα.

Αν το κάνεις κρυφά, σαφώς όχι. Σ' αυτήν τη φάση, μπορείς να ρίξεις αντί πέτρα και φόλα. Δοκιμασμένη και τιμημένη μέθοδα. Τί στη βεράντα, τί στο πεζοδρόμιο, το ίδιο είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 22 Φεβ 2024, 16:13

Δεν νομίζω οτι με τους Ελ και μάλιστα φιλόζωους βγάζεις άκρη στο μιλητό κατ'ιδίαν εκτός αν ειναι φάση, πάρε τα γ@μενα σου γιατί....
Αυτοί ήρθαν κατα το φθινόπωρο στην γειτονιά και είχαν τα μαλακιστήρια τους αμολημένα στο μπαλκόνι και φώναζαν στο παραμικρό κούνημα αέρα, επειδή δε, είναι μικρόσωμα η φωνή τους είναι τέρμα διαπεραστική. Οπότε φαντάζομαι τί θα γίνει το καλοκαίρι άμα και τώρα με ελάχιστα ανοιχτή μπαλκονόπορτα τα ακούω να σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι.

Όσο για τα υπόλοιπα, αναρωτιέμαι αν τελικά δεν αποφύγω την σκλυλοκτονία...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 22 Φεβ 2024, 16:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 22 Φεβ 2024, 16:14

Saturn έγραψε:

Αν δεν τα έχουν μόνιμα και είναι κουτάβια το πιο πιθανό είναι ότι σε λίγο καιρό που θα προσαρμοστούν θα σταματήσουν. Αν τα έχουν μόνιμα στη βεράντα, είναι κακομεταχείριση του ζώου και παραβίαση κοινής ησυχίας αν γαβγίζουν μεσημέρια ή βράδια. Πρακτικά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να ασχοληθεί η αστυνομία, εκτός ίσως αν κάνεις επώνυμη καταγγελία. Το καλύτερο είναι να πιάσεις τους ίδιους κατά προτίμηση με το καλό αλλά δουλεύει και το άγριο.

Εμείς είχαμε έναν σκύλο που ήταν κλαψιάρης, έλειπαν αυτοί όλη μέρα ή και ΠΣΚ, ο σκύλος κάθε δέκα δευτερόλεπτα ΑΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ 24/7. Τους αφήσαμε σημείωμα "σας παρακαλούμε κάντε κάτι μας κρατάει ξύπνιους όλο το βράδυ και δουλεύουμε", όντως άρχισαν να τον παίρνουν μαζί τους.

Ο άλλος γείτονας είχε ένα μικρό κωλόσκυλο που γάβγιζε ασταμάτητα, επίσης έλειπαν όλη την ώρα, και ένα βράδυ τα πήρα τελείως οπότε ούρλιαξα "ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ ΚΩΛΟΣΚΥΛΟ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ" με την πιο άγρια αγριοφωνάρα μου, ορκίζομαι δεν το έκανα επίτηδες απλώς με είχε βγάλει εκτός εαυτού. Αυτό είχε διπλό αποτέλεσμα: 1) το σκυλί το βούλωσε 2) αυτοί, που ήταν στον από κάτω όροφο και άκουσαν το γκαρίδι μας ζήτησαν συγνώμη και το βάλανε μέσα στο σπίτι.

Οπότε δουλεύουν και οι δύο προσεγγίσεις.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 22 Φεβ 2024, 16:15

foscilis έγραψε:
22 Φεβ 2024, 10:27
talaipwros έγραψε:
22 Φεβ 2024, 10:02
Βλέπω να πέφτει κλάμα , ξέρει κανεις περισσότερα;
Μειώνονται πάρα πολύ τα περιθώρια να μην τιμωρηθείς ενώ το δικαστήριο σε βρίσκει ένοχο.

Επίσης έχει ιδιώνυμο για γύφτους που τα κάνουν πουτάνα σε νοσοκομεία.

Για πρώτη φορά το είδος του εγκλήματος μετράει για τη χορήγηση υπό όρους απόλυσης (π.χ. κατά συρροήν παιδέρας που έχει φάει 400 χρόνια ΔΕ θα βγαίνει στα 10).

Αλλά νομίζω αυτό που ενοχλεί πιο πολύ τους γύφτους με την ευρεία έννοια είναι η επαναφορά των χρηματικών ποινών.

Ίσως και αυτό με τον παιδέρα.
Αν ισχύουν όλα αυτά, είναι το πρώτο θετικό πράγμα που κάνει η κυβέρνηση εδώ και 5 χρόνια, αν και υποψιάζομαι ότι δεν είναι αποκλειστικά έργο της κυβέρνησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 22 Φεβ 2024, 16:15

Για την παρενόχληση στον χώρο εργασίας (εννοώ την οχλαγωγία με σκοπό το μπούλινγκ) υπάρχει καμιά πρόβλεψη;
Σήμερα παρατήρησα από το πρωί ότι ήταν όλοι μαζεμένοι (όπως συμβαίνει κάθε μέρα στο εξωτερικό).
Κατά την αποχώρηση πέρασε η "μεγάλη" διευθύντρια που είχε έρθει για έλεγχο και κατάλαβα.
Μιλάμε για όχλο που παρενοχλεί στοχευμένα, εργαζόμενους.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 22 Φεβ 2024, 16:18

Ερμής έγραψε:
22 Φεβ 2024, 16:05
Στην Ελ.δικαιοσύνη έχουμε δει παραδείγματα που πας μέσα για το τίποτα και για τα πολλά κυκλοφορείς ελεύθερος και ωραίος. Κρατήστε μικρό καλάθι.
Ε, όχι και για το τίποτα βρε Ερμή. Δηλαδή αν δεν πληρώνει φόρους για τα επιδόματα των ελεύθερων και ωραίων, ο δόλιος τίποτας που τους στερεί τα προς το ζην, ποιος θα τα πληρώσει; Ο δικηγόρος τους; Ο κηδεμόνας τους;

Γι' αυτό σου λέω. Ακόμη και σ' ένα μικρό πορτοφόλι χωράει η φάση. Σιγά μην χρειάζεται καλάθι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 22 Φεβ 2024, 16:21

foscilis έγραψε:
22 Φεβ 2024, 16:14
Saturn έγραψε:

Αν δεν τα έχουν μόνιμα και είναι κουτάβια το πιο πιθανό είναι ότι σε λίγο καιρό που θα προσαρμοστούν θα σταματήσουν. Αν τα έχουν μόνιμα στη βεράντα, είναι κακομεταχείριση του ζώου και παραβίαση κοινής ησυχίας αν γαβγίζουν μεσημέρια ή βράδια. Πρακτικά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να ασχοληθεί η αστυνομία, εκτός ίσως αν κάνεις επώνυμη καταγγελία. Το καλύτερο είναι να πιάσεις τους ίδιους κατά προτίμηση με το καλό αλλά δουλεύει και το άγριο.

Εμείς είχαμε έναν σκύλο που ήταν κλαψιάρης, έλειπαν αυτοί όλη μέρα ή και ΠΣΚ, ο σκύλος κάθε δέκα δευτερόλεπτα ΑΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ 24/7. Τους αφήσαμε σημείωμα "σας παρακαλούμε κάντε κάτι μας κρατάει ξύπνιους όλο το βράδυ και δουλεύουμε", όντως άρχισαν να τον παίρνουν μαζί τους.

Ο άλλος γείτονας είχε ένα μικρό κωλόσκυλο που γάβγιζε ασταμάτητα, επίσης έλειπαν όλη την ώρα, και ένα βράδυ τα πήρα τελείως οπότε ούρλιαξα "ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ ΚΩΛΟΣΚΥΛΟ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ" με την πιο άγρια αγριοφωνάρα μου, ορκίζομαι δεν το έκανα επίτηδες απλώς με είχε βγάλει εκτός εαυτού. Αυτό είχε διπλό αποτέλεσμα: 1) το σκυλί το βούλωσε 2) αυτοί, που ήταν στον από κάτω όροφο και άκουσαν το γκαρίδι μας ζήτησαν συγνώμη και το βάλανε μέσα στο σπίτι.

Οπότε δουλεύουν και οι δύο προσεγγίσεις.
σε πιστεύω, έφθασα κι εγώ στο παρατσακ να το κάνω το φθινόπωρο που καθόμουν στην βεράντα

Δεν είναι κουτάβια, μικρόσωμα είναι και προσπαθούσα να καταλάβω αρχικά από πού έρχονταν τα γαβγίσματα, μετά είδα οτι ειναι δυο τα σκυλιά σε ένα μπαλκονάκι με τέντα ανοιχτές μπαλκονόπορτες και κανένα σημείο ζωής από ιδιοκτητες (σε κάποια φάση είχα φοβηθεί δηλαδή μην έπαθαν τίποτα και τα σκυλιά ουρλιάζουν). Όταν αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες, κατάλαβα οτι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ήρθαν καινούριοι γείτονες.

Νομίζω, όπως είπα και παραπάνω, οτι με τους Ελ κυνόφιλους στην πλειοψηφία τους δεν βγάζεις άκρη οπότε μάλλον το να πας να τους πεις δυο λογάκια ξηγημένα θα είναι πιο αποτελεσματικό (δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να ασχοληθώ με φιλικούς διαλόγους, πολυ καλά καταλαβαίνουν οτι γαυγίζουν τα μωρά τους)

Αυτό το ώρες κοινής ησυχίας είναι το οποίο θέλω να τονίσω: δηλαδή, εαν σε άλλες ώρες έχεις δυο σκυλιά να κάνουν το τυρμπουσόν στο αυτί σου, καθημερινά, είναι οκ από το νόμο;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών