Πολιτισμικός εμπλουτισμός στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Re: Πολιτισμικός εμπλουτισμός στο κέντρο της Αθήνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 02:39

ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:16
blackpaint έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:04
ναι το πιστευω, γιατι ετσι θα υπαρχει μια επισημη και ελεγχομενη ισλαμικη κατηχηση σε αυτο/α τα τζαμια. Μεγαλο μερος της ριζοσπαστικοποιησης των μουσλιμ της ευρωπης προηλθε απο αυτοσχεδιους ιμαμηδες σε εκτος επισημου δικτυου τζαμια. Εαν διαβασεις τι γραφαν αυτοι οι ιμαμηδες η οι προσηλυτιστες και στρατολογοι της τρομοκρατιας, θα διαπιστωσεις με τι μενος στρεφονταν εναντιον των επισημων τζαμιων.
Το εχω γραψει απειρες φορες και θα το ξαναγραψω, χωρις την συνδρομη των καλων μουσουλμανων, δεν γινεται να νικηθει η τρομοκρατια. Η ισλαμοφοβια, η ανευ διακρισης επιθεση εναντιον ολων των μουσουλμανων, βοηθαει την ριζοσπαστικοποιηση.
Επιπλεον, εαν παρουμε το θεμα της εγκληματικοτητας καποιων μεταναστων, αυτη οφειλεται στην φτωχεια και στον αποκλεισμο τους απο την αγορα εργασιας. Η θρησκεια γενικα, αλλα και το ισλαμ ειδικα, μπορουν υπο προυποθεσεις να βοηθησουν αυτους τους ανθρωπους να αποκτησουν μερικα ψυχολογικα χαρακτηριστικα, οπως εγκρατεια, γαληνη, σεμνοτητα. που ειναι θετικα για την αγορα εργασιας και την ενταξη τους στην κοινωνια. Αυτα δεν ειναι δικες μου ιδεες, αυτα λεγανε επισημα οι αρχες χωρων οπως η Βρετανια και η Γαλλια για τους μουσουλμανους τους, πριν εμφανιστει το φαινομενο της τρομοκρατιας, που δεν ειναι θρησκευτικης, αλλα πολιτικης και στρατιωτικης φυσης.
Καταλαβαίνω αν και κάπως μου χτυπάει άσχημα το να λέμε ότι σας φτιάχνουμε τζαμί για να μπορούμε να σας έχουμε ήσυχους και να σας ελέγχουμε καλύτερα.
Ωστόσο εσύ προτάσεις το επιχείρημα καλύτερα επίσημο τζαμί παρά αυτοσχέδιοι ιμάμηδες εδώ και εκεί που δεν θα ξέρει κανείς τι ρόλο παίζουν. Εγώ ρώτησα κάτι διαφορετικό όμως. Αν τους θέλεις θρησκευόμενους (που με την συγκεκριμένη θρησκεία έχεις ένα σετ αξιών αρκετά μακρινό από το νομικό σου σύστημα και τις παραδόσεις σου) ή αν τους προτιμάς και προσπαθείς να τους έχεις λιγότερο θρησκευόμενους και πιο κοντά στα δυτικά πρότυπα συνηθειών και διαβίωσης. Μοιάζει σαν να κάνεις την παραδοχή ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι εξ΄αρχής χαμένη υπόθεση.

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από το νέο σου post είναι το εξής. Αφού και η χριστιανική θρησκεία προτρέπει σε εγκράτεια, γαλήνη και σεμνότητα γιατί ποτέ δεν βλέπουμε να την στηρίζετε έστω και για λόγους κοινωνικής ηρεμίας όπως οι παραπάνω; Εγώ γενικώς βλέπω δύο μέτρα και δύο σταθμά και μια υπέρ το δέον φιλική αντιμετώπιση των μουσουλμάνων που δεν ξέρω αν την αξίζουν. Πρόσφυγες έχουμε και από άλλες χώρες. Υποψιάζομαι ότι αν είχαν κάνει χριστιανοί επιθέσεις αυτοκτονίας σε δυτικές πόλεις θα υπήρχε μηδενική ανοχή από τον πολιτικό σου χώρο με την ευρεία έννοια.
Χριστιανοι φονταμενταλιστες εχουν κανει βομβιστικες επιθεσεις, εμπρησμους και δολοφονιες σε δυτικες πολεις τα τελευταια χρονια. Παρολ αυτα, ΚΑΝΕΙΣ δεν δαιμονοποιησε το συνολο των πιστων, αλλα ουτε και εκλεισαν τις εκκλησιες εκεινες που εκαναν κυρηγμα μισους, απ οσο ξερω πολλες υπαρχουν ακομα και εξακολουθουν να λενε τα ιδια, ακομα και δημοσια. Οποτε, αστοχο αυτο που ειπες για δυο μετρα και δυο σταθμα, το αντιθετο δειχνει να ισχυει.
Οσα εγραψα για το τζαμι εννοειται πως αφορουν τους μουσλιμς που θελουν να θρησκευονται. Καλως η κακως οι ιμαμηδες εχουν επιρροη στις κοινοτητες τους, και οι τζιχαντιστες το γνωριζουν αυτο, γι αυτο προωθουν δικους τους γι αυτη τη δουλεια.
Υπαρχει ομως και κατι αλλο: η ενσωματωση μιας ευρωπαικης ισλαμικης ταυτοτητας, που αποδεχεται τον πλουραλισμο και μια περιεκτικη κοινωνια των πολιτων, με καλες διαθρησκευτικες σχεσεις.
Υπαρχουν μουσουλμανοι ανωτεροι ιερωμενοι που αγωνιζονται γι αυτα τα πραγματα, και πρεπει να τους βοηθησουμε.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 02:48

ST48410
LGBT people invited to Muslim community Ramadan meal in Dublin
https://www.irishtimes.com/news/social- ... -1.2702802

ποσο πισω ειμαστε σαν κοινωνια.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 29 Νοέμ 2018, 02:54

blackpaint έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:48
ποσο πισω ειμαστε σαν κοινωνια.
όταν εμείς είχαμε Συγγρού εκείνοι τρώγανε μπανάνες.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Νοέμ 2018, 02:56

blackpaint έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:39
Χριστιανοι φονταμενταλιστες εχουν κανει βομβιστικες επιθεσεις, εμπρησμους και δολοφονιες σε δυτικες πολεις τα τελευταια χρονια. Παρολ αυτα, ΚΑΝΕΙΣ δεν δαιμονοποιησε το συνολο των πιστων, αλλα ουτε και εκλεισαν τις εκκλησιες εκεινες που εκαναν κυρηγμα μισους, απ οσο ξερω πολλες υπαρχουν ακομα και εξακολουθουν να λενε τα ιδια, ακομα και δημοσια. Οποτε, αστοχο αυτο που ειπες για δυο μετρα και δυο σταθμα, το αντιθετο δειχνει να ισχυει.
Δεν ξέρω σε ποιες επιθέσεις αναφέρεσαι αλλά φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζονται ως εξαίρεση. Δεν περνά από το μυαλό του μέσου Ευρωπαίου ότι θα ζωστεί με εκρηκτικά ή θα πάρει ένα μαχαίρι μια ομάδα ορθοδόξων, θα βγει σε μια πολυσύχναστη πλατεία κι όποιον πάρει ο χάρος.
blackpaint έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:39
Οσα εγραψα για το τζαμι εννοειται πως αφορουν τους μουσλιμς που θελουν να θρησκευονται. Καλως η κακως οι ιμαμηδες εχουν επιρροη στις κοινοτητες τους, και οι τζιχαντιστες το γνωριζουν αυτο, γι αυτο προωθουν δικους τους γι αυτη τη δουλεια.
Υπαρχει ομως και κατι αλλο: η ενσωματωση μιας ευρωπαικης ισλαμικης ταυτοτητας, που αποδεχεται τον πλουραλισμο και μια περιεκτικη κοινωνια των πολιτων, με καλες διαθρησκευτικες σχεσεις.
Υπαρχουν μουσουλμανοι ανωτεροι ιερωμενοι που αγωνιζονται γι αυτα τα πραγματα, και πρεπει να τους βοηθησουμε.
Κατανοητό το μπολνταρισμένο αλλά αυτά τα πράγματα αλλάζουν με το χρόνο. Δεν είναι ότι θα κάνεις σήμερα μία απογραφή και θα ρωτήσεις πόσοι θεωρείτε εαυτόν πιστό και θα έχεις το ίδιο νούμερο σε 10 χρόνια. Μπορεί ας πούμε ένα μεγάλο τζαμί και η επισημοποίηση που αυτό συνεπάγεται να αυξήσει την επιρροή της θρησκείας σε άτομα που δεν είχαν τέτοια "προδιάθεση". Εκεί αν γίνει το μεγάλο σου τζαμί ένα Βαλκανικό ας πούμε κέντρο που θα μαζέψει ακόμα περισσότερους από άλλες περιοχές μήπως απλώς έχεις βάλει τα χέρια σου και έχεις βγάλει τα μάτια σου. Εδώ κοινωνίες σαφώς πιο οργανωμένες (Αγγλία) και δεν έχουν καταφέρει να αποφύγουν τις ομάδες φανατικών που γυρνάνε στους δρόμους και κάνουν παρατηρήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στους άλλους. Θα τα καταφέρουμε εμείς;

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά δεν μιλάμε απλά για πιστούς που έτυχε να βρεθούν στην Ελλάδα και πρέπει κάπως να φροντίσουμε τον λατρευτικό τους χώρο. Είχα ακούσει ότι αραβικές χώρες είχαν προσφερθεί να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του τζαμιού. Την ώρα που εσύ θα θέλεις να βάλεις έναν ιερωμένο που θα βοηθήσει την ένταξή τους στη δική μας κοινωνική πραγματικότητα κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα και πολιτικές. Θα υπάρξει αναπόφευκτα μια διελκυστίνδα για τον ορισμό των ανώτερων ιερωμένων. Θα παιχθούν πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη αυτών των πιστών και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή την εποχή μπορούμε να παίξουμε από θέση ισχύος.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 03:02

ritzeri έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:18
ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:01
ritzeri έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 01:48
Εγώ πάντως συμφωνώ με το μαυρομπογια
Για ποιο πράγμα;
Για το οτιδήποτε.
Είπε ο γιατρός να του λέμε ναι.

Στα σοβαρά τώρα, δεν είναι ηθικό να σπας πλάκα με κάποιον.
Εφόσον βλέπετε ότι το παιδί δεν καταλαβαίνει, για ποιο λογο το συνεχιζετε;

Δεν μιλάω προσωπικά για εσένα.
Γενικά λέω ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται.
Πείτε του ένα "ναι ρε φίλε, δίκιο εχεις" να τελειώσει εκεί.
ε ναι, αντεκρουσα καθε επιχειρημα, ακομα και αυτα που χρησιμοποιηθηκαν για παρεκτροπη της συζητησης, αντιμετωπισα whataboutismους, προσωπικες επιθεσεις και αναγκαστηκα να διαβασω μεχρι και τις λογοτεχνικες αποπειρες του SId Vicious τρομαρα του, αλλα εγω ειμαι αυτος που δεν καταλαβαινει, και εισαι εσυ κι ολα τ ακροδεξια τρολλ εδω μεσα που καταλαβαινετε, εσεις που σοκαριστηκατε που ανθρωποι διαφορετικοι απο εσας κατεβηκαν στους δρομους για να διεκδικησουν ειρηνικα και χωρις το παραμικρο επισοδειο το δικαιωμα τους να προσευχονται και να θρησκευονται.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Νοέμ 2018, 03:09

enaon έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:36
Γενικά το νιώθω καιρό και ήθελα να ρωτήσω κάποιον που κατεβαίνει κέντρο συχνά και έχει ζήσει και σε πόλη έξω που δέχθηκε ξένο πληθυσμό, μας μοιάζει οτι σε εμάς η αίσθηση ασφάλειας είναι οικία, ή είναι ιδέα μου;
Αν σε καταλαβαίνω καλά, ναι η αίσθηση ασφάλειας είναι σχετικά οικία ιδίως όταν ζεις στον τόπο σου, στο μέρος σου. Και γιατί προλάβαμε κάπως τις εποχές που δεν κλειδώναμε και γιατί ξέρουμε από τι να φυλαχτούμε.

Αν με βάλεις να τριγυρίζω νύχτα σε μια αγγλική πόλη που δεν έχω ζήσει ζορίζομαι γιατί δεν ξέρω από που τι μπορεί να κινδυνεύω. Αν έχω ζήσει κάποιο διάστημα είναι αλλιώς. Βέβαια θα προτιμούσα την Ελλάδα αν ήταν να παίρνω ρίσκα. Ξέρω περισσότερο το νόμο και τι με παίρνει να κάνω και τι θα συμβεί αν.... κλπ. Αν μου πεις να πάω τώρα στην Ομόνοια δεν ζορίζομαι το ίδιο αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα σε στενά από την κάτω μεριά. Θα επέλεγα που να πάω. Επίσης η αίσθηση της ασφάλειας μπορεί να είναι και ψευδαίσθηση. Ρώτα ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει βίαιους ληστές μέσα στο σπίτι τους και κατόπιν φοβούνται να πάνε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 29 Νοέμ 2018, 03:12

Εμπλουτισμός του ελληνικού πνεύματος.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 29 Νοέμ 2018, 03:15

ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:09
enaon έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:36
Γενικά το νιώθω καιρό και ήθελα να ρωτήσω κάποιον που κατεβαίνει κέντρο συχνά και έχει ζήσει και σε πόλη έξω που δέχθηκε ξένο πληθυσμό, μας μοιάζει οτι σε εμάς η αίσθηση ασφάλειας είναι οικία, ή είναι ιδέα μου;
Αν σε καταλαβαίνω καλά, ναι η αίσθηση ασφάλειας είναι σχετικά οικία ιδίως όταν ζεις στον τόπο σου, στο μέρος σου. Και γιατί προλάβαμε κάπως τις εποχές που δεν κλειδώναμε και γιατί ξέρουμε από τι να φυλαχτούμε.

Αν με βάλεις να τριγυρίζω νύχτα σε μια αγγλική πόλη που δεν έχω ζήσει ζορίζομαι γιατί δεν ξέρω από που τι μπορεί να κινδυνεύω. Αν έχω ζήσει κάποιο διάστημα είναι αλλιώς. Βέβαια θα προτιμούσα την Ελλάδα αν ήταν να παίρνω ρίσκα. Ξέρω περισσότερο το νόμο και τι με παίρνει να κάνω και τι θα συμβεί αν.... κλπ. Αν μου πεις να πάω τώρα στην Ομόνοια δεν ζορίζομαι το ίδιο αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα σε στενά από την κάτω μεριά. Θα επέλεγα που να πάω. Επίσης η αίσθηση της ασφάλειας μπορεί να είναι και ψευδαίσθηση. Ρώτα ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει βίαιους ληστές μέσα στο σπίτι τους και κατόπιν φοβούνται να πάνε από δωμάτιο σε δωμάτιο.
οχι δεν λέω αυτό, απλά δεν θέλω να το πω καθαρά μην τύχει κάποτε κάτι και το διαβάσω και μοιάζει ειρωνικό.

λέω περίπου οτι παρότι ακούω χίλιες γλώσσες που δεν καταλαβαίνω πλέον στο Ιστορικό τρίγωνο στο οποίο έχω έννομο συμφέρον και θέλω να πάει καλά κλπ και το ξέρω πολλά χρόνια, και παρότι έχει αλλάξει πάρα πολύ πράγματι πολλές φορές, ακόμα μου μοιάζει οτι έχει την Ελληνική αίσθηση ασφάλειας και αναρωτιέμαι αν είναι ιδέα μου ή όχι.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Νοέμ 2018, 03:19

enaon έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:15
οχι δεν λέω αυτό, απλά δεν θέλω να το πω καθαρά μην τύχει κάποτε κάτι και το διαβάσω και μοιάζει ειρωνικό.

λέω περίπου οτι παρότι ακούω χίλιες γλώσσες που δεν καταλαβαίνω πλέον στο Ιστορικό τρίγωνο στο οποίο έχω έννομο συμφέρον και θέλω να πάει καλά κλπ και το ξέρω πολλά χρόνια, και παρότι έχει αλλάξει πάρα πολύ πράγματι πολλές φορές, ακόμα μου μοιάζει οτι έχει την Ελληνική αίσθηση ασφάλειας και αναρωτιέμαι αν είναι ιδέα μου ή όχι.
Μάλλον ιδέα μας είναι. Ανάλογη με του οδηγού που δεν έχει ατύχημα και νομίζει ότι δεν θα του συμβεί ποτέ και οδηγεί πιωμένος ας πούμε. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά πια, απλά νιώθω ότι παίζω εντός έδρας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 29 Νοέμ 2018, 03:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 29 Νοέμ 2018, 03:21

ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:19
Μάλλον ιδέας μας είναι. Ανάλογη με του οδηγού που δεν έχει ατύχημα και νομίζει ότι δεν θα του συμβεί ποτέ και οδηγεί πιωμένος ας πούμε. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά πια, απλά νιώθω ότι παίζω εντός έδρας.
ναι αυτή την οπτική την ξέρω, είναι η γνωστή :)

Θα ήθελα όμως κάποιος που έχει ζήσει έξω λίγα χρόνια σε μία περιοχή που ήταν σαν το κέντρο για παράδειγμα και ξέρει τί σημαίνει κανονικός κίνδυνος, να μου πει αν τον νιώθει και εδώ.

εγώ στην Αγγλία γενικά, πρέπει να έχω εμπλακεί σε 5-6 περίπου βίαια περιστατικά χωρίς λόγο και αιτία, και έχω δει καμία 20αριά σύνολο. Εδώ ακόμα σε κανένα σοβαρό, όλα σταμάτησαν στα λόγια. Γενικά μια βόλτα με λάθος χρώμα μπλούζα ημέρα που παίζει ραγκμπι αγγλία-γερμανία, είναι πιο επικίνδυνο από να ντυθείς γκέι μωάμεθ και να κατέβεις κέντρο νομίζω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Νοέμ 2018, 03:27

enaon έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:21
ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:19
Μάλλον ιδέας μας είναι. Ανάλογη με του οδηγού που δεν έχει ατύχημα και νομίζει ότι δεν θα του συμβεί ποτέ και οδηγεί πιωμένος ας πούμε. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά πια, απλά νιώθω ότι παίζω εντός έδρας.
ναι αυτή την οπτική την ξέρω, είναι η γνωστή :)

Θα ήθελα όως κάποιος που έχει ζήσει έξω λίγα χρόνια σε μία περιοχή που ήταν σαν το κέντρο για παράδειγμα και ξέρει τί σημαίνει κανονικός κίνδυνος, να μου πει αν τον νιώθει και εδώ.
Έξω σε περιοχή όχι τόσο επικίνδυνη σου κάνει; Προφανώς δεν νιώθω τον ίδιο κίνδυνο στην Αθήνα. Μαγαζιά ή περίπτερα ανοικτά μέχρι το πρωί. Αν φωνάξω κάποιος θα με ακούσει ή αν τρέξω κάπου θα βρω να μπω. Στην Αγγλία όχι το ίδιο από όσο θυμάμαι. Επίσης εδώ δεν είμαι ξένος. Ναι, πολυπολιτισμική σούπα κλπ αλλά ένα σαφές πλεονέκτημα υπάρχει. Το πράγμα αλλάζει όταν μπεις σε γειτονιές που είναι σχεδόν γκέτο.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 29 Νοέμ 2018, 03:35

ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:27
Έξω σε περιοχή όχι τόσο επικίνδυνη σου κάνει; Προφανώς δεν νιώθω τον ίδιο κίνδυνο στην Αθήνα. Μαγαζιά ή περίπτερα ανοικτά μέχρι το πρωί. Αν φωνάξω κάποιος θα με ακούσει ή αν τρέξω κάπου θα βρω να μπω. Στην Αγγλία όχι το ίδιο από όσο θυμάμαι. Επίσης εδώ δεν είμαι ξένος. Ναι, πολυπολιτισμική σούπα κλπ αλλά ένα σαφές πλεονέκτημα υπάρχει. Το πράγμα αλλάζει όταν μπεις σε γειτονιές που είναι σχεδόν γκέτο.
ναι μου κάνει, αρκεί να έκανες δοκιμές για να ξέρεις. Εγώ όσες έκανα με τρόμαξαν, δεν έμενα σε κακές περιοχές αλλά ήμουν περίεργος, όπως είμαι και εδώ. Περνούσα απο την γέφυρα το βράδυ που έβλεπα δύο υπόπτους να κάθονται και πράγματι μου βγάζανε μαχαίρι, νυχοκόπτες δηλαδή βγάζανε αλλά πάλι δεν είχε πλάκα μέχρι να το λύσουμε.
ST48410 έγραψε:
Αν φωνάξω κάποιος θα με ακούσει ή αν τρέξω κάπου θα βρω να μπω. Στην Αγγλία όχι το ίδιο από όσο θυμάμαι.
έχω ζήσει στ σκηνικό απο ταινία, είμαι με το αυτοκίνητο και την μητέρα μου και μία φίλη, έχουν έρθει επίσκεψη και έχουμε φύγει απο την Ελληνική εκκλησία, έχει μόλις τελειώσει η ανάσταση, πάω σαν κότα γιατί κοιτάμε τον κόσμο και τα κεράκια και 2 στενά κάτω απο την εκκλησία ακουμπάω με τον καθρέπτη ένα καθρέπτη άλλου αυτοκινήτου που είναι με αλάρμ στην άκρη, σταματάω στα 3 μέτρα και βάζω όπισθεν να ρωτήσω αν έκανα ζημιά, και ξαφνικά το κινέζικο και το φισ και τσιπς που είναι δίπλα κατεβάζουν ρολά, με κυκλώνουν 10 χαρούμενα παλικάρια, πριν προλάβω να βγω μου ξεκολλάνε τον καθρέπτη οπότε καταλαβαίνω οτι δεν είναι καλή ιδέα, και ευτυχώς στα 30 δευτερόλεπτα άρχισαν να φτάνουν περιπολικά, μετά κλούβα, μετά μας πήγαν όλους στο τμήμα, μετά με κατσάδιασαν κανονικά που έθεσα τον εαυτό μου σε κίνδυνο σταματώντας και έφερα αναστάτωση κλπ, τρέλα σκέτη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 29 Νοέμ 2018, 03:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Νοέμ 2018, 03:39

enaon έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:35
ST48410 έγραψε:
ναι μου κάνει, αρκεί να έκανες δοκιμές για να ξέρεις. Εγώ όσες έκανα με τρόμαξαν, δεν έμενα σε κακές περιοχές αλλά ήμουν περίεργος, όπως είμαι και εδώ. Περνούσα απο την γέφυρα το βράδυ που έβλεπα δύο υπόπτους να κάθονται και πράγματι μου βγάζανε μαχαίρι, νυχοκόπτες δηλαδή βγάζανε αλλά πάλι δεν είχε πλάκα μέχρι να το λύσουμε.
Τέτοιες δοκιμές δεν έκανα. :) Η περιέργειά μου και τα πειράματά μου αφορούσαν άλλους τομείς, πχ τον σεβασμό τους σε ένα έγγραφο παράπονο που μπορεί να τους έπαιρνε 6 μήνες αλλά στο τέλος θα απαντούσαν.

Την καλημέρα μου!

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 29 Νοέμ 2018, 03:40

Cavaliere έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 03:12

Εμπλουτισμός του ελληνικού πνεύματος.
Πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στον πολιτισμό απο 1000 Αντώνηδες Λιάκους μαζί.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 29 Νοέμ 2018, 03:46

ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:56

Δεν ξέρω σε ποιες επιθέσεις αναφέρεσαι αλλά φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζονται ως εξαίρεση. Δεν περνά από το μυαλό του μέσου Ευρωπαίου ότι θα ζωστεί με εκρηκτικά ή θα πάρει ένα μαχαίρι μια ομάδα ορθοδόξων, θα βγει σε μια πολυσύχναστη πλατεία κι όποιον πάρει ο χάρος.
αναφερομαι στις δεκαδες θανατηφορες βομβιστικες και εμπρηστικες επιθεσεις εναντια σε κλινικες εκτρωσης και δολοφονιες γιατρων στην αμερικη απο το 80 και μετα. Και αφηνω απ εξω την τρομοκρατια της white power που εχει σκοτωσει περισσοτερους αμερικανους απ οτι η αλ καιντα και το ΙΣΙΣ η οποιος αλλος τζιχαντιστης. και αφηνω απεξω το ΚΚΚ, η τους εκατονταδες εμπρησμους καταφυγιων προσφυγων και τζαμιων σε ολη την ευρωπη, ακομα και στην ελλαδα, οι οποιες δικαιολογουνται ως φυσικη αντιδραση στο φορουμ και αυτο ειναι μια επιτρεπτη αποψη.

Αλλα ναι, φυσικα, σου φαινεται αδιανοητο χριστιανοι να ασκουνε βια ετσι; Ακομα κι αν δεις εκεινο τον γελοιο τον κλεομενη να επιτιθεται με τη συμμορια του σε αναρχικους η να προτρεπει σε βια εναντιον μεταναστων και να βεβηλωνει μνημειο του Ολοκαυτωματος, που ισως βρεις και αστειο, παλι θα πεις ελα μωρε, αυτα δεν ειναι τιποτα, απλα γραφικοι. Κι ας εχει μαζι του ομαδα που εβαζε βομβες αλλα δεν δικαστηκαν ως τρομοκρατες, αλλα ως εγκληματικη οργανωση. Αλλα ποιος να φανταστει ποτε χριστιανο να κανει παρεα με βομβιστες ετσι;

Αλλα ειπαμε, οι χριστιανοι ειναι ειρηνικοι ετσι; Κι ας καινε ακομα τζαμια στην αφρικη, κι ας σκοτωνουν κοσμο στην Ινδια, κι ας κανουν σημερα θηριωδιες στην Κινα και στην Ινδονησια και στις Φιλιπινες και στην Ισπανια και στον Λιβανο και στην Ουγκαντα και στην Ουκρανια, κι ας εχουνε ιστορικα αιματοκυλισει ολη την αφρικη και την αμερικη, αυτα θα τ αποριψεις, γιατι ειναι μερικοι τρελοι φανατικοι που δεν αντιπροσωπευουν το συνολο των Χριστιανων.

Και εχεις δικιο. Γιατι ομως αυτην την παραδοχη δεν μπορουμε να την επεκτεινουμε και στους μουσλιμς;
ST48410 έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 02:56
Κατανοητό το μπολνταρισμένο αλλά αυτά τα πράγματα αλλάζουν με το χρόνο. Δεν είναι ότι θα κάνεις σήμερα μία απογραφή και θα ρωτήσεις πόσοι θεωρείτε εαυτόν πιστό και θα έχεις το ίδιο νούμερο σε 10 χρόνια. Μπορεί ας πούμε ένα μεγάλο τζαμί και η επισημοποίηση που αυτό συνεπάγεται να αυξήσει την επιρροή της θρησκείας σε άτομα που δεν είχαν τέτοια "προδιάθεση". Εκεί αν γίνει το μεγάλο σου τζαμί ένα Βαλκανικό ας πούμε κέντρο που θα μαζέψει ακόμα περισσότερους από άλλες περιοχές μήπως απλώς έχεις βάλει τα χέρια σου και έχεις βγάλει τα μάτια σου. Εδώ κοινωνίες σαφώς πιο οργανωμένες (Αγγλία) και δεν έχουν καταφέρει να αποφύγουν τις ομάδες φανατικών που γυρνάνε στους δρόμους και κάνουν παρατηρήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στους άλλους. Θα τα καταφέρουμε εμείς;

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά δεν μιλάμε απλά για πιστούς που έτυχε να βρεθούν στην Ελλάδα και πρέπει κάπως να φροντίσουμε τον λατρευτικό τους χώρο. Είχα ακούσει ότι αραβικές χώρες είχαν προσφερθεί να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του τζαμιού. Την ώρα που εσύ θα θέλεις να βάλεις έναν ιερωμένο που θα βοηθήσει την ένταξή τους στη δική μας κοινωνική πραγματικότητα κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσουν να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα και πολιτικές. Θα υπάρξει αναπόφευκτα μια διελκυστίνδα για τον ορισμό των ανώτερων ιερωμένων. Θα παιχθούν πολιτικά παιγνίδια στην πλάτη αυτών των πιστών και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή την εποχή μπορούμε να παίξουμε από θέση ισχύος.
ναι, μαλιστα, βγηκαν καποιοι τυποι και μοιρασαν φυλαδια στον κοσμο, τους μαζεψαν και αυτο ηταν, αλλα η ψευδολογια πως υπαρχουν no go zones οπου περιπολει η ισλαμικη αστυνομια ακομα καλα κρατει.
Οι προβληματισμοι σου για το ποιον των ιμαμηδων κατανοητοι, αλλα υπερβολικοι: δεν ειμαστε στο 2010 να μην ξερουμε τι μας γινεται για τοσο σημαντικα θεματα ασφαλειας.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών