Για να τελειώνουμε. Όταν ρωτάς τι βάρος έχει κάτι, εννοείς πόσα κιλά μάζας έχει. Αυτό ρώτησε ο νηματοθέτης:
Όταν μιλάς για νευτώνειο βάρος, κανένα σώμα δεν έχει βάρος. Κανένα. Όλα τα σώματα έχουν μηδενικό βάρος. Νιώθουν βαρύτητα ως προς άλλα σώματα και αυτό το ονομάζουμε βάρος, αλλά δεν έχουν βάρος, νιώθουν βάρος και αυτό το βάρος είναι σχετικό ως προς ένα άλλο σώμα. Η Γη νιώθει 650 Ν βάρους από εμένα και π.χ. 850 από εσένα (δεν ξέρω στην πραγματικότητα γιατί δεν μου είπες). Δεν ΕΧΕΙ όμως βάρος, όπως δεν έχεις κι εσύ.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Μπράβο, ανακάλυψες την φυσική δημοτικού. Δεν θα σου πω να διαβάσεις την συζήτηση, θα σε ρωτήσω μόνο κι εσένα το ίδιο πράγμα:
Ποιο είναι το βάρος της Γης;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μπράβο, ανακάλυψες την φυσική δημοτικού. Δεν θα σου πω να διαβάσεις την συζήτηση, θα σε ρωτήσω μόνο κι εσένα το ίδιο πράγμα:
Αν περιμένεις από τον ημιμαθή σεισμόπληκτο να καταλαβαίνει την διαφορά στις έννοιες μάζα-βάρος είσαι δυο φορές Ζήκος.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Αν περιμένεις από τον ημιμαθή σεισμόπληκτο να καταλαβαίνει την διαφορά στις έννοιες μάζα-βάρος είσαι δυο φορές Ζήκος.
Αυτό που ρωτάει αφορά την μάζα, αυτό που ονομάζουμε βάρος στην καθομιλουμένη εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια.
Μόνο σε υπολογισμούς νευτώνειας μηχανικής χρησιμοποιούμε το βάρος με την έννοια που έχεις παραθέσει και είμαι αρκετά βέβαιος ότι δεν ξέρεις να κάνεις αυτούς τους υπολογισμούς, δεν τους έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή σου και όσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει την λέξη βάρος στην ζωή σου εννοούσες μάζα.
Δεν έχεις πει ποτέ σε κανέναν ότι ζυγίζεις 800 νιούτον στην Αθήνα, φέρ' ειπείν, και ούτε θα ήξερες να απαντήσεις σε νιούτον, που είναι η μονάδα βάρους, κι ακόμη κι αν το ήξερες αυτό, δεν θα ήξερες πόσα νιούτον ζυγίζεις στην Αθήνα, πόσα στο Παρίσι και πόσα στην Νέα Υόρκη για να δώσεις τις αντίστοιχες απαντήσεις όταν ήσουν εκεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Για πες εσύ που ξέρεις?
Τι είναι μάζα τι βάρος τι ιδικό βάρος τι είναι αδράνεια τι είναι η ροπή ανατροπής τι η ροπή κάμψης τι το μέτρο ελαστικότητας, τι είναι ο συντελεστής Q1 τι είναι η πλαστιμότητα τι είναι ο ικανοτικός σχεδιασμός τι είναι ο συντελεστής ασφαλείας
Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο στα 10000 μέτρα ή στην Γη?
Πάντα είχα αυτή την απορία της θεωρίας της ηλεκτρομαγνητικής βαρύτητας.
Οι γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες σε αυτόν τον τομέα.
Στα αντισεισμικά γαμάω κόσμο και σκάσε.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα όπως είναι.
Η βαρύτητα είναι δύναμη και προέρχεται από την έλξη της γης.
Η Ηλεκτρομαγνητική έλξη τι είναι? Είναι δύναμη ναι η όχι? Γιατί να μην την ονομάσουμε βαρύτητα?
Ηλεκτρομαγνητική βαρύτητα.
Εντάξει, αλλά που κολλάει το ηλεκτρομαγνητικό, στο βάρος ενός ατόμου;
Το σίδερο είναι μάζα και έλκετε από την γη και ζυγίζει 8500kg το κυβικό μέτρο.
Αν σηκώσεις την μάζα του σιδήρου στον αέρα και του βάλεις από κάτω του έναν τεράστιο μαγνήτη θα ζυγίζει περισσότερο αφού θα αυξηθεί το βάρος του.
Αυτή θα μπορούσε να ονομαστεί και Ηλεκτρομαγνητική βαρύτητα.
για αρχη δεν ξερεις τι ειναι μαζα, τι ειναι βαρος, και ποια η διαφορα τους.
υστερα δεν ξερεις οτι μαγνητης και ηλεκτρομαγνητης δεν ειναι το ιδιο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Alexander Stathokostas
Συγχαρητήρια για το επίτευγμα σας στον κλάδο της μηχανικής!!!
Alexander Stathokostas
Ioannis Limperis βεβαίως και θα την διαβάσω! Ως πολιτικός μηχανικός, θα πω το εξής βάσει του βίντεο που είδα. Ότι βάλατε ένα λιθαράκι στον τομέα των κατασκευών, ώστε να βελτιωθούν τα κτίρια στο μέλλον!
Όταν μιλάς για νευτώνειο βάρος, κανένα σώμα δεν έχει βάρος. Κανένα. Όλα τα σώματα έχουν μηδενικό βάρος. Νιώθουν βαρύτητα ως προς άλλα σώματα και αυτό το ονομάζουμε βάρος, αλλά δεν έχουν βάρος, νιώθουν βάρος και αυτό το βάρος είναι σχετικό ως προς ένα άλλο σώμα. Η Γη νιώθει 650 Ν βάρους από εμένα και π.χ. 850 από εσένα (δεν ξέρω στην πραγματικότητα γιατί δεν μου είπες). Δεν ΕΧΕΙ όμως βάρος, όπως δεν έχεις κι εσύ.
αφου μετραμε το βαρος σε κιλά εχεις δίκιο, αλλα αυτο ειναι σαχλαμάρες, το κανουμε για ευκολια, ξερουμε οτι το βαρος εχει μοναδα μετρησης τα νιουτον οχι τα κιλά, γιατι ειναι δύναμη, ξερουμε λοιπόν οτι εχει γινει μεταφραση με επιτάχυνση στο επίπεδο της θάλασσας για ευκολία. Αυτο που εγραψες ηταν λιγο φθηνο, αλλα οκ, σιγά.
Όταν ρωτάμε "πόσα κιλά είσαι", ρωτάμε για μάζα, όχι για βάρος. Τουλάχιστον όταν δεν είμαστε αμόρφωτοι.
Τι σημαίνει μου ασκείται δύναμη μου ασκείται έλξη από ένα άλλο σώμα. Η ηλεκτρομαγνητική έλξη ή όποια άλλη έλξη.
Το ότι υπάρχει η λέξη βάρος την θεωρούμε σωστή όταν προσδιορίσουμε τον πλανήτη αλλά στην κυριολεξία το βάρος είναι θέμα έλξης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 05 Ιούλ 2024, 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.