Αρχαιολογία.Juno έγραψε: ↑02 Ιουν 2024, 20:04Όπως είπα:Αλιόσα έγραψε: ↑02 Ιουν 2024, 19:50Εκτός απο την επιστήμη της αρχαιολογίας υπάρχει και η επιστήμη της γλωσσολογιας ξέρεις, οπότε δεν χρειάζονται απαραίτητα επιγραφές.Juno έγραψε: ↑02 Ιουν 2024, 19:43
Επιγραφή ζήτησα. Όχι λεξιλόγιο που φαντάστηκαν κάποιοι γλωσσολόγοι από το γραφείο τους, τύπου αφού το λένε x οι Έλληνες και ψ οι Ινδοί και πρέπει οπωσδήποτε αυτά τα δύο να προέρχονται από κάποιο άλλο, αυτό το άλλο είναι z
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε αυτά τα δύο να προέρχονται από κάποιο άλλο;
η πολύ μεγάλη ομοιότητα σε πολύ βασικές λέξεις (mother, mōdar, māter, mḗtēr, mā́tṛ κτλ) αποτελεί ένδειξη πως αυτές οι γλώσσες προέρχονται από μια αρχική γλώσσα. Ομάδες αυτού του λαού μετανάστευσαν προς δυσμάς και ανατολάς με αποτέλεσμα το χωρισμό της αρχικής γλώσσας σε επιμέρους γλώσσες ινδοευρωπαικής καταγωγής.
Και η επιστήμη της ιατρική υπάρχει και έχει ψεκάσει με DDT μικρά παιδιά για να μην αρρωστήσουν και έδινε τη θαλυδομίδη ως ασφαλές φάρμακο.
Η επιστήμη της γλωσσολογίας στην περίπτωση που λες, συγκρούεται μετωπικά με την επιστήμη της αρχαιολογίας: αυτός ο λαός μετανάστευσε οπουδήποτε, παντού επιβλήθηκε στους γηγενείς και στο τέλος αφομοιώθηκε από τους γηγενείς; ΕΛΕΟΣ!
Θολωτοί Τάφοι...
Οι πρώτοι πέτρινοι τάφοι που μπορούν να ονομαστούν «θολωτοί» βρίσκονται στο Ομάν, χτισμένοι από στοιβαγμένες επίπεδες πέτρες που εμφανίζονται σε κοντινούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Χρονολογούνται μεταξύ 3.500 και 2.500 ετών Π.Κ.Χ., σε μια περίοδο κατά την οποία η Αραβική χερσόνησος δεχόταν πολύ περισσότερες βροχοπτώσεις από ό, τι τώρα, και υποστήριζε έναν ακμάζοντα πολιτισμό εκεί που τώρα είναι έρημος, στα δυτικά της οροσειράς κατά μήκος του κόλπου του Ομάν. Δεν έχουν ληφθεί ποτέ λείψανα από αυτούς τους «τάφους», αν και δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος λόγος για την κατασκευή τους. Μοιάζουν επιφανειακά μόνο με τους τάφους στην Ελλάδα (κυκλικό σχήμα) καθώς είναι κτισμένοι εντελώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους και δεν έχουν την ίδια τριμερή δομή - οι είσοδοι είναι συνήθως ένα αδιαφοροποίητο τμήμα του κυκλικού τοιχώματος του τάφου.