στέκει αυτό που μου είπε;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: στέκει αυτό που μου είπε;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 13:48

micmic έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 13:25
Ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, πχ θέλεις να κάνεις μια ανακαίνιση ή επέκταση ή αγορά νέου εξοπλισμού. Παρόλο που με βάση αυτές τις αγορές μπορεί να έχεις ζημία, και παρόλο που έχεις όλα τα νόμιμα παραστατικά, πάλι θα κληθείς να πληρώσεις τον τεκμαρτό φόρο. Εκτός αν δεχτείς έλεγχο, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου επιβάλλουν προστιμο ακόμα κι αν είσαι τυπικότατος. Και επειδή δεν ξέρεις το ύψος του προστίμου, ούτε ξέρεις σε τί λαμόγιο ελεγκτή θα πέσεις και τί μίζα πιθανόν να ζητήσει, προτιμάς να πληρώσεις τον φόρο κι ας μην έχεις φοροδιαφύγει ούτε ευρώ.

ΥΓ: Α, και επίσης πρέπει πρώτα να πληρώσεις τον φόρο, και ΜΕΤΑ να ζητήσεις έλεγχο και επιστροφή των χρημάτων. Δηλαδή παπάρια.
είδα τη διαδικασία για να ΖΗΤΗΣΕΙΣ τον έλεγχο
έχει 20 βήματα
δηλώνεις μέχρι και τα σώβρακα που είχες αγοράσει από τη λαϊκή πριν από 15 χρόνια
ο έλεγχος γίνεται εντός 12μηνου από τη στιγμή που θα εγκριθεί η αίτηση για έλεγχο
και όπως λες, μετά σου κάνουν επιστροφή (αν πλήρωσες τελικά αδίκως παραπάνω), δηλαδή περίμενε κάναν χρόνο που στον χρόνο θα κληθείς να πληρώσεις τα επόμενα. καλά κρασιά
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 17 Ιούλ 2024, 13:49

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:02
το ερώτημα όμως παραμένει: όντως μια επιχείρηση που αυξάνει τα έκτακτα έξοδά της και συνεπώς μειώνει τα κέρδη της, θα πληρώνει φιξ φόρο, no matter what; δηλαδή και ζημιά να βγάλει μια χρονιά, πάλι θα πληρώνει;
Ναι

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 13:52

Beria έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 13:41
Δεν έχω καταλάβει πώς ο επιχειρηματίας θεωρεί τον λογαριασμό του ρεύματος ως έξοδο, αλλά ξεχωρίζει από αυτόν τη χρήση κλιματιστικού
έστω θεωρητικά ότι τα συνολικά έξοδα για το ρεύμα μέσα στο χρόνο είναι 5k ευρώ. σημαίνει ότι έχεις πληρώσει 5k ευρώ στην ΔΕΗ. αν όμως σου έρθει συνολικά 6k ευρώ λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης (πχ κλιματιστικό) και συνεπώς πληρώσεις 6k ευρώ στη ΔΕΗ είναι το ίδιο και το αυτό για τη φορολόγηση διότι παρόλο που θα εμφανίσεις 1k ευρώ λιγότερα κέρδη, ο φόρος που θα σου αναλογεί θα είναι ο ίδιος με σαν να είχες πληρώσει 5k
οπότε η αξία αυτού του έξτρα χιλιάρικου ως έξοδο είναι ανύπαρκτη. οπότε εφόσον μπορεί να το γλιτώσει, το κάνει
έτσι το καταλαβαίνω το επιχείρημα
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 17 Ιούλ 2024, 13:55

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 13:48
είδα τη διαδικασία για να ΖΗΤΗΣΕΙΣ τον έλεγχο
έχει 20 βήματα
δηλώνεις μέχρι και τα σώβρακα που είχες αγοράσει από τη λαϊκή πριν από 15 χρόνια
ο έλεγχος γίνεται εντός 12μηνου από τη στιγμή που θα εγκριθεί η αίτηση για έλεγχο
και όπως λες, μετά σου κάνουν επιστροφή (αν πλήρωσες τελικά αδίκως παραπάνω), δηλαδή περίμενε κάναν χρόνο που στον χρόνο θα κληθείς να πληρώσεις τα επόμενα. καλά κρασιά
Δηλαδή αν όντως δεν έχεις (πχ επειδή είσαι δικηγόρος που μεγαλώνει παιδιά και κάνεις μια δουλειά το μήνα/δίμηνο ίσα-ίσα για να συνεισφέρεις στο εισόδημα, ή αν έχεις κάνει άνοιγμα και τα φέρνεις βόλτα τσίμα-τσίμα μέχρι να πιάσει η επένδυσή σου κτλ κτλ), πρέπει πολύ απλά να κλείσεις. Από πχ τα 500 ευρώ το μήνα που έβγαζες (προφανώς ως συμπλήρωμα, όχι ότι σου έφταναν να ζήσεις), πρέπει να πας στο μηδέν.

Αυτό θέλει ο τσόγλανος ο Χατζηδάκης, για τον οποίο πραγματικά και η θανατική ποινή είναι πολύ λίγη.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 17 Ιούλ 2024, 14:00

micmic έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 13:25
Ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, πχ θέλεις να κάνεις μια ανακαίνιση ή επέκταση ή αγορά νέου εξοπλισμού. Παρόλο που με βάση αυτές τις αγορές μπορεί να έχεις ζημία, και παρόλο που έχεις όλα τα νόμιμα παραστατικά, πάλι θα κληθείς να πληρώσεις τον τεκμαρτό φόρο. Εκτός αν δεχτείς έλεγχο, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου επιβάλλουν προστιμο ακόμα κι αν είσαι τυπικότατος. Και επειδή δεν ξέρεις το ύψος του προστίμου, ούτε ξέρεις σε τί λαμόγιο ελεγκτή θα πέσεις και τί μίζα πιθανόν να ζητήσει, προτιμάς να πληρώσεις τον φόρο κι ας μην έχεις φοροδιαφύγει ούτε ευρώ.

ΥΓ: Α, και επίσης πρέπει πρώτα να πληρώσεις τον φόρο, και ΜΕΤΑ να ζητήσεις έλεγχο και επιστροφή των χρημάτων. Δηλαδή παπάρια.
Στην ουσία δεν αναγνωρίζει πια ο νόμος την έννοια της προσωπικής επιχείρησης που έχει ειλικρινά κέρδη κάτω από το τεκμαρτό (ή και ζημίες) για τον απλούστατο λόγο ότι έγινε εξωφρενική κατάχρηση αυτής της έννοιας από φοροφυγάδες. Αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα από αναπτυξιακής πλευράς και θα έπρεπε να αντικατασταθεί με πιο σύνθετα κριτήρια. Για παράδειγμα τον μέσο όρο των 3 τελευταίων ετών, όλες οι επιχειρήσεις μπορούν 1-2 χρονιές να μην έχουν κέρδη είτε επειδή κάνουν επέκταση (καταναλώνοντας εισόδημα προηγούμενων ετών) είτε επειδή απλά δεν πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά όντως είναι παράλογο να λειτουργεί 3 χρόνια ατομική επιχείρηση με κέρδη μικρότερα από το όριο της επιβίωσης.

Ή θα μπορούσαν να αναγνωρίζουν μια κατηγορία επιχειρήσεων με έσοδα ως 10.000 (πάνω-κάτω) και καθόλου έκπτωση εξόδων ή δυνατότητα b2b, για μορφές μικροεπιχειρηματικότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ στυλ μοδίστρα σπίτι σου. Όπως περίπου συμβαίνει με τις επιχειρήσεις εκτός ΦΠΑ.

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 17 Ιούλ 2024, 14:11

foscilis έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 14:00
όντως είναι παράλογο να λειτουργεί 3 χρόνια ατομική επιχείρηση με κέρδη μικρότερα από το όριο της επιβίωσης.
Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ παράλογο, και ξέρω διάφορες επιχειρήσεις που λειτουργούν ακριβώς έτσι. Δεν σημαίνει ότι είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τους έσοδο (που μπορεί και να είναι). Αλλά ένας παππούς με ένα ψιλικατζίδικο που τον βοηθάνε τα παιδιά του (τον ξέρω) ή μια δικηγόρος που δουλεύει περιστασιακά επειδή μεγαλώνει τα παιδιά της (την ξέρω) ή ένας τεχνίτης που μένει σε παραχωρημένο σπίτι με όλους τους λογαριασμούς πληρωμένους και κάνει μια δουλειά στη χάση και στη φέξη ίσα για να καλύπτει τη διατροφή του (τον ξέρω), αυτοί ΓΙΑΤΙ να πρέπει να πληρώσουν φόρο για εισόδημα 1200 ευρώ το μήνα;

Κάποια είπε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου:
"Επανερχόμαστε σε τριετίες, κατώτερους μισθούς και κλιμάκια και θεωρείτε ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι σε καλύτερη μοίρα από τον μισθωτό του. Με το νομοσχέδιο, ο μισθωτός που είναι στα 12.875 ευρώ θα πληρώσει 650 ευρώ φόρο, ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσει 2.183 ευρώ. Έχει μια αύξηση 236% πάνω από τον μισθωτό και δεν έχει αφορολόγητο, δεν έχει ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει απαλλαγές παιδιών. ‘Αρα το νομοσχέδιο καθιστά τους ελεύθερους επαγγελματίες σε χειρότερη θέση από τους μισθωτούς", είπε ο κ. Βερβεσός και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο συγκρίνει το μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του ΚΑΔ.

"Από που και ως που ο μέσος όρος του ΚΑΔ, μπορεί να αποτελεί τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε ελεύθερου επαγγελματία; Θα συγκρίνεται ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας με το τι βγάζουν οι άλλοι;", είπε ο κ. Βερβεσός και πρόσθεσε ότι η διάταξη είναι αντισυνταγματική, γιατί ο δικηγόρος δεν έχει τριετίες ή δεν εργάζεται καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα, και συνεπώς δεν μπορεί με τον μέσο όρο του τζίρου, να συγκρίνεται ο δικηγόρος που έχει αβέβαιο εισόδημα με τον μισθωτό.
Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν τα λαμόγια του ΣτΕ, αλλά νομίζω ότι ήδη ξέρουμε...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 17 Ιούλ 2024, 14:16

micmic έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 14:11
, αυτοί ΓΙΑΤΙ να πρέπει να πληρώσουν φόρο για εισόδημα 1200 ευρώ το μήνα;

Επειδη δεν ζητανε αποδειξη

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 17 Ιούλ 2024, 14:19

Αν ο Χατζηδάκης δεν γαμιόταν λοιπόν, θα μπορούσε να πει ότι ναι, να πληρώνουν όλοι οι ΕΕ τεκμαρτό φόρο, ΑΛΛΑ, αν κάποιος μπορεί να αποδείξει μετά από έλεγχο ότι είχε χαμηλότερο εισόδημα τα τελευταία πχ 5 χρόνια, το κράτος θα του πληρώνει τη διαφορά μέχρι το εισόδημά του να φτάσει το τεκμαρτό. Το οποίο έτσι κι αλλιώς θεωρείται ως το ελάχιστο για διαβίωση, σωστά;

Αλλιώς, άντε γαμήσου Χατζηδάκη.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 17 Ιούλ 2024, 14:39

Προχωράμε

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 17 Ιούλ 2024, 15:08

Και αφού δεν μπορεί να ζήσει ένας ΕΕ με 500 € το μήνα... πώς μπορεί ο συνταξιούχος;

Τεκμαρτό και στα λαμόγια τους φοροφυγάδες τους συνταξιούχους.

Ακούς τσόγλανε Χατζηδάκη;

Portia
Phorum.gr user: Portia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia » 17 Ιούλ 2024, 15:19

Fata_Morgana έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:31
vantono έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:12
Fata_Morgana έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 12:04
Νομίζω το θέμα του ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ δεν είναι γιατί δεν άνοιξε το κλιματισμό αλλά αν ισχύει λογιστικά αυτό που του είπε.
Το εχω καταλάβει, αλλα οφείλω να στηλιτεύω την εμμονή πολλών αμορφωτων ανθρωπων σχετικα με τον "κακο κλιματζζμό που κέηη πωλά"!!!11
Ναι απλά όταν εστιάζεις σε άλλο θέμα χάνεται η ουσία που είναι και το ενδιαφέρον να μάθουμε. Αυτό λεω.
:+1:

Και συμβαινει κατα κορον ειτε ηθελημενα ειτε αθελα η εν λογω στρεψοδικια.

Portia
Phorum.gr user: Portia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia » 17 Ιούλ 2024, 15:21

talaipwros έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 14:16
micmic έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 14:11
, αυτοί ΓΙΑΤΙ να πρέπει να πληρώσουν φόρο για εισόδημα 1200 ευρώ το μήνα;

Επειδη δεν ζητανε αποδειξη
Ποσους Ινδοπακιστανους,που διατηρουν τα λεγομενα Convenience stores εδω στο UK, εχεις δει να κοβουν αποδειξη; Και τι εκανε η λατρεμενη σου νεοφιλελε κυβερνηση επι 14 χρονια για αυτο;

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 17 Ιούλ 2024, 15:30

Εμένα με εκνευρίζουν τα μαγαζιά που βάζουν κλιματιστικό ή θέρμανση, θέλω να βγαίνω έξω χωρίς να χάνω την μαγεία κάθε εποχής
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 17 Ιούλ 2024, 15:31

Μα να μην έχει βρεθεί ένας χριστιανός να βρει μια λύση για το φορολογικό..
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2024, 15:34

Unique έγραψε:
17 Ιούλ 2024, 15:31
Μα να μην έχει βρεθεί ένας χριστιανός να βρει μια λύση για το φορολογικό..
υπήρχε κάποτε ένας γραφικός που μιλούσε για φλατ φορολογία για όλους
αλλά όχι, εμείς θέλουμε τους έξυπνους
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών