Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 05 Ιούλ 2024, 00:20

Καραμελίτσα έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 23:39
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 23:26
Καραμελίτσα έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 22:33

Τρως το φαγητό της εταιρίας, πίνεις ενάμιση λιτρο νερό και πας τουαλέτα. Πετάς μεγάλη απόσταση για να έχει νόημα. Κανονικά αποβάλεις όλο το νερό που ήπιες μέσα σε 12 ώρες, αλλά όταν έχεις κατακράτηση θα αποβάλλεις μόνο το ένα λίτρο.
Στο δικό μου σενάριο, ανταπαντάς με άλλο...
Μήπως να υπολογίσουμε και ένα ταξίδι στον Άρη για να έχει μπόλικη κατακράτηση; :lol:
Ή να παίξουμε την κολοκυθιά για να έχει και γούστο; :lol:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μεταβληθεί προς το χειρότερο το βάρος σου ΟΣΟ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ...
ΔΕΝ αυξάνεται το βάρος σου (ή η μάζα σου, αν θέλεις), επειδή πετάς με αεροπλάνο! (αν έτρεχε με ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός, αλλάζουν τα δεδομένα). Το τι θα γίνει όταν κατέβεις από το αεροπλάνο δεν έχει σημασία, διότι το ερώτημα ειναι ΟΣΟ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
Μπορώ να τα κάνω και μεγαλύτερα τα γράμματα... :lol:
Έλα, είπες κάτι τραβηγμένο...γιατί δεν μπορείς να το πάρεις πίσω;
Δεν είναι κακό... :wink
Εχμ, ξέρεις, εγώ μίλησα για κατακράτηση και εξήγησα πως λειτουργεί, αφού μάλλον δεν ξέρεις. Στο δικό σου σενάριο γιατί να απαντήσω; Εϊναι άσχετο με αυτό που είπα.
Ναι, πιθανόν να μην ήξερα πως λειτουργεί η κατακράτηση υγρών...να είσαι καλά που εξήγησες πως λειτουργεί!
Μην απαντάς στο δικό μου σενάριο, δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείς όμως να απαντήσεις, αν θέλεις βέβαια, στο ερώτημα του νήματος;
"Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος; Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην Γη;"

Όπως είναι φανερό, το ερώτημα αναφέρεται στο βάρος κατά το χρονικό παράθυρο της διάρκειας της πτήσης.
Όχι στο βάρος μετά την πτήση...

Συνεπώς, αν κάποιος που πριν μπει στο αεροπλάνο ζύγιζε 77,3 κιλά, πόσο θα ζυγίζει κατά την διάρκεια της πτήσης;

Είπαμε...αν θέλεις απαντάς.
Αν όχι, μπορείς να καταθέσεις μία εμπεριστατωμένη μελέτη για την υπαιτιότητα του χλωριούχου νατρίου στην δημιουργία οιδημάτων, ειδικά σε συνθήκες χαμηλής ατμοσφαρικής πίεσης, που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Και να συστήσεις μια μικρή ποσότητα φουροσεμίδης, ώστα να κατουρο-ξαλαφρώσουμε και να απαλλαγούμε από το επί πλέον βάρος πριν κατεβούμε από το αεροπλάνο...
...οπότε θα είσαι και μέσα στο πνεύμα της ερώτησης.
:P:P

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Ιούλ 2024, 00:22

enaon έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 23:50
χελη, δεν ξερω το βαρος της γης σε κιλα η νιουτον
Το δέχομαι ότι δεν ξέρεις και το πιστεύω. Η Γη έχει βάρος 650 νιούτον. Επίσης εγώ έχω βάρος 650 νιούτον.

Όταν με ρωτάει κάποιος τι βάρος έχω, βέβαια, λέω 66 κιλά. Αυτό λέει η ζυγαριά μου και αυτό που λέει είναι η μάζα μου, ΟΧΙ το νευτώνειο βάρος μου. Είναι όμως το βάρος μου στην καθομιλουμένη. Και δεν είναι 650 Ν, είναι 66 kg.
enaon έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 23:50
η μαζα ειναι δύναμη;
Στην ΘτΣ είναι δύναμη, για την ακρίβεια είναι γεωμετρική αντικατάσταση της δύναμης της βαρύτητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Ιούλ 2024, 00:22

μην απαντήσει κανεις στον ιδεολόγο για αυτο που λεει για την επιμέρους μαζα, να δουμε πώς φορές θα το γραψει ακόμα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Ιούλ 2024, 00:25

hellegennes έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:22
Όταν με ρωτάει κάποιος τι βάρος έχω, βέβαια, λέω 66 κιλά. Αυτό λέει η ζυγαριά μου και αυτό που λέει είναι η μάζα μου, ΟΧΙ το νευτώνειο βάρος μου. Είναι όμως το βάρος μου στην καθομιλουμένη. Και δεν είναι 650 Ν, είναι 66 kg.
οκ καταλαβα, εγινες στο νημα ο απλοποιητης της καθομιλουμένης, θυσία για την εξυπναδα που ειπες. Δεν σε διαβαζω αλλο εδώ, φτάνει, πλάκα εχεις αλλα δεν εχω και πολλους που να μην γραφουν σαχλαμάρες, πρεπει να σε προστατευσω.

66 κιλα, θα μας τρελάνεις, φαε τίποτα να δυναμώσεις, να βαρύνεις εννοώ.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 05 Ιούλ 2024, 00:31

νομιζω οτι εχουμε μεγαλυτερο βαρος λογω της αραιης ατμοσφαιρας

υσ..ειδοποιηστε μου αν κερδιζω κατι

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 05 Ιούλ 2024, 00:34

Το g μικραίνει όταν απομακρυνόμαστε από τη γη, άρα το βάρος m*g είναι μικρότερο στο αεροπλάνο αν κινείται με σταθερή ταχύτητα.
Αν το αεροπλάνο έχει επιτάχυνση τότε πρέπει να συνυπολογιστεί.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Ιούλ 2024, 00:41

enaon έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:25
hellegennes έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:22
οκ καταλαβα, εγινες στο νημα ο απλοποιητης της καθομιλουμένης, θυσία για την εξυπναδα που ειπες. Δεν σε διαβαζω αλλο εδώ, φτάνει, πλάκα εχεις αλλα δεν εχω και πολλους που να μην γραφουν σαχλαμάρες, πρεπει να σε προστατευσω.

66 κιλα, θα μας τρελάνεις, φαε τίποτα να δυναμώσεις, να βαρύνεις εννοώ.
Δεν έχω κάνει κάποια απλοποίηση. Όταν λέμε βάρος εννοούμε μάζα. Την νευτώνεια έννοια του βάρους την χρησιμοποιούμε μόνο σε υπολογισμούς νευτώνειας μηχανικής και πουθενά αλλού. Θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις αυτό από το γεγονός ότι το "βάρος" της Γης είναι 650 Ν, όσο και το δικό μου "βάρος".
nick έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:34
Το g μικραίνει όταν απομακρυνόμαστε από τη γη, άρα το βάρος m*g είναι μικρότερο στο αεροπλάνο αν κινείται με σταθερή ταχύτητα.
Αν το αεροπλάνο έχει επιτάχυνση τότε πρέπει να συνυπολογιστεί.
Αν το αεροπλάνο επιταχύνει προς τα πάνω αυξάνεται το "βάρος" αν και δεν υπάρχει κάποια μεταβολή της βαρύτητας, αλλά αρχή της ισοδυναμίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Ιούλ 2024, 00:47

hellegennes έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:41

Δεν έχω κάνει κάποια απλοποίηση. Όταν λέμε βάρος εννοούμε μάζα. Την νευτώνεια έννοια του βάρους την χρησιμοποιούμε μόνο σε υπολογισμούς νευτώνειας μηχανικής και πουθενά αλλού. Θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις αυτό από το γεγονός ότι το "βάρος" της Γης είναι 650 Ν, όσο και το δικό μου "βάρος".
μην με βαζεις να διαβαζω απο εσενα ανοησίες βρε, σε παρακαλώ. Το βαρος ειναι δύναμη, ειναι κουτοπονηρο να συγκρίνεις την δύναμη που ασκεί ενα σωμα πανω σου με την δύναμη που ασκεί στον εαυτό του, μην γραφεις μαλακίες.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 05 Ιούλ 2024, 00:58

enaon έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:47
hellegennes έγραψε:

μην με βαζεις να διαβαζω απο εσενα ανοησίες βρε, σε παρακαλώ. Το βαρος ειναι δύναμη, ειναι κουτοπονηρο να συγκρίνεις την δύναμη που ασκεί ενα σωμα πανω σου με την δύναμη που ασκεί στον εαυτό του, μην γραφεις μαλακίες.
μαλλον εχει δικιο ο χελ

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Ιούλ 2024, 01:00

καλα εσυ δεν με πειράζει να γραφεις μαλακιες, για τον χελη το ειπα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Ιούλ 2024, 01:01

enaon έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 00:47
hellegennes έγραψε:

Δεν μίλησα για σώμα που ασκεί δύναμη στον εαυτό του, πράγμα που άλλωστε δεν υπάρχει. Σε ρώτησα ποιο είναι το βάρος της Γης, αφού δεν σου άρεσε που είπα ότι το βάρος είναι μάζα, και δεν ήξερες. Σου είπα ότι είναι 650 N. Επίσης το δικό μου βάρος είναι 650 Ν. Εγώ και η Γη έχουμε το ίδιο βάρος. Ελπίζω να σου αρέσει καλύτερα αυτό από την πρώτη μου δήλωση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Ιούλ 2024, 01:05

hellegennes έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 01:01
Εγώ και η Γη έχουμε το ίδιο βάρος. Ελπίζω να σου αρέσει καλύτερα αυτό από την πρώτη μου δήλωση.
δεν θελω να το κοιταξω στο νετ, αλλα με φοβο οτι θα διαβασω μια ακομα μαλακια, μπορεις παρακαλώ να το εξηγησεις αυτό; Οταν λες γή εννοεις τον πλανητη, σωστα; Πως μπορει να εχει βαρος ο πλανητης, απο την ελξη του ήλιου;

μπορεις να εξηγησεις τι εννοεις, με σεβασμό ομως, μην πετάξεις πολλά παλι, ειναι και αργα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 05 Ιούλ 2024, 01:08

enaon έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 01:00
καλα εσυ δεν με πειράζει να γραφεις μαλακιες, για τον χελη το ειπα.
πρωτη φορα που κοιταξα κατι στο γουγλι γιατι μου εκανε εντυπωση με αυτα που ελεγε
και οτι διαβασα στα εγραψε

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 05 Ιούλ 2024, 01:10

enaon έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 01:05
hellegennes έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 01:01
Εγώ και η Γη έχουμε το ίδιο βάρος. Ελπίζω να σου αρέσει καλύτερα αυτό από την πρώτη μου δήλωση.
δεν θελω να το κοιταξω στο νετ, αλλα με φοβο οτι θα διαβασω μια ακομα μαλακια, μπορεις παρακαλώ να το εξηγησεις αυτό; Οταν λες γή εννοεις τον πλανητη, σωστα; Πως μπορει να εχει βαρος ο πλανητης, απο την ελξη του ήλιου;

μπορεις να εξηγησεις τι εννοεις, με σεβασμό ομως, μην πετάξεις πολλά παλι, ειναι και αργα.
γιατι να σου το εξηγησει ; αφου δεν θα καταλαβεις παλι :102:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Ιούλ 2024, 01:13

σταματα βρε, θα καταλάβω, θα με πιασει νευρικό τικ και ενα δακρυ θα κυλήσει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών