Αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή στη Χούντα
Re: Αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή στη Χούντα
Να μας πεί ο Γιαννόπουλος τις συνθήκες για τους ομοφυλόφιλος στη Χούντα
- Ελβετός Τραπεζίτης
Πίστεψε με, τοχειροτερο που είχα ακούσει εκείνα τα χρόνια ήταν σχόλια και γελια για τις ομιλίες του Παπαδόπουλου για την αρχαιζουσα γλωσσα στις ομιλιες του.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:54Ελβετός Τραπεζίτης
Βαλε και λιγο ξυλο κανα μπουντρουμι γιατι του χαλασες της φαντασιωση

Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
- Sid Vicious
Ακριβώς τις ίδιες αναμνήσεις!Μετανάστρια έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 21:53Ήτανε πολύ βαρετή ζωή. Τίποτα ενδιαφέρον δε γινότανε ποτέ. Ξυπνούσα, έκλαιγα, μου έδιναν να φάω (πάντα το ίδιο, γάλα, καμμία εναλλαγή). Μετά πόναγε η κοιλιά μου και έκλαιγα ξανά. Έκανα κακάκια και κοιμόμουν πάλι. Μετά ξύπναγα, έκλαιγα και φτου και από την αρχή η ίδια ρουτίνα.
Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.
Με τη μεταπολίτευση αμέσως η ζωή άρχισε να γίνεται καλύτερη. Άρχισαν να μου δίνουν να φάω άλλα πράγματα. Μου έδωσαν χρωματιστά αντικείμενα να κουνάω. Γύρισα από την πλατούλα στην κοιλίτσα, έμαθα να κάθομαι, να στέκομαι να κάνω αβαβα. Τεράστια βελτίωση στην ποιότητα ζωής.

yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Ελβετός Τραπεζίτης
Το πιο τρομερό που είχε γίνει εκείνη την εποχή (1972) ήταν η δολοφονία από τον Κοεμτζη 3 ατομων στο μπουζουκτζιδικο που βρισκόταν στην πρωτη παράλληλο της οδού Χανίων (εκει ηταν το παραρτημα του Κα' Γυμνασίου που εκανε μαθημα η Α και Β ταξη) στην Κυψέλη.
Είχαμε γελάσει επειδή η Υπογυμνασιαρχης είχε τρομοκρατηθεί
και δεν είχε έρθει στο σχολείο για 2 ημέρες, μέχρι που ανακοινώθηκε ότι είχε συλληφθεί ο δράστης, κάποιος ονόματι Κοεμτζης.
Πολλές δεκαετίες αργότερα είδα τον Κοεμτζη στην Πλάκα , οπου ειχε αποφυλακισθει και πουλαγε CD στο δρομο, και του ειπα την ιστορια με την υποδιευθυντρια.
Είχαμε γελάσει επειδή η Υπογυμνασιαρχης είχε τρομοκρατηθεί

Πολλές δεκαετίες αργότερα είδα τον Κοεμτζη στην Πλάκα , οπου ειχε αποφυλακισθει και πουλαγε CD στο δρομο, και του ειπα την ιστορια με την υποδιευθυντρια.

-
- Μέλη που αποχώρησαν
Έβαζαν μερικές φορές στο σπίτι και τους έλεγαν ''κλείστε το μη βρούμε κανένα μπελά''.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:59και η Ντόϊτσε Βέλλε παίζει πλέον χωρίς προφυλάξεις.
20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας
Γω ήμανε μπέμπης και δεν θυμάμαι τίποτε από την καθημερινή ζωή. Η πρώτη μου επαφή με Χούντα πρέπει να ήταν το 1975 και με τον εξής συνδυασμό παράξενων φράσεων του πατέρα:Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 00:51Πίστεψε με, τοχειροτερο που είχα ακούσει εκείνα τα χρόνια ήταν σχόλια και γελια για τις ομιλίες του Παπαδόπουλου για την αρχαιζουσα γλωσσα στις ομιλιες του.
πιτζάμες
σταγονίδια
γαμώ τη μάνα τους, πάλι.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
- Ελβετός Τραπεζίτης
Μια αλλη ιστορια της εποχής εχει σχεση με τον κρητικο που εκαψε την γυναικα του και τα δυο παιδια του για να εκδικηθεί την πεθερά του.
Αληθινή ιστορία δολοφονικης τρέλας και σχιζοφρένειας.
Ήθελε να κάψει την πεθερά του και το σχέδιο πήγε στραβά και στην φωτιά που έβαλε στο σπίτι κάηκαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά.
Το συνέλαβαν δίκασαν και τουφεκισαν το 1972.
Ήταν η τελευταία εκτέλεση ποινικού με τουφεκισμο στην ελλαδα.
https://www.iefimerida.gr/news/129269/η ... -να-πατήσε
https://www.google.gr/url?sa=t&source=w ... E3Z1zg3GR7
Η "υπόθεση Λυμπερη" ειχε συγκλονισει.
Ο Τζέιμς Πάρις είχε το στούντιο του στην γωνία Σκύρου και Κρεσνας στην Κυψέλη, στην περιοχή της Σχολής Ευελπίδων.
Γύρισε την υπόθεση σε ταινία.
Μερικα απο τα γυρίσματα τα εκανε ακριβως μπροστα απο το πατρικό, που εμένα τοτε, στην Κυψελη. Το σπιτι φαινεται σε μερικες σκηνες.
Αληθινή ιστορία δολοφονικης τρέλας και σχιζοφρένειας.
Ήθελε να κάψει την πεθερά του και το σχέδιο πήγε στραβά και στην φωτιά που έβαλε στο σπίτι κάηκαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά.
Το συνέλαβαν δίκασαν και τουφεκισαν το 1972.
Ήταν η τελευταία εκτέλεση ποινικού με τουφεκισμο στην ελλαδα.
https://www.google.gr/url?sa=t&source=w ... E3Z1zg3GR7
Η "υπόθεση Λυμπερη" ειχε συγκλονισει.
Ο Τζέιμς Πάρις είχε το στούντιο του στην γωνία Σκύρου και Κρεσνας στην Κυψέλη, στην περιοχή της Σχολής Ευελπίδων.
Γύρισε την υπόθεση σε ταινία.
Μερικα απο τα γυρίσματα τα εκανε ακριβως μπροστα απο το πατρικό, που εμένα τοτε, στην Κυψελη. Το σπιτι φαινεται σε μερικες σκηνες.

- Sid Vicious
Αυτό δεν άλλαξε με την μεταπολίτευση, γινόταν και μέχρι αρχές 80ς, πολιτισμικό σοκ είχα πάθειbrb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 16:28Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι ότι έκανα κοπάνα στην πρώτη δημοτικού γιατί μία δασκάλα μας ρήμαζε στο ξύλο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
- Ελβετός Τραπεζίτης
Και εμείς ακούγαμε το ελληνικό πρόγραμμα της Ντ.Β. , αλλά μετά το 1973.brb και tyt έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 01:03Έβαζαν μερικές φορές στο σπίτι και τους έλεγαν ''κλείστε το μη βρούμε κανένα μπελά''.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 23:59και η Ντόϊτσε Βέλλε παίζει πλέον χωρίς προφυλάξεις.
20 Ιουλίου 1974. Το τέλος της παιδικής (μου) ηλικίας
Εκείνη την εποχή ήταν διαδεδομένοι οι "πειρατικοι" Ραδιοσταθμοί. Υπήρχαν δεκάδες ερασιτεχνικοι τέτοιοι σταθμοί στην Αθήνα μπορούσες να ακούσεις ότι μουσική επιθυμούσες.
Σε κάποια φάση όταν ήμουν 15 ξέρω γω, είχα βρει σχέδια και συνδεσμολογια και ηθελα να φτιαξω τον δικο μου σταθμο. Ειχα βρει ενα γνωστο μου φοιτητη στα ΚΑΤΕΕ Ηλεκτρολογίας και του ζήτησα να βρει τις λυχνίες που χρειαζόμουν

Τι χρόνια και εκείνα....

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ελβετός Τραπεζίτης την 18 Νοέμ 2018, 01:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από μικροί στην παρανομία οι φιλελεδες.
Αρχικά με πειρατικούς σταθμούς και μετά στη μίζα και τη λαμογια.
Αρχικά με πειρατικούς σταθμούς και μετά στη μίζα και τη λαμογια.
- Ελβετός Τραπεζίτης
Πες μας Πρόσκοπε για την ενάρετη ζωη σου, έχω τεράστιο ενδιαφέρον να μάθω τις περιπέτειες σου.
Δεν απαντάω σε Ελβετούς τραβεστί.... συγνώμη τραπεζίτεςΕλβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 01:33Πες μας Πρόσκοπε για την ενάρετη ζωη σου, έχω τεράστιο ενδιαφέρον να μάθω τις περιπέτειες σου.
Και δεν κινδύνευες να μπουν κλέφτες.talaipwros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 16:29Θυμάμαι που το καλοκαίρι έκανε ζεστη. Αφήναμε πόρτες και παράθυρα ανοικτά να κάνει ρεύμα να δροσιστουμε

- Ελβετός Τραπεζίτης
Kostis έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 01:35Δεν απαντάω σε Ελβετούς τραβεστί.... συγνώμη τραπεζίτεςΕλβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 01:33Πες μας Πρόσκοπε για την ενάρετη ζωη σου, έχω τεράστιο ενδιαφέρον να μάθω τις περιπέτειες σου.
Έλα μπουμπουνάκο, πες κάτι από την ζωη σου.

Eπι επταετιας οι παραγκες των προσφυγικων στο Περιστερι, οπου καθε χρονο στις βροχες γεμιζαν λασπη, εγιναν εργατικες κατοικιες και με επιδοτηση ενοικιου παρακαλω. Χουντα, οχι αστεια....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, θα θέλατε να κρατήσετε τις αναμνήσεις σας απ'αυτόν τον κόσμο;
από Εκτωρ » 04 Αύγ 2023, 19:01 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 429 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
04 Αύγ 2023, 20:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτή είναι η καθημερινή διαδρομή μαθητών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
από Frappezitis » 06 Μαρ 2025, 21:23 » σε Κοινωνικά θέματα - 72 Απαντήσεις
- 1324 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
15 Μαρ 2025, 23:17
-
-
- 33 Απαντήσεις
- 769 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
17 Φεβ 2025, 20:54