Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 09 Αύγ 2024, 01:45

sharp έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:44
Green Dragon έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:35
sharp έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:21

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρετε τι θέλετε. Γκρινιάζετε γιατί δεν υπάρχει πράσινο, αλλά η βόλτα στο πάρκο είναι ασκητική και κομμουνιστική :lol:

Τελικά θέλετε να ζείτε μέσα σε κόσμο, αυτοκίνητα, φασαρία, καφέδες και τσιγάρα. Σε μια χαβούζα δηλαδή. Οπότε αφού έχετε αυτό που θέλετε, τι διαμαρτύρεστε;
Μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω και ξέρω πάρα πολύ καλά τι θέλω. Και εσύ ξέρεις πάρα πολύ καλά τι λέω αλλά και ποιό είναι το πραγματικό θέμα του νήματος και ας το ρίχνεις στο τσιφτετέλι.

:102:
Κανένα τσιφτετέλι. Αν δεν μπορείς να χαρείς μια βόλτα στο πάρκο (όχι εσύ, γενικώς) και ταυτόχρονα θεωρείς ευτυχία την εξάρτηση από τις λεγόμενες μικροχαρές του καφέ και του τσιγάρου, τότε είσαι εξ ορισμού ένας νευρωτικός της μεγαλούπολης. Από κει και πέρα μαγκια σου να είσαι, αλλά πρέπει να έχεις να το πληρώσεις. Αν δεν έχεις ίσως πρέπει να το δεις αλλιώς και τελικά να σε ωφελήσει και στην υγεία σου. Αυτό λέω.
Εσύ πως διασκεδάζεις; Κάθε μέρα περίπατος;

sharp

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 01:45

hellegennes έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:41
sharp έγραψε:
08 Αύγ 2024, 23:14
Ο καφές είναι ένα παράδειγμα, γενικώς εννοούνται τα μικροέξοδα. Μπορείς να πας βόλτα και να ξοδέψεις ένα 20άρικο. Δηλ. πας σινεμά, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις κάτι στο διάλειμμα, να μασουλήσεις. Κι απ' έξω ένα περιοδικό, επειδή το είδες, ένα παγωτό, ααα ωραίο κι αυτό το πόστερ να το βάλω στο τοίχο, πράγμα που μπορεί τελικά να μην κάνεις.

Και σίγουρα τα καθημερινά μπορεί να είναι μεγαλύτερα έξοδα απ' όσο φαντάζεσαι, ρόφημα στη δουλειά απ' έξω,αλλά και σάντουιτς και μπύρα το απόγευμα. Η πιο καλή τακτική είναι να τα γράψεις για ένα μήνα, να δεις τι τρέχει.

Σπίτι μάλλον δεν θα πάρεις με αυτό, ίσως όμως περάσεις καλύτερα συνολικά.
Λίγο δύσκολο να περάσεις καλά συνολικότερα κόβοντας από την ζωή σου τα μικροέξοδα που είναι όλα αυτά που σου δίνουν μικροαπολαύσεις και δεν κάνουν την ζωή σου μίζερη μέχρι σημείο κατάθλιψης και τελικά αυτοκτονίας*. Να μην φάω μια κρέπα που μου ήρθε όρεξη, ένα σάντουιτς, να μην πιω ένα αναψυκτικό, έναν καφέ, να μην αγοράσω ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, να μην πάω βόλτα, να μην πάω σινεμά.

Για ποιο πράγμα είπαμε ζω ακριβώς;

* άραγε πόσο τυχαίο είναι που η Ιαπωνία, μια χώρα με σαφώς μεγαλύτερη πειθαρχία από την Ελλάδα, είναι 100+ θέσεις πάνω από εμάς στην κατάταξη χωρών με βάση τις αυτοκτονίες (240% πάνω από την Ελλάδα ανά πληθυσμιακή μονάδα);
Γιατί είστε απόλυτοι; Δεν είπαμε να κόψεις εντελώς, αλλά ίσως να μην είναι απαραίτητες καθημερινά.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 09 Αύγ 2024, 01:46

Otto Weininger έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:39
sharp έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:38
Green Dragon έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:30

Ούτε εγώ παίρνω αλλά δεν είναι το θέμα ο καφές delivery και το ξέρεις μια χαρά. Το θέμα είναι ότι αν είναι να ζεις μόνο για να δουλεύεις δεν έχει ούτε καν ψεύτικο νόημα η ζωή σου.
Όχι, ο καφές delivery είναι ακριβώς το θέμα και γενικώς τα 100 μικροέξοδα που ισοδυναμούν με μεγάλο έξοδο, αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι εκτός κι αν κάνεις το πείραμα να κάτσεις για ένα διάστημα να τα καταγράψεις.

Και φυσικά αναφερόμαστε σε όποιον έχει ανάγκη και συζητάμε αν πραγματικά του προσφέρουν ποιότητα στη ζωή του ή μήπως ένας έλεγχος επάνω σε αυτά του προσέφεραν μεγαλύτερη.
Όταν έλεγα εγώ όμως ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 10Κ για να είσαι άνετος μου λέγατε τα δικά σας.
Με 10κ τη βγαζει πλεμπα που ψωνιζει απο το κατω ραφι,ενα 50ρικο στο νερο χρειαζεται για να φερεις και 2-3 φορες την τορι μπλακ απο την αλλη πλευρα του ατλαντικου.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Στύξ
Phorum.gr user: Πιτσαμπάλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 09 Αύγ 2024, 01:48

Πουτάνα φορουμάρα ,δω τα ξέρουν οι επιστήμονες όλα. Τι να κλάσουν τα υπουργεία ,να τα καταργήσουμε.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 09 Αύγ 2024, 01:49

Otto Weininger έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:39
sharp έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Ούτε εγώ παίρνω αλλά δεν είναι το θέμα ο καφές delivery και το ξέρεις μια χαρά. Το θέμα είναι ότι αν είναι να ζεις μόνο για να δουλεύεις δεν έχει ούτε καν ψεύτικο νόημα η ζωή σου.
Όχι, ο καφές delivery είναι ακριβώς το θέμα και γενικώς τα 100 μικροέξοδα που ισοδυναμούν με μεγάλο έξοδο, αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι εκτός κι αν κάνεις το πείραμα να κάτσεις για ένα διάστημα να τα καταγράψεις.

Και φυσικά αναφερόμαστε σε όποιον έχει ανάγκη και συζητάμε αν πραγματικά του προσφέρουν ποιότητα στη ζωή του ή μήπως ένας έλεγχος επάνω σε αυτά του προσέφεραν μεγαλύτερη.
Όταν έλεγα εγώ όμως ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 10Κ για να είσαι άνετος μου λέγατε τα δικά σας.
Οριακά

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 01:49

Green Dragon έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:45
sharp έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω και ξέρω πάρα πολύ καλά τι θέλω. Και εσύ ξέρεις πάρα πολύ καλά τι λέω αλλά και ποιό είναι το πραγματικό θέμα του νήματος και ας το ρίχνεις στο τσιφτετέλι.

Κανένα τσιφτετέλι. Αν δεν μπορείς να χαρείς μια βόλτα στο πάρκο (όχι εσύ, γενικώς) και ταυτόχρονα θεωρείς ευτυχία την εξάρτηση από τις λεγόμενες μικροχαρές του καφέ και του τσιγάρου, τότε είσαι εξ ορισμού ένας νευρωτικός της μεγαλούπολης. Από κει και πέρα μαγκια σου να είσαι, αλλά πρέπει να έχεις να το πληρώσεις. Αν δεν έχεις ίσως πρέπει να το δεις αλλιώς και τελικά να σε ωφελήσει και στην υγεία σου. Αυτό λέω.
Περίπατος είναι καθημερινός πια, γιατί κάνει και καλό στην υγεία. Βλέπω κόσμο και περνάω από ενδιαφέροντα μαγαζιά που χαζεύω.

Εσύ να υποθέσω διασκεδάζεις αγοράζοντας καφέ σε πλαστικό από τη γωνία και τον πίνεις ενώ πηγαίνεις στη δουλειά σου; Γιατί αυτό συζητάμε.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 09 Αύγ 2024, 01:51

foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:26
mao mao έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:13

ξέχασες να πεις οτι όλοι αυτοί έχουν iphone και ξεπληρώνουν αμάξια που έλληνας δεν θα τολμήσει να πλησιάσει ποτέ.
Η κορη μου έχει μια συμμαθήτρια που ο μπαμπάς της είναι σεκιουριτάς σε σούπερ μάρκετ, η μαμά της πλασάρει πατατάκια σε ψιλικατζίδικα (πληρώνεται με μερίδιο από τη συμφωνία κάθε φορά που ένας ψιλικατζής ψήνεται να βάλει το σταντ με τα πατατάκια). Μιλάμε δηλαδή για 2 εργαζόμενους των 1000 ευρώ περίπου που μένουν και στο νοίκι, 500 ευρώ το μήνα χαριστικά από γνωστό. Έχουν όλοι τους iphone. Και οι δύο μικρές, από όταν πήγαν 4η δημοτικού. Ο τύπος έχει ένα άλφα ρομέο που συνέχεια το κωλοφτιάχνει και το γυαλίζει και πάει σε συναντήσεις ατόμων με το ίδιο χόμπι, ενώ από πέρυσι έβαλε δόσεις και αγόρασε ένα SUV. Τέλος καπνίζουν και οι δύο.

Σημειώνω ότι δεν γενικά δεν κλαίγονται (λίγη γκρίνια μόνο πέρυσι για το ότι τα αγγλικά ανέβηκαν στα 90 ευρώ το μήνα από 80) και γι' αυτό δεν έχω κακή γνώμη, απλώς το αναφέρω μια και μιλάμε για το τι τολμάει ο Έλληνας.
Πορφανώς τους ταίζουν οι γονείς.
Επίσης είναι προφανές ότι δεν θα τα κάναν όλα αυτά αν δεν τους τάιζε κάποιος άλλος.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 09 Αύγ 2024, 01:52

Δεν σας κανει εντυπωση που ολοι οι περιεργοι βρισκονται κοντα στο φοσιλη;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 09 Αύγ 2024, 01:53

Green Dragon έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:45
sharp έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Περίπατοι στο πάρκο και τάισμα περιστέρια και ο σαρπ περνάει φίνα :smt005:

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 01:56

GoBack έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:52
Δεν σας κανει εντυπωση που ολοι οι περιεργοι βρισκονται κοντα στο φοσιλη;
Φυσιολογικότατος μέσος Έλληνας αυτός που περιγράφει.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 09 Αύγ 2024, 01:59

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:04
sharp έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:58
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2024, 00:51

αλλάζεις τη κουβέντα τώρα
εδώ μιλάμε για την αγορά σπιτιού, ξεκινήσαμε ότι αν κόψουμε τα αχρείαστα έξοδα της καθημερινότητας, μπορείς σε μερικά χρόνια να αγοράσεις σπίτι

αυτό που λέω εγώ είναι ότι θεωρώ ΚΑΤΑΝΤΙΑ εν έτη 2024 σε μια και καλά ευρωπαϊκή χώρα (ναι εδώ γελάμε) να θεωρούμε πολυτέλεια και προνόμοιο το να ξοδεύει κανείς 2,50 (!) ευρώ τη μέρα για κάποια ταπεινή συνήθειά του
Επειδή έχω δουλέψει με αυτούς τους τόσο πια πλούσιους Ευρωπαίους, σου λέω αλήθεια πως όλοι αυτοί αυτό κάνουν. Φτιάχνουν καφέ στη δουλειά και φέρνουν ταπεράκι από το σπίτι. Καθημερινά δεν ξοδεύουν φράγκο πέρα από βενζίνη ή εισιτήριο μετακίνησης. Η συνήθης πρώτη αντίδραση των Ελλήνων που τους βλέπουν είναι να τους κοροϊδεύουν και να τους λένε τσιγγούνηδες και μίζερους (όχι μπροστά τους). Γιατί λοιπόν γελάς με το Ευρωπαϊκή χώρα;
γιατί προφανώς τα ξοδεύουν αλλού, σε ακόμη πιο ματαιόδοξες δραστηριότητες
ή όλοι στο εξωτερικό έχουν δικό τους σπίτι που αγόρασαν επειδή το καφέ στη δουλειά;
Προφανώς γράφει βλακείες. Οι βορειοευρωπέοι μόλις έχουν χρόνο και χρήμα ξέρεις τι κάνουν; Φεύγουν από τη χώρα τους.
Σπαταλάν αρκετά σε ταξίδια κάθε χρονιά, που δεν τα ισοφαρίζεις ούτε με 500 φρεντο εσπρέσσο γκράντε κάθε μέρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις φτωχές χώρες (ψευδοκράτος π.χ.) ο κόσμος διασκεδάζει πηγαίνοντας σε ταβέρνες και καφετέριες, ενώ στις πλούσιες χώρες τα σπαταλάνε σε ταξίδια και σκύλους. Αλλά ναι τα 2 ευρώ τη μέρα που κάνεις για τον καφέ είναι σπατάλη και πρέπει να τα βάλεις στον κουμπαρά :smt038
Τα πράματα είναι απλά, όποιος έχει λεφτά αγοράζει παραπάνω, όποιος δεν έχει θα αγοράζει λιγότερα ακόμα και αν κόψει τους καφέδες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 09 Αύγ 2024, 02:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Αύγ 2024, 02:00

Otto Weininger έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:33
foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:26
mao mao έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:13

ξέχασες να πεις οτι όλοι αυτοί έχουν iphone και ξεπληρώνουν αμάξια που έλληνας δεν θα τολμήσει να πλησιάσει ποτέ.
Η κορη μου έχει μια συμμαθήτρια που ο μπαμπάς της είναι σεκιουριτάς σε σούπερ μάρκετ, η μαμά της πλασάρει πατατάκια σε ψιλικατζίδικα (πληρώνεται με μερίδιο από τη συμφωνία κάθε φορά που ένας ψιλικατζής ψήνεται να βάλει το σταντ με τα πατατάκια). Μιλάμε δηλαδή για 2 εργαζόμενους των 1000 ευρώ περίπου που μένουν και στο νοίκι, 500 ευρώ το μήνα χαριστικά από γνωστό. Έχουν όλοι τους iphone. Και οι δύο μικρές, από όταν πήγαν 4η δημοτικού. Ο τύπος έχει ένα άλφα ρομέο που συνέχεια το κωλοφτιάχνει και το γυαλίζει και πάει σε συναντήσεις ατόμων με το ίδιο χόμπι, ενώ από πέρυσι έβαλε δόσεις και αγόρασε ένα SUV. Τέλος καπνίζουν και οι δύο.

Σημειώνω ότι δεν γενικά δεν κλαίγονται (λίγη γκρίνια μόνο πέρυσι για το ότι τα αγγλικά ανέβηκαν στα 90 ευρώ το μήνα από 80) και γι' αυτό δεν έχω κακή γνώμη, απλώς το αναφέρω μια και μιλάμε για το τι τολμάει ο Έλληνας.
κάτσε ρε μαν, 2000 εισόδημα και οι 2, μείον 500€ ενοίκιο, πάγια έξοδα σπιτιού, τι σκατά του μένει να κωλοφτιαχνει και να συντηρεί την άλφα, να πληρώνει γραμμάτιο για το SUV και λοιπά;
Δεν ξερω πού τα βρισκει αλλα στανταρ παιζει καποια καβατζα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Αύγ 2024, 02:03

Τελος παντων κραταμε: Ελληνες. Εχουν 4 iphone. Οντως δεν παιρνουν καφε. => εχω δικιο.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 02:08

Green Dragon έγραψε:
09 Αύγ 2024, 01:43
sharp έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Δεν γίνεται να έχεις ποιότητα στη ζωή σου χωρίς να χαλάς λεφτά γι'αυτό. Η διασκέδαση είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια.
Γιατί αν πας σινεμά δεν είναι διασκέδαση; Και ναι, θα ξοδέψεις για να πας. Αλλά πρέπει να πάρεις και το καφέ το πρωΐ απ' έξω και την πίτσα το μεσημέρι και ποπ κορν το βράδυ στο σινεμά; Εσύ δεν είσαι νυξτόβιος, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2024, 02:08

foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2024, 02:03
Τελος παντων κραταμε: Ελληνες. Εχουν 4 iphone. Οντως δεν παιρνουν καφε. => εχω δικιο.
Αυτοί είναι συνετοί, μια χαρά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών