Ένα εύκολο που το κάνουμε αραιά και πού είναι χοιρινό με δαμάσκηνα και καμιά φορά λίγα βερύκοκα αποξηραμένα στην κατσαρόλα. Συνήθως κάνουμε και κάτι άλλο, δεν θυμάμαι τι...

Μάλλον κάτι άλλο πιο απλό για τα παιδιά της παρέας.
Επειδή βαριέμαι το μαγείρεμα, ασχολούμαι με περιφερειακά θέματα. Να στήσω ωραία το τραπέζι, τώρα τα τελευταία 2-3 χρόνια κυκλοφορούν κάτι ενδιαφέροντα φωτάκια - είχαμε βρει στο tiger αν δεν απατώμαι.
Αλλαντικά σε πιατέλες για ορεκτικά και καμιά φορά διάφορα παράξενα άλλα που φέρνει εποχιακά ο μεγάλος Βασιλόπουλος στον Κηφισό και ο Θανόπουλος.
Γλυκά συνήθως ο Τερκενλής έχει νόστιμα και με ωραία εποχιακή διακόσμηση. Μπορει και να υπάρχει κάτι καλύτερο, δεν ξέρω, αλλά είναι το ευκολάκι μας. Γενικά μου αρέσει να ασχολουμαι με οτιδήποτε πλην της κατσαρόλας και ευτυχώς ασχολείται άλλος. Δηλαδή δεν με πειράζει να περάσω 2-3 ώρες συνολικά σε πιο ψαγμένα σουπερ μάρκετ να διαλέγω μπινελίκια και ορεκτικά. Στην κουζίνα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ τόσο. Για καμιά σαλάτα ίσως, για λίγα λεπτά.
Κρασί δεν έχω καταλήξει. Προτιμώ Asti Martini μάλλον για το γλυκό, αλλά ειλικρινά, δεν έχω κάτι αλάνθαστο που πάει με το φαγητό. Και το Σαμιώτικο είναι κάτι που ταιριάζει με διάφορα, αλλά είναι πιο απλό.
Λίγα πράγματα μου θυμίζουν ότι είμαι grown up όσο να κάνουμε τραπέζι με καλεσμένους γονείς μας.

Συνήθως βγαίνουμε ασπροπρόσωποι. Κάνουμε ευκολάκια, αλλά γινονται δεκτά με ευχαρίστηση.