Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Αύγ 2024, 20:49

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
08 Αύγ 2024, 17:06

βέβαια άμα για 50 χρόνια όλοι το κάνουμε αυτό, θα μείνει η μισή χώρα άνεργη αφού θα κλείσουν τα καφε, τα φαστφουντάδικά, οι καπνοβιομηχανίες, κτλ

100% σωστό αυτό.

Βέβαια, τέτοιες τακτικές ακολουθούν πάντα ελάχιστοι, όπως και κάθε άλλη τακτική που αποφέρει λεφτά.
Πολλοί τα ακούν, ελάχιστοι τα κάνουν και γι'αυτό τα λεφτά πάνε πάντα σε λίγους.

Και οκ,μπορεί αυτά που λέει ο τύπος να είναι παπαριές αλλά κάποια αλλά δεν είναι, μα πάλι δεν τα ακολουθούν ή/και τα κράζουν.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 08 Αύγ 2024, 20:50

hellegennes έγραψε:
08 Αύγ 2024, 19:51
sharp έγραψε:
08 Αύγ 2024, 19:23
Δεν χρειάζεται να μην πίνεις ποτέ καφέ έξω, αλλά δεν είναι απαραίτητο να πίνεις κάθε μέρα. Παν μέτρον άριστον
Κοίτα, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (η κατανάλωση είναι σχεδόν 50-50 μεταξύ σπιτιού και έξω ενώ π.χ. στην Γερμανία είναι 90-10 και ακόμη και στην Ιταλία είναι 75-25). Οι μόνες χώρες που πλησιάζουν σημαντικά σ' αυτό το μοτίβο είναι η Κροατία και η Πορτογαλία (περίπου 60-40).

Αυτό έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, αν και ανέκαθεν η Ελλάδα είχε υψηλό ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, αρχικά με τα παραδοσιακά καφενεία, μετά με τις καφετέριες και σήμερα με τους φρεντοεσπρεσοκαφέδες. Αυτό δείχνει μια διαχρονική κουλτούρα.

Ταυτόχρονα όμως το μέσο κόστος του καφέ απέξω έχει μειωθεί. Σήμερα κοστίζει λιγότερο από ό,τι την δεκαετία του '90 και του '00.

Επίσης αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το σημαντικό ποσοστό που έχει στην οικονομία ο τομέας των υπηρεσιών και ειδικότερα του τουρισμού.

Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τους καφέδες απέξω; Ναι. Θα έκανε αυτό ουσιώδη διαφορά στην τσέπη μας; Όχι. 100% όχι.
Ο καφές είναι για τον Έλληνα περίπου ότι είναι το ολκοόλ για τον Βορειοευρωπαίο.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Αύγ 2024, 20:55

Green Dragon έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:50
hellegennes έγραψε:
08 Αύγ 2024, 19:51
sharp έγραψε:
08 Αύγ 2024, 19:23
Δεν χρειάζεται να μην πίνεις ποτέ καφέ έξω, αλλά δεν είναι απαραίτητο να πίνεις κάθε μέρα. Παν μέτρον άριστον
Κοίτα, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (η κατανάλωση είναι σχεδόν 50-50 μεταξύ σπιτιού και έξω ενώ π.χ. στην Γερμανία είναι 90-10 και ακόμη και στην Ιταλία είναι 75-25). Οι μόνες χώρες που πλησιάζουν σημαντικά σ' αυτό το μοτίβο είναι η Κροατία και η Πορτογαλία (περίπου 60-40).

Αυτό έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, αν και ανέκαθεν η Ελλάδα είχε υψηλό ποσοστό κατανάλωσης καφέ εκτός σπιτιού, αρχικά με τα παραδοσιακά καφενεία, μετά με τις καφετέριες και σήμερα με τους φρεντοεσπρεσοκαφέδες. Αυτό δείχνει μια διαχρονική κουλτούρα.

Ταυτόχρονα όμως το μέσο κόστος του καφέ απέξω έχει μειωθεί. Σήμερα κοστίζει λιγότερο από ό,τι την δεκαετία του '90 και του '00.

Επίσης αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το σημαντικό ποσοστό που έχει στην οικονομία ο τομέας των υπηρεσιών και ειδικότερα του τουρισμού.

Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τους καφέδες απέξω; Ναι. Θα έκανε αυτό ουσιώδη διαφορά στην τσέπη μας; Όχι. 100% όχι.
Ο καφές είναι για τον Έλληνα περίπου ότι είναι το ολκοόλ για τον Βορειοευρωπαίο.
Επίσης είναι εμπορική επένδυση. Εγώ πχ, και στα 2 φαρμακεία έχω δίπλα μου σχεδον καφέ.

Δεν έχω καμία κάψα για καφέ γενικά, ακόμα και τον πρωινό δεν τον πίνω ποτέ όλο.

Αλλά πάντα μόλις πάω είτε στο ένα είτε στο άλλο φαρμακείο θα πάρω καφέ από δίπλα μαγαζί. Δημιουργείς σχέσεις. Εκείνοι πάντα μου στέλνουν κόσμο, "διαφημίζουν" τα φαρμακεία σε κάθε ντελιβερυ που κάνουν σε άλλες επιχειρήσεις εκεί δίπλα, μου χαλάνε ψιλά κλπ.

Chupacabra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chupacabra » 08 Αύγ 2024, 20:57

Unique έγραψε:
08 Αύγ 2024, 18:02
Τελείωσαν τα Κιλελέρ. Οικονομία, αποταμίευση και κάντε παιδιά για να πάει η χώρα μπροστά
Kι εσυ σταματα να ψωνιζεις αφρικανους και πακιστανους ζιγκολο απ' την Ομονοια αν θες να κανεις οικονομια
εγω για το καλο σου το λεω επειδη σε συμπαθω. :102:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 08 Αύγ 2024, 20:58

Επίσης δεν είναι καθόλου κακό ένας χαμηλόμισθος να έχει 20 χιλιάρικα στην άκρη για μια αναποδια. Θα τον απαλλάξει από πολύ άγχος. Ας κάνει οικονομία για να το φτιάξει αυτό το μαξιλάρι. Αλλά μην του λες ότι θα γίνει μεσαία τάξη, αυτά είναι καθαρό scam.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 08 Αύγ 2024, 21:01

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:58
Επίσης δεν είναι καθόλου κακό ένας χαμηλόμισθος να έχει 20 χιλιάρικα στην άκρη για μια αναποδια. Θα τον απαλλάξει από πολύ άγχος. Ας κάνει οικονομία για να το φτιάξει αυτό το μαξιλάρι. Αλλά μην του λες ότι θα γίνει μεσαία τάξη, αυτά είναι καθαρό scam.
:smt023

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 08 Αύγ 2024, 21:02

Unique έγραψε:
08 Αύγ 2024, 18:02
Τελείωσαν τα Κιλελέρ. Οικονομία, αποταμίευση και κάντε παιδιά για να πάει η χώρα μπροστά
Αν δεν έχεις αρκετά λεφτά δεν πρέπει να κάνεις παιδιά. Τα ρίχνεις στον λάκκο με τους καρχαρίες με τρελό handicap.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 08 Αύγ 2024, 21:17

Otto Weininger έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:55
Επίσης είναι εμπορική επένδυση. Εγώ πχ, και στα 2 φαρμακεία έχω δίπλα μου σχεδον καφέ.

Αλλά πάντα μόλις πάω είτε στο ένα είτε στο άλλο φαρμακείο θα πάρω καφέ από δίπλα μαγαζί. Δημιουργείς σχέσεις. Εκείνοι πάντα μου στέλνουν κόσμο, "διαφημίζουν" τα φαρμακεία σε κάθε ντελιβερυ που κάνουν σε άλλες επιχειρήσεις εκεί δίπλα, μου χαλάνε ψιλά κλπ.
Κι εμένα τα καφέ δίπλα μου από όπου παίρνουμε καφέδες κι εγώ και το υπόλοιπο προσωπικό του μαγαζιού είναι πελάτες μου.

Αυτό το φετίχ με την δαιμονοποίηση του καφέ είναι ηλίθιο. Όπως είπε ο Green Dragon, εμείς ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε καφέδες απέξω, άλλοι Ευρωπαίοι τα ξοδεύουν αλλού.

Όποιος πιστεύει ότι αυτός που ζει με τον ελάχιστο μισθό ή λίγο παραπάνω θα κάνει ουσιώδη αλλαγή στην ζωή του αν αρχίσει να ζει όπως ζούσαν το 1900, είναι ανίδεος, κατά πάσα πιθανότητα καραβολεμένος της μεσαίας ή έστω μικρομεσαίας τάξης και σε επίπεδο κριτικής ανάλυσης δεν έχει βγάλει ακόμα το νηπιαγωγείο.

Αν όλοι άρχιζαν να κάνουν μαζικά οικονομία, θα αυξανόταν βραχυπρόθεσμα τα μέσα ταμειακά διαθέσιμα των πολιτών αλλά μεσοπρόθεσμα θα είχαμε αλυσιδωτές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία. Όλα αυτά τα λεφτά που θα έλειπαν ξαφνικά από την αγορά θα οδηγούσαν σε απολύσεις, κλείσιμο εταιρειών, μείωση του ΑΕΠ και τελικά συρρίκνωση του μέσου μισθού, που όχι και τόσο μακροπρόθεσμα θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.

Σε ατομικό επίπεδο, ναι, θα μπορούσε κάποιος να περιορίσει τα έξοδά του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έρχεται αυτό χωρίς τίμημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Αύγ 2024, 21:19

hellegennes έγραψε:
08 Αύγ 2024, 21:17
Otto Weininger έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:55

Κι εμένα τα καφέ δίπλα μου από όπου παίρνουμε καφέδες κι εγώ και το υπόλοιπο προσωπικό του μαγαζιού είναι πελάτες μου.

Αυτό το φετίχ με την δαιμονοποίηση του καφέ είναι ηλίθιο. Όπως είπε ο Green Dragon, εμείς ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε καφέδες απέξω, άλλοι Ευρωπαίοι τα ξοδεύουν αλλού.

Όποιος πιστεύει ότι αυτός που ζει με τον ελάχιστο μισθό ή λίγο παραπάνω θα κάνει ουσιώδη αλλαγή στην ζωή του αν αρχίσει να ζει όπως ζούσαν το 1900, είναι ανίδεος, κατά πάσα πιθανότητα καραβολεμένος της μεσαίας ή έστω μικρομεσαίας τάξης και σε επίπεδο κριτικής ανάλυσης δεν έχει βγάλει ακόμα το νηπιαγωγείο.

Αν όλοι άρχιζαν να κάνουν μαζικά οικονομία, θα αυξανόταν βραχυπρόθεσμα τα μέσα ταμειακά διαθέσιμα των πολιτών αλλά μεσοπρόθεσμα θα είχαμε αλυσιδωτές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία. Όλα αυτά τα λεφτά που θα έλειπαν ξαφνικά από την αγορά θα οδηγούσαν σε απολύσεις, κλείσιμο εταιρειών, μείωση του ΑΕΠ και τελικά συρρίκνωση του μέσου μισθού, που όχι και τόσο μακροπρόθεσμα θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών.

Σε ατομικό επίπεδο, ναι, θα μπορούσε κάποιος να περιορίσει τα έξοδά του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έρχεται αυτό χωρίς τίμημα.
Γιαυτό έγραψα πριν ότι όλες αυτές οι ιδέες (είτε ηλίθιες όπως στο βίντεο είτε σοβαρές) φέρνουν αποτέλεσμα επειδή στο τέλος τις κάνουν ελάχιστοι.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 08 Αύγ 2024, 21:20

Fata_Morgana έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:48
Εν τω μεταξύ αυτοί που λένε αυτές τις εξυπνάδες είναι βολεμένοι. Έναν από δαύτους να δω να περάσει την εβδομάδα με 30€.
Κοινωνικοί Δαρβινιστές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Αύγ 2024, 21:26

Green Dragon έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:45
foscilis έγραψε:
σωστός ο νεαρός δαπίτης και τελείως μαλακές οι φτωχοί. Τι να κάνουμε.
Το πρόβλημα των φτωχών δεν είναι η έλλειψη ρευστότητας αλλά η έλλειψη εσόδων.

Δεν ξέρω εγώ διαβάζω ότι το πρόβλημά τους είναι ότι τους λες να μην ξοδεύουν 2.5 χιλιάρικα το χρόνο σε τσιγάρα.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 08 Αύγ 2024, 21:28

Είναι αλήθεια ότι ο Έλληνας ξοδεύει πάρα πολλά σε διάφορες γελοιότητες όπως τα τσιγάρα και οι καφέδες από έξω. Εάν σταματήσει μόνο αυτά τις δύο συνήθειες έχει, έτσι για πλάκα, 3000 ευρώ το χρόνο περίπου κονόμα - σε 10 χρόνια είναι 30.000 σε 30 χρόνια είναι 90.000 ευρώ... Δεν είναι μικρό το ποσόν...
Από και πέρα όμως...
Πόσα καταστήματα καφέ υπάρχουν; Πόσα άτομα δουλεύουν σε αυτά; Πόσους φόρους παίρνει το κράτος, ειδικά από τα προϊόντα καπνού;
Αλλάζεις άρδην την οικονομία και την απασχόληση - κάτι που δεν θα αρέσει καθόλου στα πολιτικά σκατά της Ελλάδος (και της δύσης γενικά)...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Portia
Phorum.gr user: Portia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Portia » 08 Αύγ 2024, 21:28

hellegennes έγραψε:

Hellegenes το σεναριο που περιγραφεις, εχει ηδη γινει πραγματικοτητα: πανδημια. Ναι μεν οι μισθωτοι που κληθηκαν να δουλεψουν απο το σπιτι για δυο χρονια αυγατισανε τις αποταμειευσεις τους, ομως οι κλαδοι της εστιασης και του leisure (γυμναστηρια, κινηματογραφοι, σχολες χορου) δεχτηκανε ενα πολυ ισχυρο πληγμα σε παγκοσμια κλιμακα οπου επαγγελματιες αλλα και μεγαλοι παικτες ειτε βαλανε λουκετο
ειτε φυτοζωουν ασθμαινοντας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Portia την 08 Αύγ 2024, 21:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Αύγ 2024, 21:30

foscilis έγραψε:
08 Αύγ 2024, 21:26
Green Dragon έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:45
foscilis έγραψε:
σωστός ο νεαρός δαπίτης και τελείως μαλακές οι φτωχοί. Τι να κάνουμε.
Το πρόβλημα των φτωχών δεν είναι η έλλειψη ρευστότητας αλλά η έλλειψη εσόδων.

Δεν ξέρω εγώ διαβάζω ότι το πρόβλημά τους είναι ότι τους λες να μην ξοδεύουν 2.5 χιλιάρικα το χρόνο σε τσιγάρα.
Το πρόβλημα τους δεν είναι αυτό.
Είναι ότι τους λες να κόψουν το κάπνισμα (δεκτό), να κόψουν το καφέ έξω, να κόψουν το ντελιβερι και αυτά γιατί;
Για να μαζέψουν σε 5 χρόνια μια προκαταβολή, να φεσωθουν και για 30 χρόνια ακόμα δάνειο για να πάρουν ένα σπίτι.

Μην απομονώνεις τα τσιγάρα λοιπόν.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Αύγ 2024, 21:31

Portia έγραψε:
08 Αύγ 2024, 21:28
hellegennes έγραψε:

Hellegenes το σεναριο που περιγραφεις, εχει ηδη γινει πραγματικοτητα: πανδημια. Ναι μεν οι μισθωτοι που κληθηκαν να δουλεψουν απο το σπιτι για δυο χρονια αυγατισανε τις αποταμειευσεις τους, ομως οι κλαδοι της εστιασης και του leisure (γυμναστηρια, κινηματογραφοι, σχολες χορου) δεχτηκενα πολυ ισχυρο πληγμα σε παγκοσμια κλιμακα οπου επαγγελματιες αλλα και μεγαλοι παικτες ειτε βαλανε λουκετο
ειτε φυτοζωουν ασθμαινοντας.
Μιλάμε για τσιγάρα, ντελιβερι και take away καφέ.
Τίποτα από αυτά τα τρία δεν σταμάτησε στο lockdown.
Το αντίθετο, ξεκωκιαστηκαν να δουλεύουν αφού ήταν οι μόνες επιλογές.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών