και αυτό που βάζετε στην κόκα-κόλα και ρουφάτε πως το λέτε είπαμε ; ρουφιχτίρι

Σιγουρα ψηνεται αλλιως και σιγουρα πιο ανομοιομορφαCommunio Sancta έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 13:46Γιατί ψήνεται αλλιώς και γίνεται πιο νόστιμος. Στο κάτω-κάτω είναι όλα θέμα γούστου.
Κι εγώ με 2.5 . Μέχρι πρότινως το είχε 2. Με πολύ ωραία πίτα και εκπληκτικό σουτζουκάκι.vantono έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 13:28Κοντά στο σπιτι μου εχω και ενα με 3€. Και ειναι αρκετά ωραίο, ουτε σαπίλα-σάντουιτς ούτε κανενα τσέπης. Πολυ νοστιμο και νορμαλ.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 13:20Που πήρε αυτός Αθήνα τρία τυλιχτα 8μιση ευρώ ρε; Από 3.20 έχει και πάνω παντού
Βρήκε κάνα παρακμιακό τελειωμένο;
Τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα με το πιτογύρι.hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 22:22Δεν έχει τέτοια αυστηρότητα η ελληνική στην σύνθεση.Allah έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 19:06Και ο γύρος τελειώνει σε -ος. Άρα "δομικά" θα έπρεπε να είναι πιτόγυρος.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 22:10
Το ψωμοτύρι τελειώνει σε -ρι γιατί το τυρί τελειώνει σε -ρι.
Καλά εντάξει, αν πρέπει να βγάλουμε τον χάρτη του θησαυρού και να δώσουμε τα συνθηματικά στην πόρτα για να φάμε μια πίτα σουβλάκι, άστο. Εγώ γενικως δοκιμάζω Αθήνα και όλοι πλέον είναι άνω των 3.20.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 17:27Κι εγώ με 2.5 . Μέχρι πρότινως το είχε 2. Με πολύ ωραία πίτα και εκπληκτικό σουτζουκάκι.vantono έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 13:28Κοντά στο σπιτι μου εχω και ενα με 3€. Και ειναι αρκετά ωραίο, ουτε σαπίλα-σάντουιτς ούτε κανενα τσέπης. Πολυ νοστιμο και νορμαλ.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 13:20Που πήρε αυτός Αθήνα τρία τυλιχτα 8μιση ευρώ ρε; Από 3.20 έχει και πάνω παντού
Βρήκε κάνα παρακμιακό τελειωμένο;
Και είμαι Θεσσαλονίκη.
Πάντα την είχα την απορία, τι στην ευχή είναι αυτό το "λουκάνο", που το βάζουν και πίτες εκεί πέρα...
Εσύ κάνεις λάθος.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:43Κάνεις λάθος. Toast sandwich λέγεται στα αγγλικά αυτό που στην Ελλάδα λέμε τοστ (το τετράγωνο, της τοστιέρας). Toast σκέτο είναι το φρυγανισμένο ψωμί σε φρυγανιέρα (όχι το ψημένο σε τοστιέρα). Τουλάχιστον στην Βρετανία.masterridley έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 01:13Αντιθέτως, εμείς λέμε τοστ ΜΟΝΟ τις τετράγωνες φέτες και τα άλλα απλά "ψημένα σάντουιτς". Πρόσεξε ότι δεν είσαστε ούτε με τον ορισμό πιο σωστοί, γιατί και οι Άγγλοι toast λένε μόνο τις φέτες, ενώ τα υπόλοιπα είναι "toasted something".
Ε αυτό λέμε. Και Θεσσαλονίκη γενικά παίζει στο 4.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 21:15Καλά εντάξει, αν πρέπει να βγάλουμε τον χάρτη του θησαυρού και να δώσουμε τα συνθηματικά στην πόρτα για να φάμε μια πίτα σουβλάκι, άστο. Εγώ γενικως δοκιμάζω Αθήνα και όλοι πλέον είναι άνω των 3.20.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 17:27Κι εγώ με 2.5 . Μέχρι πρότινως το είχε 2. Με πολύ ωραία πίτα και εκπληκτικό σουτζουκάκι.
Και είμαι Θεσσαλονίκη.
Καλησπέρα φίλε. Το τοπικ είναι για σουβλάκια, τι λες για σουτζουκάκια εσυ; Υπάρχει άλλο νήμα για μαγειρεία.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 17:27
Κι εγώ με 2.5 . Μέχρι πρότινως το είχε 2. Με πολύ ωραία πίτα και εκπληκτικό σουτζουκάκι.
Και είμαι Θεσσαλονίκη.
Καλά εγώ πήγα σε σουβλατζίδικο στην Κρήτη και παραγγελία μπιφτέκι λαχανικών και μικρή μπίρα. Στην μικρή μπίρα ο σερβιτόρος λύγισε και μου είπε....είναι μικρή, οπότε κατέβασα τα μάτια και ψελισα φέρτε μου την μεγάλη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 22:04Ε αυτό λέμε. Και Θεσσαλονίκη γενικά παίζει στο 4.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 21:15Καλά εντάξει, αν πρέπει να βγάλουμε τον χάρτη του θησαυρού και να δώσουμε τα συνθηματικά στην πόρτα για να φάμε μια πίτα σουβλάκι, άστο. Εγώ γενικως δοκιμάζω Αθήνα και όλοι πλέον είναι άνω των 3.20.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 17:27
Κι εγώ με 2.5 . Μέχρι πρότινως το είχε 2. Με πολύ ωραία πίτα και εκπληκτικό σουτζουκάκι.
Και είμαι Θεσσαλονίκη.
Αυτοί αυτά που σύγκριναν είχαν αναλογία τιμής 2:1 που δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Για μένα το μεγάλο φάουλ της Θεσσαλονίκης είναι πως το απ' όλα έχει κέτσαπ-μουσταρδα που ακόμη και για 80s είναι λάθος.
Βέβαια, ο καθείς διαλέγει τι θέλει ,αλλά δε μπορεί να είναι νορμάλ αυτό για απ'ολα κύριοι.
ΥΓ: Προσωπικως προτιμώ γαουρτη ή έστω σως γιαουρτης, την οποία βέβαια αντικαθιστω αναγκαστικως με ζαζίκι σε ποιο αντεργκράουντ καταστήματα, για να μη με θεωρήσουν και κανέναν τικιτάνγκα.
Απαραίτητο συμπλήρωμα ευτυχίας η κοακόλα. Ζιρο ή λάιτ.
Δεν υπάρχει αστικό "σουβλάκι" και δεν λεγόταν ανέκαθεν σουβλάκι. Αυτά με τις βλαχιές είναι μανταμσουσουδισμοί. Ένα δημοφιλές τζανκ φουντ είναι.Communio Sancta έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 13:48Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 12:56Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Τι θα πει "δεν περιείχε κεμπάπ"; Μιλάμε για το αντίστοιχο τούρκικο ντονέρ κεμπάπ. Το λέγατε κεμπάπ γιατί η φιλοσοφία είναι ίδια, απλά εμείς -στην Ελλάδα- βάζουμε χοιρινό κρέας.gassim έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 16:16Είναι κάπως περίεργο να λέγαμε το σουβλάκι κεμπάπ καθώς δεν περιείχε καν κεμπάπ.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 12:56Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Και το κεμπάπ πως το λέγαμε ;
Δεν υπάρχει δομικό πρόβλημα με το πιτογύρι αλλά η μπίλια έκατσε στο πιτόγυρο, οπότε η ένστασή σας είναι άκυρη. Το πιτόγυρο είναι δομικά 100% κλασική δημοτική σύνθεση, όπως το αντίσκηνο (αντί+σκηνή, άλλη μια μετάθεση γραμματικού γένους).Allah έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 19:12Τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα με το πιτογύρι.
Ούτε και με τη γυρόπιτα.