Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι
Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι
Ασχολούμαστε σοβαρά με τις παπαριες που λέει το παπαρακι στο βίντεο; έξι μήνες να έχεις δουλέψει στην ελεύθερη αγορά ξέρεις ότι είναι παπαριες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Otto Weininger
Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι
Η ειρωνεία είναι, ότι το να κάνεις τα λεφτά μασούρια, έχει νόημα μόνο όταν βγάζεις πολλά λεφτά.
Μίζερος μεν, αλλά με τρελά ποσά στην άκρη μετά από 5-10 χρόνια.
Εδώ μας λέει ο χαλβάς, να είσαι μίζερος, για να μπορέσεις να πάρεις δάνειο και μετά να είσαι μίζερος από ανάγκη αφού θα πρέπει να το ξεπληρώσεις.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Αυτό δεν είπα; μας λέει στην ουσία "βάλτε τη θηλιά στο λαιμό, μείνετε ρεστοι, για να πάρω εγώ τη μεσιτεία μου"Otto Weininger έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:36Η ειρωνεία είναι, ότι το να κάνεις τα λεφτά μασούρια, έχει νόημα μόνο όταν βγάζεις πολλά λεφτά.
Εδώ μας λέει ο χαλβάς, να είσαι μίζερος, για να μπορέσεις να πάρεις δάνειο και μετά να είσαι μίζερος από ανάγκη αφού θα πρέπει να το ξεπληρώσεις.
Γενικά όσοι ασχολούνται με ακίνητα έχω παρατηρήσει είναι πολύ μεγάλα νοπανα, ειδικά δε οι μεσίτες είναι στον πάτο του βαρελιού
- Otto Weininger
Τους "εξαγοραζεις" εύκολα πάντως. Μιλάμε για μηδέν φραγμούςΕρμής έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:39Αυτό δεν είπα; μας λέει στην ουσία "βάλτε τη θηλιά στο λαιμό, μείνετε ρεστοι, για να πάρω εγώ τη μεσιτεία μου"Otto Weininger έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:36Η ειρωνεία είναι, ότι το να κάνεις τα λεφτά μασούρια, έχει νόημα μόνο όταν βγάζεις πολλά λεφτά.
Γενικά όσοι ασχολούνται με ακίνητα έχω παρατηρήσει είναι πολύ μεγάλα νοπανα, ειδικά δε οι μεσίτες είναι στον πάτο του βαρελιού

Let them make the first mistake. We make the last move.
Τιποτα.Otto Weininger έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:41Τους "εξαγοραζεις" εύκολα πάντως. Μιλάμε για μηδέν φραγμούςΕρμής έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:39Αυτό δεν είπα; μας λέει στην ουσία "βάλτε τη θηλιά στο λαιμό, μείνετε ρεστοι, για να πάρω εγώ τη μεσιτεία μου"Otto Weininger έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:36
Η ειρωνεία είναι, ότι το να κάνεις τα λεφτά μασούρια, έχει νόημα μόνο όταν βγάζεις πολλά λεφτά.
Πάντως ο πιο εύκολος δρόμος να καταλήξει σκλάβος ένας μισθωτός η ένας ΕΕ με μέσα(και όχι μόνο) εισοδήματα, είναι να πάρει στεγαστικο το οποίο θα είναι 3/4 της τιμής ακινήτου και πάνω. Απλά τελείωσε για μια ζωή.
Βρε σκέψου, θα ήταν κάτι καλό και συμφέρον και θα το διαφήμιζαν οι τράπεζες;
- hellegennes
Είναι πάγια θέση μου ότι συμβαίνει αυτό. Το είχα γράψει πολλές φορές και στο παλιό φόρουμ όταν κάναμε αυτήν την συζήτηση. Η πανδημία επιβεβαίωσε την θέση μου πανηγυρικά.Portia έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:28Hellegenes το σεναριο που περιγραφεις, εχει ηδη γινει πραγματικοτητα: πανδημια. Ναι μεν οι μισθωτοι που κληθηκαν να δουλεψουν απο το σπιτι για δυο χρονια αυγατισανε τις αποταμειευσεις τους, ομως οι κλαδοι της εστιασης και του leisure (γυμναστηρια, κινηματογραφοι, σχολες χορου) δεχτηκανε ενα πολυ ισχυρο πληγμα σε παγκοσμια κλιμακα οπου επαγγελματιες αλλα και μεγαλοι παικτες ειτε βαλανε λουκετοhellegennes έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 21:17
Κι εμένα τα καφέ δίπλα μου από όπου παίρνουμε καφέδες κι εγώ και το υπόλοιπο προσωπικό του μαγαζιού είναι πελάτες μου.
Αυτό το φετίχ με την δαιμονοποίηση του καφέ είναι ηλίθιο. Όπως είπε ο Green Dragon, εμείς ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε καφέδες απέξω, άλλοι Ευρωπαίοι τα ξοδεύουν αλλού.
Όποιος πιστεύει ότι αυτός που ζει με τον ελάχιστο μισθό ή λίγο παραπάνω θα κάνει ουσιώδη αλλαγή στην ζωή του αν αρχίσει να ζει όπως ζούσαν το 1900, είναι ανίδεος, κατά πάσα πιθανότητα καραβολεμένος της μεσαίας ή έστω μικρομεσαίας τάξης και σε επίπεδο κριτικής ανάλυσης δεν έχει βγάλει ακόμα το νηπιαγωγείο.
Αν όλοι άρχιζαν να κάνουν μαζικά οικονομία, θα αυξανόταν βραχυπρόθεσμα τα μέσα ταμειακά διαθέσιμα των πολιτών αλλά μεσοπρόθεσμα θα είχαμε αλυσιδωτές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία. Όλα αυτά τα λεφτά που θα έλειπαν ξαφνικά από την αγορά θα οδηγούσαν σε απολύσεις, κλείσιμο εταιρειών, μείωση του ΑΕΠ και τελικά συρρίκνωση του μέσου μισθού, που όχι και τόσο μακροπρόθεσμα θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.
Σε ατομικό επίπεδο, ναι, θα μπορούσε κάποιος να περιορίσει τα έξοδά του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έρχεται αυτό χωρίς τίμημα.
ειτε φυτοζωουν ασθμαινοντας.
Μάλιστα αυτό που συνέβη στην διάρκεια της πανδημίας αυτό ήταν πολύ πιο λάιτ απ' αυτό που περιγράφω, διότι ναι μεν διά της βίας ο κόσμος δεν μπορούσε να καταναλώνει τα ίδια πράγματα με πριν, σημαντικό όμως κομμάτι των χρημάτων αυτών κατέληξε σε διαφορετικής φύσης έξοδα αντί αποταμιεύσεις, όπως online ψώνια σε ρούχα, γκάτζετ και παπαριές που αλλιώς δεν θα αγόραζαν, περισσότερα τρόφιμα (πολύ περισσότερα) και έξοδα που έχουν να κάνουν με το σπίτι (κατασκευές, ανακαινίσεις, περισσότερη κατανάλωση ενέργειας, κτλ).
Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Στην διάρκεια της πανδημίας κάποιοι είχαν περισσότερες αποταμιεύσεις επειδή δεν μπορούσαν να βγουν έξω να φάνε, πολύς κόσμος όμως είχε λιγότερα έσοδα γιατί δεν δούλευε. Με λίγα λόγια αυτό που συνέβη στην οικονομία επί πανδημίας λόγω περιορισμού αυτών των εξόδων δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που θα συνέβαινε αν όλοι μαζικά αποφασίζαμε να ξοδεύουμε λιγότερα για φαγητό απέξω, καφέδες, νύχια, μαλλιά, εξόδους, εστιατόρια, εκδρομές, διακοπές, κτλ.
Ειδικά στην Ελλάδα θα δημιουργούσε κραχ χειρότερο από του 2010-2013. Το ΑΕΠ θα γυρνούσε σε επίπεδα 1990 σε ονομαστική αξία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ο καφές είναι ένα παράδειγμα, γενικώς εννοούνται τα μικροέξοδα. Μπορείς να πας βόλτα και να ξοδέψεις ένα 20άρικο. Δηλ. πας σινεμά, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις κάτι στο διάλειμμα, να μασουλήσεις. Κι απ' έξω ένα περιοδικό, επειδή το είδες, ένα παγωτό, ααα ωραίο κι αυτό το πόστερ να το βάλω στο τοίχο, πράγμα που μπορεί τελικά να μην κάνεις.hellegennes έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 19:51Κοίτα, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (η κατανάλωση είναι σχεδόν 50-50 μεταξύ σπιτιού και έξω ενώ π.χ. στην Γερμανία είναι 90-10 και ακόμη και στην Ιταλία είναι 75-25). Οι μόνες χώρες που πλησιάζουν σημαντικά σ' αυτό το μοτίβο είναι η Κροατία και η Πορτογαλία (περίπου 60-40).
Αυτό έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, αν και ανέκαθεν η Ελλάδα είχε υψηλό ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, αρχικά με τα παραδοσιακά καφενεία, μετά με τις καφετέριες και σήμερα με τους φρεντοεσπρεσοκαφέδες. Αυτό δείχνει μια διαχρονική κουλτούρα.
Ταυτόχρονα όμως το μέσο κόστος του καφέ απέξω έχει μειωθεί. Σήμερα κοστίζει λιγότερο από ό,τι την δεκαετία του '90 και του '00.
Επίσης αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το σημαντικό ποσοστό που έχει στην οικονομία ο τομέας των υπηρεσιών και ειδικότερα του τουρισμού.
Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τους καφέδες απέξω; Ναι. Θα έκανε αυτό ουσιώδη διαφορά στην τσέπη μας; Όχι. 100% όχι.
Και σίγουρα τα καθημερινά μπορεί να είναι μεγαλύτερα έξοδα απ' όσο φαντάζεσαι, ρόφημα στη δουλειά απ' έξω,αλλά και σάντουιτς και μπύρα το απόγευμα. Η πιο καλή τακτική είναι να τα γράψεις για ένα μήνα, να δεις τι τρέχει.
Σπίτι μάλλον δεν θα πάρεις με αυτό, ίσως όμως περάσεις καλύτερα συνολικά.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
να περάσεις καλύτερα πως ακριβώς όταν κόβεις αυτές τις μικρές καθημερινές χαρές (πχ το πόστερ που σου άρεσε, ή ένα βιβλίο που είδες σε ένα πάγκο περιπτέρου που πουλάει μεταχειρισμένα, κτλ); για να πετύχεις τι στην τελική;sharp έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 23:14Ο καφές είναι ένα παράδειγμα, γενικώς εννοούνται τα μικροέξοδα. Μπορείς να πας βόλτα και να ξοδέψεις ένα 20άρικο. Δηλ. πας σινεμά, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις κάτι στο διάλειμμα, να μασουλήσεις. Κι απ' έξω ένα περιοδικό, επειδή το είδες, ένα παγωτό, ααα ωραίο κι αυτό το πόστερ να το βάλω στο τοίχο, πράγμα που μπορεί τελικά να μην κάνεις.hellegennes έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 19:51Κοίτα, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (η κατανάλωση είναι σχεδόν 50-50 μεταξύ σπιτιού και έξω ενώ π.χ. στην Γερμανία είναι 90-10 και ακόμη και στην Ιταλία είναι 75-25). Οι μόνες χώρες που πλησιάζουν σημαντικά σ' αυτό το μοτίβο είναι η Κροατία και η Πορτογαλία (περίπου 60-40).
Αυτό έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, αν και ανέκαθεν η Ελλάδα είχε υψηλό ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, αρχικά με τα παραδοσιακά καφενεία, μετά με τις καφετέριες και σήμερα με τους φρεντοεσπρεσοκαφέδες. Αυτό δείχνει μια διαχρονική κουλτούρα.
Ταυτόχρονα όμως το μέσο κόστος του καφέ απέξω έχει μειωθεί. Σήμερα κοστίζει λιγότερο από ό,τι την δεκαετία του '90 και του '00.
Επίσης αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το σημαντικό ποσοστό που έχει στην οικονομία ο τομέας των υπηρεσιών και ειδικότερα του τουρισμού.
Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τους καφέδες απέξω; Ναι. Θα έκανε αυτό ουσιώδη διαφορά στην τσέπη μας; Όχι. 100% όχι.
Και σίγουρα τα καθημερινά μπορεί να είναι μεγαλύτερα έξοδα απ' όσο φαντάζεσαι, ρόφημα στη δουλειά απ' έξω,αλλά και σάντουιτς και μπύρα το απόγευμα. Η πιο καλή τακτική είναι να τα γράψεις για ένα μήνα, να δεις τι τρέχει.
σήμερα αγόρασα ένα σπάνιο βιβλίο που πέτυχα σε ένα πάγκο στο δρόμο γι'αυτό μου ήρθε το παράδειγμα. πλήρωσα 9 ευρώ ξέρω 'γω. οκ μπορούσα να μη το πάρω και να μου έμενε το δεκάρικο. και; θα σωθώ άμα το κάνω αυτό για 10 χρόνια;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
οποτε καλυτερα να τα εχεις ηδη ξοδεψει, και οταν ερθει το προβλημα απλως να κλαιγεσαι.Λεγεών έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 18:06Όλες αυτές τις παπαριές τύπου ‘κόψτε από εδώ και από εκεί και κάντε οικονομία για να δώσετε προκαταβολή για σπίτι’ τις γκρεμίζει πάντα η αληθινή ζωή που μόλις κάνεις ένα καλούτσικο κομπόδεμα θα σου φέρει ένα πρόβλημα υγείας, ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, γενικά μια οποιαδήποτε ατυχία, και θα αναγκαστείς να ξοδέψεις ένα μεγάλο μέρος των οικονομιών αυτών για να έρθεις στα ίσα σου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Είμαι φτωχαδάκι αλλά με αναγκάζετε να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Ο τύπος λέει το εξής:
Θες να αγοράσεις σπίτι και παραγγέλνεις συνέχεια απέξω; Δες πόσα ξοδεύεις.
Δεν υπάρχει κάτι το παράλογο εδώ. Εγώ δεν πίνω, ούτε καπνίζω και δουλεύω περισσότερα από 5 χρόνια. Δεν έχω τόσα λεφτά στην άκρη όσα λέει αυτός, αλλά αυτό κυρίως επειδή πληρώνομαι τον βασικό. Αν έπαιρνα 1500 τον μήνα θα είχα άνετα τόσα ή μάλλον περισσότερα.
Αν λοιπόν θες να αγοράσεις σπίτι θα χρειαστείς δάνειο. Γιατί να μην το ελαφρύνεις όσο γίνεται; Οκ, δεν θα κόψεις όλους τους καφέδες. Οκ, θα πάρεις και μια πίτσα. Αλλά δεν πρέπει να τα υπολογίσεις όλα;
Υπάρχει καταναλωτισμός που υποκαθιστά άλλες ανάγκες. Δεν μπορώ να ξέρω για το βιβλίο σου, αν όμως σε κάθε σου βόλτα, τυχαίνει να βλέπεις κάτι σπάνιο και να αισθάνεσαι ότι πρέπει να το αγοράσεις για να νοιώσεις χαρά, ίσως τότε πρέπει να σε απασχολήσει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 23:36να περάσεις καλύτερα πως ακριβώς όταν κόβεις αυτές τις μικρές καθημερινές χαρές (πχ το πόστερ που σου άρεσε, ή ένα βιβλίο που είδες σε ένα πάγκο περιπτέρου που πουλάει μεταχειρισμένα, κτλ); για να πετύχεις τι στην τελική;sharp έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 23:14Ο καφές είναι ένα παράδειγμα, γενικώς εννοούνται τα μικροέξοδα. Μπορείς να πας βόλτα και να ξοδέψεις ένα 20άρικο. Δηλ. πας σινεμά, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις κάτι στο διάλειμμα, να μασουλήσεις. Κι απ' έξω ένα περιοδικό, επειδή το είδες, ένα παγωτό, ααα ωραίο κι αυτό το πόστερ να το βάλω στο τοίχο, πράγμα που μπορεί τελικά να μην κάνεις.hellegennes έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 19:51
Κοίτα, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (η κατανάλωση είναι σχεδόν 50-50 μεταξύ σπιτιού και έξω ενώ π.χ. στην Γερμανία είναι 90-10 και ακόμη και στην Ιταλία είναι 75-25). Οι μόνες χώρες που πλησιάζουν σημαντικά σ' αυτό το μοτίβο είναι η Κροατία και η Πορτογαλία (περίπου 60-40).
σήμερα αγόρασα ένα σπάνιο βιβλίο που πέτυχα σε ένα πάγκο στο δρόμο γι'αυτό μου ήρθε το παράδειγμα. πλήρωσα 9 ευρώ ξέρω 'γω. οκ μπορούσα να μη το πάρω και να μου έμενε το δεκάρικο. και; θα σωθώ άμα το κάνω αυτό για 10 χρόνια;
Θα μπορούσες να τα επενδύσεις αλλού. Μάζεψε πολλά τέτοια 9ευρα και Βάλτα στην τράπεζα. Άμα μετά τα αφήσεις εκεί κλειστά, σε 80 χρόνια ξέρεις πόσο θα πάνε με τους τοκους; Αρκεί να βέβαια να μην κάτσει καμία στραβή.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 23:36να περάσεις καλύτερα πως ακριβώς όταν κόβεις αυτές τις μικρές καθημερινές χαρές (πχ το πόστερ που σου άρεσε, ή ένα βιβλίο που είδες σε ένα πάγκο περιπτέρου που πουλάει μεταχειρισμένα, κτλ); για να πετύχεις τι στην τελική;sharp έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 23:14Ο καφές είναι ένα παράδειγμα, γενικώς εννοούνται τα μικροέξοδα. Μπορείς να πας βόλτα και να ξοδέψεις ένα 20άρικο. Δηλ. πας σινεμά, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις κάτι στο διάλειμμα, να μασουλήσεις. Κι απ' έξω ένα περιοδικό, επειδή το είδες, ένα παγωτό, ααα ωραίο κι αυτό το πόστερ να το βάλω στο τοίχο, πράγμα που μπορεί τελικά να μην κάνεις.hellegennes έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 19:51
Κοίτα, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (η κατανάλωση είναι σχεδόν 50-50 μεταξύ σπιτιού και έξω ενώ π.χ. στην Γερμανία είναι 90-10 και ακόμη και στην Ιταλία είναι 75-25). Οι μόνες χώρες που πλησιάζουν σημαντικά σ' αυτό το μοτίβο είναι η Κροατία και η Πορτογαλία (περίπου 60-40).
Καβαλάρης έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 23:45Είμαι φτωχαδάκι αλλά με αναγκάζετε να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Ο τύπος λέει το εξής:
Θες να αγοράσεις σπίτι και παραγγέλνεις συνέχεια απέξω; Δες πόσα ξοδεύεις.
Δεν υπάρχει κάτι το παράλογο εδώ. Εγώ δεν πίνω, ούτε καπνίζω και δουλεύω περισσότερα από 5 χρόνια. Δεν έχω τόσα λεφτά στην άκρη όσα λέει αυτός, αλλά αυτό κυρίως επειδή πληρώνομαι τον βασικό. Αν έπαιρνα 1500 τον μήνα θα είχα άνετα τόσα ή μάλλον περισσότερα.
Αν λοιπόν θες να αγοράσεις σπίτι θα χρειαστείς δάνειο. Γιατί να μην το ελαφρύνεις όσο γίνεται; Οκ, δεν θα κόψεις όλους τους καφέδες. Οκ, θα πάρεις και μια πίτσα. Αλλά δεν πρέπει να τα υπολογίσεις όλα;
Κακώς.
-
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 40 Απαντήσεις
- 944 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
06 Οκτ 2024, 20:22
-
-
Νέα δημοσίευση Πήραμε τη Μπόλη... ή θα πάρουμε το Μπούλο;
από taxalata xalasa » 15 Ιαν 2024, 07:14 » σε Εθνικά Θέματα - 1 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
19 Μαρ 2024, 20:19
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 973 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
15 Φεβ 2024, 20:17
-
-
Νέα δημοσίευση Τέρμα η παραγωγή χάλυβα για το Η.Β. Έτσι θα πάρουμε τη Μόσχα ωρέ?
από Kauldron » 30 Μαρ 2025, 22:25 » σε Διεθνής πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
13 Απρ 2025, 21:30
-