Ναι, και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Παρακάτω;sharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:14Λάθος κάνεις. Η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες. Εάν αυτοί είναι οι Μακεδόνες τότε τους ανήκει και η Β. και η Ν. Η Ν. τελεί υπό κατάληψη από άλλον λαό που δεν είναι Μακεδόνες. Όσον αφορά την κοινή γνώμη, σαφώς και μετράει πάντα και παντού. Η υποστήριξη της Ουκρανίας βασίζεται πρωτίστως σε αυτό (μην υπολογίζεις Έλληνες εδώ, βρίσκονται από κάθε άποψη μακριά από τα γεγονότα).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 12:42Τί εννοείς "κοινή γνώμη" των άλλων κρατών; Αυτά τα θέματα δεν αφορούν στην κοινή γνώμη (που στην τελική σιγά μην νοιάζεται ο κάθε ευρωπαίος για το πώς θα αποκαλείται η βουμού) αλλά στη διπλωματική/θεσμική γλώσσα που ακούει/διαβάζει ο οποιοσδήποτε στις πολιτικές ειδήσεις.sharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 12:27
Μπα, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι μπορεί να χρησιμεύσει ως προπαγάνδα. Αλλά πιστεύω ότι χωρίς ή με Βόρειος είναι το ίδιο κακό. Αν ποτέ χρειαστεί να περαστεί στην κοινή γνώμη άλλων κρατών ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες και την υπόλοιπη Μακεδονία κακώς την έχει άλλο κράτος τότε το Βόρειος μπορεί να είναι και χειρότερο. Αυτό ήταν και το σκεπτικό πίσω από την άρνηση ανέκαθεν.
Όσο για το μπολντ είναι ξεκάθαρα τέρμα φοβική αντιμετώπιση. Γιατί αν εννοείς ότι ο όρος "Βόρειος Μακεδονία" στρώνει χαλί για να διεκδικήσουν οι σκοπιανοί και τη "Νότια", μάλλον σου διαφεύγει ότι ακριβώς αυτό ισχύει και αντίστροφα. Να διεκδικήσουν και οι Νότιοι τη Βόρεια Μακεδονία.
«Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»
Re: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»
Σού λέω τι θα πει η προπαγάνδα. Σε εμένα δεν χρειάζεται να τα εξηγήσεις αυτά. Αυτή η προπαγάνδα πιάνει στο ευρύ κοινό. Δες τις συζητήσεις περί Ουκρανών, "υπάρχουν", "μήπως είναι όλοι Ρώσοι" κλπΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:25Ναι, και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Παρακάτω;sharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:14Λάθος κάνεις. Η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες. Εάν αυτοί είναι οι Μακεδόνες τότε τους ανήκει και η Β. και η Ν. Η Ν. τελεί υπό κατάληψη από άλλον λαό που δεν είναι Μακεδόνες. Όσον αφορά την κοινή γνώμη, σαφώς και μετράει πάντα και παντού. Η υποστήριξη της Ουκρανίας βασίζεται πρωτίστως σε αυτό (μην υπολογίζεις Έλληνες εδώ, βρίσκονται από κάθε άποψη μακριά από τα γεγονότα).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 12:42
Τί εννοείς "κοινή γνώμη" των άλλων κρατών; Αυτά τα θέματα δεν αφορούν στην κοινή γνώμη (που στην τελική σιγά μην νοιάζεται ο κάθε ευρωπαίος για το πώς θα αποκαλείται η βουμού) αλλά στη διπλωματική/θεσμική γλώσσα που ακούει/διαβάζει ο οποιοσδήποτε στις πολιτικές ειδήσεις.
Όσο για το μπολντ είναι ξεκάθαρα τέρμα φοβική αντιμετώπιση. Γιατί αν εννοείς ότι ο όρος "Βόρειος Μακεδονία" στρώνει χαλί για να διεκδικήσουν οι σκοπιανοί και τη "Νότια", μάλλον σου διαφεύγει ότι ακριβώς αυτό ισχύει και αντίστροφα. Να διεκδικήσουν και οι Νότιοι τη Βόρεια Μακεδονία.
- Bill Hicks
σύμφωνα με την συμφωνία, οι Μακεδόνες Ελληνες είναι Μακεδόνες με την δική μας έννοια και οι Σκοπιανοί με την δική τους.sharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:34Σού λέω τι θα πει η προπαγάνδα. Σε εμένα δεν χρειάζεται να τα εξηγήσεις αυτά. Αυτή η προπαγάνδα πιάνει στο ευρύ κοινό. Δες τις συζητήσεις περί Ουκρανών, "υπάρχουν", "μήπως είναι όλοι Ρώσοι" κλπΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:25Ναι, και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Παρακάτω;sharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:14
Λάθος κάνεις. Η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες. Εάν αυτοί είναι οι Μακεδόνες τότε τους ανήκει και η Β. και η Ν. Η Ν. τελεί υπό κατάληψη από άλλον λαό που δεν είναι Μακεδόνες. Όσον αφορά την κοινή γνώμη, σαφώς και μετράει πάντα και παντού. Η υποστήριξη της Ουκρανίας βασίζεται πρωτίστως σε αυτό (μην υπολογίζεις Έλληνες εδώ, βρίσκονται από κάθε άποψη μακριά από τα γεγονότα).
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

Θα επαναλάβω ότι το τι πιστεύει το "ευρύ κοινό" είναι αδιάφορο. Από τη στιγμή όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που αποτελεί τον πυρήνα της "μακεδονικότητας" τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια είναι η Μακεδονία του Μεγάλου Αλέξανδρου και στη συμφωνία διευκρινίζεται ο διαχωρισμός της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας από τα υπόλοιπα τερτίπια για το καλό ή κακό κατά περίπτωσηsharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:34Σού λέω τι θα πει η προπαγάνδα. Σε εμένα δεν χρειάζεται να τα εξηγήσεις αυτά. Αυτή η προπαγάνδα πιάνει στο ευρύ κοινό. Δες τις συζητήσεις περί Ουκρανών, "υπάρχουν", "μήπως είναι όλοι Ρώσοι" κλπΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:25Ναι, και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Παρακάτω;sharp έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:14
Λάθος κάνεις. Η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες. Εάν αυτοί είναι οι Μακεδόνες τότε τους ανήκει και η Β. και η Ν. Η Ν. τελεί υπό κατάληψη από άλλον λαό που δεν είναι Μακεδόνες. Όσον αφορά την κοινή γνώμη, σαφώς και μετράει πάντα και παντού. Η υποστήριξη της Ουκρανίας βασίζεται πρωτίστως σε αυτό (μην υπολογίζεις Έλληνες εδώ, βρίσκονται από κάθε άποψη μακριά από τα γεγονότα).

Από σήμερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Aν το ελληνικο κρατος δεν ηταν κομπλεξικο και ο λαος φοβικος θα χρησιμοποιουσε το Βορεια Μακεδονια ως πατημα για δικο του αλυτρωτισμο με προπαγανδα οτι οτιδηποτε γυρω απο τη Γευγελη και το ΜΟναστηρι ειναι ελληνικο και σας θεωρουμε τμημα της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ιστορικης ΜΑκεδονιας που ανεχομαστε να την κατοικειτε.
Ειναι αστειο οτι μια ζωη τρεμαμε τον αλυτρωτισμο ενος κρατους που δεν ειχε πολεμικη αεροπορια αντι να θεωρησουμε θαυμασια ευκαιρια να τους ονομασουμε ΒΟρεια Μακεδονια με προοπτικη μια μερα να την κατακτησουμε η στην καλυτερη γι' αυτους να την δορυφοροποιησουμε κανοντας τους να θυμηθουν την ελληνικη καταγωγη τους.
.
Ειναι αστειο οτι μια ζωη τρεμαμε τον αλυτρωτισμο ενος κρατους που δεν ειχε πολεμικη αεροπορια αντι να θεωρησουμε θαυμασια ευκαιρια να τους ονομασουμε ΒΟρεια Μακεδονια με προοπτικη μια μερα να την κατακτησουμε η στην καλυτερη γι' αυτους να την δορυφοροποιησουμε κανοντας τους να θυμηθουν την ελληνικη καταγωγη τους.

.
Όχι δε λέει αυτό η συμφωνία, υπάρχει ειδική αναφορά στη διάκριση Αρχαίας Ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας και της πρόσφατης Βόρειας Μακεδονίας.Bill Hicks έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:44σύμφωνα με την συμφωνία, οι Μακεδόνες Ελληνες είναι Μακεδόνες με την δική μας έννοια και οι Σκοπιανοί με την δική τους.
Και εδαφικώς η έδρα του Φίλιππου και του Αλέξανδρου ήταν σε ελληνικά εδάφη. Οι πόλεμοι μεταξύ των βασιλείων ή δημοκρατιών εντός της ελληνικής επικράτειας ήταν κάτι που ιστορικώς συνέβαινε πάντα μεταξύ ομόγλωσσων και ομόθρησκων βασιλείων σε πολλά σημερινά κράτη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και η μονη απαντηση ειναι αν αρχισουν παλι τα αλυτρωτικα να τα ξεκινησουμε επιτελους κι εμεις.
.
.
Ρε συ Αρίστο, εσύ δεν ήσουν που έβρισκες γραφικούς τους "μακεδονομάχους" ή σε μπερδεύω με κάποιον άλλον;
Με τούτα και με κείνα, ας ξεκινήσει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Ή ας τα γράψει όλα.
Ούτως ή άλλως ο πληθυντικός πρώτου προσώπου έχει ψοφήσει οριστικά σ' αυτήν τη χώρα.

Ακριβώς γι' αυτό τείνω στη δεύτερη φάση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Bill Hicks
ό,τι είπα κι εγώ δηλαδή.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:59Όχι δε λέει αυτό η συμφωνία, υπάρχει ειδική αναφορά στη διάκριση Αρχαίας Ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας και της πρόσφατης Βόρειας Μακεδονίας.Bill Hicks έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:44σύμφωνα με την συμφωνία, οι Μακεδόνες Ελληνες είναι Μακεδόνες με την δική μας έννοια και οι Σκοπιανοί με την δική τους.SpoilerShowΚαι εδαφικώς η έδρα του Φίλιππου και του Αλέξανδρου ήταν σε ελληνικά εδάφη. Οι πόλεμοι μεταξύ των βασιλείων ή δημοκρατιών εντός της ελληνικής επικράτειας ήταν κάτι που ιστορικώς συνέβαινε πάντα μεταξύ ομόγλωσσων και ομόθρησκων βασιλείων σε πολλά σημερινά κράτη.

I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 15:09Ρε συ Αρίστο, εσύ δεν ήσουν που έβρισκες γραφικούς τους "μακεδονομάχους" ή σε μπερδεύω με κάποιον άλλον;
Με τούτα και με κείνα, ας ξεκινήσει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Ή ας τα γράψει όλα.
Ούτως ή άλλως ο πληθυντικός πρώτου προσώπου έχει ψοφήσει οριστικά σ' αυτήν τη χώρα.
O Mητσοτακης εβρισκε γραφικους τους μακεδονομαχους, το δηλωσε μαλιστα απο τη Βουλη οταν τον ψηφισατε.
Εγω απλα σας προειδοποιουσα το 2018 οτι σας δουλευε.
Και οχι μονο σας δουλευε αλλα αφου σας χρησιμοποιησε μετα εβαλε τους εθνικιστες της ΧΑ στη φυλακη και απαγορευσε την καθοδο των Ελληνων και αλλων εθνικιστων στις εκλογες.
.
Ενω λοιπον ο Μητσοτακης εβαζε τους εθνικιστες φυλακη που τον βοηθησαν να ριξει το ΣΥΡΙΖΑ μετα τοποθετησε σε κυβερνητικες θεσεις ενα σωρο Ποταμισιους που ψηφισαν τις Πρεσπες ανταμοιβοντας τους που γλυτωσαν την καυτη πατατα απο τη ΝΔ. Ειναι γνωστο μαλιστα οτι η ΝΔ εβαλε το Ποταμι να ψηφισει τις Πρεσπες για να μην χρειαστει να τις ψηφισει η ιδια οταν γινοταν κυβερνηση.
https://www.sofokleousin.gr/to-potami-k ... pros-ti-nd
.
https://www.sofokleousin.gr/to-potami-k ... pros-ti-nd
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 17 Μάιος 2024, 15:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αλίμονο αν δεν ξέραν τη Μακεδονία όλες οι χώρες, μετά την Καρντάσιαν δεύτερο όνομαrunner έγραψε: ↑16 Μάιος 2024, 22:00Γιατί, με τι τώρα τα Σκόπια και ολόκληρη η γη πως αποκαλούσε τη χώρα αυτή;
Δεν θέλω να σας χαλάσω τις φαντασιώσεις αλλά όλοι Μακεδονία αποκαλούσαν αυτή τη χώρα πλην Ελλάδος φυσικά και Κύπρου.
Οι συμφωνίες και οι ονομασίες "βόρεια" "υπερβόρεια" και δεν ξέρω και εγώ τι, αποτελούν τυπικουρες για οικονομοεμπορικους σκοπούς.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
Μα η προσέγγιση των Σκοπιανών (στη συντριπτική πλειοψηφία τους) είναι ο προσεταιρισμός του Αλέξανδρου. Πέρα από αγάλματα, ιστορικές αναφορές κλπ ακόμα και η σημαία τους είναι μια προσομοίωση του Ήλιου της Βεργίνας.Bill Hicks έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 15:11ό,τι είπα κι εγώ δηλαδή.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:59Όχι δε λέει αυτό η συμφωνία, υπάρχει ειδική αναφορά στη διάκριση Αρχαίας Ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας και της πρόσφατης Βόρειας Μακεδονίας.Bill Hicks έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 14:44σύμφωνα με την συμφωνία, οι Μακεδόνες Ελληνες είναι Μακεδόνες με την δική μας έννοια και οι Σκοπιανοί με την δική τους.SpoilerShowSpoilerShowΚαι εδαφικώς η έδρα του Φίλιππου και του Αλέξανδρου ήταν σε ελληνικά εδάφη. Οι πόλεμοι μεταξύ των βασιλείων ή δημοκρατιών εντός της ελληνικής επικράτειας ήταν κάτι που ιστορικώς συνέβαινε πάντα μεταξύ ομόγλωσσων και ομόθρησκων βασιλείων σε πολλά σημερινά κράτη.

Ε, κάπου εδώ σηκώνει και τρολάρισμα ακόμη και στα εμπορικά ονόματα. Θα διαμαρτύρονται τα σκοπιανά (δώσε θάρρος στο χωριάτη και θ' ανέβει στο κρεβάτι) αν παίζει ονομασία ελληνικού προϊόντος τύπου "μακεδονικός χαλβάς/οίνος/οτιδήποτε";
Θα το κάνουμε "αρχαιοελληνομακεδονικός χαλβάς/οίνος/οτιδήποτε" με ένα ενδεικτικό σήμα και θα τελειώνει το θέμα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
πάλι καλά που δεν έφτασαν να την λένε Πελοπόννησο μέχρι Μακεδονία το παλεύουμε κουτσά στραβάBeria έγραψε: ↑16 Μάιος 2024, 23:11Πριν την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, Μακεδονία πάντως λέγανε οι τύποι τη χώρα τουςpanos291 έγραψε: ↑16 Μάιος 2024, 23:07Ναι ο Κουλης φταιει για την ηλιθια συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.Αρίστος έγραψε: ↑16 Μάιος 2024, 21:24Ο καθε κατσαπλιας στα Βαλκανια προκαλει την κυβερνηση Κουλη επειδη δεν την υπολογιζει.
«Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»: Ακραία προκλητικός εμμένει στο σκέτα «Μακεδονία» ο πρόεδρος του VMRO και προαλειφόμενος πρωθυπουργός Μίτσκοσκι
https://hellasjournal.com/2024/05/tha-a ... hipourgos/
.

Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Οκ, πραγματικέ μακεδονομάχε, παρεξήγησα. Ενιγουέι, τα θερμά μου χαιρετίσματα σε όλους τους εθνικιστές, αγανακτισμένους ή μη. Εκεί ακριβώς που στρώσανε, εκεί θα κοιμηθούνε.Αρίστος έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 15:14O Mητσοτακης εβρισκε γραφικους τους μακεδονομαχους, το δηλωσε μαλιστα απο τη Βουλη οταν τον ψηφισατε.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2024, 15:09Ρε συ Αρίστο, εσύ δεν ήσουν που έβρισκες γραφικούς τους "μακεδονομάχους" ή σε μπερδεύω με κάποιον άλλον;
Εγω απλα σας προειδοποιουσα το 2018 οτι σας δουλευε.
Και οχι μονο σας δουλευε αλλα αφου σας χρησιμοποιησε μετα εβαλε τους εθνικιστες της ΧΑ στη φυλακη και απαγορευσε την καθοδο των Ελληνων και αλλων εθνικιστων στις εκλογες.
.
Αυτά δεν είναι εθνικιστικά κόμματα, είναι παιχνίδια τύπου μουσικές καρέκλες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δευτερη φτωχοτερη χωρα στην ΕΕ, η Ελλαδα
από Στρακαστρουκας » 27 Μαρ 2024, 14:37 » σε Εσωτερική Πολιτική - 61 Απαντήσεις
- 2626 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
28 Μαρ 2024, 12:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που η εξουσία πάει από πατέρα σε γιο;
από Στρακαστρουκας » 18 Νοέμ 2023, 07:35 » σε Εσωτερική Πολιτική - 60 Απαντήσεις
- 1622 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
19 Νοέμ 2023, 12:59
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 932 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
19 Σεπ 2023, 01:10
-