Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 11 Αύγ 2024, 13:12

Otto Weininger έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:09
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 12:57
Otto Weininger έγραψε:
11 Αύγ 2024, 12:48

Έχω ένα φίλο που στο ένα διαμέρισμα μένει και νοικιάζει το άλλο συν το μαγαζί κάτω.
Καθαρά (έξω ΕΝΦΙΑ, φόρος κλπ) του μένουν 1400 περίπου.

Δε δουλεύει. Αράζει με αυτά. Εγώ δε θα το έκανα, είναι πολύ λίγα.
Δηάδη εσύ πόσα χρειαζεσαι το μήνα;
Επειδή χρησιμοποίησες την λέξη "χρειάζομαι", η απάντηση είναι τουλάχιστον τα τριπλά.
Για μα περάσεις τον μήνα σου ή για να βάζεις και στην άκρη;

sharp

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Αύγ 2024, 13:12

Fata_Morgana έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
sharp έγραψε:
11 Αύγ 2024, 10:33

Α, εύκολο είναι; Για πες. Ή μήπως η συμβουλή αυτή είναι που ζεις χωρίς να δουλεύεις και πρέπει πρώτα να πληρώσω; :lol:
Έχω ένα φίλο που στο ένα διαμέρισμα μένει και νοικιάζει το άλλο συν το μαγαζί κάτω.

Εικόνα

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Αύγ 2024, 13:13

Otto Weininger έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:

Επειδή χρησιμοποίησες την λέξη "χρειάζομαι", η απάντηση είναι τουλάχιστον τα τριπλά.
Πότε προλαβαίνεις να τα ξοδέψεις, αφού όλο δουλεύεις;

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Αύγ 2024, 13:16

Dwarven Blacksmith έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:08
Otto Weininger έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:07
11 Αύγ 2024, 13:00

Ναι το δύσκολο κομμάτι δεν είναι να ποστάρεις την αγγελία, δεν μας είπες πως τα απέκτησε.
Η μοναδική περιουσία που βρήκε από τους γονείς του.
Συν ένα μικρό εξοχικό κάπου στο Λουτράκι που έχουν αράξει οι γονείς.

Αν θες κάπου να βρεις τυχερό σημείο, μόνο ότι δεν έχει αδέρφια.
Ε σκέψου τώρα αν δεν την έβρισκε, πότε χρόνια θα έπρεπε να δουλεύει για να την αποκτήσει.
Κατά τον Όττο όλοι όλο και κάτι βρίσκουν.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 11 Αύγ 2024, 13:16

Otto Weininger έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:11
11 Αύγ 2024, 13:08
Otto Weininger έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:07

Η μοναδική περιουσία που βρήκε από τους γονείς του.
Συν ένα μικρό εξοχικό κάπου στο Λουτράκι που έχουν αράξει οι γονείς.

Αν θες κάπου να βρεις τυχερό σημείο, μόνο ότι δεν έχει αδέρφια.
Ε σκέψου τώρα αν δεν την έβρισκε, πότε χρόνια θα έπρεπε να δουλεύει για να την αποκτήσει.
Ναι, το ερώτημα όμως ήταν πως μπορεί κάποιος να μην δουλεύει. Η απάντηση είναι "εύκολα" σε κάποιες περιπτώσεις (πολλές βασικά), αναλόγως με τις ανάγκες του καθενός.

Εδώ έχουμε τον άλλο δω μέσα που έχει δηλώσει πόσες φορές ότι προτιμάει τα επιδόματα και που και που μοιράζει και κα να φυλλάδιο.
Ναι αυτό οκ, αν είσαι λίγο αντισυμβατικός γίνεται πολύ πιο εύκολο. Αν είσαι οκ με το ρίσκο ακόμα και world tour μπορείς να κάνεις όντας απένταρος.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Αύγ 2024, 13:27

Κάποιο λάθος έγινε. Το ερώτημα δεν ήταν πώς μπορείς να ζεις χωρίς φράγκο και να κοιμάσαι όπου βρεις, αλλά
Άμα είναι να δουλεύεις, δεν κάνεις δουλειά, φίλε. Το θέμα είναι να έχεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις, εκεί σε θέλω. :wink
Ακόμη και το επιχειρείν δουλειά είναι, ενίοτε με άγχος, ευθύνη και χασούρα. Γιατί αν φαληρίσει ο μαγαζάτορας δεν θα σε πληρώσει, θα πρέπει να βρεις άλλον, να επισκευάσεις τις ζημιές κλπ. Ακόμη και να επενδύσεις για να μην σου τα φάει ο πληθωρισμός συνεπάγεται να βρεις το σωστό, να μην κάνεις λάθος, να μην πέσεις σε απατεώνες κλπ.

Απλώς όσοι αγαπάνε το χρήμα είναι ευχαριστημένοι να δουλεύουν όλη μέρα, φτάνει να βγάζουν όλο και περισσότερα. Άλλο όμως αυτό.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 11 Αύγ 2024, 13:31

sharp έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:13
Otto Weininger έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:

Βοηθάνε οι "πάγιες εντολές πληρωμής".

Επίσης τι πάει να πει όλο δουλεύω; Τα ΣΚ μου είναι ελεύθερα αλλά και καθημερινές μπορώ να λείψω/φύγω νωρίτερα/πάω μια βόλτα κλπ, όποτε θελήσω.
Λες να με απολύσει κανείς;

Σκοπός είναι να δουλεύεις όλο και λιγότερο και να βγάζεις όλο και πιο πολλά ή αυτά που θες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 11 Αύγ 2024, 14:02

Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:12
Otto Weininger έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:

Επειδή εννοείται εγώ κάνω μπατζετινγκ θέλω 1500-2000 τα έξοδα, μαζί με υποχρεώσεις αυτή τη στιγμή το μήνα με όλα μέσα μέχρι και έξοδα γιατρών. Μόνο το σούπερ μάρκετ μου είναι 600-700 με τρελό ψάξιμο. Αλλά δεν έχω κόψει καφέδες/κοκα κόλες κλπ. Επίσης δεν κάνω σκόντο σε γιατρούς, οδοντιάτρους κλπ. Επίσης, δεν υπολογίζω μέσα εδώ ΕΦΚΑ και των δυο. Ναι μπορώ να αφαιρέσω τα λεφτά που δίνω σε κόκα κόλα, κάψουλες καφέ και ντελίβερι εννοείται, αλλά εμείς τα θεωρούμε έξοδα ευχαρίστησης, όποτε συνειδητά δεν κόβονται. Επίσης πεταμένα λεφτά είναι τα τσιγάρα του, από την άλλη εγώ το έκοψα.

Στο μόνο που δεν κάνω σκόντο είναι ο,τι αφορά το παιδί. Για να καταλάβεις μόνο οι πάνες και τα γάλατα είναι 150 ευρώ. Βάλε και την υποχρεωτική παιδίατρο. Βάλε και ένδυση κλπ αποκλειστικά για παιδί. Βάλε ότι η διατροφή είναι σούπερ, δηλαδή θα δώσω τα 5 ευρώ για βατόμουρα, πράγμα που δεν υπήρχε μια στο εκατομμύριο να δώσω για εμένα. Αυτά ναι άνετα θα μπορούσαν να ελαττωθούν στο μισό, αλλά εν γνώσει μου δεν το κάνω, κόβω από αλλα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 11 Αύγ 2024, 14:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Αύγ 2024, 12:23
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 12:09
Παίρνεις και ένα βανάκι και το κάνεις κουκλί.
Ακριβώς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό και οικονομικό από ένα ταπεινό :) βανάκι.

:smt023
μια εικοσαετια ( 14 χιλ αγορα - ιχ ) το Μπερλινγκο υπηρετησε πιστα σε ολες μου τις αναγκες - εργασια - ταξιδια - εκδρομες - κατασκηνωσεις- κυνηγια - ψαρεματα - μεταφορα τοπικων προιοντων
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 11 Αύγ 2024, 14:12

Cecily Anne έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:02
Fata_Morgana έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:

Επειδή εννοείται εγώ κάνω μπατζετινγκ θέλω 1500-2000 τα έξοδα, μαζί με υποχρεώσεις αυτή τη στιγμή το μήνα με όλα μέσα μέχρι και έξοδα γιατρών. Μόνο το σούπερ μάρκετ μου είναι 600-700 με τρελό ψάξιμο. Αλλά δεν έχω κόψει καφέδες/κοκα κόλες κλπ. Επίσης δεν κάνω σκόντο σε γιατρούς, οδοντιάτρους κλπ. Επίσης, δεν υπολογίζω μέσα εδώ ΕΦΚΑ και των δυο. Ναι μπορώ να αφαιρέσω τα λεφτά που δίνω σε κόκα κόλα, κάψουλες καφέ και ντελίβερι εννοείται, αλλά εμείς τα θεωρούμε έξοδα ευχαρίστησης, όποτε συνειδητά δεν κόβονται. Επίσης πεταμένα λεφτά είναι τα τσιγάρα του, από την άλλη εγώ το έκοψα.

Στο μόνο που δεν κάνω σκόντο είναι ο,τι αφορά το παιδί. Για να καταλάβεις μόνο οι πάνες και τα γάλατα είναι 150 ευρώ. Βάλε και την υποχρεωτική παιδίατρο. Βάλε και ένδυση κλπ αποκλειστικά για παιδί. Βάλε ότι η διατροφή είναι σούπερ, δηλαδή θα δώσω τα 5 ευρώ για βατόμουρα, πράγμα που δεν υπήρχε μια στο εκατομμύριο να δώσω για εμένα. Αυτά ναι άνετα θα μπορούσαν να ελαττωθούν στο μισό, αλλά εν γνώσει μου δεν το κάνω, κόβω από αλλα.
Περίμενε βρε καμάρι μου. 4500 το μήνα είναι τα έξοδα ή 4500 θέλει να βγάζει για να χαλάτε πχ τα 2χιλ και να βάζει τα άλλα 2500 στην άκρη; αυτό δε κατάλαβα.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 11 Αύγ 2024, 14:20

Cecily Anne έγραψε:

Στο μόνο που δεν κάνω σκόντο είναι ο,τι αφορά το παιδί. Για να καταλάβεις μόνο οι πάνες και τα γάλατα είναι 150 ευρώ.
Πολύ χέζει.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 11 Αύγ 2024, 14:30

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:20
Cecily Anne έγραψε:

Στο μόνο που δεν κάνω σκόντο είναι ο,τι αφορά το παιδί. Για να καταλάβεις μόνο οι πάνες και τα γάλατα είναι 150 ευρώ.
Πολύ χέζει.
αστονα Cecily Anne να βάλει στον κώλο του όλα τα αλμυρον να δει πως τσούζει, το μειράκι, να δουλέψει και σταφύλια ο σκατίφλωρας.
Χασκογελάνε τα δάσα.

Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp » 11 Αύγ 2024, 14:35

φτακοσκια ευρω σουπερμαρκετ

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Αύγ 2024, 14:43

Cecily Anne έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:

Η παιδίατρος δεν καλύπτεται απο το ταμείο;

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 11 Αύγ 2024, 14:47

Otto Weininger έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:31
sharp έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:13
Otto Weininger έγραψε:

Βοηθάνε οι "πάγιες εντολές πληρωμής".

Επίσης τι πάει να πει όλο δουλεύω; Τα ΣΚ μου είναι ελεύθερα αλλά και καθημερινές μπορώ να λείψω/φύγω νωρίτερα/πάω μια βόλτα κλπ, όποτε θελήσω.
Λες να με απολύσει κανείς;

Σκοπός είναι να δουλεύεις όλο και λιγότερο και να βγάζεις όλο και πιο πολλά ή αυτά που θες.
Δεν εννοούσα να μπουμε σε λεπτομέρειες. Απλώς έχω καταλάβει ότι όταν έχεις επιχείριση πρέπει να είσαι από κοντά, διαφορετικά είτε θα κάνουν λάθη, είτε θα σε κλέβουν. Το ότι φεύγεις όποτε θέλεις χωρίς να ρωτήσεις κανέναν είναι μια ψυχολογική περισσότερο άνεση, αντ' αυτού έχεις την ευθύνη να πάει καλά το μαγαζί, ενώ ο υπάλληλος ξέρει ότι θα πληρωθεί το μισθό του (εκτός κι αν είσαι απατεώνας, άλλο αυτό).

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών