Χριστιανοι φονταμενταλιστες εχουν κανει βομβιστικες επιθεσεις, εμπρησμους και δολοφονιες σε δυτικες πολεις τα τελευταια χρονια. Παρολ αυτα, ΚΑΝΕΙΣ δεν δαιμονοποιησε το συνολο των πιστων, αλλα ουτε και εκλεισαν τις εκκλησιες εκεινες που εκαναν κυρηγμα μισους, απ οσο ξερω πολλες υπαρχουν ακομα και εξακολουθουν να λενε τα ιδια, ακομα και δημοσια. Οποτε, αστοχο αυτο που ειπες για δυο μετρα και δυο σταθμα, το αντιθετο δειχνει να ισχυει.ST48410 έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 02:16Καταλαβαίνω αν και κάπως μου χτυπάει άσχημα το να λέμε ότι σας φτιάχνουμε τζαμί για να μπορούμε να σας έχουμε ήσυχους και να σας ελέγχουμε καλύτερα.blackpaint έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 02:04ναι το πιστευω, γιατι ετσι θα υπαρχει μια επισημη και ελεγχομενη ισλαμικη κατηχηση σε αυτο/α τα τζαμια. Μεγαλο μερος της ριζοσπαστικοποιησης των μουσλιμ της ευρωπης προηλθε απο αυτοσχεδιους ιμαμηδες σε εκτος επισημου δικτυου τζαμια. Εαν διαβασεις τι γραφαν αυτοι οι ιμαμηδες η οι προσηλυτιστες και στρατολογοι της τρομοκρατιας, θα διαπιστωσεις με τι μενος στρεφονταν εναντιον των επισημων τζαμιων.
Το εχω γραψει απειρες φορες και θα το ξαναγραψω, χωρις την συνδρομη των καλων μουσουλμανων, δεν γινεται να νικηθει η τρομοκρατια. Η ισλαμοφοβια, η ανευ διακρισης επιθεση εναντιον ολων των μουσουλμανων, βοηθαει την ριζοσπαστικοποιηση.
Επιπλεον, εαν παρουμε το θεμα της εγκληματικοτητας καποιων μεταναστων, αυτη οφειλεται στην φτωχεια και στον αποκλεισμο τους απο την αγορα εργασιας. Η θρησκεια γενικα, αλλα και το ισλαμ ειδικα, μπορουν υπο προυποθεσεις να βοηθησουν αυτους τους ανθρωπους να αποκτησουν μερικα ψυχολογικα χαρακτηριστικα, οπως εγκρατεια, γαληνη, σεμνοτητα. που ειναι θετικα για την αγορα εργασιας και την ενταξη τους στην κοινωνια. Αυτα δεν ειναι δικες μου ιδεες, αυτα λεγανε επισημα οι αρχες χωρων οπως η Βρετανια και η Γαλλια για τους μουσουλμανους τους, πριν εμφανιστει το φαινομενο της τρομοκρατιας, που δεν ειναι θρησκευτικης, αλλα πολιτικης και στρατιωτικης φυσης.
Ωστόσο εσύ προτάσεις το επιχείρημα καλύτερα επίσημο τζαμί παρά αυτοσχέδιοι ιμάμηδες εδώ και εκεί που δεν θα ξέρει κανείς τι ρόλο παίζουν. Εγώ ρώτησα κάτι διαφορετικό όμως. Αν τους θέλεις θρησκευόμενους (που με την συγκεκριμένη θρησκεία έχεις ένα σετ αξιών αρκετά μακρινό από το νομικό σου σύστημα και τις παραδόσεις σου) ή αν τους προτιμάς και προσπαθείς να τους έχεις λιγότερο θρησκευόμενους και πιο κοντά στα δυτικά πρότυπα συνηθειών και διαβίωσης. Μοιάζει σαν να κάνεις την παραδοχή ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι εξ΄αρχής χαμένη υπόθεση.
Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από το νέο σου post είναι το εξής. Αφού και η χριστιανική θρησκεία προτρέπει σε εγκράτεια, γαλήνη και σεμνότητα γιατί ποτέ δεν βλέπουμε να την στηρίζετε έστω και για λόγους κοινωνικής ηρεμίας όπως οι παραπάνω; Εγώ γενικώς βλέπω δύο μέτρα και δύο σταθμά και μια υπέρ το δέον φιλική αντιμετώπιση των μουσουλμάνων που δεν ξέρω αν την αξίζουν. Πρόσφυγες έχουμε και από άλλες χώρες. Υποψιάζομαι ότι αν είχαν κάνει χριστιανοί επιθέσεις αυτοκτονίας σε δυτικές πόλεις θα υπήρχε μηδενική ανοχή από τον πολιτικό σου χώρο με την ευρεία έννοια.
Οσα εγραψα για το τζαμι εννοειται πως αφορουν τους μουσλιμς που θελουν να θρησκευονται. Καλως η κακως οι ιμαμηδες εχουν επιρροη στις κοινοτητες τους, και οι τζιχαντιστες το γνωριζουν αυτο, γι αυτο προωθουν δικους τους γι αυτη τη δουλεια.
Υπαρχει ομως και κατι αλλο: η ενσωματωση μιας ευρωπαικης ισλαμικης ταυτοτητας, που αποδεχεται τον πλουραλισμο και μια περιεκτικη κοινωνια των πολιτων, με καλες διαθρησκευτικες σχεσεις.
Υπαρχουν μουσουλμανοι ανωτεροι ιερωμενοι που αγωνιζονται γι αυτα τα πραγματα, και πρεπει να τους βοηθησουμε.