Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
mao mao

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 09 Αύγ 2024, 00:44

sharp έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:42
mao mao έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:40
sharp έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:39
Παρεμπ. ο καφές είναι η μαγαλύτερη κλοπή των μαγαζιών. Η δόση στοιχίζει κάπου 0,02€, αν κάνετε τον υπολογισμό τόσο βγαίνει.
H μηχανή εσπρέσο τζάμπα είναι;
Μου μάθετε κι εσπρέσσο ρε βλαχάρες; Μια ζωή φραπέ πίνατε, με σέικερ. Πληρώστε τα τότε.
ακόμη και φραπέ να φτιάξεις σπίτι το κόστος είναι κάνά 20λεπτο. Σίγουρα όχι 2 λεπτά.

talaipwros

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 09 Αύγ 2024, 00:45

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:44
talaipwros έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:31
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:29

υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων: αυτοί που κατηγορούν για τα πάντα τον εαυτό τους και αυτοί που μπορούν να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα ενδέχεται τελικά να μην είναι ΜΟΝΟ προσωπικό αλλά ΚΑΙ δομικό
Ξέχασες αυτούς που κατηγορουν για τα παντα τους αλλους
ναι υπάρχουν κι αυτοί
αλλά η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στο ενδιάμεσο
εσείς τώρα εδώ κατηγορείτε για τη φτώχεια κάποιων, το γεγονός ότι πίνουν καφέ απ'έξω και ξοδεύουν το αστρονομικό ποσό των 10-12 ευρώ τη βδομάδα. αν δε το έκαναν θα είχαν αγοράσει σπίτι
και το πιστεύετε κι όλας
αν δε το κατάλαβες, στη προκειμένη, ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία αυτών που κατηγορούν για τα πάντα τους άλλους
Όχι βέβαια, απλη ανάλυση γεγονότων κανω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2024, 00:45

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:41
Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:38
Στύξ έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:25

Κι εγώ 1250. 20 χρόνια μετά ακόμα δεν τα έχω φτάσει,ξανά.

ΓΑΜΙΕΣΤΕ
θεωρεις δικαιο να παιρνεις οσα ενας γιατρος; προσφερεις αναλογο εργο;
Δικαιοτατο, αν δεν μάθει να διαβάζει και να γράφει ο γιατρός, δε θα αντιλαμβάνεται πιο συνθέτες έννοιες και πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Οι δάσκαλοι είναι η βάση για να αναπτυχθεί η επιστήμη.
αν οι δασκαλοι κολυμπανε στο σκατο, δε θα μπορουν να διδαξουν. αρα οι υδραυλικοι ειναι η βαση. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2024, 00:45

Μια ηθικολογική θρησκεία στέρησης. Τουλάχιστον στον Χριστιανισμό η νηστεία είναι μόνο 40 μέρες, το Ραμαζάνι νομίζω λιγότερο;

Ο φιλελευθερισμός λειτουργεί με πενταετίες και πάνω.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 09 Αύγ 2024, 00:46

Otto Weininger έγραψε:
08 Αύγ 2024, 21:30
foscilis έγραψε:
08 Αύγ 2024, 21:26
Green Dragon έγραψε:
08 Αύγ 2024, 20:45

Το πρόβλημα των φτωχών δεν είναι η έλλειψη ρευστότητας αλλά η έλλειψη εσόδων.

Δεν ξέρω εγώ διαβάζω ότι το πρόβλημά τους είναι ότι τους λες να μην ξοδεύουν 2.5 χιλιάρικα το χρόνο σε τσιγάρα.
Το πρόβλημα τους δεν είναι αυτό.
Είναι ότι τους λες να κόψουν το κάπνισμα (δεκτό), να κόψουν το καφέ έξω, να κόψουν το ντελιβερι και αυτά γιατί;
Για να μαζέψουν σε 5 χρόνια μια προκαταβολή, να φεσωθουν και για 30 χρόνια ακόμα δάνειο για να πάρουν ένα σπίτι.

Μην απομονώνεις τα τσιγάρα λοιπόν.
Και πάλι δεν παίρνουν. Δεν πρόκειται να δώσει τράπεζα τέτοιο δάνειο σε χαμηλόμισθο.

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 09 Αύγ 2024, 00:47

foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:43
Aitwlos έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:36

Τεράστιο λάθος. Ο ορισμός της πολυτέλειας είναι να φτιάξεις το δόντι σου.
Δεν είναι ο ορισμός της πολυτέλειας. Είναι θέμα υγείας που βρίσκεται τέρμα κάτω στην πυραμίδα των αναγκών. Αν δε φτιάξεις το δόντι σου μπορεί και να πεθάνεις ακόμα (και μάλιστα σε φρικτούς πόνους). Αν δεν πάρεις φρέντο καπουτσίνο με μισή σελίδα περιγραφή ειλικρινά δεν παθαίνεις τίποτα εκτός αν είσαι πούστης ή γκόμενα οπότε παθαίνεις υστερία. Εγώ τους έχω κόψει 10 χρόνια και πραγματικά δε μου λείπει κάτι. Για δοκίμασε να αφήσεις τερηδόνα ανεξάλεγκτη 10 χρόνια τι καλά που θα περάσεις.
Μα δεν υπάρχει λόγος να έχεις δόντι για να το αφήσεις να χαλάσει κιόλας. Σου είπα ποια είναι η λύση. Το βγάζεις και ησυχάζεις. Ούτε εγώ εγώ πίνω καπουτσίνο. Δεν είναι αυτό το point.
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Αύγ 2024, 00:47

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

εσείς τώρα εδώ κατηγορείτε για τη φτώχεια κάποιων, το γεγονός ότι πίνουν καφέ απ'έξω και ξοδεύουν το αστρονομικό ποσό των 10-12 ευρώ τη βδομάδα. αν δε το έκαναν θα είχαν αγοράσει σπίτι
Μπορεί να μην είχαν αγοράσει σπίτι (*) αλλά στάνταρ θα ήταν πολύ πιο άνετοι σε ένα σωρό άλλα έξοδα που είναι πολύ πιο αναγκαία και για τα οποία ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Εν τέλει εσύ τι λες στο φτωχό; Να μην κάνει οικονομία; Αυτή είναι η συμβουλή σου; Μείνε με άδεια τσέπη αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει μέσα 250.000 που κάνει ένα σπίτι; Seriously;

(*) μπορεί και ναι γιατί ο ίδιος ακριβώς μηχανισμός βρίσκεται πίσω από τον τζόγο, την παχυσαρκία, τη βουλιμία, τα κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα, τις τηλεοράσεις μεγέθους σινεμά κι όλες τις άλλες μαλακίες που ξοδεύουν λεφτά οι φτωχοί.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2024, 00:48

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Στύξ έγραψε:

ΓΑΜΙΕΣΤΕ
δίκαιο είναι να παίρνει 1250 ευρώ ο ανειδίκευτος και 3000 ευρώ νέος γιατρός, με τα σημερινά δεδομένα
αλλά που
για να γινουν αυτα πρεπει να φορολογηθουμε περισσοτερο.

δικαιο;

γιατι ευκολο να λεμε να παρουν ολοι παραπανω λεφτα, αλλα αν δουμε και ποιος θα τα δωσει.

γω δε θα πω νουμερα, αλλα θα πω δικαιο ο εκπαιδευτικος να παιρνει τα μισα απο τον γιατρο.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 00:49

Στο παρελθόν είχα κάνει άπειρες συζητήσεις επί του θέματος και πάντα οι απαντήσεις ήταν του στυλ:

Αν είναι να μην μπορούμε να πιούμε κι ένα καφέ έξω, τότε να πα να....

Αν είναι να πρέπει να κουβαλάμε από το σπίτι φαγητό στη δουλειά, τότε να πα να....

Αν είναι να μην μπορούμε να μην μπορούμε να πάρουμε ένα ρούχο, τότε να πα να....

Αν είναι να πρέπει να μαγειρεύουμε κάθε βράδυ, τότε να πα να....

Αν είναι να μην μπορούμε να φάμε ένα βράδυ έξω, τότε να πα να....

Αν είναι να μην μπορούμε να πάμε εκδρομή ένα Σαββατοκύριακο, τότε να πα να....

Αν είναι να μην μπορούμε να πάμε μια φορά διακοπές στο εξωτερικό, τότε να πα να....

Και άλλα παρόμοια που βαριέμαι να τα βάζω. :lol:

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 09 Αύγ 2024, 00:49

Otto Weininger έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Στύξ έγραψε:

ΓΑΜΙΕΣΤΕ
προσφερεις αναλογο εργο;
θεωρητικά όχι.
πρακτικά, συζητήσιμο.

Καλά, αν το πιάσουμε στο πρακτικό έργο θα έπρεπε να αφαιρεθούν οι προσωπικές άδειες από τους φαρμακοποιούς και να συνεχίσουν την ίδια δουλειά σε φαρμακεία όπως οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 09 Αύγ 2024, 00:50

Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:45
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Δικαιοτατο, αν δεν μάθει να διαβάζει και να γράφει ο γιατρός, δε θα αντιλαμβάνεται πιο συνθέτες έννοιες και πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Οι δάσκαλοι είναι η βάση για να αναπτυχθεί η επιστήμη.
αν οι δασκαλοι κολυμπανε στο σκατο, δε θα μπορουν να διδαξουν. αρα οι υδραυλικοι ειναι η βαση. :102:
Βγάλε εσύ τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου πρώτα κι άσε τους δασκάλους,δε μπορείς να τους φτάσεις.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Αύγ 2024, 00:51

foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:47
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Μπορεί να μην είχαν αγοράσει σπίτι (*) αλλά στάνταρ θα ήταν πολύ πιο άνετοι σε ένα σωρό άλλα έξοδα που είναι πολύ πιο αναγκαία και για τα οποία ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Εν τέλει εσύ τι λες στο φτωχό; Να μην κάνει οικονομία; Αυτή είναι η συμβουλή σου; Μείνε με άδεια τσέπη αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει μέσα 250.000 που κάνει ένα σπίτι; Seriously;
αλλάζεις τη κουβέντα τώρα
εδώ μιλάμε για την αγορά σπιτιού, ξεκινήσαμε ότι αν κόψουμε τα αχρείαστα έξοδα της καθημερινότητας, μπορείς σε μερικά χρόνια να αγοράσεις σπίτι

αυτό που λέω εγώ είναι ότι θεωρώ ΚΑΤΑΝΤΙΑ εν έτη 2024 σε μια και καλά ευρωπαϊκή χώρα (ναι εδώ γελάμε) να θεωρούμε πολυτέλεια και προνόμοιο το να ξοδεύει κανείς 2,50 (!) ευρώ τη μέρα για κάποια ταπεινή συνήθειά του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 00:51

mao mao έγραψε:
sharp έγραψε:
mao mao έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:40

H μηχανή εσπρέσο τζάμπα είναι;
Μου μάθετε κι εσπρέσσο ρε βλαχάρες; Μια ζωή φραπέ πίνατε, με σέικερ. Πληρώστε τα τότε.
ακόμη και φραπέ να φτιάξεις σπίτι το κόστος είναι κάνά 20λεπτο. Σίγουρα όχι 2 λεπτά.
Του καφέ ως πρώτη ύλη αποκλείεται. Όσο σού λέω είναι, άντε 3 αλλά θα γίνει τούρμπο. Το έχω βγάλει με ζυγαριά ακριβείας. Στον φραπέ ούτε ρεύμα δεν καις.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Αύγ 2024, 00:52

Στύξ έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Στύξ έγραψε:

Κι εγώ έχω περισσότερα χρόνια υπηρεσίας (25) ,εσύ δεν είσαι τίποτα , ποτέ δεν έγινες παλιός γκιόζη.
Επομένως σύρε γαμήσου .
μπινελικια σε καποιον που δεν σε εβρισε, ειναι ξεκαθαρη ενδειξη οτι δεν κανεις για εκπαιδευτικος, και κακως πληρωνεσαι απο το κρατος.
ΣΥΡΕ ΓΑΜΗΣΟΥ,μη μείνεις με το παράπονο γιατί δε σε παίζω, μπεμπέκο.
εντελως ανικανος για διαλογο. φιλολογος δηλαδη.

κακη τυχη για οποιον μαθητη του τυχει τετοια περιπτωση.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Αύγ 2024, 00:52

Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:48
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

δίκαιο είναι να παίρνει 1250 ευρώ ο ανειδίκευτος και 3000 ευρώ νέος γιατρός, με τα σημερινά δεδομένα
αλλά που
για να γινουν αυτα πρεπει να φορολογηθουμε περισσοτερο.

δικαιο;

γιατι ευκολο να λεμε να παρουν ολοι παραπανω λεφτα, αλλα αν δουμε και ποιος θα τα δωσει.

γω δε θα πω νουμερα, αλλα θα πω δικαιο ο εκπαιδευτικος να παιρνει τα μισα απο τον γιατρο.
πάμε αλλού τώρα
για αρχή όμως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τη διαφθορά του ίδιου του κράτους πριν μιλήσουμε για τη φορολογία
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών