Εγώ σχολιαζω μόνο τα δεδομέναbreak έγραψε: ↑10 Ιουν 2024, 11:03Συγνώμη, αλλά τι ακριβώς υποστηρίζεις ; Ότι στο παγωμένο έδαφος μπορεί να τραβήξεις 1000 και βάλε τόνους αλλά σε πετρώδες έδαφος το όριο είναι πολύ παρακάτω ;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑10 Ιουν 2024, 10:42Λάθος κάνεις
Έχουν μπει σε άλλο θέμα πολλές πηγές για το συγκεκριμένο
Και από που ακριβώς βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ; Από την ανάγκη που έχεις το Μπάαλμπεκ να είναι μυστήριο ;
Δηλαδή ενώ ξέρεις ότι αντίστοιχες πέτρες έχουν τραβηχτεί αλλού και ξεκινώντας με την αξιωματική παραδοχή πως το Μπάλμπεκ είναι μυστήριο καταλήγεις στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο έδαφος δεν επιτρέπει τράβηγμα και άρα είναι μυστήριο το πως μετακινήθηκαν ;
Επιλεκτικά μου φαίνεται τον εφαρμόζεις τον ορθολογισμό.
Το δεδομένο στην περίπτωση της Ρωσίας είναι ότι οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τον όγκο
Πήγε ένας Έλληνας,από την Κεφαλλονιά από ότι θυμάμαι από το άλλο θέμα,και τους βρήκε τον τρόπο, χρησιμοποιώντας βέβαια και την βοήθεια του πάγου
Εγώ από την αρχή λέω,πως κάποια στιγμή εμφανίστηκε μια γνώση θες,μια εξειδίκευση θες,πες το όπως θέλεις, που μπορούσε να χτίσει τεράστια έργα, ασύλληπτα ακόμα και σήμερα
Κάποια στιγμή έβαλε στοίχημα με τον ίδιο της τον εαυτό ότι μπορεί να κάνει τα πάντα,για αυτό βρέθηκε και αυτός ο απίστευτος ογκόλιθος στο μπααλμπεκ
Η γνώση αυτή ξεχάστηκε και τροφοδότησε τις επόμενες γενιές και γενιές με μύθους ακόμη και για την ύπαρξη γιγάντων
Τώρα το πώς ακριβώς έκανε κάποια απίστευτα έργα,ούτε εγώ ξέρω ούτε κανείς άλλος
Απλά γελάω με τα έλα μωρέ σιγά το πράγμα, γιατί όπου έχω ακούσει στη ζωή μου τέτοια,μόλις κάποιος πέρασε από την θεωρία στην πράξη γέλασαν και οι πέτρες