Οι ίδιοι οι Τρανς παραδέχτηκαν ότι το σώου ήταν παρωδία του Μυστικού Δείπνου

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

nemo

Re: Οι ίδιοι οι Τρανς παραδέχτηκαν ότι το σώου ήταν παρωδία του Μυστικού Δείπνου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 01 Αύγ 2024, 13:05

Nandros έγραψε:
01 Αύγ 2024, 12:55
nemo έγραψε:
01 Αύγ 2024, 10:34
εγω του ζηταω να μας μιλησει για το τιποτα και οχι να συγκρινει

οταν φθανουμε να αποδομουμε τις οποιαδηποτε αξιες ειτε σωστες ειτε λαθεμενες
θα φτασουμε με μαθητικη ακριβεια και στην αφαιρεση του ανθρωπισμου απο το ειδος μας
Το είδος σας, όταν μορφωθεί, θα καταλάβει οτι πρέπει να τηρήσει τον Χρυσό Κανόνα, για να μπορέσει να υπάρξει μια σωστή κοινωνία.
Η ηλιθιότητα του να είναι κάποιος καλός από φόβο του φανταστικού ματιού που τον βλέπει από ψηλά, και όχι επειδή πρέπει, κάποτε θα σταματήσει.
Όσο για τον Ανθρωπισμό είναι η στάση ζωής που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο, εκτός του θεοφοβικού μοντέλου.
.
οχι! εισαι παντου λαθος

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Οι ίδιοι οι Τρανς παραδέχτηκαν ότι το σώου ήταν παρωδία του Μυστικού Δείπνου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 01 Αύγ 2024, 13:12

nemo έγραψε:
01 Αύγ 2024, 13:05
Nandros έγραψε:
nemo έγραψε:
01 Αύγ 2024, 10:34
εγω του ζηταω να μας μιλησει για το τιποτα και οχι να συγκρινει

οταν φθανουμε να αποδομουμε τις οποιαδηποτε αξιες ειτε σωστες ειτε λαθεμενες
θα φτασουμε με μαθητικη ακριβεια και στην αφαιρεση του ανθρωπισμου απο το ειδος μας
Το είδος σας, όταν μορφωθεί, θα καταλάβει οτι πρέπει να τηρήσει τον Χρυσό Κανόνα, για να μπορέσει να υπάρξει μια σωστή κοινωνία.
Η ηλιθιότητα του να είναι κάποιος καλός από φόβο του φανταστικού ματιού που τον βλέπει από ψηλά, και όχι επειδή πρέπει, κάποτε θα σταματήσει.
Όσο για τον Ανθρωπισμό είναι η στάση ζωής που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο, εκτός του θεοφοβικού μοντέλου.
.
οχι! εισαι παντου λαθος
Περιμένω τα επιχειρήματα σου, που αντικρούουν τα δικά μου.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER » 01 Αύγ 2024, 13:14

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Αύγ 2024, 10:32
BOOMER έγραψε:
01 Αύγ 2024, 09:59
Ναύτης έγραψε:
01 Αύγ 2024, 09:51

Εκκοσμικευμένες δηλαδή.
Εκκοσμικευμένη είναι και η Ελλάδα ,αλλά η θρησκεία έχει ακόμη κυρίαρχο ρόλο. Οπότε ένα βήμα παραπάνω. Εκκοσμικευμένες που η κύρια μάζα των πολιτών έχει αποκοπεί εντελώς από κάθε θρησκεία και βλέπει τη θρησκευτική λατρεία και τους τόπους ως μουσειακά αντικείμενα. Μπορεί να θαυμάζεις έναν χριστιανικό ναό ή ένα τζαμί ή έναν αρχαίο ναό ,αλλά ξέρεις ότι δεν υπάρχει κάτι μεταφυσικό πίσω απ αυτό.Δεν αισθάνεσαι κάτι ανώτερο. Τον όρο μου τον ανέφερε γνωστός γιατρός που ζει στο Βερολίνο πριν 2-3 χρόνια ,όταν κουβεντιάζαμε στην παραλία της Τήνου πως εμένα μου προκάλεσει μεγαλύτερο δεός το ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης απ ότι ο super market ναός με τη μαγική εικόνα και τα αυτοκόλλητα στα τζάμια "φυλάσσεται από την Τήνος security", και τον υιοθέτησα. Εν πάσει περιπτώσει για να είμαι στο θέμα ,η δήθεν οργή των πιο δήθεν πιστών με την κακόγουστη παράσταση της τελετής έναρξης γίνεται αποκρουστική όταν σκεφτόμαστε την ανοχή σε φαινόμενα τύπου πάτερ Αντώνιου και ρασοφόρων που έβαζαν καρκινοπαθείς να γλύφουν κουτάλια βουτηγμένα σε μαγική μαυροδάφνη στα κρυφά την περίοδο της πανδημίας.
Είναι παντελώς άσχετη η σύγκριση που επιχειρείς για πολλούς λόγους.
Απλά ανέφερα ότι στο τέλος της ημέρας, εμένα μου μένει περισσότερο ως αρνητικό συναίσθημα η υποκρισία απ ότι τα μασκαραλίκια.
Ως μασκαραλίκι είτε η ζωγραφιά με τα τάματα που κρέμονται πάνω ,είτε ο μπαμπαστρούμφ Διόνυσος ,αφού μπορώ να τα αποφύγω ίδιο και το αυτό είναι.
Ούτε επιχειρώ ,ούτε συγκρίνω τίποτα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 01 Αύγ 2024, 13:18

Nandros έγραψε:
01 Αύγ 2024, 13:12
nemo έγραψε:
01 Αύγ 2024, 13:05
Nandros έγραψε:

.
οχι! εισαι παντου λαθος
Περιμένω τα επιχειρήματα σου, που αντικρούουν τα δικά μου.
.
τα εξηγω παραπανω ...αλλα εσυ δεν το επιασες ..οσο περισσοτερος ορθολογισμος τοσο λιγοτερο συναισθημα και χωρις το συναισθημα χανουμε τον ανθρωπισμο μας

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 01 Αύγ 2024, 13:18

To "πρέπει" να είσαι καλός άνθρωπος τί ποιοτική διαφορά έχει από την εντολή ενός Θεού που ζητάει από τους ανθρώπους το Αγαθό και μόνο καθώς ο ίδιος ΕΙΝΑΙ η πηγή παντός Αγαθού (άρα η αγαθοσύνη έχει και υποστατική αρχή και δεν είναι απλώς μια θεωρία και σύμβαση κοινωνική αμοιβαίου συμφέροντος);

Απλά προς προβληματισμό, δεν θα συνεχίσω την κουβέντα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 01 Αύγ 2024, 13:19

Δεν χρειαζόμαστε θρησκείες για να δομήσουμε ηθικούς κανόνες. Ο βασικός, ο θεμελιώδης και διαχρονικός ηθικός κανόνας μας έχει δοθεί ήδη από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία: "Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσης" (Κλεόβουλος ο Ρόδιος), "Όσα νεμεσάς τω πλησίω, αυτός μη ποίει" (Θαλής ο Μιλήσιος), "Α πάσχοντες υφ' ετέρων οργίζεσθε, ταύτα τοις άλλοις μη ποιείτε" (Ισοκράτης).

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Αύγ 2024, 13:21

BOOMER έγραψε:
01 Αύγ 2024, 13:14
ΓΑΛΗ έγραψε:
BOOMER έγραψε:

Εκκοσμικευμένη είναι και η Ελλάδα ,αλλά η θρησκεία έχει ακόμη κυρίαρχο ρόλο. Οπότε ένα βήμα παραπάνω. Εκκοσμικευμένες που η κύρια μάζα των πολιτών έχει αποκοπεί εντελώς από κάθε θρησκεία και βλέπει τη θρησκευτική λατρεία και τους τόπους ως μουσειακά αντικείμενα. Μπορεί να θαυμάζεις έναν χριστιανικό ναό ή ένα τζαμί ή έναν αρχαίο ναό ,αλλά ξέρεις ότι δεν υπάρχει κάτι μεταφυσικό πίσω απ αυτό.Δεν αισθάνεσαι κάτι ανώτερο. Τον όρο μου τον ανέφερε γνωστός γιατρός που ζει στο Βερολίνο πριν 2-3 χρόνια ,όταν κουβεντιάζαμε στην παραλία της Τήνου πως εμένα μου προκάλεσει μεγαλύτερο δεός το ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης απ ότι ο super market ναός με τη μαγική εικόνα και τα αυτοκόλλητα στα τζάμια "φυλάσσεται από την Τήνος security", και τον υιοθέτησα. Εν πάσει περιπτώσει για να είμαι στο θέμα ,η δήθεν οργή των πιο δήθεν πιστών με την κακόγουστη παράσταση της τελετής έναρξης γίνεται αποκρουστική όταν σκεφτόμαστε την ανοχή σε φαινόμενα τύπου πάτερ Αντώνιου και ρασοφόρων που έβαζαν καρκινοπαθείς να γλύφουν κουτάλια βουτηγμένα σε μαγική μαυροδάφνη στα κρυφά την περίοδο της πανδημίας.
Απλά ανέφερα ότι στο τέλος της ημέρας, εμένα μου μένει περισσότερο ως αρνητικό συναίσθημα η υποκρισία απ ότι τα μασκαραλίκια.
Ως μασκαραλίκι είτε η ζωγραφιά με τα τάματα που κρέμονται πάνω ,είτε ο μπαμπαστρούμφ Διόνυσος ,αφού μπορώ να τα αποφύγω ίδιο και το αυτό είναι.
Είναι άλλο πράγμα η ζωγραφιά με τα τάματα που κρέμονται από πάνω μέσα σε μία εκκλησία και άλλο ο παπαστρούμφ Διόνυσος και το φρικσόου πίσω του, σε παγκόσμια αναμετάδοση έναρξης μιας εμβληματικής αθλητικής διοργάνωσης.

Ενιγουέι, το τέρμα άθεο Charlie Hebdo, σέρβιρε σε όλα τα μουρλαμένα φρικιά το σωστό μενού για την περίπτωση τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 01 Αύγ 2024, 13:30

BOOMER έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
BOOMER έγραψε:

και εγω πραγματικα βαρεθηκα ειναι ικανοι να συνεχιζουν ακομη και εαν ο πλανητης παρει φωτια
οταν συγκρινουν οταν βλακωδες επιχειρουν ...αλλα δεν το αντιλαμβονται τοτε το μασκαρλικι
το φορανε για φωτοστεφανο

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 01 Αύγ 2024, 13:32

Ναύτης έγραψε:
01 Αύγ 2024, 13:19
Δεν χρειαζόμαστε θρησκείες για να δομήσουμε ηθικούς κανόνες. Ο βασικός, ο θεμελιώδης και διαχρονικός ηθικός κανόνας μας έχει δοθεί ήδη από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία: "Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσης" (Κλεόβουλος ο Ρόδιος), "Όσα νεμεσάς τω πλησίω, αυτός μη ποίει" (Θαλής ο Μιλήσιος), "Α πάσχοντες υφ' ετέρων οργίζεσθε, ταύτα τοις άλλοις μη ποιείτε" (Ισοκράτης).
αρε ε ναυτη ακομη στο προσταδιο εισαι και παπαγαλιζεις τσιτατα για δεκαεξαχρονους

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 01 Αύγ 2024, 13:35

nemo έγραψε:
01 Αύγ 2024, 13:32
Ναύτης έγραψε:
αρε ε ναυτη ακομη στο προσταδιο εισαι και παπαγαλιζεις τσιτατα για δεκαεξαχρονους
Έγραψε ο δούλος που φοβάται το μάτι από ψηλά.
Πιστεύεις και στον ΑηΒασίλη? :smt077:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 01 Αύγ 2024, 14:16

BOOMER έγραψε:
01 Αύγ 2024, 09:45
Ναύτης έγραψε:
01 Αύγ 2024, 09:39
Τι ακριβώς σημαίνει "μεταθρησκευτικές κοινωνίες";
Πρόκειται για τις δυτικές κοινωνίες που οι θρησκείες δεν ασκούν επίδραση πέραν των μεταφυσικών παρηγορητικών ορίων τους. Η Γαλλία ,η Γερμανία ,η Μ.Βρετανία ,οι Κάτω χώρες ,οι Σκανδιναβικές ,εν μέρει οι ΗΠΑ κλπ κατά τεράστια πλειοψηφία έχουν άθεους κατοίκους με κοσμικές κυβερνήσεις και οι πιστοί οποιασδήποτε θρησκείας αντιμετωπίζονται ως ακίνδυνοι γραφικοί. Αλλο πράγμα οι φαντατικοί φονταμενταλιστές φυσικά.

Οi πιο επικινδυνοi φονταμενταλισμοι στις μερες μας ειναι ο Ισλαμικος και ο Woke, ο Χριστιανισμος εχει παψει προ πολλου να λειτουργει φονταμενταλιστικα...

Και οι Woke συναγωνιζονται σε γραφικιλα τους Ισλαμιστες Ιμαμηδες.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 01 Αύγ 2024, 14:33

BOOMER έγραψε:

Ως μασκαραλίκι είτε η ζωγραφιά με τα τάματα που κρέμονται πάνω ,

Τα ταματα και τα αναθηματα ειναι παναρχαια ελληνικα παγανιστικα εθιμα, τοσο παλια που ισως φτανουν στην εποχη του Χαλκου.

https://parallaximag.gr/thessaloniki-ne ... ssalonikis

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 01 Αύγ 2024, 14:43

Ναύτης έγραψε:
Δεν χρειαζόμαστε θρησκείες για να δομήσουμε ηθικούς κανόνες.

Οι θρησκειες δεν εγιναν για να δομησουν ηθικα συστηματα αλλα για να καλυψουν υπαρξιακες αναγκες και υπαρξιακα ερωτηματα, απο που ερχομαι και που παω, αν υπαρχει συνεχεια μετα το θανατο, ποιος κατασκευασε τον ουρανο και τη γη, αν υπαρχει ενας τροπος ζωης που οδηγει στην αρμονια και την ευτυχια κλπ.

.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 01 Αύγ 2024, 14:49

Αρίστος έγραψε:
01 Αύγ 2024, 14:33
BOOMER έγραψε:

Ως μασκαραλίκι είτε η ζωγραφιά με τα τάματα που κρέμονται πάνω ,

Τα ταματα και τα αναθηματα ειναι παναρχαια ελληνικα παγανιστικα εθιμα, τοσο παλια που ισως φτανουν στην εποχη του Χαλκου.

https://parallaximag.gr/thessaloniki-ne ... ssalonikis

γιατι δε λες για τα Ντολμεν τα Μενιρ και τους Ατλαντες να πεσεις μεσα; :003:

μια και ανεφερες χαλκο,

ο Αισχύλος καταδικαστηκε σε θανατο -για ακριτομυθια- επειδη στον Προμηθεα Δεσμωτη αποκαλυψε την τοποθεσια πολυτιμων μεταλλων, (στον Καυκασο) την γλιτωσε στο τσακ ως Μαραθωνομαχος :lol:

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 01 Αύγ 2024, 14:54

Αρίστος έγραψε:
01 Αύγ 2024, 14:43
Ναύτης έγραψε:
Δεν χρειαζόμαστε θρησκείες για να δομήσουμε ηθικούς κανόνες.
Οι θρησκειες δεν εγιναν για να δομησουν ηθικα συστηματα αλλα για να καλυψουν υπαρξιακες αναγκες και υπαρξιακα ερωτηματα, απο που ερχομαι και που παω, αν υπαρχει συνεχεια μετα το θανατο, ποιος κατασκευασε τον ουρανο και τη γη, αν υπαρχει ενας τροπος ζωης που οδηγει στην αρμονια και την ευτυχια κλπ.

ελα σοβαρα; ποιος υπαγορευει τοτε να κοβουν τα πετσακια, τον οφθαλμο αντι οφθαλμου, να πετσοκοβουν χερια που κλεβουν, να λιθοβολουν εις θανατο, να παντρευονται χαρεμια και χιλια δυο αλλα; :lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών