Mια αβανγκάρντ μεγαλιθική πόλη του 3200 π.Χ. στον Ατλαντικό

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Νετο Γκουερινο

Re: Mια αβανγκάρντ μεγαλιθική πόλη του 3200 π.Χ. στον Ατλαντικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 11:22

break έγραψε:
10 Ιουν 2024, 11:03
Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 10:42
Λάθος κάνεις
Έχουν μπει σε άλλο θέμα πολλές πηγές για το συγκεκριμένο
Συγνώμη, αλλά τι ακριβώς υποστηρίζεις ; Ότι στο παγωμένο έδαφος μπορεί να τραβήξεις 1000 και βάλε τόνους αλλά σε πετρώδες έδαφος το όριο είναι πολύ παρακάτω ;

Και από που ακριβώς βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ; Από την ανάγκη που έχεις το Μπάαλμπεκ να είναι μυστήριο ;

Δηλαδή ενώ ξέρεις ότι αντίστοιχες πέτρες έχουν τραβηχτεί αλλού και ξεκινώντας με την αξιωματική παραδοχή πως το Μπάλμπεκ είναι μυστήριο καταλήγεις στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο έδαφος δεν επιτρέπει τράβηγμα και άρα είναι μυστήριο το πως μετακινήθηκαν ;

Επιλεκτικά μου φαίνεται τον εφαρμόζεις τον ορθολογισμό.
Εγώ σχολιαζω μόνο τα δεδομένα
Το δεδομένο στην περίπτωση της Ρωσίας είναι ότι οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τον όγκο
Πήγε ένας Έλληνας,από την Κεφαλλονιά από ότι θυμάμαι από το άλλο θέμα,και τους βρήκε τον τρόπο, χρησιμοποιώντας βέβαια και την βοήθεια του πάγου

Εγώ από την αρχή λέω,πως κάποια στιγμή εμφανίστηκε μια γνώση θες,μια εξειδίκευση θες,πες το όπως θέλεις, που μπορούσε να χτίσει τεράστια έργα, ασύλληπτα ακόμα και σήμερα
Κάποια στιγμή έβαλε στοίχημα με τον ίδιο της τον εαυτό ότι μπορεί να κάνει τα πάντα,για αυτό βρέθηκε και αυτός ο απίστευτος ογκόλιθος στο μπααλμπεκ
Η γνώση αυτή ξεχάστηκε και τροφοδότησε τις επόμενες γενιές και γενιές με μύθους ακόμη και για την ύπαρξη γιγάντων
Τώρα το πώς ακριβώς έκανε κάποια απίστευτα έργα,ούτε εγώ ξέρω ούτε κανείς άλλος
Απλά γελάω με τα έλα μωρέ σιγά το πράγμα, γιατί όπου έχω ακούσει στη ζωή μου τέτοια,μόλις κάποιος πέρασε από την θεωρία στην πράξη γέλασαν και οι πέτρες

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 11:37

Βέβαια σήμερα υπάρχουν κάποιοι γραφικοί που πιστεύουν θεωρίες που μπροστά τους η άποψη για εξωγήινους θεωρείται όαση ορθολογισμού
Όπως για παράδειγμα ότι το 3000 π.χ(τι σύμπτωση)
μαζεύτηκαν οι κάτοικοι δύο τριών νεολιθικών χωριών στην Αγγλία,σε ένα καφενείο και είπαν,ρε μαλακες για να μην βαριομαστε δεν πάμε να κουβαλήσουμε κάτι ογκόλιθους που υπάρχουν καμιά σαράντα χιλιόμετρα πιο πέρα και κάτι άλλους πιο μικρούς καμία 200 χιλιόμετρα από την άλλη,να χτίσουμε έναν ναο
Και κατά διαβολική σύμπτωση από την Ιαπωνία ως την Αγγλία και την Αίγυπτο,να μην πιάσω την άλλη άκρη του Ατλαντικού,όλοι ξέρανε και πως να το κάνουν, εκεί γύρω στο 3000 και μετά,μάλλον δέχτηκαν την ξαφνική επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος

Άβαταρ μέλους
break
Phorum.gr user: break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 10 Ιουν 2024, 11:42

Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 11:22
Το δεδομένο στην περίπτωση της Ρωσίας είναι ότι οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τον όγκο
Αυτό πως ακριβώς είναι δεδομένο ; Από που βγαίνει ότι οι Ρώσσοι δεν μπορούσαν ; Το ότι το έκανε Έλληνας δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα.

Την θεωρία της σχετικότητας την ανακάλυψε Εβραίος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσε να την ανακαλύψει άλλη εθνικότητα ;

Και τι σημασία έχει η εθνικότητα και την φέρνεις ξανά και ξανά στην κουβέντα ; Αν κάποιος το έκανε τότε γίνεται ! Τι μας νοιάζει τι εθνικότητα ήταν ;

Υποστηρίζεις ότι συγκεκριμένες ικανότητες ταξιδεύουν στο dna συγκεκριμένων λαών ; Γιατί για εκεί το πας αλλά το φέρνεις απ' έξω απ' έξω.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 11:47

break έγραψε:
10 Ιουν 2024, 11:42
Νετο Γκουερινο έγραψε:
Αυτό πως ακριβώς είναι δεδομένο ; Από που βγαίνει ότι οι Ρώσσοι δεν μπορούσαν ; Το ότι το έκανε Έλληνας δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα.

Την θεωρία της σχετικότητας την ανακάλυψε Εβραίος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσε να την ανακαλύψει άλλη εθνικότητα ;

Και τι σημασία έχει η εθνικότητα και την φέρνεις ξανά και ξανά στην κουβέντα ; Αν κάποιος το έκανε τότε γίνεται ! Τι μας νοιάζει τι εθνικότητα ήταν ;

Υποστηρίζεις ότι συγκεκριμένες ικανότητες ταξιδεύουν στο dna συγκεκριμένων λαών ; Γιατί για εκεί το πας αλλά το φέρνεις απ' έξω απ' έξω.
Αυτό που λέω είναι ότι ολόκληρη Ρωσία δεν μπορούσε να βρει τρόπο να μετακινήσει τον όγκο πριν λίγους αιώνες
Αλλά για κάποιον ασύλληπτο λόγο, ήξερε το κάθε χωριουδάκι των 200-300 κατοίκων,πριν 5000 χρόνια

Άβαταρ μέλους
break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 10 Ιουν 2024, 12:10

Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 11:47
Αυτό που λέω είναι ότι ολόκληρη Ρωσία δεν μπορούσε να βρει τρόπο να μετακινήσει τον όγκο πριν λίγους αιώνες
Από που βγαίνει αυτό ; Απέτυχαν όλοι οι Ρώσοι μηχανικοί να βρουν τρόπο να την κουνήσουν πριν καταφύγουν σε Έλληνα ; Αν όχι, γιατί λες ότι είναι δεδομένο ; Πως ξέρεις ότι οι Ρώσοι δεν μπορούσαν ;

Και τι σημασία έχει τέλος πάντων η εθνικότητα ; Γιατί έχει σημασία ότι ήταν Έλληνας ; Υπονοείς ότι είχε κάτι στο dna του που του επέτρεψε να το κάνει ; Γιατί σίγουρα στην Ελλάδα δεν κουνούσαν τότε τεράστιες κοτρόνες για να έχει μάθει από εκεί την τέχνη.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 12:12

break έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:10
Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 11:47
Από που βγαίνει αυτό ; Απέτυχαν όλοι οι Ρώσοι μηχανικοί να βρουν τρόπο να την κουνήσουν πριν καταφύγουν σε Έλληνα ; Αν όχι, γιατί λες ότι είναι δεδομένο ; Πως ξέρεις ότι οι Ρώσοι δεν μπορούσαν ;

Και τι σημασία έχει τέλος πάντων η εθνικότητα ; Γιατί έχει σημασία ότι ήταν Έλληνας ; Υπονοείς ότι είχε κάτι στο dna του που του επέτρεψε να το κάνει ; Γιατί σίγουρα στην Ελλάδα δεν κουνούσαν τότε τεράστιες κοτρόνες για να έχει μάθει από εκεί την τέχνη.
Αλλά λέω εγώ αλλά δήθεν καταλαβαίνεις εσύ
Δεν θες να ήταν Έλληνας;
Ας τον πούμε ότι ήταν Εβραίος,για να χαρείς λίγο,το ίδιο κάνει
Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που θέλω να δειξω

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 10 Ιουν 2024, 12:16

Νετο Γκουερινο έγραψε:
Πήγε ένας Έλληνας,από την Κεφαλλονιά από ότι θυμάμαι από το άλλο θέμα,και τους βρήκε τον τρόπο, χρησιμοποιώντας βέβαια και την βοήθεια του πάγου
ουτε καν, ενας τυχοδιωκτης απατεωνας ηταν που εκλεψε τα σχεδια αλλου

This chapter describes the discovery and transport of the boulder that was to become the pedestal of the equestrian statue of Peter the Great by French sculptor Falconet, and also considers the role of Greek engineer Marin Carburi. While Carburi claimed full credit for designing the ingenious devices used to transport the rock, some of his St. Petersburg contemporaries maintained otherwise. Whether their judgment was based on reliable or unreliable evidence, and whether personal bias was involved, these doubts testify to Carburi's poor reputation in St. Petersburg. Carburi was accused of deceit, extortion, moral turpitude, and even murder.

https://academic.oup.com/yale-scholarsh ... m=fulltext

Άβαταρ μέλους
break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 10 Ιουν 2024, 12:20

Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:12
Αλλά λέω εγώ αλλά δήθεν καταλαβαίνεις εσύ
Δεν θες να ήταν Έλληνας;
Ας τον πούμε ότι ήταν Εβραίος,για να χαρείς λίγο,το ίδιο κάνει
Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που θέλω να δειξω
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είναι οτιδήποτε. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι είτε να στηρίξεις το "δεδομένο" πως οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να το κάνουν είτε να σταματήσεις να αναφέρεσαι σε αυτό σαν "δεδομένο".

Αφού από ότι βλέπω δεν θες να το κάνεις και το γυρίζεις τώρα στο ας ήταν ότι να 'ναι δεν το συνεχίζω.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 12:48

omg kai 3 lol έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:16
Νετο Γκουερινο έγραψε:

This chapter describes the discovery and transport of the boulder that was to become the pedestal of the equestrian statue of Peter the Great by French sculptor Falconet, and also considers the role of Greek engineer Marin Carburi. While Carburi claimed full credit for designing the ingenious devices used to transport the rock, some of his St. Petersburg contemporaries maintained otherwise. Whether their judgment was based on reliable or unreliable evidence, and whether personal bias was involved, these doubts testify to Carburi's poor reputation in St. Petersburg. Carburi was accused of deceit, extortion, moral turpitude, and even murder.

Βλέπω χτύπησα ευαίσθητες καθαριες και αμόλυντες ανθελληνικές χορδές
Δεν περίμενα κάτι άλλο από έναν δήθεν ορθολογιστή του κώλου,αυτά τα δύο κάνουν παρέα

Φαντάσου για τι ανθρώπους μιλάμε τώρα
Ζούσαν οι Ρώσοι μια ζωή στο χιόνι και στον πάγο και έπρεπε να πάει ένας Κεφαλλονίτης να τους πει να εκμεταλλευτούν αυτό το πλεονέκτημα για να μετακινήσουν τον όγκο

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bronze_ ... nder_Stone

Carburis directed workmen to wait for winter, when the ground was frozen, and then had them drag the large stone over the frozen ground

Θα έβαζα και στοίχημα πλέον ότι Έλληνες από τις Κυκλάδες που δεν είχαν δει ούτε νιφαδα χιονιού πήγαν στους Εσκιμώους και τους έδειξαν πως να κάνουν τα ιγκλού

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 10 Ιουν 2024, 12:55

Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:48
omg kai 3 lol έγραψε:
Νετο Γκουερινο έγραψε:

Δεν περίμενα κάτι άλλο από έναν δήθεν ορθολογιστή του κώλου,αυτά τα δύο κάνουν παρέα

Ζούσαν οι Ρώσοι μια ζωή στο χιόνι και στον πάγο και έπρεπε να πάει ένας Κεφαλλονίτης να τους πει να εκμεταλλευτούν αυτό το πλεονέκτημα για να μετακινήσουν τον όγκο

Carburis directed workmen to wait for winter, when the ground was frozen, and then had them drag the large stone over the frozen ground

Θα έβαζα και στοίχημα πλέον ότι Έλληνες από τις Κυκλάδες που δεν είχαν δει ούτε νιφαδα χιονιού πήγαν στους Εσκιμώους και τους έδειξαν πως να κάνουν τα ιγκλού

παπαρια χτυπησες, απλα εγραψες αλλη μια ανιστορητη μπουρδα

αυλοκολακες αναλαμβαναν τις δουλειες ενας σφουγγοκωλαριος ηταν, πηγαινε διαβασε την ιστορια του για να μαθεις, εσυ τι νομιζεις η βασιλικη αυλη εβαλε αγγελια ή προκυρηξαν διαγωνισμο αναθεσης εργου και το κερδισε ο Κεφαλλονιτης; :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 10 Ιουν 2024, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 12:58

omg kai 3 lol έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:55
Νετο Γκουερινο έγραψε:
omg kai 3 lol έγραψε:

αυλοκολακες αναλαμβαναν τις δουλιες ενας σφουγγοκωλαριος ηταν, πηγαινε διαβασε την ιστορια του για να μαθεις, εσυ τι νομιζεις η βασιλικη αυλη εβαλε αγγελια ή προκυρηξαν διαγωνισμο αναθεσης εργου και το κερδισε ο Κεφαλλονιτης; :smt005:
Εγώ έφερα τις πηγές μου
Τους είπε περιμένετε ρε βοζιβουζουκοι να παγώσει το έδαφος και εγώ εδώ είμαι θα σας δείξω το πώς
Ταυτόχρονα μπορεί να τους διέταζε να αναπνέουν κιόλας,μην πεθάνουν και δεν τελειώσει την δουλειά
Ότι άλλο χρειαστείς μην διστάσεις

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 10 Ιουν 2024, 12:59

Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:58
omg kai 3 lol έγραψε:
Νετο Γκουερινο έγραψε:

αυλοκολακες αναλαμβαναν τις δουλιες ενας σφουγγοκωλαριος ηταν, πηγαινε διαβασε την ιστορια του για να μαθεις, εσυ τι νομιζεις η βασιλικη αυλη εβαλε αγγελια ή προκυρηξαν διαγωνισμο αναθεσης εργου και το κερδισε ο Κεφαλλονιτης; :smt005:
Εγώ έφερα τις πηγές μου
Τους είπε περιμένετε ρε βοζιβουζουκοι να παγώσει το έδαφος και εγώ εδώ είμαι θα σας δείξω το πώς
Ταυτόχρονα μπορεί να τους διέταζε να αναπνέουν κιόλας,μην πεθάνουν και δεν τελειώσει την δουλειά

εσυ διαβασες μια γραμμη απο τη γουικιπιντια που ετσι κι αλλιως αναφερεται στο Thunder Stone οχι στον τυπο, εγω σου εβαλα πανεπιστημιακο paper για τον βιο και πολιτεια του κυριου το οποιο ειναι διασταυρωμενο και απο αλλου

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 10 Ιουν 2024, 13:07

omg kai 3 lol έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:59
Νετο Γκουερινο έγραψε:
10 Ιουν 2024, 12:58
omg kai 3 lol έγραψε:

Εγώ έφερα τις πηγές μου

εσυ διαβασες μια γραμμη απο τη γουικιπιντια που ετσι κι αλλιως αναφερεται στο Thunder Stone οχι στον τυπο, εγω σου εβαλα πανεπιστημιακο paper για τον βιο και πολιτεια του κυριου το οποιο ειναι διασταυρωμενο και απο αλλου
Όλα διασταυρωμένα από αλλού είναι,από τα γνωστά βαθιά άδυτα φυσικά
Φαντάσου τι κοκομπλοκο παθανε οι σχεδόν άνθρωποι Ρώσοι,που ήρθε κάποιος από ένα ελληνικό νησί να τους πει να χρησιμοποιήσουν τον πάγο
Και φυσικά άρχισαν τις γνωστές παπαριές,ότι έκλεψε δεν ήταν δικά του κτλ
Όσο έκλεψε κι ο Αϊνστάιν τις θεωρίες του και ο Νεύτωνας και όσο ο ΠΑΟΚ πήρε αήττητο πρωτάθλημα λόγω Πρεσπών

Άβαταρ μέλους
break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break » 10 Ιουν 2024, 13:20

Νετο Γκουερινο έγραψε:
Βάλτο όλο, μην το κόβεις...
Carburis directed workmen to wait for winter, when the ground was frozen, and then had them drag the large stone over the frozen ground to the sea for shipment and transport to the city. He developed a metallic sled that slid over bronze spheres about 13.5 cm (6 inches) in diameter, over a track.
Τους είπε να περιμένουν το έδαφος να πετρώσει και πάνω στο πετρωμένο έδαφος έφτιαξε ένα έλκηθρο που κυλούσε πάνω σε σφαίρες. Δεν κυλούσε στον πάγο η πέτρα. Δεν ήταν αυτό το κόλπο. Η μόνη ανάγκη για πάγο ήταν να πετρώσει το έδαφος από κάτω να μην βουλιάξει.

Και αν νομίζεις ότι οι Ρώσοι περίμεναν από Έλληνα να τους μάθει ότι τα λασπωμένα χωράφια βουλιάζουν... εντάξει... έχεις κάποιο πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 10 Ιουν 2024, 14:43

break έγραψε:
10 Ιουν 2024, 10:21
Αρίστος έγραψε:
10 Ιουν 2024, 05:45
Γιατι δεν παραδεχεστε οτι οι Ρωμαιοι που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκτισαν μεγαλιθικα αποκλειεται να εκοψαν τους τρεις ογκολιθους που ζυγιζαν 1200, 1500 και 1650 τονους για να χετε και την αξιοπρεπεια σας;
Προσωπικά δεν επιχειρηματολογώ υπέρ των Ρωμαίων. Καταλαβαίνω ότι το κάνουν άλλοι στο εδώ "στρατόπεδο" και η κουβέντα μπορεί έτσι να μπερδευτεί.

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι τέτοια μεγέθη μπορούν να μετακινηθούν με πρωτόγονα μέσα και τίποτα δεν υποδεικνύει ότι όποιος έκοψε και μετέφερε αυτές τις πέτρες το έκανε με άλλο τρόπο πέρα από πρωτόγονα μέσα (ατλαντίδες, εξωγήινοι, άγνωστες τεχνολογίες κλπ)

Xαιρομαι που παραδεχεσαι οτι οι Ρωμαιοι θα θεωρουσουν παρανοικο να κοβουν και να μεταφερουν τετοιες νταμαροπετρες.

Οσο γι' αυτους που μετεφεραν τους 800ρηδες ογκολιθους δεν εχω ιδεα πως το εκαναν και σε καμια περιπτωση δεν θα ισχυριστω οτι ηταν ενας βιομηχανικος πολιτισμος γιατι απλα δεν ξερω, μπορει να ηταν στο επιπεδο πιχι των Σουμεριων η των Μυκηναιων και απλα να ειχαν μια τεχνολογια επεξεργασιας της πετρας.

Απλα σαν πολλοι πολιτισμοι που εχτιζαν μεγαλιθικα δεν εμφανιζονται στην προιστορια ακομη και σε μακρινες ηπειρους; Γι' αυτο και λεω οτι εδω κατι τρεχει που αλλαζει αυτα που ξερουμε. Δηλαδη πολυ πισω στην προιστορια γινονταν διηπειρωτικα ταξιδια και καποιοι ταξιδιωτες μετεδιδαν μεγαλιθικη τεχνολογια και πιθανοτατα αστρονομια, επεξεργασια των μεταλλων και γεωργια σε καποιους αλλους.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών