θα πεθάνουμε [ένα δροσερό καλοκαιρινό θέμα με μπόλικο κέφι]

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: θα πεθάνουμε [ένα δροσερό καλοκαιρινό θέμα με μπόλικο κέφι]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 14 Ιούλ 2024, 23:10

νύχτα έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 22:38
δεν φοβάμαι τον πόνο, μα την απόγνωση που θα αισθανθώ τη στιγμή
που θα το συνειδητοποιήσω ότι φεύγω

αυτό με την επιστροφή στο τίποτα, είναι ακόμη πιο αγχωτικό και θλιβερό

στο μεταξύ έχεις ζήσει φίλε μου, κι έχεις αγαπήσει ένα σωρό πράγματα,
εγώ δε θέλω να αποχωριστώ καμία από τις αγάπες μου, την αγαπάω την ζωή,
έστω κι αυτή τη μίζερη ζωή που κάνω με τις μικροσυγκινήσεις της

έχεις δίκιο για την παρατηρήση της φύσης, είναι κάπως ανακουφιστικό

η ενασχόληση με το παρελθόν και η ανησυχία για το μέλλον είναι οι βασικοί
λόγοι της κατάθλιψης και των νευρώσεων...

και ναι, πράγματι κάποιοι άνθρωποι και οι επιλογές τους αποτελούν έμπνευση
και μπορείς να πάρεις κουράγιο και να ελπίζεις, μα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος
για το αν φοβούνται τον θάνατο, γιατί πολλοί ξεκινούν συνεχώς πράγματα και
φροντίζουν να μένουν πάντα απασχολημένοι ακριβώς επειδή αισθάνονται πως οι
δραστηριότητές τους λειτουργούν ως αντιπερισπασμός, ότι όσο είναι αεικίνητοι
ξεφεύγουν από τον θάνατο

το κίνητρο βέβαια ίσως έχει μικρή σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση

εσύ ηρεμείς με όλες αυτές τις σκέψεις;
Ειδικά η επαφή με την φύση με ηρεμεί πάρα πολύ, ναι. Εννοείται φυσικά ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει να πεθάνει και η σκέψη του φέρνει κάποια θλίψη, αλλά πάντως προς το παρόν βλέπω τη ζωή ως ένα γεγονός που ενώ έχει αναπόφευκτη λήξη, αυτή όμως δεν έχει επίδραση στην απόλαυση αυτού καθεαυτού του γεγονότος. Σαν μια πολύ ωραία συναυλία ας πούμε, που όσο την παρακολουθείς δεν σκέφτεσαι ούτε αν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο την ίδια στιγμή, ούτε ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει. Απλά ευχαριστιέσαι αυτό που συμβαίνει ΤΩΡΑ.

Φυσικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα τα βλέπω πάντα έτσι τα πράγματα, αλλά προς το παρόν μου φαίνεται άσχετο να σκέφτομαι το τέλος αφού εντωμεταξύ έχω να κάνω τόσα πολλά πράγματα που με ευχαριστούν. Δεν ξέρω αν για άλλους οι δραστηριότητες λειτουργούν ως αντιπερισπασμός, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι για όλους έτσι από τη στιγμή που βλέπω άτομα τα οποία έχουν ενδιαφέροντα που κρατάνε μια ζωή. Δεν απέκτησαν δηλαδή ενδιαφέροντα και δραστηριότητες επειδή νιώθουν το τέλος να πλησιάζει, αλλά έτσι ήταν από νέοι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 14 Ιούλ 2024, 23:34

νύχτα έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 22:47
foscilis έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 14:02
Η γιαγιά μου ποτέ δε χώνεψε ότι θα πεθάνει, ή μάλλον ότι υπήρχε θέμα στο οποίο δεν έπαιζε να γίνει το δικό της και συγκεκριμένα ο θάνατος. Από τα 65 και μετά της έγινε εμμονή, σταμάτησε να τρώει για να μη λειτουργεί ο μεταβολισμός, δυσκολευόταν να κοιμηθεί γιατί φοβόταν ότι δε θα ξυπνήσει, πήγαινε ξύπναγε τον παππού μου "Μίμη ζεις;" ("Δυστυχώς" απαντούσε αυτός). Στα 75 εθίστηκε στα ταβόρ που της τα "συνταγογράφησε" η ρούλα η κομμώτρια. Το αποτέλεσμα ήταν ακραία οστεοπενία. Στα 82 έσπασε τη λεκάνη της επειδή σηκώθηκε το βράδυ να πάρει 2ο ταβόρ και παραπάτησε μισοζαλισμένη από το πρώτο. Πέθανε λίγους μήνες μετά, κατάκοιτη και εντελώς τρελαμένη, δυο μέρες πριν τα 83.

Ο παππούς μου που ήταν πιο επικούρειος έζησε άλλα 6 χχρόνια, αν και τρομερά δυστυχισμένος γιατί του έλειπε. "Για μένα αυτή η γυναίκα αυτοκτόνησε, δεν πέθανε" μου έλεγε.

Το έχασε την τελευταία εβδομάδα της ζωής του, σηκώθηκε το βράδυ κι έκανε μαλακίες για λίγα λεπτά ώσπου σκόνταψε και χτύπησε πολύ άσχημα το κεφάλι του. Έπεσε κατάκοιτος και χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον, 4 μέρες μετά πέθανε στο κρεβάτι του.'Ηταν 5 χρόνια μεγαλύτερος από τη γιαγιά που σημαίνει ότι συνολικά έζησε 11 χρόνια περισσότερα και με φοβερή ποιότητα.
προσπαθώ να καταλάβω το πόιντ σου και φοβάμαι πως δεν τα καταφέρνω
Οτι αν υστεριαζεις για τον θανατο οχι απλα ζεις χειροτερα αλλα παιζει να τον φερεις και νωριτερα και με πιο ασχημο τροπο.

Εγω εχω αποφασισει οτι δε με νοιαζει οτι θα πεθανω. Μονο μη συμβει οσο ειναι μικρα τα παιδια μου γιατι μετα γινονται κρεας για τα θηρια.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 14 Ιούλ 2024, 23:39

τον θανατο τον φοβουνται συνηθως οσοι περνάνε καλα.

Όσοι δεν περνάνε καλα κυριως λενε " αντε να τελειωνουμε με τις ταλαιπώριες σιγα σιγα"

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 14 Ιούλ 2024, 23:41

νύχτα έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 22:47
foscilis έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 14:02
Η γιαγιά μου ποτέ δε χώνεψε ότι θα πεθάνει, ή μάλλον ότι υπήρχε θέμα στο οποίο δεν έπαιζε να γίνει το δικό της και συγκεκριμένα ο θάνατος. Από τα 65 και μετά της έγινε εμμονή, σταμάτησε να τρώει για να μη λειτουργεί ο μεταβολισμός, δυσκολευόταν να κοιμηθεί γιατί φοβόταν ότι δε θα ξυπνήσει, πήγαινε ξύπναγε τον παππού μου "Μίμη ζεις;" ("Δυστυχώς" απαντούσε αυτός). Στα 75 εθίστηκε στα ταβόρ που της τα "συνταγογράφησε" η ρούλα η κομμώτρια. Το αποτέλεσμα ήταν ακραία οστεοπενία. Στα 82 έσπασε τη λεκάνη της επειδή σηκώθηκε το βράδυ να πάρει 2ο ταβόρ και παραπάτησε μισοζαλισμένη από το πρώτο. Πέθανε λίγους μήνες μετά, κατάκοιτη και εντελώς τρελαμένη, δυο μέρες πριν τα 83.

Ο παππούς μου που ήταν πιο επικούρειος έζησε άλλα 6 χχρόνια, αν και τρομερά δυστυχισμένος γιατί του έλειπε. "Για μένα αυτή η γυναίκα αυτοκτόνησε, δεν πέθανε" μου έλεγε.

Το έχασε την τελευταία εβδομάδα της ζωής του, σηκώθηκε το βράδυ κι έκανε μαλακίες για λίγα λεπτά ώσπου σκόνταψε και χτύπησε πολύ άσχημα το κεφάλι του. Έπεσε κατάκοιτος και χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον, 4 μέρες μετά πέθανε στο κρεβάτι του.'Ηταν 5 χρόνια μεγαλύτερος από τη γιαγιά που σημαίνει ότι συνολικά έζησε 11 χρόνια περισσότερα και με φοβερή ποιότητα.
προσπαθώ να καταλάβω το πόιντ σου και φοβάμαι πως δεν τα καταφέρνω
αμα δεν καταλαβες τι σου εγραψε παρατα τα ολα ...μην διαβαζεις και μην σκεφτεσαι
ισως να μην εισαι τοσο πολυ μεσα στν μιζερια

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 14 Ιούλ 2024, 23:42

-Σοφε γεροντα, τι γινεται μετά το θανατο ?
-πολλά γινονται, αλλά δεν εχουν σχέση μ'εσενα
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 15 Ιούλ 2024, 00:00

foscilis έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 23:34
Οτι αν υστεριαζεις για τον θανατο οχι απλα ζεις χειροτερα αλλα παιζει να τον φερεις και νωριτερα και με πιο ασχημο τροπο.

Εγω εχω αποφασισει οτι δε με νοιαζει οτι θα πεθανω. Μονο μη συμβει οσο ειναι μικρα τα παιδια μου γιατι μετα γινονται κρεας για τα θηρια.
μα είναι αυτονόητο ότι αν υστεριάζεις και θλίβεσαι, ζεις χειρότερα,
αυτός είναι και ο λόγος που άνοιξα το τόπικ, μου στερεί την ηρεμία μου

είναι τόσο αυτονόητο που γι αυτό υπέθεσα ότι ήθελες να πεις κάτι άλλο :102:

nemo έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 23:41
αμα δεν καταλαβες τι σου εγραψε παρατα τα ολα ...μην διαβαζεις και μην σκεφτεσαι
καλώς το σαΐνι
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 15 Ιούλ 2024, 00:09

νύχτα έγραψε:
15 Ιούλ 2024, 00:00
foscilis έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 23:34

μα είναι αυτονόητο ότι αν υστεριάζεις και θλίβεσαι, ζεις χειρότερα,
αυτός είναι και ο λόγος που άνοιξα το τόπικ, μου στερεί την ηρεμία μου

είναι τόσο αυτονόητο που γι αυτό υπέθεσα ότι ήθελες να πεις κάτι άλλο :102:

nemo έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 23:41
καλώς το σαΐνι
φανηκε οτι δεν ηταν τοσο αυτονοητο για σενα με την πρωτη ματια
επισης σημασια δεν εχει ο θανατος αλλα πως θα πεθανει καποιος
υπαρχουν δε και πολλες περιπτωσεις που ο θανατος ειναι ευεργετικος

το αλλο ειναι οτι δεν καταλαβα γιατι ανοιξες το τοπικ ενω τα γνωριζεις οπως ειπες

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 15 Ιούλ 2024, 00:49

nemo έγραψε:
15 Ιούλ 2024, 00:09

επισης σημασια δεν εχει ο θανατος αλλα πως θα πεθανει καποιος
αυτό σωστό, δε θα ήθελα να καώ ζωντανός ή να πάω από ALS όπως ο θείος μου και γενικά θα προτιμούσα να είναι σχετικά σύντομο, ειρηνικό και να μην το πολυκαταλάβω, όπως έγινε με τον παππού μου.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 15 Ιούλ 2024, 01:40

νύχτα έγραψε:
14 Ιούλ 2024, 20:47
βλέπω τις γωνιές μου μες στο σπίτι και τις φαντάζομαι χωρίς εμένα
και με πιάνει τρομερή θλίψη
στεναχωριέσαι για τις γωνίες ε; Τι θα απογίνουν μόνες τους κλπ;

Ωραια το λες ομως, ο θάνατος οταν μας αφορά ειναι θλίψη βαθιά. Ειναι και μια μάχη ισορροπίας, ο θάνατος θα σε κάνει σοφότερη με τις επαναλήψεις, με τον καιρό θα τον βλέπεις καθε φορά που μια ζωή θα αρχίζει, ο σκοπός ειναι να μεγαλώσεις αρκετά ωστε να χωρά η θλίψη χωρις να εξοικειωθείς. Στο τελος θα πεθάνεις βεβαια ο,τι και να κάνεις, αλλα οκ, λεπτομέρειες.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Ιούλ 2024, 23:47

Όχι, δεν τραβάω ζόρι με την ιδέα του θανάτου.

Με καλύπτει απολύτως η προσέγγιση του φόσι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 16 Ιούλ 2024, 18:58

enaon έγραψε:
15 Ιούλ 2024, 01:40
στεναχωριέσαι για τις γωνίες ε; Τι θα απογίνουν μόνες τους κλπ;

Ωραια το λες ομως, ο θάνατος οταν μας αφορά ειναι θλίψη βαθιά. Ειναι και μια μάχη ισορροπίας, ο θάνατος θα σε κάνει σοφότερη με τις επαναλήψεις, με τον καιρό θα τον βλέπεις καθε φορά που μια ζωή θα αρχίζει, ο σκοπός ειναι να μεγαλώσεις αρκετά ωστε να χωρά η θλίψη χωρις να εξοικειωθείς. Στο τελος θα πεθάνεις βεβαια ο,τι και να κάνεις, αλλα οκ, λεπτομέρειες.
κοροϊδεύεις Κύρο Γρανάζη, ε
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 16 Ιούλ 2024, 19:29

Πάντως καλά είστε και εσείς που το φιλοσοφείτε, στο εργασιακό περιβάλλον μου πια υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα ζήσει περισσότερο. Κάθε ημέρα ακούω για ασθένειες ή και για θανάτους ακόμη. :003:
Υπάρχει και ο θάνατος όπου σου αφαιρούν σταδιακά από τη ζωή σου όλα αυτά για τα οποία θέλεις να ζεις. Zerzetzung λεγόταν στην ανατολική Γερμανία. Αλλά αυτό σε κάνει να μάχεσαι, βρίσκεις δυνάμεις.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών