ε, βεβαια, σε σχεση με τη δικη σου τι να ειναι. αμα μετραμε τις αποψεις με το βαρος της εμπειριας καθενος, σιγουρα εχεις μεγαλυτερη, θα εχεις δει μαλλον πιο πολλες ταινεις να την πινουν πανω σε σκαφη, οποτε τι να πω κι εγω ο ερμος με την πεζη πραγματικοτητα μου, κερδανε οι ταινιες.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:15Λυπάμαι αλλά δε με καλύπτει η άποψη σου. Θεωρώ ότι η εμπειρία σου δεν είναι για το είδος που συζητάμε.Ασέβαστος έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:03οχι δεν παιζουν ναρκωτικα (καριαπαλες γιατι οχιFata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 22:31
Σε ποιο βρε Πτολεμαίε μου είναι όπως τα λέει; ότι δε παίζουν ναρκωτικά και κραιπάλες στα γιωτ γιατί ο καπετάνιος θα τους πει νο,νο; ή οτι αφεντικό στην εταιρία είναι ο κάθε καπετάνιος του κάθε γιωτ;
Αυτά που μου αναφέρεις έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ταξιδίων και την ευθύνη που σαφέστατα έχει ο κυβερνών του σκάφους. Αν και μου βάλεις στο κάδρο θηρία πλοία που ο καπετάνιος είναι άλλο λέβελ με τα γιωτ που όπως καταλαβαίνεις ουδεμία σχέση έχει ο ένας με τον άλλο.) στα ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ γιωτ. ο αμπραμοβιτς στο δικο του, μπορει να την πινει, δεν ξερω.
αλλα κανεις δεν την πινει στα νοικιαρικα, εκτος κι αν κρυβεται πολυ καλα και δεν τον παιρνει κανεις χαμπαρι. καταλαβε οτι ο πελατης ειναι ΝΟΙΚΑΡΗΣ. δεν γνωριζεται απο χτες με τον ιδιοκτητη, ουτε με τον καπετανιο, και νοικιαζει για καμμια βδομαδα. κανενας πλοιοκτητης η καπ δε ρισκαρει το παπορι η την καρριερα του για τον νοικαρη της εβδομαδας.
Σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα, τη θαλαμηγό και το πλήρωμα της
Re: Σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα, τη θαλαμηγό και το πλήρωμα της
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Fata_Morgana
Έχω την αίσθηση ότι το μέγεθος μετράειsharp έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:21Δεν πιστεύω ότι το είδος του σκάφους παίζει ρόλο. Από μαούνα μέχρι υπερωκεάνειο.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:20Μιλάς για γιωτ;sharp έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:18
Κάποιος αξιωματικός πάντοτε θα έχει βάρδια, ακόμη και τα βράδυα. Αν γίνει μαλακία στη βάρδια του φέρει ευθύνη και κατ' επέκταση ο καπετάνιος ως προϊστάμενος του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ποινικά θα την πληρώσει πάντα ο καπετάνιος. Αν όμως αποδειχθεί ότι ο αξιωματικός βάρδιας έφταιξε (π.χ. ήταν μια πόρτα από λάθος ανοιχτή και κάποιος έπεσε στη θάλασσα), νομίζω ότι μπορεί και ο καπετάνιος να έχει μία πειθαρχική ποινή.
Και η πείρα.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:28Έχω την αίσθηση ότι το μέγεθος μετράει
σιγουρα η φατα θα ξερει κατι παραπανω. μπορει να ισχυουν διαφορετικοι νομοι, αναλογα με το μεγεθος η το ειδος του πλεουμενου.sharp έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:21Δεν πιστεύω ότι το είδος του σκάφους παίζει ρόλο. Από μαούνα μέχρι υπερωκεάνειο.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:20Μιλάς για γιωτ;sharp έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:18
Κάποιος αξιωματικός πάντοτε θα έχει βάρδια, ακόμη και τα βράδυα. Αν γίνει μαλακία στη βάρδια του φέρει ευθύνη και κατ' επέκταση ο καπετάνιος ως προϊστάμενος του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ποινικά θα την πληρώσει πάντα ο καπετάνιος. Αν όμως αποδειχθεί ότι ο αξιωματικός βάρδιας έφταιξε (π.χ. ήταν μια πόρτα από λάθος ανοιχτή και κάποιος έπεσε στη θάλασσα), νομίζω ότι μπορεί και ο καπετάνιος να έχει μία πειθαρχική ποινή.
γιατι, στη στερια ιδιοι οι νομοι για σκουτερ και για διπλοκαμπινο αγροτικο; οχι βεβαια!

και τι να κλασουν οι νομοι μπροστα στην αισθηση, ε;Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:28Έχω την αίσθηση ότι το μέγεθος μετράει
δεν σε λυπαμαι Ασεβαστε - στη θαλασσα με τα πιτουρα πλεεις θα στα κανει σημαδουρες η χαρυβδοκοτα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
μα εχει πλακα αφου.

να με λυπασαι, πιθανον εχω μονο 2 μερες ζωης. μεθαυριο, την πεμπτη, ειμαι για εγκεφαλικο, καρδιακο και ντουβρουντζα μαζι. στελνω μυνηματα στον εργοδοτη "ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΚΑΝΕΙΣ ΡΕ" και μου απανταει με γελια.
Ο πεθερός μου είχε πατέρα ψαρά και από τα 10 του ξεψάριζε και νετάριζε δίχτυα στο καίκι. Στα 60 του, μετά από 40 χρόνια σε κατασκευαστικές εργολαβίες, αγόρασε ένα 5μετρο βαρκάκι και το ριξε στο ψάρεμα με έφεση στο παραγάδι. Όλοι τον φωνάζαμε καπετάνιο, κι ένιωθε πολύ περήφανος και γνώστης.
Ο μακαρίτης ο συμπέθερός του για καμιά 30ριά χρόνια ήταν καπετάνιος σε μια πολυεθνική και μετά έγινε ινσπέκτορας. Ένα βράδυ μεταξύ ούζων τον ρώτησα με κάποιο θράσος "όταν λέμε καπετάνιος, τι σκαριά εννοούμε ότι τιμονιάριζες?"
"300 μέτρα μήκος χ 50 πλάτος" χοντρά χοντρά μου λέει...
Καπετάνιους του φωνάζαμε και τους δυο...
κάπου εκεί κατάλαβα τη...διαφορά.
Ο μακαρίτης ο συμπέθερός του για καμιά 30ριά χρόνια ήταν καπετάνιος σε μια πολυεθνική και μετά έγινε ινσπέκτορας. Ένα βράδυ μεταξύ ούζων τον ρώτησα με κάποιο θράσος "όταν λέμε καπετάνιος, τι σκαριά εννοούμε ότι τιμονιάριζες?"
- Fata_Morgana
Βασικά πες μας αν εσύ με το δίπλωμα που έχεις μπορείς να πας μς καμάρι να πεις σε ένα επιβατηγό ήρθα για καπετάνιος. Επισης πες μας εκτός από εσένα πόσα άλλα άτομα είναι το πλήρωμα σου και επίσης πες μας αν ενοικιάζονται από εταιρίες σκαφων σκάφη χωρίς πλήρωμα. Μιας και αναφέρεις τους νόμους ρε παιδάκι μου.
- Fata_Morgana
Χωρίς παρεξήγηση, ο ένας ήταν ο καπετάνιος. Να λέμε τα δίκια.student έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 23:50Ο πεθερός μου είχε πατέρα ψαρά και από τα 10 του ξεψάριζε και νετάριζε δίχτυα στο καίκι. Στα 60 του, μετά από 40 χρόνια σε κατασκευαστικές εργολαβίες, αγόρασε ένα 5μετρο βαρκάκι και το ριξε στο ψάρεμα με έφεση στο παραγάδι. Όλοι τον φωνάζαμε καπετάνιο, κι ένιωθε πολύ περήφανος και γνώστης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fata_Morgana την 26 Ιουν 2024, 00:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συνεχίζεται ο διάλογος, και οι τσακωμοί, για μερικά ξερόχορτα που κάηκαν σε ένα νησί με γαϊδούρια.
Παίζει και στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας των πορνοκάναλων.
Παίζει και στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας των πορνοκάναλων.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος student την 26 Ιουν 2024, 09:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Στα ανέφερα όλα αυτά για να πάρεις μια ιδέα για τους λόγους που ένα καράβι δεν είναι πχ φούρνος.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 22:31Σε ποιο βρε Πτολεμαίε μου είναι όπως τα λέει; ότι δε παίζουν ναρκωτικά και κραιπάλες στα γιωτ γιατί ο καπετάνιος θα τους πει νο,νο; ή οτι αφεντικό στην εταιρία είναι ο κάθε καπετάνιος του κάθε γιωτ;Πτολεμαίος έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 22:21Δεν είμαι ναυτικός.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 21:14
Να φωνάξουμε και κάναν άλλο γιωτοκαπετάνιο να μας πει γνώμη για τις ραδιοαρβύλες;
Πτολεμαίος είσαι σχετικός;
Ασχολούμαι με ναυτικά ναυάγια και έχω διαβάσει εκατοντάδες.
Fata, όπως στα λέει είναι.
Στο πλοίο κουμάντο κάνει ο καπετάνιος και ότι γίνεται είναι υπ'ευθυνη του.
Ένας από τους κυρίους λόγους είναι ότι ένα καράβι δεν είναι κάτι σταθερό όπως είναι τα γραφεία μιας εταιρείας, ένα συνεργείο, ένα κατάστημα.
Είναι ένα όχημα το οποίο κινείται πάνω σε ένα ασταθές.ζουμί και το οποίο όχημα (vessel πιο σωστά) πρέπει να φτάνει στον προορισμό του σωο χωρίς να βυθιστεί και χωρις να βυθίσει κάποιον άλλο κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο σπάνιο.
Είναι ευάλωτο σε κακοκαιρίες (δες μόνο πόσα ναυάγια και κυρίως για τι τέρατα καράβια έχουν πνίξει οι Great Lakes. "Λίμνες" έτσι; δεν μιλάω καν για ωκεανούς).
Δεν πρέπει επ'ουδενι να μείνει από μηχανή.
Αν βυθιστεί θα μολύνει, πιθανόν να πνιγεί κόσμος, θα χαθεί το εμπόρευμα, κοστίζει σαν κατασκευή και σαν συντήρηση πολλά εκατομμύρια, δεν ανελκυεται, υπάρχει πιθανότητα αν εκπέμψει sos να μην έχει στα 500+ μίλια γύρω του ψυχή να το βοηθήσει, ούτε στεριανη αλλά ούτε και πλεούμενη.
Δεν φρενάρει με καμία παναγια, όχι απότομα τουλάχιστον και ακόμα και για ένα εξάρτημα μπορεί να βυθιστεί (δες Estonia).
Μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή (δες γέφυρα Αμερική πριν κάνα τρίμηνο και γέφυρα κάπου στην Σκανδιναβία που την έκοψε και έπεσαν αυτοκίνητα στο κενό).
Για όλα αυτά και πολλά άλλα ο καπετάνιος είναι η σημαντικότερη περσονα πάνω στο πλοίο.
Δες τι ξεβρακωμα έφαγε ο καπετάνιος του Oceanos και του Κόστα Κονκορντια που εγκατέλειψαν τα πλοία πριν φύγει ο υπόλοιπος κοσμος/επιβάτες καθώς βυθιζονταν.
Γιατι να δυσανασχετουμε όταν φευγουν και αυτοί σαν κανονικοί άνθρωποι πάνω από ένα καράβι;
Διότι είναι οι καπετάνιοι και χιλιάδες στην ναυτική ιστορία έχουν επιλέξει να μείνουν στο καράβι τους που βουλιάζει.
Ααλη μπάλα, άλλος κόσμος.
Έχει άλλους κανόνες η θάλασσα, ο ιδιοκτήτης δεν είναι ακριβώς όπως είναι τα αφεντικά στην στεριά.
Το πιθανότερο είναι να τους έταξαν (ή να περίμεναν) καλά τιπς και γι' αυτό έγινε αυτό που έγινε.
Αυτά που μου αναφέρεις έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ταξιδίων και την ευθύνη που σαφέστατα έχει ο κυβερνών του σκάφους. Αν και μου βάλεις στο κάδρο θηρία πλοία που ο καπετάνιος είναι άλλο λέβελ με τα γιωτ που όπως καταλαβαίνεις ουδεμία σχέση έχει ο ένας με τον άλλο.
Εσύ θέλεις να πιστέψεις τα δικά σου.
Πίστευε ότι θέλεις.
Δεν θα γράφω τα ίδια και τα ίδια.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Καλά μωρέ μλκ το πηρες και συ τοις μετρητοίςΑσέβαστος έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 22:41η διαφωνια δεν ειναι για αυτο. σιγουρα ειναι ο "αρχηγος" του πλοιου.Πτολεμαίος έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 22:21
Για όλα αυτά και πολλά άλλα ο καπετάνιος είναι η σημαντικότερη περσονα πάνω στο πλοίο.
το ζητημα ειναι οτι δεν υπαρχει σημαντικοτερη περσονα, οχι πανω στο πλοιο, αλλα και οπουδηποτε αλλου. κανεις δεν μπορει να "διαταξει" εναν καπετανιο με μοναδικη ισως εξαιρεση το λιμενικο. και σιγουρα οχι ο πλοιοκτητης.
δηλαδη ο πλοιοκτητης δεν εχει την εξουσια που εχει ο ιδιοκτητης μιας εταιρειας στον διευθυντη.
και ο λογος ειναι φυσικα οτι ο καπ ειναι εκει, πανω στο πλοιο, βλεπει, και μπορει να παρει αποφασεις εχωντας γνωση που ο ιδιοκτητης απο μισο κοσμο μακρια, δεν εχει.

Δεν το διατύπωσα σωστά, ήταν αργά και έπρεπε να κοιμηθώ, τι θες τώρα;

Πήγες Φιόρο του Λεβάντε πάλι φέτος;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
- Fata_Morgana
Επάνω στο μπολνταρισμενο, περίμενα απάντηση. Αλλά από ότι είπες δεν είσαι σχετικός οπότε πάω πάσο.Πτολεμαίος έγραψε: ↑26 Ιουν 2024, 05:24Στα ανέφερα όλα αυτά για να πάρεις μια ιδέα για τους λόγους που ένα καράβι δεν είναι πχ φούρνος.Fata_Morgana έγραψε: ↑25 Ιουν 2024, 22:31
Σε ποιο βρε Πτολεμαίε μου είναι όπως τα λέει; ότι δε παίζουν ναρκωτικά και κραιπάλες στα γιωτ γιατί ο καπετάνιος θα τους πει νο,νο; ή οτι αφεντικό στην εταιρία είναι ο κάθε καπετάνιος του κάθε γιωτ;
Αυτά που μου αναφέρεις έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ταξιδίων και την ευθύνη που σαφέστατα έχει ο κυβερνών του σκάφους. Αν και μου βάλεις στο κάδρο θηρία πλοία που ο καπετάνιος είναι άλλο λέβελ με τα γιωτ που όπως καταλαβαίνεις ουδεμία σχέση έχει ο ένας με τον άλλο.
Εσύ θέλεις να πιστέψεις τα δικά σου.
Πίστευε ότι θέλεις.
Δεν θα γράφω τα ίδια και τα ίδια.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-