ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑20 Μάιος 2024, 21:53
Οι θρησκείες ΔΕΝ έχουν διαφορά από τις οποιεσδήποτε πολιτικές ή μη ιδεολογίες που χρησιμοποιούνται ως όχημα για την κατάκτηση της εξουσίας παντού και πάντοτε στην ιστορία...
Προφανώς, δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα και δεν έχεις αντίληψη του μεγέθους της εγκληματικής γελοιότητας που χαρακτηρίζει την θρησκεία.
Πριν από 3.000 χρόνια, στην Μεσοποταμία, αν ο σερβιτόρος που πρόσφερε το πρωινό γεύμα στους θεούς (στα ξύλινα ξόανά τους που είχαν πέσει από τον ουρανό) είχε πάει με γυναίκα το προηγούμενο βράδυ και δεν έκανε μπάνιο το πρωί πριν πλησιάσει τους ‘θεούς’, τον εκτελούσαν (το σχετικό κείμενο το παραθέτω στο τέλος).
Σήμερα, στις θεοκρατίες της Ανατολής, βασανίζουν και εκτελούν τις κοπέλες που δεν φορούν το τσεμπέρι που επιβάλλουν οι Ισλαμιστές. Οι ΗΠΑ βαδίζουν προς θεοκρατία και οι φανατικοί θεοσεβούμενοι εκεί προσπαθούν να περάσουν νόμο για να μπορούν να εκτελούν τις γυναίκες που κάνουν έκτρωση.
Ναζισμός, φασισμός, και κομουνισμός έχουν περάσει κάπως στο περιθώριο. Η θρησκεία βρίσκεται υπό την προστασία του πανάγαθου Θεού και συνεχίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της επειδή την στηρίζουν ανέντιμοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες.
Αν τα πανεπιστήμια της Δύσης δίδασκαν ότι η μπούρκα είναι κατευθείαν απόγονος της καλύπτρας που τους φορούσαν οι πρόγονοί μας προκειμένου να βιάσουν κοπέλες Νεάντερταλ, οι γυναίκες στο Ιράν και στις ισλαμοκρατούμενες χώρες δεν θα βασανίζονταν με τον αισχρό τρόπο που τώρα τις βασανίζουν.

Τα παιδιά στα σχολεία αντί να διδάσκονται την ιστορία της ανθρωπότητας που αποδεικνύει την απάτη που δημιούργησε την θρησκεία, διδάσκονται να προσεύχονται στον καλό θεούλη, έργο της απάτης.
Το ακόλουθο απόσπασμα είναι από το βιβλίο "Gods, Demons and Symbols of Ancient Mesopotamia" των J.Black και A.Green, British Museum Press, 1992. Σελ. 158:
H ευρέως διαδεδομένη στην Μεσοποταμία ιδέα ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για να ενεργεί σαν υπηρέτης των θεών, σήμαινε ότι ήταν αναγκασμένος να τους τρέφει συνεχώς και να τους πηγαίνει δώρα. Ανάμεσα στα διάφορα είδη προσφορών ο όρος ‘θυσία’ αναφέρεται ειδικά στη θανάτωση ενός ζώου. Στους θεούς προσφέρονταν τα ίδια ακριβώς φαγητά και ποτά που κατανάλωναν και οι άνθρωποι, με πιθανόν μεγαλύτερη έμφαση στα είδη πολυτελείας, νωπό κρέας, ψάρια, κρέμες, μέλι, πίττες και τα καλύτερα είδη μπύρας. Λιβάνι και διάφορα αρωματικά καίγονταν ενώπιόν τους, όπως πιθανόν συνέβαινε και σε κανονικό συμπόσιο.
Θυσίες και προσφορές υπήρχαν δυο ειδών: οι τακτικές προσφορές, οι οποίες προσφέρονταν τις ώρες των γευμάτων καθημερινώς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (όπως καθημερινές λειτουργίες ψέλνονται σε μια χριστιανική εκκλησία), και οι έκτακτες που γίνονταν στις γιορτές και οι οποίες μπορεί να ήταν μηνιαίες ή ετήσιες. Επίσης προσφερόταν ρουχισμός.
Τα παραπάνω δεν είναι υποθέσεις των συγγραφέων διότι αναφέρονται στα κείμενα της σφηνοειδούς γραφής. Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι από ένα Χεττιτικό και πάλι κείμενο το οποίο περιέχει οδηγίες για τους αξιωματούχους των ναών. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα διαβάζουμε ότι όποιος κοιμηθεί με γυναίκα πρέπει το πρωί να κάνει λουτρό πριν πάει στον ναό. Αν δεν το κάνει, θα θανατωθεί:
Επιπλέον, [στο. . .], μόλις ανατείλει ο ήλιος, αμέσως θα κάνει ένα λουτρό. Και το πρωί, την ώρα που οι θεοί τρώνε, θα είναι εγκαίρως παρών. Αλλά εάν παραλείψει (να πράξει κατά τον τρόπο αυτό), θα έχει αμαρτήσει.
[…]
… εάν το κρύψει, (εάν) αργότερα μαθευτεί, υπόκεινται (ο ίδιος και ο ανώτερός του ο οποίος γνώριζε) στην εσχάτη των ποινών. Και οι δυο θα εκτελεστούν.
«Instructions for Temple Officials”, Ancient Near Eastern Texts Relating to the Old Testament, James Pritchard, Princeton University Press, 1992, σελ. 209.