Σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα, τη θαλαμηγό και το πλήρωμα της

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα, τη θαλαμηγό και το πλήρωμα της

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 22:49

Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:45
Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:32
Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:47

οχι παιδια, μην ακουτε τον ασεβαστο, που εχει εστω κανει λιγο ταριφας με παπορι, ο επαγγελματιας κομμουνι και η ψυκτικος εχουν δικιο.

https://maritime-executive.com/editoria ... the-ship-1

Ναι Ασεβαστέ μου, κουμάντο στην εταιρία κάνει ο καπετάνιος. Αυτός είναι τ αφεντικό, ότι πει αυτός γίνεται.
δεν ειπα στην εταιρεια, ειπα στο πλεουμενο. η εταιρεια μπορει φυσικα να τον απολυσει, αλλα μεχρι να βρεθει στη στερια, εχει καθε δικαιωμα να μην ακουσει τις εντολες της εταιρειας, για το που θα παει και τι θα κανει με το πλοιο, κια φυσικα μετα θα πρεπει να δικαιολογησει την αποφαση του.
ποσο μαλλον να τον διαταξει η εταιρεια να μπουρλοταρει βεγγαλικα.

δηλαδη ουτε η νομοθεσια που σου εβαλα παραπανω σε πειθει; ξερεις εσυ καλυτερα, επειδη trust me bro?
Είναι υπάλληλος.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 22:50

Αγις έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:47
ας την πεταξει καποιος στη θαλασσα αλυσοδεμενη να την φανε τα καβουρια
Δεν γίνεται. Εχουν έρθει όλα στις τσέπες σου.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 22:51

sharp έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
24 Ιουν 2024, 18:08
Αγις έγραψε:
24 Ιουν 2024, 18:02

ειναι υπευθυνος για τα παντα - ακομα κ για κατι ματζετες σαν και σενα που εχουν ευκολες τις μαλακιες
Ξέρω ότι είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Αυτό που λέω είναι οτι είναι παράλογο να φταίει για κάτι που κάνει ο άλλος παράνομα χωρίς να το γνωρίζει.
Λογικό είναι, γιατί ευθύνεται αν οι υφιστάμενοι του δεν είναι οι κατάλληλοι και έσφαλαν, να διάλεγε καλύτερους . Το ίδιο και ο δ/ντής μιας εταιρίας. Ιεραρχία.
Οπότε μου λες ότι ο καπετάνιος πρέπει να είναι πάντα παρών στους πελάτες του ότι και αν κάνουν. Σωστά;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Ιουν 2024, 22:53

Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:33
Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:39
Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:14

OMG.
ναι, σωστο κι αυτο. απο τη στιγμη που εχει λυσει, πιο κοντα σε god ειναι μεσα στο πλοιο. μεχρι να ξαναδεσει, δεν ειναι υποχρεωμενος να εκτελεσει εντολες κανενος.
Είναι υπάλληλος. Απλά εμπέδωσέ το.
εισαι ασχετη, απλα εμπεδωσε το. :102:

οταν εισαι στη στερια, και εισαι υπαλληλος, το χειροτερο που μπορει να σου συμβει αν διαφωνησεις με την εργοδοσια ειναι να απολυθεις.

στη θαλασσα ειναι να πεθανεις και να παρεις και αλλους μαζι σου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 25 Ιουν 2024, 22:55

προσφερω 10 χιλιαρικα σε οποιον φαλαινοθηρα την καμακωσει
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Ιουν 2024, 22:56

Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:49
Ασέβαστος έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:32

Ναι Ασεβαστέ μου, κουμάντο στην εταιρία κάνει ο καπετάνιος. Αυτός είναι τ αφεντικό, ότι πει αυτός γίνεται.
δεν ειπα στην εταιρεια, ειπα στο πλεουμενο. η εταιρεια μπορει φυσικα να τον απολυσει, αλλα μεχρι να βρεθει στη στερια, εχει καθε δικαιωμα να μην ακουσει τις εντολες της εταιρειας, για το που θα παει και τι θα κανει με το πλοιο, κια φυσικα μετα θα πρεπει να δικαιολογησει την αποφαση του.
ποσο μαλλον να τον διαταξει η εταιρεια να μπουρλοταρει βεγγαλικα.

δηλαδη ουτε η νομοθεσια που σου εβαλα παραπανω σε πειθει; ξερεις εσυ καλυτερα, επειδη trust me bro?
Είναι υπάλληλος.
ταυτοχρονα ειναι καπετανιος, και αυτη η ιδιοτητα ειναι σημεντικοτερη απεναντι στο νομο, τον οποιο βλεπεις παραπανω.

και δεν ειναι καν ελληνικος νομος, ειναι "παγκοσμιος" και απολυτα ιδιος, παντου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Ιουν 2024, 23:03

Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:31

Σε ποιο βρε Πτολεμαίε μου είναι όπως τα λέει; ότι δε παίζουν ναρκωτικά και κραιπάλες στα γιωτ γιατί ο καπετάνιος θα τους πει νο,νο; ή οτι αφεντικό στην εταιρία είναι ο κάθε καπετάνιος του κάθε γιωτ;
Αυτά που μου αναφέρεις έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ταξιδίων και την ευθύνη που σαφέστατα έχει ο κυβερνών του σκάφους. Αν και μου βάλεις στο κάδρο θηρία πλοία που ο καπετάνιος είναι άλλο λέβελ με τα γιωτ που όπως καταλαβαίνεις ουδεμία σχέση έχει ο ένας με τον άλλο.
οχι δεν παιζουν ναρκωτικα (καριαπαλες γιατι οχι :p2: ) στα ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ γιωτ. ο αμπραμοβιτς στο δικο του, μπορει να την πινει, δεν ξερω.

αλλα κανεις δεν την πινει στα νοικιαρικα, εκτος κι αν κρυβεται πολυ καλα και δεν τον παιρνει κανεις χαμπαρι. καταλαβε οτι ο πελατης ειναι ΝΟΙΚΑΡΗΣ. δεν γνωριζεται απο χτες με τον ιδιοκτητη, ουτε με τον καπετανιο, και νοικιαζει για καμμια βδομαδα. κανενας πλοιοκτητης η καπ δε ρισκαρει το παπορι η την καρριερα του για τον νοικαρη της εβδομαδας.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 23:11

Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:53
Fata_Morgana έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:39

ναι, σωστο κι αυτο. απο τη στιγμη που εχει λυσει, πιο κοντα σε god ειναι μεσα στο πλοιο. μεχρι να ξαναδεσει, δεν ειναι υποχρεωμενος να εκτελεσει εντολες κανενος.

οταν εισαι στη στερια, και εισαι υπαλληλος, το χειροτερο που μπορει να σου συμβει αν διαφωνησεις με την εργοδοσια ειναι να απολυθεις.

Και ο αστυνομικός θα πράξει όπως νομίζει.αν παρουσιαστεί κίνδυνος βάσει
του πρωτοκόλλου , και ο οδηγός λεωφορείου και ο οδηγός τρένου και ο καπετάνιος. Είναι όλοι υπάλληλοι.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 23:15

Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 23:03
Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:31

Σε ποιο βρε Πτολεμαίε μου είναι όπως τα λέει; ότι δε παίζουν ναρκωτικά και κραιπάλες στα γιωτ γιατί ο καπετάνιος θα τους πει νο,νο; ή οτι αφεντικό στην εταιρία είναι ο κάθε καπετάνιος του κάθε γιωτ;
Αυτά που μου αναφέρεις έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ταξιδίων και την ευθύνη που σαφέστατα έχει ο κυβερνών του σκάφους. Αν και μου βάλεις στο κάδρο θηρία πλοία που ο καπετάνιος είναι άλλο λέβελ με τα γιωτ που όπως καταλαβαίνεις ουδεμία σχέση έχει ο ένας με τον άλλο.
οχι δεν παιζουν ναρκωτικα (καριαπαλες γιατι οχι :p2: ) στα ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ γιωτ. ο αμπραμοβιτς στο δικο του, μπορει να την πινει, δεν ξερω.

αλλα κανεις δεν την πινει στα νοικιαρικα, εκτος κι αν κρυβεται πολυ καλα και δεν τον παιρνει κανεις χαμπαρι. καταλαβε οτι ο πελατης ειναι ΝΟΙΚΑΡΗΣ. δεν γνωριζεται απο χτες με τον ιδιοκτητη, ουτε με τον καπετανιο, και νοικιαζει για καμμια βδομαδα. κανενας πλοιοκτητης η καπ δε ρισκαρει το παπορι η την καρριερα του για τον νοικαρη της εβδομαδας.
Λυπάμαι αλλά δε με καλύπτει η άποψη σου. Θεωρώ ότι η εμπειρία σου δεν είναι για το είδος που συζητάμε.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 23:17

Αγις έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:55
προσφερω 10 χιλιαρικα σε οποιον φαλαινοθηρα την καμακωσει
Τι έγινε, πήρες τ αναδρομικά από τη σύνταξη και γίναμε κουβαρντάδες Αγούλη;

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 25 Ιουν 2024, 23:18

Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:51
sharp έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
24 Ιουν 2024, 18:08

Ξέρω ότι είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Αυτό που λέω είναι οτι είναι παράλογο να φταίει για κάτι που κάνει ο άλλος παράνομα χωρίς να το γνωρίζει.
Λογικό είναι, γιατί ευθύνεται αν οι υφιστάμενοι του δεν είναι οι κατάλληλοι και έσφαλαν, να διάλεγε καλύτερους . Το ίδιο και ο δ/ντής μιας εταιρίας. Ιεραρχία.
Οπότε μου λες ότι ο καπετάνιος πρέπει να είναι πάντα παρών στους πελάτες του ότι και αν κάνουν. Σωστά;
Κάποιος αξιωματικός πάντοτε θα έχει βάρδια, ακόμη και τα βράδυα. Αν γίνει μαλακία στη βάρδια του φέρει ευθύνη και κατ' επέκταση ο καπετάνιος ως προϊστάμενος του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ποινικά θα την πληρώσει πάντα ο καπετάνιος. Αν όμως αποδειχθεί ότι ο αξιωματικός βάρδιας έφταιξε (π.χ. ήταν μια πόρτα από λάθος ανοιχτή και κάποιος έπεσε στη θάλασσα), νομίζω ότι μπορεί και ο καπετάνιος να έχει μία πειθαρχική ποινή.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 25 Ιουν 2024, 23:20

sharp έγραψε:
25 Ιουν 2024, 23:18
Fata_Morgana έγραψε:
sharp έγραψε:

Κάποιος αξιωματικός πάντοτε θα έχει βάρδια, ακόμη και τα βράδυα. Αν γίνει μαλακία στη βάρδια του φέρει ευθύνη και κατ' επέκταση ο καπετάνιος ως προϊστάμενος του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ποινικά θα την πληρώσει πάντα ο καπετάνιος. Αν όμως αποδειχθεί ότι ο αξιωματικός βάρδιας έφταιξε (π.χ. ήταν μια πόρτα από λάθος ανοιχτή και κάποιος έπεσε στη θάλασσα), νομίζω ότι μπορεί και ο καπετάνιος να έχει μία πειθαρχική ποινή.
Μιλάς για γιωτ;

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 25 Ιουν 2024, 23:21

Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 23:20
sharp έγραψε:
25 Ιουν 2024, 23:18
Fata_Morgana έγραψε:

Μιλάς για γιωτ;
Δεν πιστεύω ότι το είδος του σκάφους παίζει ρόλο. Από μαούνα μέχρι υπερωκεάνειο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Ιουν 2024, 23:23

Fata_Morgana έγραψε:
25 Ιουν 2024, 23:11
Ασέβαστος έγραψε:
25 Ιουν 2024, 22:53
Fata_Morgana έγραψε:

Και ο αστυνομικός θα πράξει όπως νομίζει.αν παρουσιαστεί κίνδυνος βάσει
του πρωτοκόλλου , και ο οδηγός λεωφορείου και ο οδηγός τρένου και ο καπετάνιος. Είναι όλοι υπάλληλοι.
και παρολο που ειναι υπαλληλοι, εχουν ταυτοχρονα καποιες ιδιοτητες που τους επιτρεπουν η επιβαλλουν να μην υπακουσουν τον εργοδοτη τους. δηλαδη ο οδηγος λεοφωρειου, αμα εχει παρει φωτια, εχει δικαιωμα και υποχρεωση να παρακουσει τον ιδιοκτητη αν αυτος του πει δεν τρεχει τιποτα, συνεχισε το δρομολογιο.

το ιδιο ισχυει με τον καπ, σε υπερθετικο βαθμο, οπως αναφερει η νομοθεσια που σου εβαλα παραπανω.

δηλαδη το να μου γραφεις "ειναι υπαλληλος" ειναι μια μαλακια και μιση. ειναι σαν να μου γραφεις ειναι ξανθος, ψηλος και εχει 10 δαχτυλα. αδιαφορη πληροφορια. ναι , ειναι, δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι. και;

εξακολουθει να ειναι καπετανιος, η οδηγος λεοφωρειου, και αυτη του η ιδιοτητα ειναι για το νομο ανωτερη του οτι ειναι υπαλληλος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών