Mια αβανγκάρντ μεγαλιθική πόλη του 3200 π.Χ. στον Ατλαντικό
Re: Mια αβανγκάρντ μεγαλιθική πόλη του 3200 π.Χ. στον Ατλαντικό
Δεν χρειάζεται να το σηκώσεις στον αέρα για να το μετακινήσεις. Το βάζεις σε πλατφόρμες και το πας περίπατο. Ψάξε για SPMT. Και ούτε κανένας αρχαίος δεν το σήκωσε φυσικά στον αέρα. Κανείς δεν τα πιστεύει αυτά. Άστον να λέει τον Αρίστο. Συρτά το πήγαιναν και αυτή.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:27Εγώ ήξερα μέχρι τώρα ότι ο μεγαλύτερος γερανός μπορεί να σηκώσει ως 1200 τόνους, δηλαδή 400 τουλάχιστον τόνους λιγότερους από την συγκεκριμένη πέτραbreak έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 21:53Για πλάκα.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 21:45Γιατί μήπως με την τεχνολογία που έχουμε σήμερα μπορεί να μετακινηθεί η πέτρα του μπααλμπεκ;
Μπορούμε να σηκώσουμε 800 τόνους κυριολεκτικά στον αέρα. Με γερανό.
Τώρα να βάλουμε κάτι σε πλατφόρμα και να το πάμε περίπταο... 23 χιλιάδες τόνοι σου κάνουν ;
https://www.cranebriefing.com/news/new- ... 53.article
https://tdiesel.ru/el/camye-bolshie-kra ... ruzov.html
Ετσι μπορούμε να μετακινήσουμε σήμερα αντικείμενα πολλών χιλιάδων τόνων. Για να τα φορτώσεις απλώς τα σπρώχνεις με έμβολα.
Μην τρελαθούμε τώρα ότι μία τέτοια πετρούλα αποτελεί την οποιαδήποτε πρόκληση για την σημερινή τεχνολογία.
-
Αυτοί οι άνθρωποι την έκοψαν για να την σηκώσουν και να την τοποθετήσουν όπως τις άλλες που φαίνονται στον ναόbreak έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:40Δεν χρειάζεται να το σηκώσεις στον αέρα για να το μετακινήσεις. Το βάζεις σε πλατφόρμες και το πας περίπατο. Ψάξε για SPMT. Και ούτε κανένας αρχαίος δεν το σήκωσε φυσικά στον αέρα. Κανείς δεν τα πιστεύει αυτά. Άστον να λέει τον Αρίστο. Συρτά το πήγαιναν και αυτή.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:27Εγώ ήξερα μέχρι τώρα ότι ο μεγαλύτερος γερανός μπορεί να σηκώσει ως 1200 τόνους, δηλαδή 400 τουλάχιστον τόνους λιγότερους από την συγκεκριμένη πέτραbreak έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 21:53
Για πλάκα.
Μπορούμε να σηκώσουμε 800 τόνους κυριολεκτικά στον αέρα. Με γερανό.
Τώρα να βάλουμε κάτι σε πλατφόρμα και να το πάμε περίπταο... 23 χιλιάδες τόνοι σου κάνουν ;
https://www.cranebriefing.com/news/new- ... 53.article
https://tdiesel.ru/el/camye-bolshie-kra ... ruzov.html
Ετσι μπορούμε να μετακινήσουμε σήμερα αντικείμενα πολλών χιλιάδων τόνων. Για να τα φορτώσεις απλώς τα σπρώχνεις με έμβολα.
Μην τρελαθούμε τώρα ότι μία τέτοια πετρούλα αποτελεί την οποιαδήποτε πρόκληση για την σημερινή τεχνολογία.
Δεν την έκοψαν για να την πηγαίνουν βολτες
- omg kai 3 lol
The Building That Moved: How Did They Move an 11,000-Ton Telephone Exchange Without Suspending Its Operations?
11.000 τονοι ειναι πολλοι; τι λετε;
το σηκωσαν και το μετακινησαν εκ θεμελιων το 1930 και μαλιστα εφτιαξαν μια κινουμενη φυσουνα για να βγαινουν οι εργαζομενοι που δουλευαν και μπαινοβγαιναν κανονικα κατα τη μεταφορα!

https://www.archdaily.com/973183/the-bu ... operations

το σηκωσαν και το μετακινησαν εκ θεμελιων το 1930 και μαλιστα εφτιαξαν μια κινουμενη φυσουνα για να βγαινουν οι εργαζομενοι που δουλευαν και μπαινοβγαιναν κανονικα κατα τη μεταφορα!

Μην γίνει το ανάποδο δεν ξέρω. Μην βλέπουν οι Νέτοι Γκουερίνοι του μέλοντος το Μπουρζ Καλίφα και λένε σιγά μην έχτισαν οι γύφτοι του 20ου αιώνα κάτι τέτοιο. Δηλαδή πόσο κορόιδο πρέπει να είσαι για να χάψεις τέτοιο σενάριο ; Που είναι το χωριό από τους εργάτες ;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:35Βέβαια για την πέτρα οι τζιμηδες μετά από 100.000 χρόνια θα μιλάνε για φυσικό γεωλογικό φαινόμενο,και με φουσκωμένα στήθη από υπερηφάνεια θα δείχνουν τι λένε οι ειδικοί

-
Άρα πού καταλήγεις;break έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:49Μην γίνει το ανάποδο δεν ξέρω. Μην βλέπουν οι Νέτοι Γκουερίνοι του μέλοντος το Μπουρζ Καλίφα και λένε σιγά μην έχτισαν οι γύφτοι του 20ου αιώνα κάτι τέτοιο. Δηλαδή πόσο κορόιδο πρέπει να είσαι για να χάψεις τέτοιο σενάριο ; Που είναι το χωριό από τους εργάτες ;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:35Βέβαια για την πέτρα οι τζιμηδες μετά από 100.000 χρόνια θα μιλάνε για φυσικό γεωλογικό φαινόμενο,και με φουσκωμένα στήθη από υπερηφάνεια θα δείχνουν τι λένε οι ειδικοί
Ότι οι πυραμίδες γίνανε πριν 100.000 χρόνια και για αυτό δεν έμεινε τίποτα από την πόλη που την έχτισε;

omg kai 3 lol έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:47The Building That Moved: How Did They Move an 11,000-Ton Telephone Exchange Without Suspending Its Operations?
.

.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Την έκοψαν για να την σύρουν. Όχι να την σηκώσουν. Κανείς δεν σήκωνε τέτοιες πέτρες στην αρχαιότητα. Και αν τις τοποθετούσαν σε υψόμετρο πάλι τις έσερναν αλλά σε ράμπες.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:41Αυτοί οι άνθρωποι την έκοψαν για να την σηκώσουν και να την τοποθετήσουν όπως τις άλλες που φαίνονται στον ναό
Μην τρελαθούμε τώρα. Λέμε κανα αστείο να πειράξουμε τον Αρίστο. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι οι αρχαίοι σήκωναν 1000 τόνους κυριολεκτικά στον αέρα ! Δηλαδή πως ; Με αντιβαρύτητα ή με μαγεία ;
-
Δεν ξέρω τι έκαναν, πάντως και μόνο που πίστεψαν ότι μπορούν να ταιριάξουν αυτήν την πέτρα στον ναό που υπήρχε, κάτι δεν είναι έτσι όπως το νομίζουμεbreak έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:55Την έκοψαν για να την σύρουν. Όχι να την σηκώσουν. Κανείς δεν σήκωνε τέτοιες πέτρες στην αρχαιότητα. Και αν τις τοποθετούσαν σε υψόμετρο πάλι τις έσερναν αλλά σε ράμπες.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:41Αυτοί οι άνθρωποι την έκοψαν για να την σηκώσουν και να την τοποθετήσουν όπως τις άλλες που φαίνονται στον ναό
Μην τρελαθούμε τώρα. Λέμε κανα αστείο να πειράξουμε τον Αρίστο. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι οι αρχαίοι σήκωναν 1000 τόνους κυριολεκτικά στον αέρα ! Δηλαδή πως ; Με αντιβαρύτητα ή με μαγεία ;
-
break έγραψε: ↑08 Ιουν 2024, 22:55
Την έκοψαν για να την σύρουν. Όχι να την σηκώσουν. Κανείς δεν σήκωνε τέτοιες πέτρες στην αρχαιότητα. Και αν τις τοποθετούσαν σε υψόμετρο πάλι τις έσερναν αλλά σε ράμπες.
Οι Ρωμαιοι δεν το εκαναν, το ειπε η ΟΥΝΕΣΚΟ, για βρες εναν αρχαιο πολιτισμο που να ειχε τις υποδομες να κοβει, να μεταφερει και να ανυψωνει τετοιες πετρες. Και βρες μου και για ποιο λογο να το κανει.
Καθε ενας απο τους τρεις ογκολιθους επρεπε να σηκωθει 7 μετρα απο το εδαφος.

.
Aκoμη και η βικι που εχει αλλεργια στα εναλλακτικα το παραδεχεται.
Cultic activity had long taken place at the site; the temple presumably replaced an earlier one, possibly using the same foundation.[a]
......
The temple complex is on a raised plaza erected 7 m (23 ft) over an earlier T-shaped base consisting of a podium, staircase, and foundation walls. These walls were built from about 24 monoliths, at their lowest level weighing approximately 300 tonnes each.
https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of ... _(Baalbek)
.
Cultic activity had long taken place at the site; the temple presumably replaced an earlier one, possibly using the same foundation.[a]
......
The temple complex is on a raised plaza erected 7 m (23 ft) over an earlier T-shaped base consisting of a podium, staircase, and foundation walls. These walls were built from about 24 monoliths, at their lowest level weighing approximately 300 tonnes each.
https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of ... _(Baalbek)
.
Για αρχή δεν χρειάζεται να σηκώσεις κάτι 7 μέτρα στον αέρα για να το τοποθετήσεις 7 μέτρα ψηλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το σύρεις σε ράμπα. Το οποίο και προφανώς έκαναν.Αρίστος έγραψε: ↑09 Ιουν 2024, 04:09Οι Ρωμαιοι δεν το εκαναν, το ειπε η ΟΥΝΕΣΚΟ, για βρες εναν αρχαιο πολιτισμο που να ειχε τις υποδομες να κοβει, να μεταφερει και να ανυψωνει τετοιες πετρες. Και βρες μου και για ποιο λογο να το κανει.
Δεύτερον προσωπικά δεν έχω άποψη για το ποιοί έφτιαξαν τα θεμέλια. Αυτό που λέω είναι ότι όποιοι και να ήταν δεν είχαν καμία σπουδαία τεχνολογία όπως φαίνεται από τις μισοτελειωμένες δουλειές που άφησαν στα λατομεία.
Αν το σκεπτικό τώρα είναι ότι το έφτιαξαν άλλοι γιατί οι Ρωμαίοι δεν είχαν την τεχνολογία να το κουνήσουν τότε το σκεπτικό θα πρέπει να συνοδεύεται με εξήγηση του πως ακριβώς το κούνησαν οι άλλοι. Γιατί αν είναι να φτάσω στους άλλους για να πω δεν ξέρω, τότε συγνώμη αλλά μπορώ να πω δεν ξέρω κατευθείαν για τους Ρωμαίους και να γλιτώσω το περιττό βήμα.
-
Δεν πάει έτσιbreak έγραψε: ↑09 Ιουν 2024, 09:44Για αρχή δεν χρειάζεται να σηκώσεις κάτι 7 μέτρα στον αέρα για να το τοποθετήσεις 7 μέτρα ψηλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το σύρεις σε ράμπα. Το οποίο και προφανώς έκαναν.Αρίστος έγραψε: ↑09 Ιουν 2024, 04:09Οι Ρωμαιοι δεν το εκαναν, το ειπε η ΟΥΝΕΣΚΟ, για βρες εναν αρχαιο πολιτισμο που να ειχε τις υποδομες να κοβει, να μεταφερει και να ανυψωνει τετοιες πετρες. Και βρες μου και για ποιο λογο να το κανει.
Δεύτερον προσωπικά δεν έχω άποψη για το ποιοί έφτιαξαν τα θεμέλια. Αυτό που λέω είναι ότι όποιοι και να ήταν δεν είχαν καμία σπουδαία τεχνολογία όπως φαίνεται από τις μισοτελειωμένες δουλειές που άφησαν στα λατομεία.
Αν το σκεπτικό τώρα είναι ότι το έφτιαξαν άλλοι γιατί οι Ρωμαίοι δεν είχαν την τεχνολογία να το κουνήσουν τότε το σκεπτικό θα πρέπει να συνοδεύεται με εξήγηση του πως ακριβώς το κούνησαν οι άλλοι. Γιατί αν είναι να φτάσω στους άλλους για να πω δεν ξέρω, τότε συγνώμη αλλά μπορώ να πω δεν ξέρω κατευθείαν για τους Ρωμαίους και να γλιτώσω το περιττό βήμα.
Πάει με το ποιός τα καταφερε
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 260 Απαντήσεις
- 5923 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
05 Δεκ 2024, 20:04
-
-
Νέα δημοσίευση Τραγέλαφος.Η Αθήνα 6η ομορφότερη πόλη στον κόσμο.
από Μαδουραίος » 19 Μαρ 2024, 11:42 » σε Κοινωνικά θέματα - 14 Απαντήσεις
- 559 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
19 Μαρ 2024, 12:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ασχημοτερη πολη της Ελλαδας
από Στρακαστρουκας » 04 Αύγ 2024, 13:32 » σε Εσωτερική Πολιτική - 27 Απαντήσεις
- 656 Προβολές
-