Belisarius έγραψε: ↑30 Νοέμ 2018, 10:36Το απόγευμα κατεβαίνουν για χαβαλέ και γιατί καθοδηγούνται.Golden Age έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 22:11Belisarius έγραψε: ↑29 Νοέμ 2018, 12:54Αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τις καταλήψεις πρέπει να τελειώσουν κάποτε. Ποιος αγώνας των μαθητών; Μάθημα να χαθεί και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του εκάστοτε κόμματος.
Και κατεβαίνουν στους δρόμμους απογεύματα για να χάσουν μάθημα;
Υφόιστανται σκληρό πόλεμο και απειλές απο τους ίδιους τους τους εκπαιδευτικούς και όλο το μηχανισμό προπαγάνδας της κυβέρνησης και των παρακυβερνητικών μηχναισμών για να "εξυπηρετούν συμφέροντα του κάθε κόμματος";
Δεν νομίζω Τάκη.... Μη συγκρίνεις τους αγωνιζόμενους μαθητές με τις νοοτροπίες με τις οποίες ενδεχομένως σε γαλούχησαν ο "εθνάρχης" (Καραμανλής) και ο "ηγέτης" (Ανδρέας).
Μιλάς λες και δεν υπήρξαμε μαθητές. Προσωπικά ήμουν μακράν ο πιο πολιτικά ενημερωμένος σε δύο διαφορετικά λύκεια. Η γνώση και η πολιτική σκέψη του μαθητή προσεγγίζει το μηδέν. Όχι απλώς του μέσου μαθητή αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας. Άντε στις τελευταίες τάξεις του λυκείου μερικοί πήγαν σε κανα φεστιβάλ, γράφτηκαν σε καμιά νεολαία, πέταξαν καμιά πέτρα σε κάποια πορεία και διάλεξαν οπαδικά παράταξη όπως τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Δε μπορεί κανείς να μου πει ότι το 99+% των μαθητών κινητοποιούνται για λόγους άλλους από χαβαλέ, όρεξη για χάσιμο μαθήματος ή γιατί τους το είπε ο μπαμπάς και η μαμά.
Τέλος, η κατάληψη δεν είναι δικαίωμα των μαθητών. Είναι παράνομη πράξη. Το ότι συνεχίζεται αυτό το βιολί κάθε χρόνο με σοβαρή (αλλαγές στην παιδεία, μακεδονικό) ή ασόβαρη (σχήμα τυρόπιτας) αφορμή είναι αίτιο και αποτέλεσμα του γελοίου κράτους μας και της ανευθυνότητας των πολιτών.
Έλα τώρα που κατεβαίνουν για χαβαλέ. Το απόγευμα θα μπορούσαν να πίνουν καφέ. Δεν χάνουν μάθημα. Τα παιδιά έχουνε πάθος. Δεν συμπεριφέρονται χαζοχαρούμενα. Καμμία σχέση με τις καταλήψεις της γενιάς μας.
Ούτε καθοδηγούμενοι είναι απο πουθενά. 500 σχολεία..."καθοδηγούμενα";
Η κατάληψη δεν είναι ούτε "δικαίωμα", ούτε "παράνομη πράξη". Είναι αγώνας. Είναι μορφή αγώνα και σε ένα θέμα όμως το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι ηθικά επιβεβλημένη!